Παρατηρητής Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Τελικά υπάρχουν ακόμα ιππότες και αξίζουν τον τίτλο τους. Συγχαρητήρια σερ Τέρι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Hip Hip, HOOZAAAHH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Freedom! Justice! Knighthood! And a hard boiled egg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Sir Terry, please accept my humble congratulations! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waylander Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ειμαι αρκετα νεος με τον Πρατσετ(τωρα διαβαζω το χιλιοι νανοι και ενα τηγανι) και αν μπορει καποιος να μ προτυνει με πια σειρα να διαβασω τα βιβλια του θα βοηθουσε..........Στα ελληνικα πια κυκλοφορουν???Στον Ιανο βρηκα γυρω στα 7... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 (edited) Δες σε αυτή την σελίδα: Terry Pratchett Bibliography Και μάλιστα μιλάει για νέο Discworld με τίτλο "The Unseen Academicals"... <goes to pre-order it at Amazon... > Επιβεβαιώνεται και από το Amazon, αλλά για Οκτώβριο! Edited March 3, 2009 by Darkchilde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Καλύτερα διάβασέ τα με τη σειρά που βγήκαν... βλέπεις την εξέλιξη του κόσμου αλλά και του Pratchett ως συγγραφέα καλύτερα έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Στα ελληνικά αυτά τα εφτά είναι προς το παρόν. Τα 5 πρώτα από εκδόσεις παρά πέντε και τα άλλα δύο - που δε νομίζω ότι είναι το 6ο και 7ο - από εκδόσεις Ψυχογιός. Προσωπικά διάβασα μόνο τα πρώτα 5 με τη σειρά κι από κει και πέρα το χάος! Από τότε που ανακάλυψαν οι φίλοι μου την αγάπη μου για τα βιβλία του, άρχισαν να μου τα κάνουν δώρο άσχετα με τη σειρά που τα έχω εγώ. Με χαλάει λίγο, αλλά όχι τόσο ώστε να τα ξαναπιάσω από την αρχή και με τη σειρά. Μέγα επίτευγμα για τους ψυχαναγκασμούς μου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ανατριχιάζω και μόνο με τη σκέψη ότι κάποιος διαβάζει τα βιβλία μιας σειράς εκτός... σειράς :tongue: Δεν το έκανα που να με πληρώνανε (ναι, προφανώς είναι ψυχαναγκασμός εκ μέρους μου αλλά τι να κάνουμε ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ανατριχιάζω και μόνο με τη σκέψη ότι κάποιος διαβάζει τα βιβλία μιας σειράς εκτός... σειράς :tongue: Δεν το έκανα που να με πληρώνανε (ναι, προφανώς είναι ψυχαναγκασμός εκ μέρους μου αλλά τι να κάνουμε ) εγώ με τον Pratchett αυτό κάνω, επειδή έχω τον ψυχαναγκασμό να αγοράσω βιβλία του με τα παλιά, καρτουνιστικά εξώφυλλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D'Ailleurs Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 οση πλάκα είχαν τα βιντεοπαιχνίδια, τόσο δε με άρεσαν τα ένα-δύο βιβλία που διάβασα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Discworld- ένα μικρό αφιέρωμα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 Ανακοινώθηκε το 37ο βιβλίο του Δισκόκοσμου. Unseen Academicals και το ποδόσφαιρο (επιτέλους) στο στόχαστρο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amandel Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 Ανακοινώθηκε το 37ο βιβλίο του Δισκόκοσμου. Unseen Academicals και το ποδόσφαιρο (επιτέλους) στο στόχαστρο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Pratchett στη Daily Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/culture/books/6231337/SIr-Terry-Pratchett-interview.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Ακολουθεί FANBOY RANT: ΒΓΗΚΕ ΤΟ UNSEEN ACADEMICALS!!!! Το κρατάω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή! (γράφω με το άλλο ) Happy day! Mind you, το publication date είναι 8 Οκτώβρη, το on-sale date είναι 1 του μηνός, δηλαδή σήμερα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΛΟΙΠΟΝ! (easter egg, το επιφώνημα του υπαλλήλου που μόλις ξεκινούσε την βάρδια του όταν του το έδωσα για να το tagάρει. "OH MY GOD, THIS CAME OUT TODAY??" ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 (edited) Terry Pratchett on religion: 'I'd rather be a rising ape than a fallen angel' At the Guardian Book Club, bestselling author Terry Pratchett gives his views on science and religion και Readers' responses to unseen academicals Edited January 18, 2010 by twocows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Πότε θα βγει το Unseen Academicals σε τσέπης, με γάνιασε πια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Εκτός απο το "Οι χαλιμάντζαροι"(που νομίζω είναι κάτι σαν παιδικό,αλλά μου άρεσε πολύ),δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του Πράτσετ,και δεν ξέρω ακόμα γιατί.Θέλω,όμως,να αρχίσω να διαβάζω.Ποιά μου προτείνετε;Για παράδειγμα απο τη σειρά Discworld,και τα βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά,πρέπει να ξεκινήσω απο κάποιο και να τα παίρνω με τη σειρά,ή δεν έχει σημασία;Για πείτε μου,γιατί είναι πολλά τα βιβλία της σειράς,και δεν νομίζω να τα πάρω και όλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 (edited) Όπως ο Shakespeare και ο Tolkien που πρέπει να διαβάζονται στην γλώσσα στην οποία γράφτηκαν (δηλαδή στα Klingon) έτσι κι ο Pratchett πρέπει να διαβάζεται μόνο στα Αγγλικά. Λυπάμαι τον μεταφραστή που θα πιάσει να κάνει τέτοια δουλειά και μετά θα τα ακούσει κι από πάνω από τους πωρωμένους πουριτανούς...(από μένα δηλαδή) edit: αλλάζω το "πρέπει" που χρησιμοποίησα σε "είναι το βέλτιστο και δυστυχώς το μόνο που τον δικαιώνει". Νομίζω πως ο Pratchett δεν μεταφράζεται. Αν υπάρχει μεταφραστής που να καταφέρει να μεταφέρει όλα τα αστεία και τα λογοπαίγνια στα ελληνικά, θα έπρεπε να είναι ο ίδιος επιτυχημένος best-selling συγγραφέας και να αφήσει τις μεταφράσεις στην άκρη. Edited February 2, 2010 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Εκτός απο το "Οι χαλιμάντζαροι"(που νομίζω είναι κάτι σαν παιδικό,αλλά μου άρεσε πολύ),δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του Πράτσετ,και δεν ξέρω ακόμα γιατί.Θέλω,όμως,να αρχίσω να διαβάζω.Ποιά μου προτείνετε;Για παράδειγμα απο τη σειρά Discworld,και τα βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά,πρέπει να ξεκινήσω απο κάποιο και να τα παίρνω με τη σειρά,ή δεν έχει σημασία;Για πείτε μου,γιατί είναι πολλά τα βιβλία της σειράς,και δεν νομίζω να τα πάρω και όλα. Με τη σειρά και όλα. Έχουμε φτάσει αισίως στα 32. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 (edited) Όλα και με τη σειρά,μάλιστα.Πόσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά;5; Λοιπόν,είναι πολύ δύσκολο να πάρω και τα 32,πόσω μάλλον να τα πάρω και στα αγγλικά.Αν είναι,θα πάρω όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Edited February 2, 2010 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Εντάξει, πάρε όσα έχουν μεταφραστεί και διάβασέ τα με τη σειρά. Πάντως, αν υπήρχε ένας και μόνο λόγος σ' αυτή τη ρημάδα τη ζήση να μάθει κάποιος αγγλικά, αυτός θα ήτανε για να μπορεί να διαβάζει Πράτσετ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Ο Sir Terry θα κάνει έκκληση στην Αγγλική δικαιοσύνη για την νομιμοποίηση του δικαιώματος της ευθανασίας: http://www.guardian.co.uk/society/2010/feb/01/terry-pratchett-euthanasia-tribunals Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhayader Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Κάπως καθυστερημένα η γνώμη μου για το Nation που το διάβασα το καλοκαίρι. Αν και στο οπισθόφυλλο γράφει "brilliantly funny dialogue, high peak of imagination" (THE TIMES) το βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με κωμωδία ή σάτιρα. Προσωπικά τα πρώτα κεφάλαια μου μαύρισαν την ψυχή. Το συγκεκριμμένο βιβλίο αν δεν το ήξερα από τη στιγμή που το αγόρασα οτι είναι του Πράτσετ δεν θα μπορούσα με τίποτα να καταλάβω οτι είναι δικό του. Όχι οτι είναι άσχημο. Το αντίθετο μάλιστα. Απλώς διαβάστε το ανεξάρτητα και όχι στη σειρά με τα του δισκόκοσμου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts