Jump to content

Τι διαβάζετε;

RObiN-HoOD
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατό, να μην γράφετε κριτικές για βιβλία σε αυτό το topic, επειδή, στο topic με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι σελίδες και χάνονται οι κριτικές μέσα σε αυτές.

Μπορείτε να κάνετε post τις κριτικές σας μέσα στο topic του εκάστοτε συγγραφέα/βιβλίου (αν υπάρχει), αν δεν υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Αυτό θα βοηθούσε πολύ υποψήφιους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο/συγγραφέα και θέλουν να διαβάσουν κριτικές.

Recommended Posts

Το Songmaster του Orson Scott Card? Το λατρεύω αυτό το βιβλίο ρε γαμώτο!!!

Εγώ είπα να ξαναπιάσω τον Ελρικ επί τη ευκαιρία της ταινίας, μια και τον είχα αφήσει κάπου στη μέση πριν το μιλλένιουμ.

Τελείωσα τους Συνομώτες του Μπλόσεργκ, της Μαρίνας Κλερή (ή μάλλον της 28χρονης ελληνίδας από τη Θεσ/νίκη που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ψευδώνυμο) από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Το βιβλίο είναι αρκετά καλό, σίγουρα καλύτερο από πολλά ξένα που έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Η πλοκή είναι δουλεμένη και αρκετά λιτή οπότε και την έχει ελέγξει πολύ καλά μέχρι το τέλος. Έχει κάποια προβλήματα, δε θα το έλεγα ποτέ αριστούργημα, αλλά αξίζει να το αγοράσει κανείς και να το διαβάσει σίγουρα.

Τώρα διαβάζω τους Θρύλους, μια καινούργια συλλογή από τον Άνουβη, η οποία έχει (αν δεν κάνω λάθος) 5 ιστορίες, μία από τη γαιοθάλασσα, μία από τον κόσμο του Μάυρου Πύργου, άλλη μία από τον κόσμο του Πράτσετ και μία 4η από τον Μάρτιν, αυτή με τον ιππότη που είναι και κόμικ στο καινούργιο περιοδικό του Άνουβη. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο αυτό. Για τους συγγραφείς δε χρειάζεται να σας πω κάτι, τους ξέρετε. Σαν έκδοση είναι πάρα πολύ καλό, προσεγμένο και καλοδεμένο.

Ταύτα.

Το Σαββατοκύριακο διάβασα το Coraline του Neil Gaiman.

Πολύ όμορφη και διαφορετική ιστορία.

"Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας", του Τσαρλς Μπουκόφσκι

Διαβάζω το "Ιστορία Αγάπης και Σκότους" του γνωστού Ισραηλινού ειρηνιστή συγγραφέα Άμος Οζ. Ένα βιβλίο κυρίως αυτοβιογραφικό για τη ζωή του στην Ιερουσαλήμ, που με έχει συγκινήσει και συναρπάσει.

Επίσης σήμερα αγόρασα και τον πρώτο τόμο του Dark Tower, του Stephen King, μετά από "κατήχηση" της Τρίλλιαν, και με βλέπω να κολλάω άσχημα. :)

Edited by Dain

Εγώ ξεκίνησα, επιτέλους, και το Μαθητευόμενο Εκτελεστή της Hobb.

Διαβάζω το "Ιστορία Αγάπης και Σκότους" του γνωστού Ισραηλινού ειρηνιστή συγγραφέα Άμος Οζ. Ένα βιβλίο κυρίως αυτοβιογραφικό για τη ζωή του στην Ιερουσαλήμ, που με έχει συγκινήσει και συναρπάσει.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, πάντως, κινείται πάρα πολύ τελευταία.

Μάλλον επειδή τα άλλα βιβλία του Οζ που είναι μυθιστορήματα διαβάστηκαν αρκετά. Αλλά δεν έχω διαβάσει άλλο βιβλίο του.

Ξαναδιάβασα τον Άλλο Ανεμο της Λε Γκεν, μετά τα τρία πρώτα του Μαύρου Πύργου, αλλά μετά ξέμεινα, οπότε τώρα ξαναδιαβάζω το Η δεσποινίς Σμιλλα διαβάζει το χιόνι. Είναι ωραία να διαβάζεις κάτι τέτοιο μες το κατακαλόκαιρο-σε δροσίζει :p. Έχω αρκετά καινούρια αδιάβαστα, αλλά τα κρατάω για τις διακοπές μάλλον.

Το "Η δεσποινίς Σμίλλα διαβάζει το χιόνι" μου έχει μείνει μόνο και μόνο επειδή σπάζει έναν από τους απαράβατους κανόνες της συγγραφής.

Και συνεχίζω το city of saints and madmen (τώρα είμαι στο Apprendix)

Είμαι στα μισά του Στην Υπηρεσία του Βασιλιά (τη συνέχεια του Μαθητευόμενου Εκτελεστή). Ευελπιστώ ότι θα βρω την Τελευταία Αποστολή πρωτού φύγω για τις διακοπές μου αύριο. :( Αν δεν την βρω, πάντως, θα έχω περισσότερο χρόνο να δουλέψω. :tongue:

Αφού τελείωσα το judas unchained (δείτε κριτική στο μπλογκ μου), τελείωσα και το sir thursday που είναι το τέταρτο βιβλίο σειράς του Garth Nix. Η σειρά αυτή είναι πολύ ελαφριά, εφηβική, αλλά έχει το ενδιαφέρον της.

Τώρα διαβάζω τη Μαύρη Ντάλια.

Αλήθεια, τι έγινε το currently reading στο Profile μας;

Edited by Sitronella

Πήτερ Χάντκε - "Σύντομο γράμμα για ένα μεγάλο αποχαιρετισμό".

Αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ.

Παράλληλα με τις Ερωτικές Ιστορίες του Μπουκόφσκυ, όταν ξεκλέβω λίγες στιγμές ηρεμίας στο μαγαζί διαβάζω το Φάδερ Ημών. Έλληνα συγγραφέα, το πρώτο του (δε θυμάμαι τώρα τ'όνομα) και ξεκαρδιστικότατο. Είναι η ιστορία του Τζες (Τζίζας Κράις Τζούνιορ) του δευτερότοκου γιου του Θεού που κατέβηκε στη γη - ενάντια στη θέλησή του, γιατί η γη είναι πολύ βαρετή - παρέα με το φύλακα άγγελό του τον Πολ για την πραγματοποίηση της Δευτέρας Παρουσίας. Μ'αρέσει :D

Αφού τελείωσα το judas unchained (δείτε κριτική στο μπλογκ μου), τελείωσα και το sir thursday που είναι το τέταρτο βιβλίο σειράς του Garth Nix. Η σειρά αυτή είναι πολύ ελαφριά, εφηβική, αλλά έχει το ενδιαφέρον της.

Τώρα διαβάζω τη Μαύρη Ντάλια.

Μάλλον λές την "Μαυρη Ντάλια" του Τζέημς Έλρόυ. Το είχα διαβάσει πρίν απο πολύυυυυυυυυυυ καιρό. Καλό αλλα ο Ελρόυ καταντάει πολύ κουραστικός (για να μην πώ καμια πιο βαρια έκφραση). Ενώ έχει καλή πλοκή και ενδοιαφέρων χαρακτήρες φουσκώνει τα βιβλία του με λεπτομέριες την εποχή και κάπου το παρατραβάει. Βέβαια δέν το κάνει μόνο αυτός αλλα αρκετοί.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Δεν έχω βρει σημεία που είναι κουραστικά ή με πολλές λεπτομέρειες (που να διαβάσεις Hamilton!)

Για το currently reading θα ρωτήσω το Στεφ. Η Μαύρη Ντάλια τι υπόθεση έχει?

Για το currently reading θα ρωτήσω το Στεφ. Η Μαύρη Ντάλια τι υπόθεση έχει?

Μαύρη κι άραχνη :death2: Φέτος και σε ταινία, με πρωταγωνίστρια την Θεά Scarlett Johansson :thmbup:

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Δεν έχω βρει σημεία που είναι κουραστικά ή με πολλές λεπτομέρειες (που να διαβάσεις Hamilton!)

Οκ πάω πάσο. Απλα περίμενα κάτι περισσότερο απο τον Έλρου και το μόνο που είδα ήταν ένας συγγραφέας σαν όλους αυτούς που προσπαθούν να γεμίσουν σελίδες για να διαφημιστεί το βιβλίο τους σαν το νέο μεγάλο έπος στο χώρο της λογοτεχνίας. Ο τρόπος που γράφει είναι πολύ ουδέτερος, σαν να κάνει έρευνα, και ελάχιστα ξεχωρίζει απο άλλους του είδους. Απλα δέν καταλαβαίνω γιατί τοσος ντόρος για το όνομα του.

Anyway, ποιός είναι αυτός ο Hamilton; Ο μόνος Hamilton που ξέρω είναι ο Donald Hamilton, που έγραφε ιστορίες δράσης με ήρωα τον μυστικό πράκτωρα Matt Helm και κυκλοφόρισαν στην Ελλάδα πρίον απο 20 χρόνια στην σειρά Βίπερ. Τώρα τα βρίσκω στο μοναστιράκι 50 λεπτά το καθένα.