Jump to content

Γιατί διαβάζετε;


darky
 Share

Recommended Posts

Γιατί διαβάζετε; Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία; Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

Αυτό τώρα είναι νομίζω στον άνθρωπο. Στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε. Δεν ξέρω να σου πω γιατί, απλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Λυσσάω άμα μείνω με κενό χρόνο και δεν έχω βιβλίο στα χέρια μου.

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

 

Και πάλι λόγω κατασκευής. :p

 

Εν μέρη γιατί προτιμώ να ξεφεύγω από την πραγματικότητα, πράγμα που προφανώς είναι λάθος, αλλά τουλάχιστον δε ντρέπομαι να το πω :bag: . Από την άλλη γιατί αρνούμαι να "μεγαλώσω" ή τουλάχιστον να μπω σε αυτό το πλαίσιο που η κοινωνία μας ονομάζει των ενηλίκων.

 

Γιατί μαρέσει βρε αδερφέ! Πως αλλιώς το λες;

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Μου φαίνεται (αν και ποτέ μη λες ποτέ) πως δε θα διάβαζα για κανέναν λόγο την "λογοτεχνία" που βρίσκεται στα διπλανά ράφια από τη φανταστική του τύπου που περιγράφει ο Ήρωας πολύ "δελεαστικά".

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω για να μαθαίνω καινούργιες ιστορίες.

 

Διαβάζω φανταστική λογοτεχνία, γιατί μπορείς να πείς ότι ιστορία θες, χωρίς να νοιάζεσαι αν κάτι είναι αληθοφανές ή όχι.

 

Δεν θα διάβαζα ποτέ το Madame Figaro. Μπλιάχ!!

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω και να βιώνω πράγματα που δεν θα προλάβαινα να ζήσω μέσα στα πλαίσια της δικής μου ζωής, διαβάζω για να αποκτήσω περισσότερη ζωή... Οι εμπειρίες με κάνουν πλουσιότερο άνθρωπο, πιο γεμάτο - και συνεπώς πιο ευτυχισμένο, μιλώντας για ουσιαστική εσωτερική ευτυχία και όχι κατ' ανάγκην για χαρά της στιγμής.

 

Διαβάζω φανταστική λογοτεχνία γιατί μου αρέσει η ελευθερία που δίνει στον συγγραφέα να φανταστεί, γιατί το ταξίδι είναι ακόμα πιο μακρυνό για μένα με τη φανταστική λογοτεχνία. Επίσης γιατί αυτή η όλη φανταστική ατμόσφαιρα επιτρέπει στους συγγραφείς να νοιώσουν άνετα, κι έτσι να βγάλουν από μέσα τους τις πολύ αληθινές σκέψεις και συναισθήματά τους χωρίς να νοιώθουν πως ξεγυμνώνονται, χωρίς φόβο. Το αποτέλεσμα είναι βαθύ και όμορφο, αν ο συγγραφέας είναι καλός βέβαια.

 

Έχω δοκιμάσει να διαβάσω τα πάντα γιατί όπου έχει γράμματα πάω και διαβάζω, ειδικά αν δεν εχω τι να κάνω. Γνωστό το φαινόμενο της ανάγνωσης σαμπουάν, χαρτιού υγείας, μπατον-εττών κτλ. Φυσικά πολλά με απογοήτευσαν, έτσι έχω έναν κατάλογο πραγμάτων που δεν θα ξαναδιάβαζα, όχι που δεν θα διάβαζα.:p Πρώτα σε αυτόν τον κατάλογο φιγουράρουν τα λεγόμενα "γυναικεία μυθιστορήματα" τύπου "ζητήται άνδρας ανίκανος για σοβαρή σχέση". Δεύτερα έρχονται τα βαρετά μυθιστορήματα ανθρωπίνων σχέσεων (κοινωνικά) - ακόμα και "σοβαρά".

Link to comment
Share on other sites

Για να διευρύνω τους ορίζοντες της σκέψης μου. Γιατί νιώθω ζωντανή μόνο όταν σκέπτομαι.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

χμ... ειλικρινά δεν έχω αναρωτηθεί ποτέ. Γνωρίζω ανθρώπους που σνομπάρουν το διάβασμα, και για να πω την αλήθεια έχω ένα είδος κοινωνικού ρατσισμού απέναντί τους αλλα το θεωρώ δικαιολογημένο.

Απλά έμαθα να διαβάζω, και αυτό κάνω.

 

 

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

 

Διαβάζω αρκετά πράγματα, αλλα απο το λογοτεχνικό χώρο το 99% είναι φανταστική λογοτεχνία. Δεν ξέρω, αλλα απλά το βρίσκω λογικό... είναι μάλλον θέμα χαρακτήρα.

Γενικά πάντα μου άρεσαν οι μυθοι και τα παραμύθια, φυσικό επόμενο ήταν να μου αρέσει και το φάντεσυ (και το sci fi

φυσικά)

Την ΕΦ εδώ θα την ξεχωρίσω, γιατί πάντα θα μου άρεσε να ζω σε μια μελλοντική εποχή, οπότε το καλό sci fi σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, όπως και το να απελευθερωθείς απο τα στενά όρια της πεζής εποχής μας.

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Εφημερίδες, όπως δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις. (κι έτσι είμαι απο τους τελευταίους που μαθαίνουν τα "φλέγοντα" θέματα που απασχολούν τους περισσότερους) Θυμάμαι τότε με την ιστορία των δίδημων πύργων, όταν η κοπέλα μου με την κολλητή της ρωτούσαν τις απόψεις μου, εγώ νόμιζα πως είχε γίνει κάποια αεροπειρατία! Με τους κυκλώνες της Αμερικής, το έμαθα απο ένα συνάδελφο, ο οποίος νόμιζε πως απλά παριστάνω τον ανήξερο, και πιστεύει πως το παίζω μέλος μιας παράξενης ελίτ ... (πρόβλημά του)

Με το τσουνάμι είχε πλάκα που το έμαθα απο το πρακτορείο που πήγα να βγάλω εισητήριο για Βιετνάμ...

Γενικά σιχαίνομαι τις άχρηστες παροδικές γνώσεις του παρόντος.

Edited by brave
Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

Μ' αρέσουν οι ιστορίες

 

Και γιατί διαβάζετε φανταστική λογοτεχνία;

Για ποικιλία, αλλά και πάλι οι ιστορίες με ενδιαφέρουν.

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

Θα διάβαζα για να μάθω κάτι νέο(απο τη θεωρία των μαύρων τρυπών μέχρι από που κλάνει το μπαρμπούνι)

Θα διάβαζα κάτι για να με αγγίξει(να με ακουμπήσει ξώφαλτσα μέχρι να μου ρίξει γροθιά στο στομάχι)

Και βεβαίως βεβαίως θα διαβάσω κάτι που λέει μια ιστορία.

 

Δε θα διάβαζα κάτι που δε θα έκανε τίποτα από αυτά.

 

Ούτε κάτι που είναι υπερβολικά λειψό. Είναι ένα απωθημένο από τότε που διάβαζα εβδομαδιαία κόμιξ που σπάγαν τις ιστορίες σε πεντακόσιες συνέχειες με εντελώς αυθαίρετο τρόπο.

 

Legal Note : Α, και επίσημα θα αρνηθώ ότι διάβασα ή θα διάβαζα κάποια πράγματα ακόμακιαν δεν εμπίπτουν στις δυο άνωθεν κατηγορίες. και ούτε στο Γουότεργκεητ είχα καμία ανάμιξη.

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζω γιατι μου αρεσει,πολυ απλα.Ειμαι λιγο σαν την Νιεννα.Διαβαζω οτι βρεθει στα χερια μου αν και εχω καποια κομπλεξ απεναντι σε ορισμενες κατηγοριες.Πχ δεν διαβαζω τα χαζα "γυναικεια" βιβλια που διαφημιζονται στην τηλεοραση.Θα διαβαζα ανετα κανα 2 σελιδες για το χαβαλε αλλα επειδη ειναι βιβλια με εκατονταδες σελιδες δεν εχω την ορεξη να διαβασω μεχρι τελους.Κι επειδη δε μου αρεσει να αφηνω μισα βιβλια δεν τα αρχιζω καν.

Διαβαζω και εφημεριδες(πολιτικες,αθλητικες) και περιοδικα-απο επιστημονικα που διαβαζα στα κενα στη βιβλιοθηκη της σχολης ως πλεημποη κτλ(τελικα εκεινες οι μουτζουρες διπλα στις φωτογραφιες ειναι κειμενα!Αρχικα δεν τα ειχα προσεξει...).Το καλοκαιρι διαβαζα με μια Αγγλιδα τουριστρια ενα περιοδικο που κανει Τατιαννες και Λαμπυρες να μοιαζουν ερασιτεχνες στο κουτσομπολιο.ΟΚ,αυτο το διαβασμα γινοταν για αλλους λογους...

Φανταστικη λογοτεχνια διαβαζω γιατι μου αρεσε απο μικρος.Τα παιχνιδια μου ηταν σχετικα με εξωγηινους και ηρωες με σπαθια και τερατα.Μαγους δεν πολυειχαν βεβαια.Διαβαζω οσο περισσοτερη ΦΛ μπορω τωρα μην ξενερωσω αργοτερα...Αλλα επισης επειδη στην ΦΛ εντασσονται φοβεροι συγγραφεις οπως ο Χερμπερτ ας πουμε...

"πιστεύει πως το παίζω μέλος μιας παράξενης ελίτ ... (πρόβλημά του)"

Brave,εισαι οντως μελος μιας παραξενης ελιτ.Της ελιτ του σφφ!!!(επιλεκτο σωμα: "Forumburners")

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

Γιατί, όπως είπα και σε άλλο topic, ένα βροχερό απόγευμα μια συνηθισμένης μέρας πριν καμια 10αριά χρόνια, αφού δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάλλα στην αυλή όπως κάναμε σχεδόν κάθε μέρα, πήρα από τη βιβλιοθήκη τον Κόμη Μοντεχρίστο του Δούμά έστι για να δω πως είναι το διάβασμα εξωσχολικώς βιβλίων. Εκεί κόλλησα. Υπόψιν οτι και τότε και τώρα ακόμα μισώ το διάβασμα για μαθήματα, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (θετικές επιστίμες)

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

 

Δε διαβάζω όσο φανταστική λογοτεχνεία θα ήθελα για διάφορους λόγους, παρόλα αυτά διαβάζω γιατί δίνει στο συγγραφέα εξαιρετικά ευρύ πεδίο να δημιουργήσει, είναι ελεύθερος να ταξιδέψει και εσύ μαζί του, γιατί ζεις πράγματα που είναι αδύνατο να ζήσεις αλλιώς και (κυρίως) γιατί έχει μερικούς φοβερούς συγγραφείς, οι περισσότεροι σύγχρονοι, που θα μας δώσουν και άλλα πράγματα.

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Τα πολύ μελό και πολύ γυναικεία βιβλία.

Edited by jokey
Link to comment
Share on other sites

Επισης να συμπληρωσω κατι στους λογους που διαβαζω.Ειναι λιγο "πεζο" και κρυο αλλα τεσπα...

Οταν πρεπει να μεινεις μεσα για τον αλφα η βητα λογο κατι πρεπει να κανεις για να περασει η ωρα.Η τηλεοραση εχει βλακειες συνηθως.Μπορεις να ακουσεις μουσικη αλλα παραλληλα η ξεχωριστα μπορεις και να διαβαζεις.Μην ξεχναμε εξαλλου οτι αν και τα βιβλια-οπως και πολλα αλλα πραγματα-ειναι ακριβα,το διαβασμα αποτελει μια φτηνη μορφη ψυχαγωγιας.Αν πινεις ενα καφε για 2 και πληρωνεις 3 ευρω,το βιβλιο το διαβαζεις μερες ολοκληρες και σου κοστιζει το πολυ 20-25 ευρω.

Θυμαμαι ενα βραδυ αισθαινομουν λιγο συναχωμενος και ειχα δεκατα.

"Οχι ρε π*στη μου,θα κρεβατωθω απο αυριο και τι θα κανω 2-3 μερες μεχρι να μου περασει;", ειπα και πεταχτηκα μεχρι το αγαπημενο μου βιβλιοπωλειο.

Πηρα ενα βιβλιο τουβλο και περασα ενα διημερο ξαπλα διαβαζοντας χαλαρα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

Γιατί μπορώ. Και γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος για οποιονδήποτε να μεταφέρει και να μοιραστεί τα συανισθήματα και τις απόψεις του.

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

 

Γιατί απλά μου αρέσει. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Απλά θα ήθελα να μοιραστώ την οπτική του κόσμου και της περσόνας που χρησιμοποιεί σαν μέσο έκφρασης ο συγγραφέας. Και γιατί γουστάρω.

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Άρλεκιν, χαζοπεριοδικά για το πώς να ζήσεις, εγχειρίδια λειτουργίας συσκευών, Salvatore

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

Γιατί είναι από τα λίγα πράγματα που τα ευχαρηστιέμαι πραγματικά. Και διαρκούν. Η ταινία, όσο καλή κι αν είναι (που οι περισσότερες, κατά τη γνώμη μου, είναι "γιακ"), δε σε κρατάει για πολύ. Η TV έχει μαλακίες. Το Νετ καλό είναι, αλλά πόσες ώρες θα καίγεσαι εκεί; Θα βαρεθείς. Επίσης, το βιβλίο, όπως και να το κάνεις, σε μεταφέρει αλλού: είναι μια πύλη, θα μπορούσες να πεις. Και όσο καλύτερος ο συγγραφέας, τόσο καλύτερα τα μαγικά του.

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

 

Γιατί μπορεί κάποιος να γράψει ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμούς. Και γιατί απλά τη γουστάρω. Πάντα μου άρεσε, από μικρός.

 

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Οτιδήποτε υποτιμά τη νοημοσύνη, ή οτιδήποτε βρίσκω βαρετό.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω γιατί διαβάζω, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διάβαζα και πριν μάθω να διαβάζω επέμενα να μυο διαβάζουν και δεν έβλεπα την ώρα να πάω στο σχολείο να μάθω και εγώ. Είναι μια συνήθεια παλιά που σιγά σιγά εξελίχθηκε σε εμμονή. Για να κοιμηθώ πρέπει αν διαβάσω έστω και 2 γραμμές από κάτι ότιδήποτε κλπ. κλπ. κλπ. Το διάβασμα έχει εξελιχθεί σε τρόπο να αντιμετωπίζω άσχημες φάσεις, όμορφες φάσεις και γενικά όλες τις φάσεις. Όταν διαβάζω κάτι που μ'αρέσει θέλω να το μοιραστώ με άλλους 5-10 ανθρώπους, είναι μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι η όλη βιβλιομανία ξεκίνησε επειδή έβλεπα τους γονείς μου να διαβάζουν πολύ και το θεωρούσα κάτι όμορφο. Και ποτέ δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που διαβάζαμε και οι 3 μαζί στο κρεββάτι τους, με τον καθένα από μας αν διαβάζει κάτι εξαιρετικό να σταματάει τους άλλους 2 και να τους το διαβάζει φωναχτά για να το μοιραστούμε όλοι.

 

Τώρα όσο γιατί διαβάζω φάντασυ, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γιατί πολύ απλά δεν είναι το είδος που προτιμώ. Στην πραγματικότητα όλα τα προτιμώ με λίγες εξαιρέσεις. Διαβάζω και φάντασυ και επιστημονική φαντασία και ένα σωρο άλλα πράγματα. Αν όμως διαβάσω 2-3 βιβλία ενός είδους μαζεμένα μετά θέλω να αλλάξω είδος και κάπως έτσι καταλήγω να κάνω κύκλους κατά κάποιο τρόπο :blush: .

 

Δεν μπορώ να πω ότι δεν διαβάζω κάποιο είδος, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Και άρλεκιν και βαριά λογοτεχνία, και ψυχολογικές βλακείες και κοινωνικά και σατιρικά και όλα... Με την ταξιδιωτική λογοτεχνία δεν τα πάω πολύ καλά αλλά εντάξει τηνδ ιαβάζω κι αυτήν με αρκετή άνεση. Διαβάζω τα πάντα, εφημερίδες, περιοδικά, manuals... Άλλωστε είμαι πάντα της άποψης ότι όλα έχουν να σου δώσουν κάτι, από όλα μαθαίνεις :mf_bookread:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί διαβάζετε;

 

Επειδή έτσι βλέπω άλλους κόσμους, διεγείρω την φαντασία μου, ανοίγω το μυαλό μου σε νέες ιδέες και νέες πραγματικότητες. Γιατί μου αρέσει να "χάνομαι σε μία ιστορία, να γίνομαι ένα με τους πρωταγωνιστές...

 

Και γιατί διαβάζεται φανταστική λογοτεχνία;

Αυτό δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Αλλά διαβάζω τα πάντα, και κλασσική και φανταστική λογοτεχνία.

Και αν είναι κάτι που δε θα διαβάζατε τι είναι;

 

Δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω τύπου Άρλεκιν... Ένα καλοκαίρι δεν έιχα τι να διαβάσω σε κάποιο νησί και το μόνο που έβρισκα ήταν Άρλεκιν. Αναγκάστηκα να διαβάσω 2-3 για να περάσει η ώρα και μου φάνηκαν όλα τα ίδια.

Δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω Ιωάννα Καρυστιάνη και Γιάννη Ξανθούλη. Η Καρυστιάνη φτιάχνει φράσεις μεγάλες όσο μία σελίδα και πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο μέσα στην ίδια παράγραφο (και μερικές φορές μέσα στην ίδια φράση) με αποτέλεσμα μερικές φορές να μην καταλαβαίνεις για ποιον ή ποια μιλάει. Ο Ξανθούλης αν και γράφει καλά σαν στυλ, χαλάει τα βιβλία του στα τελευταία κεφάλαια θέλοντας να το παίξει διανοούμενος με αποτέλεσμα όσο καλά και να έχει στήσει τους χαρακτήρες και την ιστορία του, στο τέλος να μην καταλαβαίνεις πως και γιατί έγινε ότι έγινε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την αρχή την έκανε μία καθηγητρια μου στο Γυμνάσιο που μας έβαλε να διαβάσουμε ένα βιβλίο της επιλογής μας ,σε μία κενή ώρα και να γράψουμε την περίληψη. διαλεξα ένα βιβλίο που μου εμείνε βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μου, κ απο κει που δεν συμπαθούσα τα βιβλία , δεν αντέχω χωρις βιβλίο από τότε.

 

Διαβάζω βιβλία φαντασίας με συγκεκριμένο περιεχόμενο γιατί πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος κόσμος εκτός από τον δικό μας και μέσα στον δικό μας. Θέλω να τον κατανοήσω και να χαθώ μέσα του. Μ΄αρέσει να ξέρω ότι δεν είμαστε μονοι οι ανθρωποι στον κόσμο.

 

Δεν διαβάζω ιστορίες ερωτικές, και ιδιαίτερα από έλληνες συγγραφείς. Δεν μου αρέσει ο τρόπος γραφής των περισσότερων που έχω προσπαθήσει να διαβάσω. Επίσης δεν διαβάζω δοκίμια και μελέτες και τέτοια που δεν έχουν πλοκή. Τα βαριέμαι. Και ποίηση δεν διαβάζω αν και ξέρω ότι αρκετα ειναι αξίολογα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αγαπώ το διάβασμα. Με ψυχαγωγεί με ξεκουράζει με συναρπάζει. Από τότε που με θυμάμαι διαβάζω. Όταν ήμουν μικρός με το στανιό αλλά αυτό ήταν στο σχολείο. Μη μπορώντας να υποφέρω την πραγματικότητα ψάχνω να βρω διεξόδους και καταφύγιο στη φαντασία. Μπορώ να διαβάσω σχεδόν τα πάντα. Εκτός ίσως από άρλεκιν και προεκλογικά προγράμματα. Πιστεύω πως θα διαβάζω μέχρις ότου κρατήσουν τα μάτια μου.

Link to comment
Share on other sites

Και τα εγγόνια τι θα τα έχουμε ρε κίτσο;

 

Να μας πηγαίνουν βόλτες;;

 

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι και ένα βιβλίο. Πήγαινα στα παιδικά πάρτυ των φίλων μου και κοίταγα την βιβλιοθήκη τους (Το κάνω ακόμη και τώρα ). Σαν αποτέλεσμα έχω παρα πολλά βιβλία τα με τα οποία έχω μια σχέση τρελής αγάπης. Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν διαβάσω. Μου αρέσουν τα βιβλία. Τόσο απλά.

 

Το μόνο που δεν διαβάζω είναι δοκίμια και αναλύσεις

Link to comment
Share on other sites

Και τα εγγόνια τι θα τα έχουμε ρε κίτσο;

 

Να σπρώχνουν το καροτσάκι του παππού. :lol:

Φαντάσου τα εγγόνια σου να σου διαβάζουν εφ μετά από 40 χρόνια. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινα στα παιδικά πάρτυ των φίλων μου και κοίταγα την βιβλιοθήκη τους (Το κάνω ακόμη και τώρα ).

κι εγώ

 

Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν διαβάσω.

κι εγώ

Link to comment
Share on other sites

Χαχα. Εγώ ακόμα όπου πάω κοιτάζω την βιβλιοθήκη... Μπορεί να κάθομαι να χαζεύω για αρκετή ώρα οποιαδήποτε βιβλιοθήκη...

Link to comment
Share on other sites

Χαχα. Εγώ ακόμα όπου πάω κοιτάζω την βιβλιοθήκη... Μπορεί να κάθομαι να χαζεύω για αρκετή ώρα οποιαδήποτε βιβλιοθήκη...

 

Ακόμα και το ράφι με τα θεολογικά; :abiggrin:

 

Κι εγώ το ίδιο κόλλημα τρώω. Χαζεύω βιβλιοθήκες, μπουκάρω σε βιβλιοπωλεία, σκαλώνω σε βιτρίνες. Διαβάζω και γουστάρω. Ειδικά το φάντασι, ε΄πως να το κάνουμε, με τραβάει από μόνο του. Όπως κι εσείς θέλω να ξεφύγω μέσα απο κάποιο παραθυράκι.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά,

Μια που είμαι καινούργια στο forum, είπα να ξεκινήσω πρώτα από τα εύκολα θέματα.

Λοιπόν διαβάζω, επειδή παρ' όλο που οι μη φίλοι του σπορ δεν το πιστεύουν, είναι μια δημιουργική απασχόληση. Την ώρα που διαβάζω, το μυαλό μου πλάθει εικόνες, τοπία, ανθρώπους, ακόμα και καταστάσεις που δεν έχουν γραφτεί στο χαρτί και τις φτιάχνω μόνη μου για να γνωρίσω καλύτερα τους ήρωες. Κι έτσι προτιμώ ένα βιβλίο από μια ταινία, γιατί μου επιτρέπει να φτιάχνω εγώ τα σκηνικά.

 

Διαβάζω Φανταστική Λογοτεχνία επειδή, ακόμα και στα πιο κλισέ θέματα, υπάρχει ένας καινούργιος κόσμος ή μια καινούργια ιδέα που αξίζει τον κόπο να σκεφτεί κανείς.

 

Τέλος, δεν διαβάζω (ή τουλάχιστον δεν διαβάζω με ευχαρίστηση) ιστορίες όπου οι ήρωες έχουν πολύ αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά (γιατί αυτό με αποπροσανατολίζει), αποφεύγω ιστορικά ή ψευδοϊστορικά κείμενα της σύγχρονης ιστορίας (όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, απλώς δεν μου αρέσουν) και δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι και πολύ φαν της ποίησης επίσης...

Αυτά για αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες Tiessa και επέτρεψε μου να συμφωνήσω μαζί σου για το δημιουργικό κομμάτι της ανάγνωσης που ανέφερες. Όταν διαβάζεις το μυαλό σου εργάζεται και ίσως η εργασία αυτή να είναι από τις πιο ευχάριστες που το προστάζουμε να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..