Jump to content

Τι Γράφετε Τελευταία;


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Εγώ συνεχίζω το Έπος της Κουαλανάρα, το οποίο αποφάσισα να μετονομάσω σε Παιχνίδι των Ράζλερ.

 

Στον κόσμο της Κουαλανάρα, ο οποίος υφίσταται ατέρμονες αναπλάσεις της Πρωτοπλασματικής Μάζα, κατοικούν φυλές που εξελίσσονται μέσα στους αιώνες. Κάθε φυλή έχει και ένα Χάρισμα, το οποίο κληρονομούν ορισμένα μέλη αυτής.

 

Στην Κουαλανάρα, είπα να αφήσω το κλασικό concept των μάγων, έτσι δεν υπάρχουν μάγοι. Υπάρχουν μόνο ορισμένα χαρισματικά άτομο, όπως πχ οι ταχυπομποί των Ωθράγκος, οι οποίοι είναι, ουσιαστικά, αγγελιαφόροι που τρέχουν υπερβολικά γρήγορα χρησιμοποιώντας το Χάρισμα της Ταχύτητας.

 

Πέρα από τούτα, βρισκόμενος στη μέση προς το τέλος του Παιχνιδιού των Ράζλερ και κοιτάζοντάς το ως ολότητα, παρατηρώ ότι μου βγήκε πολύ μα πολύ πιο σκοτεινό από το Άρμπεναρκ: Η Επιστροφή των Θεών, ιδιαίτερα όσον αφορά τους χαρακτήρες. Εκεί που σε άλλες μου ιστορίες οι χαρακτήρες ακολουθούσαν πιο ξεκάθαρα μονοπάτια --ξεκάθαρα στον εαυτό τους, τουλάχιστον--, εδώ είναι πιο μπερδεμένοι, έχουν περισσότερες μικρότητες, πάθη, και μηχανορραφίες στην ψυχή τους (κάπου έχουν αρχίσει να με τρομάζουν). Επιπλέον, ορισμένοι, με αποκορύφωμα τον Νεκρομέμνονα (έναν δολοφόνο που ξεκινά ως δευτερεύων χαρακτήρα αλλά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο), δεν παύουν ποτέ να με εκπλήσσουν, και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, ορισμένοι, με αποκορύφωμα τον Νεκρομέμνονα (έναν δολοφόνο που ξεκινά ως δευτερεύων χαρακτήρα αλλά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο), δεν παύουν ποτέ να με εκπλήσσουν, και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

 

Αν οι χαρακτήρες σου σε εκπλήσουν, αυτό αγαπητέ Βάρδε σημαίνει τουλάχιστον ότι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, όπως σίγουρα θα ξέρεις. :D

 

Το όλο concept μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πότε θα γράψεις μυθιστόρημα??????

Link to comment
Share on other sites

Το όλο concept μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πότε θα γράψεις μυθιστόρημα??????

 

Τι εννοείς; Έχω ήδη γράψει. :)

 

 

======

 

Btw, κανείς άλλος δε γράφει τίποτα αυτό τον καιρό;

 

Rikochet, έκεινος ο κόσμος που ετοίμαζες πώς πηγαίνει; Drunkelf, κάτι μου έλεγες για ένα urban fantasy στην Αθηνά;...

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκομαι στο δεύτερο κεφάλαιο της Εράοθα. Η εράοθα είναι ο κόσμος που εξελίσσεται η ιστορία. Υπάρχουν επτά χώρες στην Κεντρική Ήπειρο. Σε κάθε χώρα υπάρχει από μία συντεχνία.

Η ιστορία ξεκινά με τη συντεχνία των Κλεφτών. Κλασσικοί Κλέφτες που μπαίνουν στα σπίτια και παίρνουν τα ακριβώτερα αντικείμενα. Δεν συνηθίζουν να αδειάζουν όλο το σπίτι βέβαια. Απλά κάτι το οποίο τους έχει γυαλίσει.

Μέσω των Κλεφτών θα βάλω στην ιστορία μία χαριτωμένη πινελιά, χωρίς βέβαια η ιστορία να είναι χαρούμενη.

Μετά είναι η συντεχνία των Δολοφόνων. Μοιάζουν πολύ με τους γνωστούς Ασασσίνους των Αράβων. Έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζουν το χρώμα του δέρματός τους με το περιβάλλον. Προσλαμβάνονται από τις άλλες συντεχνίες για να βγάλουν από τη μέση κάποιους αντιπάλους.

Μετά είναι οι Μάγοι. Στην ιστορία βάζω ότι η μαγεία προέρχεται από τα παιδιά. Μόλις κάποιο παιδί γεννιέται έχει έμφυτη τη μαγεία. Αν όμως δεν το εκπαιδεύσουν κατάλληλα μόλις μεγαλώσει λίγο την ξεχνάει. Ο κύριος στόχος των Μάγων είναι να επανακτήσουν από τους Κλέφτες το σκήπτρο της δύναμης, το οποίο έκλεψε ο αρχηγός των Κλεφτών. Στα χέρια ενός μάγου αποκτά μεγάλη δύναμη.

Μετά είναι η Συντεχνία των Πολεμιστών. Είναι ότι λέει το όνομα.

Μετά η συντεχνία των νατικών και εμπόρων. Είναι μία συντεχνία χωρισμένη σε δύο μέρη. Οι ναυτικοί είναι οι κλασσικοί ναυτικοί, με ψαράδικα και πολεμικά πλοία. Επίσης μεταφέρουν και στρατούς άλλων συντεχνιών. Οι έμποροι κινούνται μέσω θαλάσσης και στεριάς. Κανένας δεν τολμά να ενοχλήσει τους εμπόρους.

Μετά είναι η συντεχνία των Διπλοματών και Δολοπλόκων. Οι Διπλωμάτες μπαίνουν στη μέση για να σταματήσουν πολέμους μεταξύ των Συντεχνιών ή για να λύσουν άλλα θέματα. Οι Δολοπλόκοι είναι αυτοί που κανονίζουν τους πολέμους μεταξύ των συντεχνιών. Μία συντεχνία απαγορεύεται να ξεκινήσει πόλεμο εάν δεν έχει την έγκριση των Δολοπλόκων. Επίσης οι πόλεμοι κρατούν ορισμένο χρονικό διάστημα, καθορισμένο από τους Δολοπλόκους.

Τέλος είναι η συντεχνία των Μαύρων Αετών. Αετοκαβαλάρηδες πάνω σε τεράστιους Αετούς.

Θα δεχθούν επίθεση από φυλές που προέρχονται από άλλη ήπειρο. Τώρα γράφω την εισαγωγή για τους Δολοφόνους.

 

Αυτάααααα

Link to comment
Share on other sites

Βασικά να δω πότε θα περάσω στον υπολογιστή την Προδοσία. Είμαι φαν του χαρτιού και αυτή η διαδικασία είναι η πιο βαρετή. Ξέχωρα που κάνω και πολλές διορθώσεις ξαναδιαβάζοντάς το από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις τις πρώτες διορθώσεις και μετά να το αφήσεις. Όσο πιο πολύ το κοιτάς τόσα περισσότερα θα αλλάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς; Έχω ήδη γράψει.
είπε ο Βάρδος.

 

Εννοώ στον κόσμο της Κουαλανάρα. Αυτός είναι ο καινούργιος σου κόσμος δεν είναι? Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα τα άλλα μυθιστορήματα που έχεις γράψει και σιγά-σιγά θα τα διαβάσω. :cool2:

 

 

Μετά είναι οι Μάγοι. Στην ιστορία βάζω ότι η μαγεία προέρχεται από τα παιδιά.
είπε ο drowvarius.

 

Καλή ίδέα αυτή. Συμβαίνει το ίδιο και στο δικό μας κόσμο. Επίσης μ'αρέσουν και οι Μαύροι Αετοί ιδιαίτερα. Αναρωτιέμαι αν έχεις φανταστεί μυητικές τελετές, μυητικά στάδια κλπ για όσους μπαίνουν σε κάποια συντεχνία, ειδικά των Μάγων και των Αετών. Η είναι απλά "κληρονομική συνέχεια", όπως στις κάστες της Ινδίας?

 

Είμαι φαν του χαρτιού και αυτή η διαδικασία είναι η πιο βαρετή. Ξέχωρα που κάνω και πολλές διορθώσεις ξαναδιαβάζοντάς το από την αρχή.
είπε ο Bardoulas.

 

A! Second-guessing, third-guessing και πάει λέγοντας. Φαν του χαρτιού είμαι και γω. Αλλά όπως σου είπε και ο drowvarius αντίγραψέ το και άστο. Αν είναι να κάνεις διορθώσεις κάντες η πριν η μετά από πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά να δω πότε θα περάσω στον υπολογιστή την Προδοσία. Είμαι φαν του χαρτιού και αυτή η διαδικασία είναι η πιο βαρετή. Ξέχωρα που κάνω και πολλές διορθώσεις ξαναδιαβάζοντάς το από την αρχή.

 

Θυμάμαι μια περίσταση που, λόγω διακοπών, δεν μπορούσα να είμαι μπροστά σε οθόνη και πληκτρολόγιο, επομένως έγραφα σε τετράδιο. Μετά, όταν κατάφερα να βρω Η/Υ, άρχισα να τα περνάω στο μηχάνημα. Το κείμενο έρρεε πολύ στρωτά και οι διορθώσεις έρχονταν αυθόρμητα. Όταν ξανάπιασα εκείνα τα συγκεκριμένα κομμάτια, για να τα διορθώσω, βρήκα ότι ήθελαν ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με άλλα σημεία του ίδιου βιβλίου που ήθελαν πολλές. Ουσιαστικά, έκανα αυτό που κάνανε οι παλιότεροι συγγραφείς: το ξαναγράφανε. Οπότε, μην το βλέπεις και τόσο αρνητική διαδικασία. Παλιότερα, με τις γραφομηχανές, το γράφανε τουλάχιστον 1-2, προτού πουν ότι είναι έτοιμο. Τώρα, απλά, το ξανακοιτάμε. Κι όμως, αυτό είναι πιο βασανιστικό για το μυαλό' το να το ξαναγράφεις έχει άλλη ευκολία στις διορθώσεις.

 

Εννοώ στον κόσμο της Κουαλανάρα. Αυτός είναι ο καινούργιος σου κόσμος δεν είναι? Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα τα άλλα μυθιστορήματα που έχεις γράψει και σιγά-σιγά θα τα διαβάσω.  :cool2:

 

Στην Κουαλανάρα έχω γράψει, αλλά δεν παίζει να διατηρώ κι άλλο site, οπότε δεν τα έχω ανεβάσει στο net. Βέβαια, η σειρά δεν είναι ολοκληρωμένη κιόλας.

 

Όταν διαβάσεις Άρμπεναρκ, περιμένω τις απόψεις σου. :)

Link to comment
Share on other sites

Rikochet, έκεινος ο κόσμος που ετοίμαζες πώς πηγαίνει;

 

Χμ, κάνω αλλαγές επι αλλαγών επι αλλαγών, χωρίς να μπορώ να κατασταλλάξω κάπου. Τώρα έχω αρχίσει να γράφω μια ιστορία, μέσα απο την οποία ο εν λόγω κόσμος θα καταστραφεί, και θα ξαναδημιουργηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες στο meeting :)

Link to comment
Share on other sites

Κατστρέφομαι. Όλο το καλοκαίρι δεν μπόρεσα να γράψω και να ολοκληρώσω πολλά. Μάλλον έφταιγε η ζέστη και η ρουτίνα. Τα περισσότερα τα άφηνα στη μέση. Έχω πολλά διηγήματα που εκρεμούν, όπως και κάτι που προορίζεται μάλλον για νουβέλα. Το πιθανότερο είναι να παρατήσω τα περισσότερα και να γράψω κάτι καινούριο.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ κάτι σαν τον Μελδόκιο έχω πάθει <_<

Τώρα τελευταία όποτε γράφω, είναι για να τελειώσω ένα σενάριο που γράφω... :ph34r:

 

Πρέπει σιγά σιγά να πάρω πάλι μπρος :sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχω να περάσω στον υπολογιστή ένα μικροδιήγημα που έγραψα στις διακοπές. Μέσα σε μια μέρα. Έτσι όπως κοίταζα τη θάλασσα μου ήρθε. Αυτό σίγουρα δεν θα το διορθώσω. Μερικά πράγματα καλό είναι να βγαίνουν αυθόρμητα. Μόνο που δεν του έχω δώσει τίτλο.....

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ γράφω κάτι αλλά πολύυυυυ αργά. Φανταστείτε το σαν common low-/uncommon high-magic fantasy setting.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ γράφω κάτι αλλά πολύυυυυ αργά. Φανταστείτε το σαν common low-/uncommon high-magic fantasy setting.

 

Common, uncommon και high magic? Πώς το κατάφερες αυτό ρε θηρίο; :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι αγωνίζομαι να τελειώσω μια σχετικά μεγάλη ιστορία (γύρω στις 40-50.000 λέξεις αν θυμάμαι καλά - Μια ακτίνα στο σκοτάδι για όσους ξέρουν) και τώρα είμαι στο προ-προτελευταίο κεφάλαιο. Όταν θα τελειώσω, θα δω ποια από όλες τις ιδέες που έχω θα υλοποιήσω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

(γύρω στις 40-50.000 λέξεις αν θυμάμαι καλά - Μια ακτίνα στο σκοτάδι για όσους ξέρουν)

Πάντα είχα την εντύπωση ότι ήταν μια αχτίδα στο σκοτάδι. :devil2:

Link to comment
Share on other sites

Common, uncommon και high magic? Πώς το κατάφερες αυτό ρε θηρίο;  :ph34r:

Ώπα, παιδιά, τι του δώσατε του ξωτικού και μέθησε έτσι; Σαν κάρτες Magic διαβάζει τη δημοσίευση μου! :cat:

 

Συγγνώμη γι' αυτό...

 

Αυτό που έλεγα είναι ότι υπάρχει η σχετικά κοινή ικανότητα της μαγείας αλλά με χαμηλή ισχύ, ενώ ελάχιστοι την έχουν αναπτύξει στο έπακρο.

 

Για όσους θέλουν μια ιδέα, νομίζω ότι βρήκα τον πραγματικό λόγο που ούτε εγώ είχα καταλάβει και για τον οποίο έφτιαχνα το σύστημα μου. :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επιτέλους κατάφερα να ξεκολλήσω και συνεχίζωτο τρίτο κεφάλαιο της Εράοθα. Πρέπει να γράψω επτά εισαγωγές για τις επτά Συντεχνίες που υπάρχουν στην ιστορία μου.

 

Μέχρι στιγμής έχω γράψει τις δύο πρώτες και συνεχίζω την τρίτη. Μόλις καταφέρω να φύγω από τις εισαγωγές όλο το άλλο θα είναι πιο εύκολο φαντάζομαι.

 

Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Θα ποστάρω όλες τις εισαγωγές μαζί στη βιβλιοθήκη, μόλις καταφέρω να τις ολοκληρώσω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ επιτέλους ξεκόλλησα με κάποιες τριβές που υπήρχαν στο όλο πράγμα και συνεχίζω αργά-αργά...

 

Παράδειγμα μαγείας για να καταλάβετε αυτό που έλεγα προηγουμένως:

- Ένας λόχος προχωράει μέσα στη νύχτα με μικρές λάμψεις σαν πυγολαμπίδες να πλέκουν αρμονικά τροχιές στον αέρα για να τους βοηθούν στην πορεία τους. Ο κάθε στρατιώτης φροντίζει να διατηρεί τη φωτίτσα του αναμμένη, κάτι που προκαλεί μια κάποια κόπωση αν πρέπει να το κάνεις επί ώρες. Αν δύναται (που απαιτεί γνώση σε άλλη μορφή μαγείας, αυτή της Μορφής και όχι αυτή της Ενεργείν, αλλά είναι και πιο απαιτητικό), μπορούν να κάνουν ξόρκια για να βλέπουν καλύτερα υπό συνθίκες χαμηλού φωτισμού ή σχεδόν σκότους.

- Ξαφνικά δέχονται επίθεση από αντίπαλο στράτευμα που τους έχει στήσει ενέδρα. Ο ικανότερος στη μαγεία, λοιπόν, αναλαμβάνει να δημιουργήσει περιβαλλοντικό φωτισμό που δεν κουράζει και δε θα φανερώσει τη θέση τους όπως μια έκρηξη φωτός.

- Γενικά ο καθένας μπορεί να ξέρει μαγεία, αλλά η κάθε μορφή έχει τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της. Κάποιος που έχει μελετήσει μόνο το Ενεργείν μπορεί μόνο να παράγει πράγματα ή φαινόμενα από το τίποτα, είτε είναι εκρήξεις φωτιάς είτε είναι ψευδαισθήσεις, ενώ κάποιος που ασχολείται με την Επίκληση μπορεί να επικαλεστεί ένα νεραϊδικό ή στοιχειακό πλάσμα για να τον βοηθήσει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ τώρα γράφω μόνο τις ασκήσεις στο εργστήρι... Δεν έχω όρεξη να γράψω κάτι άλλο λόγω σχολείων φροντιστηρίων κλπ. Πάντως έχω δύο πολύ καλές ιδέες που πρέπει να υλοποιοήσω. Έχω αφήσει και κάτι άλλο στη μέση... λίγο από αυτό είναι στην βιβλιοθήκη (Αθάνατοι) και πρέπει όπου να 'ναι να το συνεχίσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από το καλοκαίρι δεν έχω γράψει τίποτα (πέρα των τριών πρώτων ασκήσεων στο εργαστήρι). Δεν ξέρω, δεν έχω όρεξη ούτε για διάβασμα και έχω τόσα βιβλία αδιάβαστα ρε γαμώτο. Με έχει φάει ο υπολογιστής' μάλλον πρέπει να κάνω αποτοξίνωση για μερικές βδομάδες για να ξαναπάρω μπρος. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χμμμ... ποιήματα γράφω παντού και πάντα οπότε 'τελευταία' έχω γράψει πολλά. Πεζά γράφω λιγότερο γιατί είμαι πολύ μα πολύ απασχολημένη με δουλειά και σχολή. Έχω ενα μεγάλο βιβλιαράκι υπό εξέλιξη, στον 'σκοτεινό' και 'ατμοσφαιρικό' χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά και...τίποτα. Τα έχω αφήσει όλα στη μέση(στην αρχή μάλλον) δυστυχώς :(

 

"Ο κύκλος των 8 βασιλείων: Το βασίλειο της Ρουά". Μιλάει για μια θλιμμένη αρχόντισα που μόλις έχασε τους γονείς της και προσπαθεί να το ξεπεράσει πέφτοντας σε μια κατάσταση ημι-κατάθλιψης. Ετοιμάζεται να κάνει κάτι επικίνδυνο για να μπορέσει να ξαναβρεί τον εαυτό της, αλλά δεν έχω ιδέα τι πάει να κάνει! Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από μια ιδέα να γράψω 8 ιστορίες βασισμένες σε 8 πραγματικούς χαρακτήρες, που οι ιστορίες τους όμως εκτυλίσσονται σε φανταστικό περιβάλλον.

 

"War of Balance": Ουσιαστικά είναι η ιστορία του ελληνικού rpg Αίνιγμα, μέσα από τα μάτια του χαρακτήρα μου. Δεν έχω ιδέα γιατί το γράφω στ' Αγγλικά!

 

"Το όνειρο του ήρωα": Η ιστορία τοποθετείται στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και έναν ήρωα που προσπαθεί να ξανακάνει γνωστή και δοξασμένη την πόλη του. Οι χαρακτήρες θα έχουν δυνάμεις Κληρικών(clerics), που θα τους δίνονται από τους 12 θεούς του Ολύμπου.

 

"Ερωβιάνα": Είναι μια πόλη σε παράλληλη διάσταση, όπου οι κάτοικοί της είναι κατά κάποιο τρόπο "αδιάφοροι" και "άδειοι" εσωτερικά. Η πόλη είναι το προσωπικό παιχνίδι μιας θεάς(με το ίδιο όνομα), με εφηβική/κακομαθημένη συμπεριφορά. Λίγοι μόνο ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και περιμένουν βοήθεια από το δικό μας κόσμο, χωρίς να το ξέρουν. Ανάμεσά τους είναι οι Υπνηλάτες, ερμηνευτές των ονείρων-παρόμοιοι με προφήτες.

 

Αυτά πάνω-κάτω :bangin:

Link to comment
Share on other sites

Α, μόνο αυτά, ε; :D

 

 

Μ'αρέσουν οι ιδέες σου, και περισσότερο το "Ερωβιάνα" και "Ο Κύκλος των 8 Βασιλείων". Αλήθεια, όταν λες πως είναι βασισμένο σε 8 πραγματικούς χαρακτήρες, εννοείς γνωστούς και φιλούς;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, σε 8 φίλες. Δανείζομαι τους χαρακτήρες τους και πώς αντιδρούν σε διαφορετικές καταστάσεις. Αν και αυτό προϋποθέτει να'χω καλές σχέσεις μαζί τους, οπότε μάλλον θ'αλλάξω τακτική :p

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Περίληψη βιβλίου

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..