Jump to content

Harry Potter and the Deathly Hallows


Darkchilde
 Share

Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Οι κριτικές για τα βιβλία της J.K. Rowling γίνονται εδώ: https://community.sff.gr/topic/15788-jk-rowling/

Recommended Posts

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Darkchilde

    9

  • Oberon

    30

  • RaspK

    26

  • Elvenstar

    8

Πότε βγαίνει, ρε παιδιά; (όχι ότι διαβάζω Harry Potter αλλά να ξέρουμε...)

Link to comment
Share on other sites

Ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως εγώ το έκανα ήδη pre-order (όχι θα τ'άφηνα...)

 

[edit] Ακόμα μόλις βγήκε για pre-order και ήδη είναι Rank 2 στο Amazon... (Αυτή την στιγμή που γράφω)

 

Amazon.co.uk Bestsellers

 

[/edit]

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

Α, ωραία. Για να δούμε λοιπόν πως θα τελειώσει η Joan τη saga με το Χαρούλη. Έχω την υποψία πάντως πως από αυτό το βιβλίο και μόνο θα κριθεί όλη η σειρά ακόμα και από τους "εχθρούς" της, όπως και συνολική, ιστορική της αξία.

 

Πάντως, αναρωτιέμαι - και ξέρω πως το πάω μακριά - τι θα γράψει μετά. Μπορεί και τίποτα βέβαια, αφού είναι ήδη μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, αλλά αν γράψει θα ήθελα να είναι πάλι fantasy και με μάγους, αλλά όχι σε σχολείο πια.

 

Είμαι από αυτούς, όπως είχα πει νομίζω και σε άλλο Ποτερο-τόπικ που δε θα ήθελαν να "σκοτώσει" το Χάρυ στο 7ο βιβλίο, ούτε και την Ερμιόνη!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ δεν θέλω να πεθάνει ο Harry στο έβδομο, και ούτε και κανένας άλλος...

Δεν νομίζω να κάνει κάτι τέτοιο αφού υποτιθέμενα είναι παιδικά βιβλία. Προσωπικά πιστεύω ότι παιδικό πραγματικά είναι μόνο το πρώτο, άντε και το δεύτερο (αν και τρομακτικό λίγο για μικρότερες ηλικίες)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, πράγματι. Μετά το 2ο βιβλίο και ειδικά από το 4ο και ύστερα η σειρά είναι κανονικότατο fantasy χωρίς να απευθύνεται σε κάποια ηλικιακή ομάδα αναγνωστών, παρά το γεγονός πως έχει πρωταγωνιστές παιδιά, και πως πολύ λογικά θα το διαβάσουν και όσα παιδιά διάβασαν τα πρώτα βιβλία.

 

Λογικά κάποιον θα καθαρίσει για "δραματικούς" σκοπούς, αλλά δεν πιστεύω πως θα σκοτώσει κάποιον συμπαθή πρωταγωνιστή κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα είναι και αντικλιμακτικό και θα "χρωματίσει" πολύ όλη τη σειρά, και όχι θετικά μάλιστα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως θα μου άρεσε να πέθαινε ένας από τους πρωταγωνιστές, και κυρίως ο Harry Potter :tease:

Link to comment
Share on other sites

:lol: EpicLord, το σίγουρο είναι πως αν "πεθάνει" ο Χάρυ Πότερ θα χαρούν πάρα πολύ όλοι αυτοί οι παραεκκλησιαστικοί και περίεργοι ανά τον κόσμο που ευχαρίστως θα έκαιγαν όλα τα βιβλία του στην πυρά (και μαζί πιθανά και τη συγγραφέα και τους εκδότες) γιατί θα μπορούν να πουν "Να τι κάνει η ενασχόληση με τη μαγεία! Σε οδηγεί στο σατανά και στο θάνατο!"

Τώρα βέβαια το γεγονός πως ουδεμία σχέση έχει με "πραγματικές" μαγείες κλπ ο Χάρυ, ή μάλλον έχει τόση όση είχε και η Σαμάνθα του Bewtiched, είναι άλλο "καπέλο" (pun intended) τελείως! :tongue:

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Oπως το θέτεις Dain έχεις δίκιο, αν το συνδυάσω και με το γεγονός ότι τώρα τελευταία άκουσα ότι η Rowling ανήκει σε σατανιστική οργάνωση... :rofl2: Ότι θέλει λέει ο καθένας...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, θα είναι όντως «λάθος» να σκοτώσει κάποιον πρωταγωνιστή, αλλά είναι άπειρος ο κόσμος που έχει δηλώσει, δεν ξέρω κι εγώ με τι βάση, ότι θα σκοτώσει το Χαρίλαο (πλάκα κάνω, μη με σφάξετε!) στο επόμενο... Τέλος πάντων, έχω ευχαριστηθεί αρκετά τη σειρά, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ήδη πιστεύω ότι το Half-Blood Prince ήταν a hundred pages too long, αν με πιάνετε, κι ελπίζω ότι δε θα κάνει σαπουνόπερα το έργο της με το έβδομο βιβλίο!

 

Τέλος, θα επαναλάβω αυτό που λέω συχνά-πυκνά: τα βιβλία μου λένε ότι ωρίμασαν, όχι μόνο μαζί με τη συγγραφική ιδιότητα της Rowling, αλλά και με τους αναγνώστες τους - το πρώτο βιβλίο έπεσε στα χέρια μου όταν ήμουν σημαντικά νεώτερος, και δεν ήμουν ο μόνος.

Link to comment
Share on other sites

Για τη rowling έχω ακούσει πως σύμφωνα με φήμες είναι μπλεγμένη σε νεο-παγανισμό, αλλά για σατανισμό δε γνωρίζω κάτι.

Για το γνήσιο cultist όμως, μία είναι η θρησκεία.

Chris_Schlicht_Card.jpg

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Για όσους δεν το κατάλαβαν, μας εύχονται νευρωτικά Χριστούγεννα... :bleh:

Link to comment
Share on other sites

1. To topic είναι για το Harry Potter και όχι για ΚθουλουΧριστούγεννα.

 

2. Το Harry Potter είναι Νο. 1 σε sales/pre-order στο Amazon: Amazon Bestsellers

Link to comment
Share on other sites

Ε, καλά. Λογικό είναι να λένε για τη Ρόουλινγκ διάφορα τέτοια. Δεν θυμάμαι πάντως να έχει αναφέρει η ίδια σε κάποια συνέντευξή της οτι την ενδιαφέρει ο νεοπαγανισμός.

Πάντως είναι μια "ωραία" ταμπέλα κι αυτή την οποία την κολλάνε "διάφοροι" και σε συγγραφείς, ηθοποιούς και γενικά διασημότητες.

 

Kρίνοντας από τα βιβλία της έχει προφανώς διαβάσει αρκετά σχετικά με τη Δυτική μαγική παράδοση, και επίσης αρκετά για αλχημεία και Θεοσοφία. Βέβαια δεν υπάρχει τίποτα το "πραγματικά" μαγικό, είτε θεωρητικά είτε πρακτικά στο κείμενο των βιβλίων, μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η Ρόουλινγκ έχει εφεύρει δικά της πράγματα τα οποία "θυμίζουν" δυτικό αποκρυφισμό, αλλά....καμμία σχέση. Είναι απλώς βιβλία φαντασίας και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

 

Είναι πολύ απολαυστική σειρά γενικά, και γι'αυτό "αγωνιώ" να δω πως θα την τελειώσει. Υποθέτω πως ως την άνοιξη θα πρέπει να βγει το 7ο βιβλίο, ε?

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως εγώ κανένα πρόβλημα δε θα είχα αν η Rowling ήταν νεοπαγανίστρια,σατανίστρια ή οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά όμως, νομίζω ότι σε περίπτωση που διέδιδε ενεργά κάτι τέτοιο, μάλλον θα ήταν μια απόπειρα να ελκύσει συγκεκριμένες αναγνωστικές ομάδες κι όχι γνήσια "έκφραση πίστης".

Μετά από αυτή τη παρένθεση, να πώ ότι και εγώ περιμένω το νέο Harry Potter, κυρίως ευελπιστώντας να δώ τον (ηρωικό χωρίς αμφιβολία) θάνατο του Harry, μάλλον και του θλιβερού "αρχί-κακού" Voldemort.

Μήπως στα επόμενα βιβλία της αλλάξει ο πρωταγωνιστής. :blackcat:

Link to comment
Share on other sites

Για νεο-παγανίστρια ούτε γω θα είχα κανένα πρόβλημα, αν ήταν.

 

Από όσο καταλαβαίνω δεν πρόκειται να γράψει άλλη σειρά με το Χάρυ. Τουλάχιστον όχι για αρκετά χρόνια ακόμα.

Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ σαν συγγραφέας από το 1ο βιβλίο της και αν γράψει φάντασυ μετά το τέλος του Χάρυ, το πιθανότερο είναι να διαβάσω τις επόμενες δουλειές της.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα δεχθώ πως είχε αδύναμα σημεία, και δυστυχώς κάποια εντάθηκαν. Από την άλλη, χωρίς να είναι αριστούργημα, υπήρξε ένα ανάγνωσμα που με τράβηξε και που δε μετάνιωσα που διάβασα. Βέβαια, είμαι και περίεργως άνθρωπος: για μένα τα πράγματα κατατάσσονται κάπου στο μυαλό μου ως ένα από 5 πράγματα - πανάθλιο, αδιάφορο, ενδιαφέρον, ευχάριστο, ή εξαίσιο. Όπως καταλαβαίνετε, βέβαια, αυτό σημαίνει ότι προτιμώ κυρίως τα ευχάριστα και άνωθεν, άλλα και ότι αυτές οι κατηγορίες είναι αρκετά ευρείες, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην είναι και πολύ γκρίζα: είτε μου αρέσει κάτι, είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Rasp, σε ποιο βιβλίο ακριβώς αναφέρεσαι? Έχω την εντύπωση πως μιλάς για ένα συγκεκριμμένο από όλη τη σειρά, μια που αποκλείεται όλα να σου έκαναν την ίδια εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, είναι σημεία από διάφορα βιβλία. Και, ναι, περιέργως μου κάνουν περίπου την ίδια εντύπωση επ' αυτού, αν και συνολικά αυτό δεν ισχύει - παραδείγματος χάριν, το προτιμόμενό μου βιβλίο είναι το 5ο, παρότι ο κόσμος έχει λατρέψει το 4ο, και είναι περίεργο, γιατί το 5ο έχει πάρα πολλά προβλήματα. Απλά τυγχάνει να έχει αυτό που ήθελα να δω ρεαλιστικά: το χαρακτήρα του Χάρρυ να σπάζει, να σαλτάρει λίγο. Έφηβος γαρ, έπρεπε να συμβεί.

Link to comment
Share on other sites

Τί?! Και άλλο βιβλίο?!?! Μα...δεν είχαν πει ότι το 6 ήταν το τελευταίο?! Ακόμα να πεθάνει ο Χάρρυ Πότερ?! Και ως πότε θα βασανίζουν τα παιδάκια από το κάστινγκ των ταινιών?! Παναγία μου δηλαδί... άμα τώρα έχουν να βγούν άλλα 3...από 2 χρόνια γυρίσματα το καθένα...6 χρόνια?! Πω-πω...τα λυπάμαι ώρες-ώρες τα κακόμοιρα...

Link to comment
Share on other sites

Εχμ, Deodonus, από καιρό έχει ανακοινώσει η Rowling ότι είναι 7 τα βιβλία... Μήπως έχεις μπερδευτεί; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Ε καλά ρε παιδιά....είμαι άσχετος....το παραδέχομαι. :rolleyes: Απλά, θημάμαι με τα τελευταία 3-4 βιβλία της, τι ιστερίες πέφτανε όταν βγαίνανε, ε, και είχα κουραστεί λίγο... :blackcat:

 

Λοιπόν, καλά Χριστούγεννα και Ευτηχισμένος ο Καινούργιος Έτος!

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι τα "deathly hallows"? Εγώ διαβάζω την ελληνική μετάφραση, και δεν ξέρω αν είναι όρος που έχω συναντήσει αλλά στα ελληνικά τον απέδωσαν εντελώς διαφορετικά.

 

Το 6ο βιβλίο πάντως μου άρεσε λιγότερο απ' το 5ο. Ελπίζω το 7ο να με αποζημιώσει και να αποφύγει η Ρόουλινγκ τα κλισέ Καλός-σκοτώνει-Κακό ή Καλός-Θυσιάζεται-για-να-πεθάνει-και-ο-Κακός.

Link to comment
Share on other sites

Kαι γω το ίδιο ελπίζω Pixie.

Στη wikipedia ήδη υπάρχει καταχώρηση για το Deathly Hallows. Nα το λινκ: http://en.wikipedia.org/wiki/Deathly_Hallows

 

Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει τη φράση αυτή σε άλλο σημείο των βιβλίων με το Χάρυ, πάντως ο τίτλος προφανώς αναφέρεται στο Ηalloween, τη γιορτή της λατρείας των νεκρών, γνωστή και ως All Hallows ή επί το Ελληνικότερον "Των Αγίων Πάντων". Έτσι μπορεί να μεταφραστεί "Η Θανατερή γιορτή των Αγίων Πάντων". Aναρωτιέμαι όμως μήπως ενυπάρχει κάποιο λογοπαίγνιο στον τίτλο. Hallows/Halos δηλαδή Άλως ή Φωτοστέφανο/α. Κάπου έχω διαβάσει την έκφραση "deathly halo" όταν πρόκειται για κάποιον....ετοιμοθάνατο!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κι άλλα θέματα. Όπως είπε και ο Διονύσης, All Hallows Eve (Halloween) σημαίνει Παραμονή των Αγίων Πάντων, και είναι χαρακτηριστική έκφραση ότι τα όσια λέγονται hallowed (καθαγιασμένος) ή hallow (ιερός) στ' αγγλικά: "For All that is Hallow!"/"Hallowed be Thy Name!" Όπως καταλαβαίνει κανείς κι από την τελευταία φράση, hallowed σημαίνει και δοξασμένο, εξυμνισμένο, καθότι τ' άγια δοξάζονται κι εξυμνούνται.

 

Το deathly σημαίνει θανατερός, οπότε πολλές θα μπορούσε να είναι και οι σημασίες του τίτλου. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε σαν αρχικακό το παραδοσιακότερο κακό, ένα μάγο που εξασκεί τη μαγεία του θανάτου. Αναρωτιέμαι σε τι βαθμό συσχετίζει η Ρόουλινγκ το φίδι, ένα παλιό σύμβολο γονιμότητας και, ως εκ τούτου, και της ζωής, με το όλον έργον... Άλλη μια απόδειξη ότι στα βιβλία χρησιμοποιεί πιο απτές και γνώριμες συμβολικές βάσεις αντί για πραγματικά παγανιστικά σύμβολα και ιδέες, ποσώς, μάλλον, σατανιστικές, εν αντιθέσει με τα όσα της σούρνουν.

 

Είμαι ο μόνος που βρίσκει λίγο γελοίο το εξώφυλλο;

 

Έδιτιον - υπάρχει αυτό το αρκετά ενδιαφέρον spoiler στη Wikipedia:

 

Asked which five of her characters she would like to invite to dinner, she chose Harry, Hermione and Ron, but then hesitated before choosing her last characters, saying "See... I know who's actually dead", unsure whether she was permitted to invite those who are 'dead'.

 

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Harry Potter and the Deathly Hallows
  • Φάντασμα locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..