Nargathrod Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Στο τρίτο βιβλίο αγαπημένος είναι ο Μπέρικ Ντοντάριον πραγματικά ζω και ανασαίνω για να δω πως θα τον δείξει στην σειρά! Προσωπικά στο τρίτο βιβλίο δεσπόζει η τεράστια μορφή του Όμπερυν Μαρτέλ! Από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε όλη τη σειρά! Όντως σπουδαία προσωπικότητα! Και στο τέλος του βιβλίου η επίμαχη σκηνή θα είναι όλα τα λεφτά! Κρίμα που σκέφτεται και αυτός με τιμή σαν τον Νεντ... Α ρε Μάρτιν τι αμαρτίες πληρώνουμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Αν όσο τίμιος και καλός είναι κάποιος του τη φέρνει άσχημα ο Μαρτιν, τότε ο Μπέρικ είναι πρωταθλητής... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Ναι! ισχύει κατά μια άποψη! Ο Μπέρικ είναι δίκαιος... ( καλός) αλλά όχι με την έννοια του Νέντ ή του Ρόμπερτ. Είναι καλός σε σημείο να καταντά κωμικός με αυτά που παθαίνει. Κάνει τον αναγνώστη να θέλει να τον συμπαθήσει με τα παθηματά του και να γελάσει με τον τρόπο που τα παθαίνει. Στον Νεντ δεν γέλασε κανένας. Ήταν ο καλός ήρωας φαντασίας που θυσιάζεται στον βωμό του ανέντιμου Μάρτιν. Δεν μπορεί να ταυτιστεί ο Μπέρικ και ο Νεντ. Το μόνο σημείο ταύτησης είναι η τιμιότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 (edited) Και συνεχίζουμε με: Τα καλά... -Η φωνή του χοντρού. Όσο και αν με εκνευρίζουν κάτι τέτοιοι ξεχειλωμένοι τύποι, ο κος Mark Addy έχει την πιο ταιριαστή για έργο εποχής φωνή και προφορά που έχω ακούσει. Γεμίζει την αίθουσα. Τι πιο ατμοσφαιρικό από αυτό: -Οι σκηνές όπου ο Ned Stark, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του, δείχνει ότι Δεν Μασάει, ούτε από το κόλλημα του Αχώνευτου, ούτε από την Cersei, ούτε από τα ψέματα εκείνου του παλιόγερου του Pycell που πάει να του τα κουκουλώσει τα περί θανάτου του προκατόχου του στην αρχή. -Η δυνατά και ζεστά όμορφη Lena Headey και η γλυκούλα Emilia Clarke. -Οι δυο ωραίοι γέροι. Ο επιβλητικός "θα-σας-σκοτώσω-όλους-αλλά-όταν-με-συμφέρει-εμένα" Tywin Lannister και ο γοητευτικός "υποφέρω-σιωπηλά" Ser Jorah Mormont. -Ο ένας, μοναδικός και ανεπανάληπτος Tyrion. Οι καλύτερες ατάκες, έξυπνες, αστείες και βαθιές, ο αληθινά ασυνήθιστος και περίπλοκος χαρακτήρας, η φωνή, το ύφος και η ερμηνεία. Υποκλίνομαι στον άπαιχτο Peter Dinklage... όσο σκύψιμο και αν χρειάζεται αυτό . -Το αγαπημένο μου από τα κλισέ που αναποδογυρίζονται είναι το ότι υπάρχουν χαρακτήρες που, ενώ δεν ενδιαφέρονται για την εξουσία, δεν παρουσιάζονται καθόλου ως χαζοί/αγαθοί/ασήμαντοι, πχ Tyrion, Bronn, Αχώνευτος, μη σας πω ακόμα και ο χοντρός. -Η πιο απλή από τις εντυπωσιακές ατάκες: "What do we say to death? Not today." -Τα τρία μικρά: το μικρό και αθώο Jon Snow, το μικρό και άγριο Theon Greyjoy και το μικρό και προσεχτικό Robb Stark. Δε μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι το πιο νοστιμούλι από τα τρία. Εύφημος μνεία στο δεύτερο, διότι, αν και εξελίσσεται σε αχώνευτο, έχει μερικές πολύ καλές sex scenes και επιτέλους, όχι μόνο γυναίκες, ρε παιδιά. Edited November 4, 2012 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ναι, το ξέρω ότι σας έπρηξα, αλλά ξέρει κανείς ποιο είναι αυτό το τραγουδάκι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ναι, το ξέρω ότι σας έπρηξα, αλλά ξέρει κανείς ποιο είναι αυτό το τραγουδάκι; http://www.youtube.com/watch?v=f-w98pNAi9A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Merci! ...τα κακά... -Ο Στάννις και ο Μπάρισταν Σέλμι, που δεν τους πάει καθόλου το μεσαιωνικό ντύσιμο. Δε φταίνε αυτοί, αλλά τους φαντάζομαι πολύ εύκολα με γραβάτες ή πόλο μπλουζάκια. -Αυτό το αηδιαστικό αγοράκι που ακόμα το θηλάζει η μάνα του. Τι να πω, αν το είχαν σκοπό να φαίνεται αηδιαστικό, τα κατάφεραν, αλλά μου γυρίζει το στομάχι. -Τα δρακάκια, που τα βρίσκω αρκετά creepy, ακόμα και χωρίς να σκούζουν (=ακόμα χειρότερα). -Γενικά η υπόθεση με την Ντενέρυς αρχίζει να μη με ενδιαφέρει καθόλου. Ελπίζω να τη συνδέσουν με τα υπόλοιπα το γρηγορότερο. -Μερικές (ελάχιστες) ατάκες σαν να είναι πολύ σημερινές, πχ η Brienne που λέει στον Jaime "not interested" σαν να βγήκαν από σειρά του 1980. Και κάτι άλλο που δεν το θυμάμαι τώρα. Καλά, γενικά δεν είναι και τρομερή λογοτεχνία, απλώς ένα πολύ καλογραμμένο και προσεγμένο προϊόν που σέβεται τον πελάτη. Απλώς σε άλλα σημεία δείχνει να έχει προσέξει πολύ ο συγγραφέας το λεξιλόγιο, να λέει "only" και ποτέ "just" στη θέση του, εκτός από φράσεις όπου η σημασία είναι "the gods are just". Γι' αυτό μού χτύπησε το "not interested". -Πάααρα πολλές (και πολύ) γυμνές γυναίκες χωρίς να χρειάζεται(και δεν έχουν και κυτταρίτιδα, παρ' όλη τη μεσαιωνική διατροφή ή τη χαμηλή τους καταγωγή). Εντάξει, είπαμε όχι λογοκρισία, αλλά καταντάει μονότονο. -Το ατελείωτο μπλαμπλά στα πρώτα επεισόδια, ενώ η δράση μπαίνει με το σταγονόμετρο. Την πρώτη φορά που τα είδα τα ψιλοβαρέθηκα. Οκ, να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες κλπ, αλλά πρώτα πρέπει να συμβεί και κάτι για να νοιαστούμε γι' αυτούς και μετά να μας πέφτει στο κεφάλι ένας τόνος πληροφορίες. -ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Για τον απλούστατο λόγο ότι όοολη η πρώτη σεζόν βασίστηκε σε ένα μόνο βιβλίο. Εεεε... δέκα ώρες (10) ταινίας για ένα (1) βιβλίο;; Πρέπει να είναι αργοκίνητο σε σημείο βαράω-ενέσεις. -Γιατί δεν έχουν πιο πολλές σκηνές με τον (γκουχ) (Χατζηγιώργης: γρου γρου μας έπρηξες με αυτόνε γρου γρου subzero γρου γρου χελώνες γρου γρου ΔΕΗ γρου γρου) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Δυο πράγματα έχω να σχολιάσω από όλο αυτό το κατεβατό. 1) Ο Jorah Mormont δεν είναι τόσο γέρος όσο μπορεί να φαίνεται. Αν ο Tywin είναι, let's say 50, ο Jorah είναι γύρω στα 40. Πραγματικά γέρο λες τον Pycelle, τον Old Mormont στο Τοίχος, τον Baristan κλπ. 2) Βαρέθηκες κιόλας την Daenerys; Βιάζεσαι να συνδεθεί η ιστορία της με των αλλονών (κοινώς να έρθει Westeros να τα κάνει πουτάνα); Oh, well, I have some bad news for you... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Δυο πράγματα έχω να σχολιάσω από όλο αυτό το κατεβατό. 1) Ο Jorah Mormont δεν είναι τόσο γέρος όσο μπορεί να φαίνεται. Αν ο Tywin είναι, let's say 50, ο Jorah είναι γύρω στα 40. Πραγματικά γέρο λες τον Pycelle, τον Old Mormont στο Τοίχος, τον Baristan κλπ. 2) Βαρέθηκες κιόλας την Daenerys; Βιάζεσαι να συνδεθεί η ιστορία της με των αλλονών (κοινώς να έρθει Westeros να τα κάνει πουτάνα); Oh, well, I have some bad news for you... Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κρατιέμαι. Θέλω να σποιλάρω τώρα! Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες. Συν το ότι ένα βιβλίο 1000 σελίδων καλά κάνει και είναι γυρισμένο σε σειρά 10 ωρών! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Δυο πράγματα έχω να σχολιάσω από όλο αυτό το κατεβατό. 1) Ο Jorah Mormont δεν είναι τόσο γέρος όσο μπορεί να φαίνεται. Αν ο Tywin είναι, let's say 50, ο Jorah είναι γύρω στα 40. Πραγματικά γέρο λες τον Pycelle, τον Old Mormont στο Τοίχος, τον Baristan κλπ. 2) Βαρέθηκες κιόλας την Daenerys; Βιάζεσαι να συνδεθεί η ιστορία της με των αλλονών (κοινώς να έρθει Westeros να τα κάνει πουτάνα); Oh, well, I have some bad news for you... 1)Ο ηθοποιός είναι 50-51, οκ, δεν είναι και για απόσυρση, 70-80ρης σαν αυτούς που λες, αλλά είναι έξω από τους ζεν πρεμιέ, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Και ο Barristan επίσης δεν είναι πολύ μεγάλος, κι ας έχει άσπρα μαλλιά, πρέπει να είναι κάτω από 60. Ο Tywin σε πληροφορώ είναι 66 (o Charles Dance δηλαδή), αλλιώς δε θα μπορούσε να έχει εγγόνια μεγάλα όσο ο Τζόφρι(17). Αν η Cersei παντρεύτηκε 19 και χήρεψε στα 17 χρόνια, είναι 36 χρονών, οπότε δε θα μπορούσε ο πατέρας της να είναι μόνο 50. Βέβαια το πότε πρόλαβε η Cersei να γεννήσει πριν τον Τζόφρι άλλο ένα μωρό που της πέθανε, παρ'όλο που ο Τζόφρι έχει την ίδια ηλικία με το γάμο της, είναι άλλη τρύπα. Μάλλον κάποιος κάτι ξέχασε εκεί όταν το έγραφε... Χωρίς να υπολογίσουμε τους εννιά μήνες που έπρεπε η Cersei να είναι έγκυος στον Τζόφρι. Μπορούσαν απλώς να πουν ότι είναι 20 χρόνια πχ παντρεμένοι με τον χοντρό και να λυθούν όλα αυτά. 2)ΝΑΙ! Ό,τι και να γίνει, λίγη δράση ακόμα καλή θα είναι. Bad news εννοείς ότι θα αργήσει πολύ ακόμα να συνδεθεί η ιστορία της με τα υπόλοιπα; Κακώς. Όχι άλλα spoilers, μου φτάνει το κομμένο χέρι. Και βεβαίως καλά κάνει και είναι γυρισμένο σε ταινία 10 ωρών ένα βιβλίο 1000 σελίδων, αλλά γιατί να είναι 1000 σελίδες; Αυτό φοβάμαι. edit: Άκυρο για τον Barristan: κι αυτός 64 είναι. Edited November 7, 2012 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) 1) Στο βιβλίο οι ηλικίες πάνε κάπως έτσι όπως σου είπα. Θυμάμαι σε κάποια φάση που μιλούσαν για το περιστατικό με τον άρχοντα της Castamere και έλεγαν πως ο Tywin τότε ήταν γύρω στα 20 κλπ και απέκτησε σχεδόν αμέσως παιδιά. Οπότε γύρω στα 50φεύγα είναι. Και ο Jorah μικρότερος. O Baristan θεωρούταν ήδη μεγάλος στο πόλεμο εναντίον των Targaryen που έγινε πριν από 20 χρόνια ξέρω γω. Το ίδιο και ο Pycelle. 2)Πέντε βιβλία και η τύπισα είναι ακόμα στην ίδια ήπειρο. Enough said. Edited November 7, 2012 by Zaratoth 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 2)Πέντε βιβλία και η τύπισα είναι ακόμα στην ίδια ήπειρο. Enough said. Ακριβώς αυτό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 2)Πέντε βιβλία και η τύπισα είναι ακόμα στην ίδια ήπειρο. Enough said. Φάγαμε τά νειᾶτα μας περιμένοντας νά περάσῃ ἐκείνη τη γ***θάλασσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ε, μα, κόκκαλα έχει πια; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Ζara, καρασπόιλερ για την Νταινέρις το 2 βρε! Έλεγα να κάνεις έντιτ αλλά στο μεταξύ το έκαναν quote... Μπάρισταν,Τάιγουιν και σία είναι εξηντάρηδες ως χαρακτήρες(νομίζω και οι ηθοποιοί έχουν αντίστοιχη ηλικία). Υπάρχουν και οι υπέργηροι όπως ο Μάστερ Αίμων στον Τοίχο που είναι γύρω στα 100 αλλα γενικά είναι η γενιά που ανέφερα των σχεδόν γέρων και η γενιά των παιδιών τους που είναι τριαντάρηδες/σαραντάρηδες(οι ηθοποιοί είναι και πενητάρηδες ενίοτε). Μετά είναι η γενιά των εγγονών των εξηντάρηδων που είναι έφηβοι(οι ηθοποιοί είναι γύρω στα 20). Word, κανονικά τα μεγάλα βιβλία για να μεταφερθούν σωστά θέλουν πολλές ώρες και αυτό γίνεται μόνο με σίριαλ (που υπάρχουν πολλά με περισσότερες από 10 ωρές αν και βασίζονται σε βιβλία πολύ μικρότερα) ή αν γίνουν πολλές ταινίες(όπως το Χόμπιτ που θα γίνει τριλογία δηλαδή λογικά 7-8 ώρες). Edited November 7, 2012 by heiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) 2)Πέντε βιβλία και η τύπισα είναι ακόμα στην ίδια ήπειρο. Enough said. Φάγαμε τά νειᾶτα μας περιμένοντας νά περάσῃ ἐκείνη τη γ***θάλασσα. Ωχχχ! Μα αφού στο τέλος της 2ης σεζόν έχουν βρει κιόλας πλοίο, τι άλλο θέλουν; (ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ) Δεν είναι και πολύ spoiler αυτό, ίσα ίσα που απορούσα που ο χοντρός στην 1η σεζόν αγχωνόταν τόσο για τη Ντενέρυς που ήταν έγκυος. Κάτσε ρε μεγάλε, αυτή είναι μισό κόσμο πιο πέρα, σιγά την απειλή. ...και οι απορίες. -Γιατί σχεδόν όλες οι σκηνές σεξ είναι "direwolf style", όπως το λέει μια online τηλεκριτική; Θα υπέθετα ότι δεν είχε ανακαλυφθεί στο Westeros το από μπροστά, αν δεν υπήρχε εκείνη η σκηνή με την πλατινέ ξανθούλα που θέτει θέμα "με ξεμέσιασες ρε γομάρι" στον Khal Drogo και γυρίζουν από την καλή. Λέει τίποτα το βιβλίο; -Αφού εκεί πέρα οι χειμώνες και τα καλοκαίρια κρατάνε όσο τους καπνίσει κάθε φορά, πώς μετράνε αυτοί εκεί το χρόνο; Κάπως αστείο να ρωτάνε τον Τύριον "πόσους χειμώνες έχεις δει στη ζωή σου;" και αυτός να απαντάει "οχτώ", ενώ με τα δικά μας μέτρα θα έπρεπε να πει πχ "σαράντα". -Το κάνουν επίτηδες μερικές σκηνές να είναι αστεία/αμήχανα γρήγορες; Πχ όταν ο Theοn Greyjoy πηγαίνει και ξυπνάει τον Bran για να του πει "κατέλαβα το Winterfell, βγες να μου δηλώσεις υποταγή", σχεδόν περίμενα ο μικρός να του απαντήσει "σου δηλώνω αργότερα, τώρα κοιμάμαι". Άσε τη σκηνή Stannis-Melissandre, όπου του λέει εκείνη "I will give you a son" και αμέσως την ξαπλώνει αυτός ανάσκελα λες και ο γιος είναι γύρος σουβλάκι - "θα τον πάρετε εδώ ή να σας τον τυλίξουμε;". -Πώς είναι δυνατόν να έχει τόσο ωραία μαλλιά ο Αχώνευτος(νατος πάλι!), σαν χτενισμένα με πιστολάκι, ενώ όοολων των άλλων (αντρών) το μαλλί είναι από περούκα έως "με μπουγελώσανε αλλά στέγνωσε"; (σχόλιο άλλου φόρουμ: "that's what he does outside King Robert's door, he combs his hair") -Αυτό που έγραψα πιο πάνω με τα χρόνια γάμου της Cersei με το χοντρό, το λένε και τα βιβλία; Γιατί εκεί υπάρχει όντως τρύπα. Μήπως ο Τζόφρι είναι πιο μικρός και όχι 17; (Και παντρεύεται; ) Εκτός αν, τι να πω, ήτανε έγκυος στο ξανθοψειροβλαμμένο πριν παντρευτεί. http://www.youtube.com/watch?v=ZMT-XJEPq3E Και Edited November 7, 2012 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Κελλυ, Δ Ι Α Β Α Σ Ε Τ Α Β Ι Β Λ Ι Α. Όχι επειδή θα σου αρέσουν, αλλά γιατί δεν γίνεται βρε παιδί μου αυτή η ιστορία με 15 ερωτήσεις ανα επεισόδιο Edited November 7, 2012 by melkiades 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Word, προφανώς της λείπει ο στρατός. Να περάσει τη θάλασσα με μια χούφτα Ντοθράκι;Duh. Το έτος δεν εχει να κάνει με το πόσο κρύο κάνει. Μετριέται σε μέρες, με τη διάρκεια της κάθε μέρας, ηλιοστάσια κτλ. Στον κόσμο αυτό μπορεί να περάσουν χρόνια και να έχει πάντα τον ίδιο καιρό, είναι μάλλον κάποιο περίεργο πλανητικό σύστημα. Σχετικά με τον Θίον στο Γουίντερφελ έπρεπε να το κάνουν έτσι για να μην σποιλεριάσουν πράγματα που κρατάνε για την επόμενη σεζόν. Και τη σκηνή που πνίγει το κουνέλι ο Στάννις το βγάλανε από το μυαλό τους λίγο γιατί έτσι τους βόλευε και γιατι θέλανε να βάλουνε κι άλλο σέξ και βυζιά. HBO βλέπεις... Σχετικά με τα χρόνια σου το έχω πει ότι κάνουν αλχημίες στη σειρά γιατί με τις αλλαγές στις ηλικίες των ηθοποιών δεν βγαίνουν τα νούμερα σωστά. Ο Τζόφρι γεννήθηκε το 286AL(3 χρόνια μετά τη νίκη του Ρόμπερτ το 283 ενάντια στους Ταργκαριεναίους), τα γεγονότα της σειράς ξεκινούν το 298AL οπότε στην αρχή είναι ένα 12χρονο αγόρι κανονικά. Στην τιβί φαίνεται, και είναι, κάπως μεγαλύτερος (όπως όλοι βασικά). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Μα ναι, το Σκατόπαιδο είναι τουλάχιστον ενάμισι χρόνο πιο μικρός απ' την Δρακομαμά, που είναι δεκατεσσάρων όταν ξεκινάει η σειρά. Όταν ξέκαναν τους Ταργκάρυεν ο Χοντρός και το Βλήμα (με τον Λώφουλ Στιούπιντ λύκο σε β' ρόλο), η Δρακομαμά ήταν νεογέννητη κι ο Σκατόψυχος όχι πολύ μεγαλύτερος. Μετάαααααα πήρε ο Χοντρός την Σκύλα, μετάααα έκανε αυτή το Σκατόπαιδο με το Βλήμα τον αδερφό της. Edited November 7, 2012 by Sonya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Μήπως ο Τζόφρι είναι πιο μικρός και όχι 17; (Και παντρεύεται; ) Μου αρέσει που πιο πάνω σχολίασες κάτι που σου φαινόταν αταίριαστο με το μεσαίωνα, ότι δεν είναι ρεαλιστικό, και σου έκανε εντύπωση ότι παντρεύεται κάποιος μικρότερος από 17 (που όπως απάντησε παραπάνω ο Χειρον, είναι 12). Και στην τελική, με κάθε σεβασμό: Κελλυ, Δ Ι Α Β Α Σ Ε Τ Α Β Ι Β Λ Ι Α. Όχι επειδή θα σου αρέσουν, αλλά γιατί δεν γίνεται βρε παιδί μου αυτή η ιστορία με 15 ερωτήσεις ανα επεισόδιο Δατ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Κελλυ, Δ Ι Α Β Α Σ Ε Τ Α Β Ι Β Λ Ι Α. Όχι επειδή θα σου αρέσουν, αλλά γιατί δεν γίνεται βρε παιδί μου αυτή η ιστορία με 15 ερωτήσεις ανα επεισόδιο ΟΧΙ. Διότι α)βαριέμαι. β)μ' αρέσει να σας ταλαιπωρώ γ)με καλύψατε, δεν έχω άλλες ερωτήσεις. δ)ε, δεν ήταν και τόσες πολλές, για δύο σεζόν. Και ευχαριστώ. Ο Λώφουλ Στιούπιντ φαντάζομαι είναι αυτός: Από δω και πέρα μόνο τέτοια: Και τέτοια: Στυλ Solonor πριν το κούρεμα. Στυλ Χατζηγιώργης πριν το ξύρισμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Τς τς τς, μέχρι τελευταία στιγμή ερωτήσεις Edited November 7, 2012 by melkiades Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ρε παιδιά θέλω να πω τόσο πολύ την θεωρία που έχω για το τι θα γράψει στο 7ο βιβλίο ο Μάρτιν.... αλλά εντάξει θα πέσει τρελό σπόιλ! Ά ρε Τζον τι σου ξημέρωνε η μοίρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Γράψτο στο τόπικ με τα βιβλία τότε. Και με τα κατάλληλα σπόιλερ αλέρτς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloody Damsel Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Καταρχάς, θέλω να δηλώσω ότι δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία και ούτε πρόκειται Πάμε παρακάτω. Θα ήθελα να σημειώσω κάτι που με χάλασε πολύ στην δεύτερη σεζόν (καλά, ας μην θυμηθώ τον θάνατο του Νεντ, του ΜΌΝΟΥ χαρακτήρα που συμπάθησα από το Game of thrones -.- ) Αυτό που μου έσπασε τα νεύρα ήταν, κυρίως ότι ενώ στον Βορά γινόταν πόλεμος, δεν είδαμε ούτε μια μάχη. Δεν είμαι φιλοπόλεμη, αλλά δεν μπορεί και να γίνονται τόσες μάχες και εμείς ως θεατές να το μαθαίνουμε μέσω μιας δήλωσης ή ενός απλού μηνύματος. Κάποια που είχε διαβάσει τα βιβλία του μου είχε πει: ''Το Got δεν σου λέει: Διάβασέ με, έχω γαμάτες μάχες'' αλλά ''Διάβασέ με, έχω γαμάτους χαρακτήρες/πλοκή/world building'' κλπ. Εφόσον είναι έτσι και ο Μάρτιν ''αριστεύει'' σε αυτούς τους δύσκολους, ομολογουμένως, συγγραφικούς ''τομείς'' τόσο δύσκολο είναι να περιγράψει μια μάχη, ξέρω 'γω; :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts