Jump to content

The Big Bang Theory (2007-2019)


araquel
 Share

Recommended Posts

καινούργια σειρά από το αμερικανικό κανάλι cbs

BigBangTheoryTitleCard.png

 

1.γιατί μια τεχνητή νοημοσύνη, το skynet, να κατασκευάσει έναν εξολοθρευτή με τη μορφή 17χρονης, όταν είναι γνωστό ότι οι τεχνητές νοημοσύνες δεν έχουν φετίχ με έφηβες;

2.ποιος είναι ο ζοντ;

3.ποιο είναι το ελαφρύτερο στοιχείο στη γη χωρίς σταθερό ισότοπο;

4.οφείλει ένα ανδροειδές ή συνθετικός άνθρωπος να σβήνει όταν είναι σάββατο, προκειμένου να διατηρήσει την εβραϊκή του παράδοση;

5.στα κόμικς του superman υπάρχουν αναφορές σε κρυπτονιανά κύτταρα του δέρματος;

6.μπορούν φωσφορίζοντα ψάρια να υποκαταστήσουν την ανάγκη για φωτάκι νυκτός;

7.ποιο το πρόβλημα με την τηλεμεταφορά;

8.τι μπορείς να κάνεις αν έχεις στα χέρια σου μία χρονομηχανή; και γιατί κανείς άλλος δεν πλειοδοτεί για ένα μικρό μοντέλο της χρονομηχανής από την κλασική ταινία;

9.πόση ώρα χρειάζεται ένα λέηζερ ιοδίου-οξυγόνου στα 500kw να ζεστάνει μία κούπα noodles;

10.πώς μπορεί να διαπιστώσεις αν κάποιος είναι ρομπότ;

11.γιατί στο star trek τα γεννητικά όργανα ολονών έχουν την ίδια ανατομία;

12.αν έχεις 212 φίλους στο myspace, κανέναν από τους οποίους δεν έχεις γνωρίσει, μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις ευρύ κύκλο γνωριμιών;

13.και πάλι, και εδώ η γάτα του schroedinger...

 

εναλλακτικά, γνωρίστε τον leonard hofstadter

bscap0073.jpg

πειραματικός φυσικός, φαν του battlestar galactica, αλλά για καλό και για κακό μην του πάτε κόντρα και σε άλλες σειρές, οι πιθανότητες λένε ότι θα τις ξέρει καλύτερα. φαν επίσης του halo. κοινωνικές δεξιότητες σχεδόν στο μηδέν, αλλά δεν απελπίζεται. έχει σχετική εμπιστοσύνη όμως στον εαυτό του, είναι φυσικός, και όπως λέει ο ίδιος, είναι ένας από τους διανοητικούς απογόνους του αρχιμήδη.

 

γνωρίστε τον sheldon cooper

bscap0039.jpg

θεωρητικός φυσικός, συγκάτοικος του leonard. παιδί θαύμα, πήγε πανεπιστήμιο στα 14 του, και έχει καταφέρει 1 μεταπτυχιακό και δύο phd, προτού επικεντρωθεί στο παρόν αντικείμενό του, τη θεωρία χορδών. ιδιοφυία και το ξέρει, καταναγκαστικός, κοινωνικές δεξιότητες στο υπό του μηδενός.

 

γνωρίστε τον howard wolowitz

bscap0090.jpg

μηχανικός στο τμήμα εφαρμοσμένης φυσικής. φίλος του leonard και του sheldon, συχνάζει στο διαμέρισμά τους. μιλάει έξι γλώσσες (έτσι ισχυρίζεται τουλάχιστον), έχει αυτοπεποίθηση, αρκετές κοινωνικές δεξιότητες, και είναι σπασικλάκι και περήφανος για αυτό. επίσης, είναι αρκετά παρορμητικός με το αντίθετο φύλο, στοιχείο/ επιθυμία που τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί αμφίδρομα.

 

γνωρίστε τον rajesh koothrappali

bscap0093.jpg

ακόμα μια ιδιοφυία, για να συμπληρωθεί σχεδόν το καρέ. ιδιοφυία και αυτός, κολλητός του howard, επίσης συχνάζει στο διαμέρισμα των leonard και sheldon. αστροφυσικός, με ακριβώς τις αντίθετες κοινωνικές δεξιότητες από τον howard όσο αφορά τις γυναίκες, αφού όσο και αν το θέλει, δεν μπορεί να μιλήσει παρουσία μιας γυναίκας ή να της απευθύνει το λόγο.

 

και για να κλείσει το καρέ, γνωρίστε την penny

bscap0014.jpg

η καινούργια γείτονισσα του leonard και του sheldon είναι μια σαφής βελτίωση από την προηγούμενη ένοικο του διαμερίσματος. πρόσφατα χωρισμένη, η penny δουλεύει ως σερβιτόρα στο cheesecake factory. κλέβει την καρδιά του leonard, αν και δείχνει να μην το συνειδητοποιεί. οι προσπάθειες να συζητήσει με τον sheldon βάφονται με τα ζοφερότερα χρώματα, και είναι λιγάκι cute-but-dumb. αν και προσπαθεί, αρκετές φορές δεν έχει την υπομονή και το κουράγιο να ασχοληθεί με σπασικλάδικα πράγματα.

 

και να που τα σπασικλάκια γίνονται mainstream. μετά από τόσες ταινίες από κόμικς, και τόσες ταινίες φαντασίας τα τελευταία χρόνια, (τις σειρές δεν τις βάζω μέσα, γιατί υπήρχαν από πάντα που λέει ο λόγος...), να και μια σειρά που ασχολείται με τα άτομα που τα συντηρούν κυρίως αυτά. αν και δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να γίνονται mainstream τα σπασικλάκια (μας χαλάει την πιάτσα...), οφείλω να παραδεχτώ ότι αυτή η σειρά με κέρδισε. καταρχήν, είναι αρκετά "ενημερωμένη". έχει αρκετές έως πολλές αναφορές (από ένα καπέλο με στάμπα '42' και τις αγκράφες του howard, έως τα memorabilia, τις στολές, τα t-shirts και τις ατάκες), παρουσιάζει τα hardcore σπασικλάκια αρκετά καλά (λέω εγώ τώρα...), και διαθέτει αρκετά στοιχεία ώστε και το πιο softcore σπασικλάκι να μπορέσει να βρει μερικά για να ταυτιστεί.

 

links

imdb entry

wiki entry

 

εντυπώσεις και σχόλια κανένας; (η καμπάνα βροντοχτυπάει για αρχή για τη μαμαζέλα aristofanoula -που αν ξεμπέρδεψε με τα ξεγεννήματα των γατιών της πρέπει να έχει δει μερικά επεισόδια-, καθώς και για τους μεσιέδες spock και dain..) κανένας άλλος;

 

edit: προσθήκη links

Edited by araquel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είδα σε δύο μέρες όλο τον πρώτο κύκλο, σχεδόν μονορούφι! Όπως είπα και στο τόπικ "τι είδατε", είναι μια σειρά α-πί-στευ-τη!!! Πολύ γέλιο, φοβεροί και -προφανώς- άκρως... ιδιαίτεροι χαρακτήρες, πολλές αναφορές σε σουφουφου, με λίγα λόγια άφθονη διασκέδαση βλέποντάς το! Α, και επίσης, η δεσποινίδα Penny λέει πολλά! ;) Στέλιο, πολύ ωραία η παρουσίασή σου! :D Παιδιά, δείτε αυτήν τη σειρά οπωσδήποτε! :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω αξιωθεί να τη δω ακόμα όλη, εκτός από δυό επεισόδια που είδαμε με τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη (thanks Στέλιο), αλλά είναι φτιαγμένη ακριβώς για μας! Τους sci-fi geeks! Να κατουριέσαι από τα γέλια πραγματικά, ακόμα κι αν δεν ξέρεις και πολλά από sci-fi. Αν ξέρεις όμως, τότε είναι απλά... θεϊκή!

Link to comment
Share on other sites

Έχουν φοβερή πλάκα, εκτός από τα sci-fi στοιχεία, και οι συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας, ακόμη και για το πώς θα πάνε στο μπάνιο πχ, επιστημονική επαγωγική επιχειρηματολογική λογική διαδικασία, η οποία απλά 'σκοτώνει' με το πόσο λογική είναι! :D Ειδικά όταν ένας εκ των συμμετεχόντων στη συζήτηση είναι η Penny, εκεί το πράγμα είναι απίθανο! Δεν μου έρχεται αυτήν τη στιγμή κάποιο παράδειγμα στο μυαλό, αλλά όσοι την έχουν δει τη σειρά καταλαβαίνουν τι εννοώ!

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

bigbangtheory.jpg

η αναμονή σχεδόν τελείωσε... αύριο ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος!!! συντονιστείτε στους δέκτες σας (*γκουχ γκουχ*) και δείτε τον πρώτο κύκλο όσοι ακόμα κάθεστε... (ναι, οκ, η αφίσα είναι από τον πρώτο κύκλο, για αυτό και οι διαφορετικές ημερομηνίες...)

Link to comment
Share on other sites

Χμμ... αν το επεισόδιο μπορούμε να το... έχουμε την Τρίτη, τότε θα μπορούσα για ένα μίνι μυτινγκάκι το βράδυ! :D

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους καινούριο επεισόδιο! Τα προηγούμενα σχεδόν τα "έκαψα" με τις επαναλήψεις :whistling: Όσο για την Τρίτη, αν παίζει, είμαι ΜΕΣΑ!

 

*Sheldon Rules* :cow: :D

Link to comment
Share on other sites

Μεσιέ Τέταρτε, εσείς είσθε μέσα; Προλαβαίνετε, πάντως, να δείτε την πρώτη σαιζόν, τα δύο πρώτα επεισόδια τα είδαμε μαζί, 15 20λεπτάκια σας έχουν μείνει! Είναι καλό να τα έχετε δει πριν τη δεύτερη σαιζόν. Όχι και τραγικά απαραίτητο, βέβαια.

 

Μεσίε araquel; Εσείς τι λέτε για big-bang-συνάντηση;

Link to comment
Share on other sites

Μεσίε araquel; Εσείς τι λέτε για big-bang-συνάντηση;
[spam]να δούμε πρώτα τι μας ξημερώνει... το πιο πιθανό είναι να μην έχουν βγει την τρίτη οι υπότιτλοι ακόμα, και τα σπασικλοεπιστημονικά που πετάνε να τα χάνουμε, αλλά οκ.

 

επίσης λέω, με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό σας μεσιέ spock, να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση στο msn ή μέσω τηλεφώνου, για να μην σιχτιρίσουν και οι υπόλοιποι που διαβάζουν το νήμα αυτό (όχι τίποτα άλλο, αλλά σπαμάρω το φόρουμ στο οποίο είμαι υπεύθυνος...:tongue:). merci.[/spam]

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς να είναι...ένας Sheldon; (Είναι φαίνεται συνοδευτικός των μεγάλων μυαλών).

 

Γελάμε μεν, αν γνωρίζαμε όμως κάποιον τέτοιον... :death: :death:

 

Ποιος είναι λοιπόν Sheldon; Σηκώστε τα δάχτυλα και δείξτε τον!

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

και ναι! ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε επισήμως και με τη βούλα μάλιστα! ο sheldon δυσλειτουργικός όπως πάντα. τίτλος επεισοδίου, the bad fish paradigm.

Υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς να είναι...ένας Sheldon; (Είναι φαίνεται συνοδευτικός των μεγάλων μυαλών).

 

Γελάμε μεν, αν γνωρίζαμε όμως κάποιον τέτοιον... :death: :death:

 

Ποιος είναι λοιπόν Sheldon; Σηκώστε τα δάχτυλα και δείξτε τον!

ο sheldon δεν είναι συνοδευτικός των μεγάλων μυαλών. ο χαρακτήρας αποτελεί συνδυασμό πολλών καταναγκασμών και μιας τρομακτικής ευφυίας (τρελός επιστήμονας). καταναγκασμούς, όπως μαθαίνω από τους 7 ψυχολόγους που μελετούν την περίπτωσή μου -κοινώς, που έχω στο φιλικό μου περιβάλλον- έχουμε όλοι μας. αν νομίζεις ότι κάποιος δεν έχει καταναγκασμούς, τότε μάλλον εθελοτυφλείς. δεν είναι απαραίτητο να φτάνει κανείς στο σημείο του jack nicholson στο as good as it gets (εκεί νομίζω μιλάμε για ψυχαναγκαστικό άτομο, αν τα λέω σωστά).

 

αν μιλάμε για καταναγκασμούς, τότε μάλλον εγώ διεκδικώ το ρόλο του sheldon (οι άλλοι τρεις δεν είναι παρά μαθητούδια, ερασιτέχνες μπροστά μου). δεν έχω τόσους πολλούς όσους ο sheldon, αλλά αντίστοιχα δεν έχω και την ευφυία του, οπότε χαλαρά (ka8yster's my middle name). όταν επιτύχω το 186 σε αποτέλεσμα τεστ νοημοσύνης, τότε θα νιώσω άνετα να αφήσω αχαλίνωτο τον καταναγκαστικό στέλιο που κρύβω μέσα μου (αλλά όχι επαρκώς ή επιτυχώς, αν ρωτήσετε τους φίλους μου... :whistling: ). και τότε όλοι θα υποκλιθείτε στη δύναμή μου (αυτό θα είναι η μία σας επιλογή, the other being a long and terribly painful death... :death: ).

 

πρώτες εντυπώσεις από τη σειρά, ντίνο;

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν, το 'φχαριστήθηκα (εκτός από το τελείωμα)!

 

Τώρα, για Sheldon, δεν έχω γνωρίσει κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

πρώτες εντυπώσεις από τη σειρά, ντίνο;

Πολύ καλές. Έχω δει μέχρι και το 12ο από τον πρώτο κύκλο (το πάω αραχτά για να μη μου τελειώσει.) Ήταν σίγουρα καιρός για μια τέτοια σειρά, που μας αγγίζει γιατί έχει και κάποιο δικό μας κομμάτι σ'αυτήν.

 

Να τολμήσω να ρωτήσω...η...ελληνική σειρά (που δεν έχω δει) με το ίδιο όνομα - σίγουρα άσχετη είναι - αλλά επειδή είχα ακούσει πως βασίστηκε σε ξένη σειρά, εννοούσαν αυτό το Bang ή άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Η ελληνική σειρά είναι μια μούφα που δεν έχει καμία σχέση.Πάνω κάτω είναι κάτι τέτοιο: είναι κάποιοι φαντάροι που ο ένας έχει σχέση με την πρώην του άλλου που η κολλητή της είναι κόρη του διοικητή και τα είχε με τον άλλο φαντάρο και κάποιες άλλες χαζομάρες για να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "κωμωδία".Το Big Bang ως τίτλο το διάλεξαν μάλλον απλά για να κάνουν εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχω δει αρκετά επεισόδια (προς το παρόν), νομίζω ότι ο Σέλντον παίζει τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Είναι εκείνο το χοντρό/άσχημο/υστερημένο παιδί της τάξης, που όλοι κοροϊδεύουμε, για να νιώσουμε καλύτερα. Τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο έντονα που νιώθουμε ασφαλείς: "εγώ δε μοιάζω μ' αυτόν άρα είμαι φυσιολογικός". Γι' αυτό μπορούμε να γελάμε με ασφάλεια εις βάρος του. Και όλη η σειρά οφείλει ένα κομμάτι από την επιτυχία της στη γενικότερη σκέψη: "εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς τους nerds. Εμείς είμαστε φυσιολογικοί"

 

Ο Λέναρντ όμως είναι αυτός που ταυτιζόμαστε (ή ταυτίζομαι, αν θέλετε). Είναι πιο κοντά στον μέσο όρο, προσπαθεί να αλλάξει, να γίνει κάτι που δεν ήταν, ονειρεύεται, και γι' αυτό έχει και την συμπάθειά μας. Μας θυμίζει ίσως όλες τις φορές που νιώσαμε άβολα απέναντι σε κόσμο, σε άλλους πιο όμορφους, πλούσιους, έξυπνους ή cool, και γι' αυτό δεν μπορούμε να τον πάρουμε και τόσο στην πλάκα.

 

Υ.Γ. ο αριθμός των comics που έχει ο Λέναρντ (2.600) δεν είναι τυχαίος.

Link to comment
Share on other sites

Το Τραγούδι των Τίτλων:

 

Our whole universe was in a hot dense state,

Then nearly fourteen billion years ago expansion started. Wait...

The Earth began to cool,

The autotrophs began to drool,

Neanderthals developed tools,

We built a wall (we built the pyramids),

Math, science, history, unravelling the mysteries,

That all started with the big bang!

 

"Since the dawn of man" is really not that long,

As every galaxy was formed in less time than it takes to sing this song.

A fraction of a second and the elements were made.

The bipeds stood up straight,

The dinosaurs all met their fate,

They tried to leap but they were late

And they all died (they froze their asses off)

The oceans and pangea

See ya, wouldn't wanna be ya

Set in motion by the same big bang!

 

It all started with the big BANG!

 

It's expanding ever outward but one day

It will cause the stars to go the other way,

Collapsing ever inward, we won't be here, it wont be hurt

Our best and brightest figure that it'll make an even bigger bang!

 

Australopithecus would really have been sick of us

Debating out while here they're catching deer (we're catching viruses)

Religion or astronomy, Encarta, Deuteronomy

It all started with the big bang!

 

Music and mythology, Einstein and astrology

It all started with the big bang!

It all started with the big BANG!

Link to comment
Share on other sites

Thanks για τους στίχους, Ντίνο! Και τους ήθελα! Καλά, οι τίτλοι της σειράς είναι απλά άπαιχτοι! Το δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν θα το έχω δει μέχρι το τέλος της ημέρας (περιμένω τον μεσιέ araquel να δούμε αν θα το δούμε παρέα)! Θα κάνω ποστ γι' αυτό αφού το δω!

Link to comment
Share on other sites

Και ναι, μόλις το είδα! Πάρα πολύ γέλιο (άπαιχτη η προτελευταία σκηνή του επεισοδίου μεταξύ Λέναρντ-Λέσλι), πολλές και πάλι οι αναφορές στο Σταρ Τρεκ (και σε άλλα εφ, φυσικά), με κορυφαίο

τον Σέλντον στο τέλος ως Σποκ

! Λέγαμε με τη Φανή μήπως τις μαζέψουμε όλες τις τρεκοαναφορές και να τις βάλουμε και στο αντίστοιχο τόπικ, αν και είναι δουλειά ωρών!

Αν και πολύ καλό επεισόδιο, ήταν επίσης στενάχωρο, στο θέμα Λέναρντ-Πέννυ. Πάντως, πρέπει να πω πως συγκινήθηκα λίγο τη στιγμή που η Πέννυ μιλάει στον φίλο της για τη Γάτα του Σρέντινγκερ! Δείχνει πολλά αυτή η στιγμή!

Αυτά εν ολίγοις, όσοι δεν το έχετε δει ακόμη, καλή διασκέδαση!

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

Φοβερά αστείο και αυτό το επεισόδιο, ειλικρινά την λατρεύω αυτή τη σειρά. Έχω να "κολλήσω" έτσι πολύ καιρό τώρα.

 

τον Σέλντον στο τέλος ως Σποκ

just fascinating!! :rofl2: :lol: :rofl2:
Link to comment
Share on other sites

Μεσιέ araquel, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν είδατε ακόμη το επεισόδιο! Αλλά και να το πιστέψω, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν κάνατε ακόμη σχόλιο!

Link to comment
Share on other sites

Μεσιέ araquel, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν είδατε ακόμη το επεισόδιο! Αλλά και να το πιστέψω, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν κάνατε ακόμη σχόλιο!
οκ, οκ, παρόλο που ο παραπάνω συλλογισμός εμπεριέχει μια λογική ασάφεια/ασυνέπεια, το προσπερνώ. το είδα το επεισόδιο, όντως, όμως.

είχε τις κορυφαίες του στιγμές, είχε τη leslie winkle (τη λατρεύω αυτήν την τύπισσα...), δεν έχω παράπονο.

αλλά... λέω εγώ τώρα... δεν μου φαίνονται τόσο αστεία τα 2 πρώτα επεισόδια όσο ο πρώτος κύκλος. ίσως επειδή τον είδα μαζεμένο, δεν ξέρω. έχει ακόμα κορυφαίες ατάκες, και ίσως να φταίνε και οι υπότιτλοι (η έλλειψή τους δηλαδή). θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξαναβλέπω τον πρώτο κύκλο και παρατήρησα κάτι περίεργο. Όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να θυμηθώ το πρόσωπο της Penny. Περίεργο... )))

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The Big Bang Theory (2007-2019)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..