Jump to content

13ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας, Κατηγορία: ΕΦ, Θέμα: Αθανασία

DinMacXanthi

Recommended Posts

Έχετε νιώσει την παγωμένη του ανάσα στις φτέρνες σας; Ανυπομονεί.

post-1004-1240433779_thumb.jpg

Διεκδικεί τη σειρά του. "Τελειώνετε" γρυλίζει μέσα από τα νεκρά σωθικά του...

Όλο και πιο κοντά τώρα... Έρχεται.

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DinoHajiyorgi

27

• DinMacXanthi

24

• Nihilio

20

• mman

18

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και πως ακριβώς διαβάζουμε είκοσι ιστορίες;

Και πότε έχουνε ξαναγράψει είκοσι άτομα για έναν διαγωνισμό; Για όνομα του Magnus Vampir! Θα με τρελάνει το sff καμιά μέρα.

Και πως ακριβώς διαβάζουμε είκοσι ιστορίες;

Μία τη φορά.

Η πρώτες ψήφοι έχουν ήδη πέσει στην κάλπη! Destiny has begun to fulfill itself... (ώπα, πολλή φανφάρα ρε παιδί μου! :Ρ)

Edited by Spock

Ψήφισα κι εγώ και σχολίασα επιτέλους, όλα τα διηγήματα. Παρατήρησα ότι οι περισσότεροι μιλήσαμε για νανορομπότ, για εξωγήινους, για τη μοναξιά της αθανασίας, για τη ματαιότητά της. Παρατήρησα επίσης ότι είχα σχεδόν παρόμοια ψυχοσωματικά με τις ιστορίες του mman και της Νίενορ. Ήταν και οι δύο στο ίδιο επίπεδο τρόμου και με έκαναν να νιώσω απίστευτη δυσφορία. Επίσης με έκαναν να νιώσω βρώμικη που είμαι άνθρωπος. Συγχαρητήρια κυρία μου και κύριε.

Ευχαριστούμε πολύ δεσποινίς, αλλά ξέρεις, όταν είσαι σε μια φάση που σε αγγίζουν πράγματα που κολλάνε στη φάση σου, δουλεύει και τούμπαλιν αυτό. Επομένως, ανταποδίδω.

Εγώ έχω να σας πω ότι αν με δείτε και κολλάω σε πάνω από μία ιστορία μέχρι να πιω καφέ, σταματήστε με γιατί θα χάσω το πλοίο οκ??? :p

Επίσης, δεν έχω ιδέα πως θα ψηφίσουμε πάλι... Δηλαδή οκ, έχω ήδη ένα χαρτάκι με πρώτες βοθμολογίες (κλίμακα 1-10, πρώτη εντύπωση) θα το θάψω και θα τους ξαναβάλω καινούργιους βαθμούς όταν θα τις έχω χωνέψει και θα βγάλω μέσο όρο. Και πάλι πακέτο θα είναι...

Επίσης, δεν έχω ιδέα πως θα ψηφίσουμε πάλι... Δηλαδή οκ, έχω ήδη ένα χαρτάκι με πρώτες βοθμολογίες (κλίμακα 1-10, πρώτη εντύπωση) θα το θάψω και θα τους ξαναβάλω καινούργιους βαθμούς όταν θα τις έχω χωνέψει και θα βγάλω μέσο όρο. Και πάλι πακέτο θα είναι...

Στο διαγωνισμό αυτό εφάρμοσα το απλό σύστημα του notepad: άνοιξα ένα αρχείο και έγραψα τον τίτλο από την πρώτη ιστορία που διάβασα. Όταν διάβασα μια δεύτερη, σκέφτηκα: ήταν καλύτερη από την πρώτη; και την έβαλα από πάνω ή από κάτω της. Το ίδιο και για τη τρίτη, ΄τεταρτη και πάει λέγοντας. Έτσι έβγαλα μια κατάταξη.

Δοκιμάστε το κι εσείς, δουλεύει.

Edited by Nihilio

Στο διαγωνισμό αυτό εφάρμοσα το απλό σύστημα του notepad: άμοιξα ένα αρχείο και έγραψα τον τίτλο από την πρώτη ιστορία που διάβασα. Όταν διάβασα μια δεύτερη, σκέφτηκα: ήταν καλύτερη από την πρώτη; και την έβαλα από πάνω ή από κάτω της. Το ίδιο και για τη τρίτη, ΄τεταρτη και πάει λέγοντας. Έτσι έβγαλα μια κατάταξη.

Πράγματι!!! Το κάνω απ' τον προηγούμενο διαγωνισμό και διευκολύνομαι απίστευτα!! Βέβαια μετά τα περνάω αρκετές φορές για να δω μήπως έχω κάνει κάποιο "λάθος", αλλά πραγματικά είναι πολύ πιο ξεκούραστο κι ίσως λίγο πιο δίκαιο, αν και φαίνεται πιο φλου!

Διάβασα τις ιστορίες, ψήφισα, έθαψα αυτά που δεν μου άρεσαν, και τώρα μπορώ να πώ ότι περιμένω τα αποτελέσματα.

Διάβασα τις ιστορίες, ψήφισα, έθαψα αυτά που δεν μου άρεσαν, και τώρα μπορώ να πώ ότι περιμένω τα αποτελέσματα.

Συγνώμη κύριε...μόλις επτά ποστ πίσω, 15 ώρες πριν, εσείες δεν ρωτούσατε: "Και πως ακριβώς διαβάζουμε είκοσι ιστορίες; Και πότε έχουνε ξαναγράψει είκοσι άτομα για έναν διαγωνισμό; Για όνομα του Magnus Vampir! Θα με τρελάνει το sff καμιά μέρα."

:wtf:

Το πήρε απόφαση φαίνεται και είπε να μας ξεπετάξει!! :bleh:

Edited by TheTregorian

Η όλη ιστορία είναι απλή. Βαριέμαι να ξεκινήσω. Αν όμως το πιάσω δεν το αφήνω. :D

Θα ήθελα να τονίσω κάτι έπειτα από κάποια σχόλια σε μερικές ιστορίες, τύπου "Αυτή η ιστορία μοιάζει με εκείνη, εκείνες έχουν το ίδιο θέμα" κλπ.

20 ιστορίες είναι κάτι ανευ προηγουμένου. Όμως σε 20 ιστορίες, με το ίδιο genre (ΕΦ), με το ίδιο ΘΕΜΑ (που να μην συμπλήρωνα και έμπνευση/αφορμή), είναι προφανές και αναπόφευκτο ότι κάποιες θα εφάπτονται. Ενίοτε θα υπερκαλύπτονται κιόλας. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα "έμπνευσης"-λογοκλοπής παρά μόνο της προφανούς μεγάλης πιθανότητας συγγραφείς να διαχεριστούν με τον ίδιο τρόπο το ίδιο θέμα. Θα σας παρακαλούσα (και ήδη άργησα πολύ) να αποφύγετε τέτοια σχόλια και αν είναι δυνατόν και έχουν ήδη γίνει, να τα αλλάξετε. Μπορεί τέτοια σχόλια, άθελα σας, να γίνουν αφορμή καταψήφισης μιας ιστορίας υπέρ μιας άλλης.

Το πως θα ψηφίσετε είναι φυσικά δική σας γνώμη, όμως προσωπικά δεν θα σύγκρινα δυο, τρεις ιστορίες που μοιάζουν, ΜΕΤΑΞΥ τους, αλλά θα τις σύγκρινα με τις υπόλοιπες 17,18.

Σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια, καλή ανάγνωση και αφού είμαστε εδώ, χρόνια πολλά και στην μισή Ελλάδα που γιορτάζει σήμερα.

Λαβαίνοντας υπ’όψη του πόσα άτομα, που δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, διάβασαν και σχολίασαν τα διηγήματα (που ελπίζω θα ψηφίσουν κιόλας) θα ήταν ασφαλές να πούμε πως αυτός ο διαγωνισμός KICKED ASS!

Αυτός ο διαγωνισμός πήρε τα σώβρακα του προηγούμενου!! Χι-χι-χι! :cheer:

[Παραδέχομαι όμως, πως από ποιότητα, ομορφιά και ποικιλία, η συλλογή του διαγωνισμού fantasy ήταν λίγους πόντους ανώτερη.]

Να δούμε τώρα τι θα γίνει με … αυτό που ακολουθεί έρποντας και όλο πλησιάζει…

post-1004-1240504904_thumb.jpg

(Αν δεν το πήρατε πρέφα, οι northerain, Nihilio και λοιποί, ήδη έχουν αρχίσει να ξυπνούν τους Παλιούς σε άλλες γωνίες του φόρουμ.)

[Παραδέχομαι όμως, πως από ποιότητα, ομορφιά και ποικιλία, η συλλογή του διαγωνισμού fantasy ήταν λίγους πόντους ανώτερη.]

Προσωπικά θα διαφωνήσω, αφού αυτός εδώ είχε μερικούς "δυναμίτες" που έλειπαν από τον προηγούμενο.

Και ποτέ μη μιλάς για κάποιους που ξυπνάνε Παλιούς, καταλαβαίνεις νομίζω...

Guest roriconfan
Στο διαγωνισμό αυτό εφάρμοσα το απλό σύστημα του notepad: άνοιξα ένα αρχείο και έγραψα τον τίτλο από την πρώτη ιστορία που διάβασα. Όταν διάβασα μια δεύτερη, σκέφτηκα: ήταν καλύτερη από την πρώτη; και την έβαλα από πάνω ή από κάτω της. Το ίδιο και για τη τρίτη, ΄τεταρτη και πάει λέγοντας. Έτσι έβγαλα μια κατάταξη.

Εγώ έχω κάτι ανάλογο. Το τοις εκατό ικανοποίηση. Διαβάζω κάτι και σκέφτομαι πόσο μου άρεσε γενικά.

Το κάνω αυτό με όλες τις ιστορίες και βάζω ένα % σε ένα χαρτάκι με τους τίτλους.

Μετά συγκρίνω αυτές που μου αρέσανε ποσοστιαία το ίδιο και τις βάζω σε κατάταξη αναμεταξύ τους.

Και μετά τις παίρνω από πάνω προς τα κάτω αν η τελική κατάταξη μου αρέσει ως έχει. Συνήθως, αυτό που χωρίζει την μια από την άλλη στο μυαλό μου είναι ένα στοιχείο που ήταν καλύτερα παρουσιασμένο ή έλειπε σε μερικές. Όπως συναίσθημα, πλοκή, αιτιολόγηση, κατάληξη.

Θα ήθελα να τονίσω κάτι έπειτα από κάποια σχόλια σε μερικές ιστορίες, τύπου "Αυτή η ιστορία μοιάζει με εκείνη, εκείνες έχουν το ίδιο θέμα" κλπ.

20 ιστορίες είναι κάτι ανευ προηγουμένου. Όμως σε 20 ιστορίες, με το ίδιο genre (ΕΦ), με το ίδιο ΘΕΜΑ (που να μην συμπλήρωνα και έμπνευση/αφορμή), είναι προφανές και αναπόφευκτο ότι κάποιες θα εφάπτονται. Ενίοτε θα υπερκαλύπτονται κιόλας. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα "έμπνευσης"-λογοκλοπής παρά μόνο της προφανούς μεγάλης πιθανότητας συγγραφείς να διαχεριστούν με τον ίδιο τρόπο το ίδιο θέμα. Θα σας παρακαλούσα (και ήδη άργησα πολύ) να αποφύγετε τέτοια σχόλια και αν είναι δυνατόν και έχουν ήδη γίνει, να τα αλλάξετε. Μπορεί τέτοια σχόλια, άθελα σας, να γίνουν αφορμή καταψήφισης μιας ιστορίας υπέρ μιας άλλης.

Το πως θα ψηφίσετε είναι φυσικά δική σας γνώμη, όμως προσωπικά δεν θα σύγκρινα δυο, τρεις ιστορίες που μοιάζουν, ΜΕΤΑΞΥ τους, αλλά θα τις σύγκρινα με τις υπόλοιπες 17,18.

Πλάκα κάνεις. Έτσι είναι ο τρόπος που κατατάσσω ιστορίες γενικότερα. Βρίσκω κοινά στοιχεία και συγκρίνω ποια το παρουσίασε καλύτερα για να τις βάλω σε σειρά προτίμησης.

Αυτός ο διαγωνισμός πήρε τα σώβρακα του προηγούμενου!! Χι-χι-χι! cheer.gif

Ναι,τελικά οι scifiδες έδειξαν ότι τον έχουν μεγαλύτερο(τον διαγωνισμό και τον οίστρο της συγγραφής)...

Ναι,τελικά οι scifiδες έδειξαν ότι τον έχουν μεγαλύτερο(τον διαγωνισμό και τον οίστρο της συγγραφής)...

Σημασία έχει πως το χρησιμοποιείς το μέγεθος!! Και δε μετράει πάντα η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα! :tongue:

Guest roriconfan

Και άντε να σας δω τώρα να μου βάζετε στάνταρ για την ποιότητα και να μου συγκρίνετε τα φου με τα σου φου ποια είναι καλύτερα...

15 συμμετοχές στο διαγωνισμό φαντασίας

20 συμμετοχές στο διαγωνισμό επιστημονικής φαντασίας

είμαι πολύ περίεργος να δω πόσες συμμετοχές θα συγκεντρώσει ο διαγωνισμός τρόμου

είμαι πολύ περίεργος να δω πόσες συμμετοχές θα συγκεντρώσει ο διαγωνισμός τρόμου

Θα έχουμε τους λιγοστούς μυημένους του είδους...

post-1004-1240561916_thumb.jpg

...τους περισσότερους αμύητους...

post-1004-1240561954_thumb.jpg

...και τους...φαντασάδες! :D

post-1004-1240561997_thumb.jpg

Και άντε να σας δω τώρα να μου βάζετε στάνταρ για την ποιότητα και να μου συγκρίνετε τα φου με τα σου φου ποια είναι καλύτερα...

Τα Sci-fa (Science Fantasy)

15 συμμετοχές στο διαγωνισμό φαντασίας

20 συμμετοχές στο διαγωνισμό επιστημονικής φαντασίας

με βάση την αριθμητική πρόοδο 25. Ρεαλιστικά, κάπου μεταξύ 15 και 20 γιατί δε θα έχουμε και πάσχα να πλησιάζει και όχι απαραίτητα τόσο βατό θέμα.

Μόλις γύρισα από τα Παρίσια. Είχα φύγει έχοντας διαβάσει και σχολιάσει και τα οχτώ μέχρι τότε διηγήματα και περίμενα να βρω δυο - τρία ακόμα όταν θα γυρνούσα. Οπότε φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν το απόγευμα της Κυριακής μπήκα από το ξενοδοχείο πιο πολύ από περιέργεια και είδα όχι 3, ούτε 5 αλλά... 11 καινούργια διηγήματα. Αποτέλεσμα: εκτύπωση και υπερωρίες ανάγνωσης κάθε βράδυ μετά τις βόλτες και τις ξεναγήσεις.

Τα κεφάλια μέσα τώρα για να προλάβω να σχολιάσω και να ψηφίσω.

(Είκοσι! Άκου είκοσι...) :thmbup:

Έχω διαβάσει όλες τις ιστορίες. Πρέπει να τις σχολιάσω όλες για να ψηφίσω;