Spock Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 (edited) Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά Enterprise, το 'Dear Doctor' της πρώτης σεζόν πώς το βρίσκετε; Είναι εξαιρετικό από άποψη νοήματος (τα πρώτα ψύγματα της Prime Directive), αλλά είναι κάπως αργό σαν επεισόδιο και χωρίς ιδιαίτερη πλοκή. Σκέφτομαι εναλλακτικά και το 'Cogenitor' της δεύτερης σεζόν. Για πείτε γνώμες, γιατί παίζει ή σήμερα ή την Τετάρτη να δούμε Enterprise. Επίσης θα ήθελα και πρόταση επεισοδίου TOS, επίσης για πρώτο που βλέπει κανείς. Edited June 27, 2011 by Spock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 27, 2011 Author Share Posted June 27, 2011 Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά Enterprise, το 'Dear Doctor' της πρώτης σεζόν πώς το βρίσκετε; Είναι εξαιρετικό από άποψη νοήματος (τα πρώτα ψύγματα της Prime Directive), αλλά είναι κάπως αργό σαν επεισόδιο και χωρίς ιδιαίτερη πλοκή. Σκέφτομαι εναλλακτικά και το 'Cogenitor' της δεύτερης σεζόν. Για πείτε γνώμες, γιατί παίζει ή σήμερα ή την Τετάρτη να δούμε Enterprise. Επίσης θα ήθελα και πρόταση επεισοδίου TOS, επίσης για πρώτο που βλέπει κανείς. Τον καιρό που το Metropolis έφερνε τα κουτιά Τρεκ (45 ευρώ το κουτί), με τα φορτηγά, και τα αγόραζα πέντε-πέντε, την πρώτη σεζόν του Enterprise δεν την αγόρασα (ο βλαξ) γιατί το είχα δει πρόσφατα στην τηλεόραση και βαριόμουν. Είναι λοιπόν το μόνο που δεν έχω. Κλασσικά, για κάποιον που δεν έχει δει καθόλου TOS, θα πρότεινα αυτόματα το δικό μου πρώτο, το Arena, λίγο κιτς ίσως, αλλά πολύ Τρεκ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 [...] Επίσης θα ήθελα και πρόταση επεισοδίου TOS, επίσης για πρώτο που βλέπει κανείς. Κλασσικά, για κάποιον που δεν έχει δει καθόλου TOS, θα πρότεινα αυτόματα το δικό μου πρώτο, το Arena, λίγο κιτς ίσως, αλλά πολύ Τρεκ! Εγώ θα πρότεινα το Galileo Seven. Έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις συν το στοιχείο της περιπέτειας. (Και δεν είναι και εντελώς ανώδυνο, απ' όσο θυμάμαι). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά Enterprise, το 'Dear Doctor' της πρώτης σεζόν πώς το βρίσκετε; Ιδανικό και δοκιμασμένο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά Enterprise, το 'Dear Doctor' της πρώτης σεζόν πώς το βρίσκετε; Ιδανικό και δοκιμασμένο. Αυτό θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα. Αν είναι να το δούμε σήμερα θα ποστάρω το συντομότερο. Ελπίζω να μην το δούμε πολύ αργά, ώστε να κάνουμε φορουμική συν-θέαση. Τις προάλλες είδαμε το διπλό 'Future's End' του Voyager (η κοπέλα μου ενθουσιάστηκε πραγματικά, και με το επεισόδιο και ειδικότερα με τον Doctor -έχει δει και βιντεάκια από το Σούνιο με τον Bob και τον έχει δει και ως Alphonso και τον λάτρεψε!), αλλά δεν είπα τίποτα εδώ γιατί το αποφασίσαμε ξαφνικά και το είδαμε στη... μία το βράδυ! Αν δεν ποστάρω μέχρι τις έντεκα, θα σημαίνει ή ότι δεν θα το δούμε σήμερα, ή ότι θα το δούμε πάλι... ξημέρωμα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Λοιπόν, σε μισή ώρα, στις έντεκα, βλέπουμε 'Dear Doctor'! Ξεσκονίστε δισκάκια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Πάνω στο 9ο λεπτό, έπεσε το ρεύμα. Θα το δούμε αύριο μάλλον, θα ειδοποιήσω. Ντίνο, το είδες εσύ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 Πάνω στο 9ο λεπτό, έπεσε το ρεύμα. Θα το δούμε αύριο μάλλον, θα ειδοποιήσω. Ντίνο, το είδες εσύ; Όπως είπα, δεν έχω την πρώτη σεζόν του Enterprise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Πάνω στο 9ο λεπτό, έπεσε το ρεύμα. Θα το δούμε αύριο μάλλον, θα ειδοποιήσω. Ντίνο, το είδες εσύ; Όπως είπα, δεν έχω την πρώτη σεζόν του Enterprise. Αααααχ, μου είχε διαφύγει αυτό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Εμείς, σταθεροί στο TNG, λέμε να δούμε απόψε Α Matter of Time (αν επιτρέψει η ΔΕΗ δηλαδή...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 (edited) Εμείς, σταθεροί στο TNG, λέμε να δούμε απόψε Α Matter of Time (αν επιτρέψει η ΔΕΗ δηλαδή...) ΔΕΗ και Διός θέλοντος, γιούπι! Θα είμαι στον καναπέ μου! (Έχει το κάτι άλλο να βλέπεις ξανά μια ταινία ή μια σειρά, παρέα με άτομο ή άτομα που τα βλέπουν για πρώτη φορά.) Edited June 28, 2011 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Καλό ήταν τελικά. Στην αρχή ο τύπος και το στυλ μού θύμισε τον Q και τη γνωστή μου αλλεργία στους ενοχλητικούς πανίσχυρους-ξερόλες. Μη βαράτε, ξέρω, οι υπόλοιποι τον συμπαθείτε τον Q. Όσο προχωρούσαν τα πράγματα, γινόταν πιο ενδιαφέρον το επεισόδιο. Μ' αρέσουν και τα γεωλογικά. Καλό και το εφέ με την ατμόσφαιρα. Ευχαριστημένη λοιπόν και από αυτό το επεισόδιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 (edited) Α Matter of Time Όχι από τα αγαπημένα μου, θεωρώ τον Matt Frewer σε αυτό το επεισόδιο πιο εκνευριστικό από όσο βρίσκεις εσύ Βάσω τον Q. Κυρίως το σενάριο βγαίνει αδύναμο στο πως οι κεντρικοί χαρακτήρες αποδέχονται αυτόν τον απατεώνα. Εμφανέστατα, για κάποιον που νοιάζεται να μην αλλάξει την ροή της ιστορίας, ο τρόπος που χειρίζεται τον εαυτό του, μόνο κάνοντας την παρουσία του αισθητή, είναι από μόνος του ένα φάουλ. Κι αυτό δεν του το λέει κανένας τους. Το σενάριο είχε γραφτεί για να υποδηθεί τον ρόλο του καθηγητή ο Robin Williams, που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή εξαιτίας του Hook. Αναρωτιέμαι τι είδους επεισόδιο θα είχαμε τότε. Edited June 28, 2011 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Σπίτι και σήμερα (οι απεργίες του ΗΣΑΠ να είναι καλά). Λέμε να δούμε το New Ground. (Για καλό και για κακό, ανάψτε ένα κεράκι στη ΔΕΗ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Λέμε να δούμε το New Ground. (Για καλό και για κακό, ανάψτε ένα κεράκι στη ΔΕΗ) ΔΕΗ δεηθώμεν! Χθες η διακοπή του ρεύματος ξεκίνησε και τέλειωσε πριν τις 22:00. Ας είμαι το ίδιο τυχερός και σήμερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Κάπως μέτριο το New Ground. Κλασικοί οι προβληματισμοί όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα που πατάνε σε δυο κόσμους και δεν ανήκουν πουθενά. Πολύ υποτυπώδης ωστόσο η πλοκή για να βγάλει κρίσιμες στιγμές. Θα έχουμε και Κλινγκονάκι on board από δω και μπρος; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Κάπως μέτριο το New Ground. Μικρό και ανώδυνο επεισόδιο. Ένα σκαλοπάτι στον χαρακτήρα του Γουόρφ. Δεν μπορούν να είναι όλα κλασσικά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Απ' ότι θυμάμαι δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτό το σκαλοπάτι για το χαρακτήρα του Worf. Ανώδυνο επεισόδιο μεν, αλλά ισορροπημένο δε. Εξαιρετικός ο Μ. Dorn στο ρόλο του. Καταφέρνει να αποδώσει τα συναισθήματά του με φοβερές εκφράσεις χωρίς να γίνεται γραφικός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Απ' ότι θυμάμαι δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτό το σκαλοπάτι για το χαρακτήρα του Worf. Μα είναι μια εξέλιξη για τον χαρακτήρα. Η ιστορία με τον γιο του συνεχίζεται μέχρι βαθιά στο DS9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Απ' ότι θυμάμαι δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτό το σκαλοπάτι για το χαρακτήρα του Worf. Μα είναι μια εξέλιξη για τον χαρακτήρα. Η ιστορία με τον γιο του συνεχίζεται μέχρι βαθιά στο DS9. Σοβαρά; Δεν θυμόμουν για το DS9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Απ' ότι θυμάμαι δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτό το σκαλοπάτι για το χαρακτήρα του Worf. Μα είναι μια εξέλιξη για τον χαρακτήρα. Η ιστορία με τον γιο του συνεχίζεται μέχρι βαθιά στο DS9. Σοβαρά; Δεν θυμόμουν για το DS9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Τι λέτε για Hero Worship απόψε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 Τι λέτε για Hero Worship απόψε; Yay!! Ναι-ναι! (Που θα πάει, θα τον φάμε και τον 5ο κύκλο.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Engage! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 Hero Worship Θεματικά παρόμοιο με το προηγούμενο, αν και λίγο βελτιωμένο σε ενδιαφέρον. Τίποτα το τρομερό ή συγκλονιστικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts