Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Τι βλέπουμε Π-Π-Σ-Κ;

Gravity, Bliss και το σπουδαίο, διπλό Dark Frontier. Καλό πρόγραμμα για χόρταση, που όμως είναι τέλειο ως ορεκτικό. :ahappy:

Μέσα. Νομίζω τα προλαβαίνουμε.

Τι βλέπουμε Π-Π-Σ-Κ;

Gravity, Bliss και το σπουδαίο, διπλό Dark Frontier. Καλό πρόγραμμα για χόρταση, που όμως είναι τέλειο ως ορεκτικό. :ahappy:

Μέσα. Με λίγο καλό συντονισμό, τα προλαβαίνουμε.

Είδαμε το Gravity. Μας άρεσε. Μου θύμισε και λίγο (αμυδρά βέβαια) μια περιπέτεια με Spock και Kirk και γιατρό εκεί που είχαν πάει πίσω στο παρελθόν ενός πλανήτη που θα καταστρεφόταν.

Είδαμε και το Bliss. Εδώ, παρόλο που είχαμε ενδιαφέροντα σημεία με τη Seven και τη Ναόμι, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αν έλλειπε ίσως η παρουσία του εξωγήινου, θα ήταν καλύτερα. Αλλά ο ρόλος του και γενικά όσα ήξερε και δεν ήξερε και αυτή η ιδέα ότι κυνηγούσε το πλάσμα τόσα χρόνια και όλα τα σχετικά, έθεσαν σοβαρά θέματα αληθοφάνειας. Ξέρετε τώρα, μερικές φορές καταπίνουμε τα χοντρά (ας πούμε δεν μας πείραξε στο Gravity που υπήρχε παγιδευμένο ένα ηλιακό σύστημα στο subspace) και μας τη δίνουν τα ψιλά.

Και τέλος πάντων, τι έτρωγε αυτό το πλάσμα όταν δεν έβρισκε διαστημόπλοια;

Είδαμε το Gravity. Μας άρεσε. Μου θύμισε και λίγο (αμυδρά βέβαια) μια περιπέτεια με Spock και Kirk και γιατρό εκεί που είχαν πάει πίσω στο παρελθόν ενός πλανήτη που θα καταστρεφόταν.

Είδαμε και το Bliss. Εδώ, παρόλο που είχαμε ενδιαφέροντα σημεία με τη Seven και τη Ναόμι, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αν έλλειπε ίσως η παρουσία του εξωγήινου, θα ήταν καλύτερα. Αλλά ο ρόλος του και γενικά όσα ήξερε και δεν ήξερε και αυτή η ιδέα ότι κυνηγούσε το πλάσμα τόσα χρόνια και όλα τα σχετικά, έθεσαν σοβαρά θέματα αληθοφάνειας. Ξέρετε τώρα, μερικές φορές καταπίνουμε τα χοντρά (ας πούμε δεν μας πείραξε στο Gravity που υπήρχε παγιδευμένο ένα ηλιακό σύστημα στο subspace) και μας τη δίνουν τα ψιλά.

Και τέλος πάντων, τι έτρωγε αυτό το πλάσμα όταν δεν έβρισκε διαστημόπλοια;

Συγκινητική η στιγμή στο φινάλε του Gravity, όπου ο Τούβοκ με mind-meld της "εξηγεί" πως νιώθει. Ήταν μια καλή ιστορία για τον χαρακτήρα.

Υποψιάζομαι ότι σε πολλά σημεία, το Bliss έμεινε στις προθέσεις. Έφτιαξαν δηλαδή οι σεναριογράφοι έναν εξωγήινο Μόμπι-Ντικ, σκέφτηκαν λοιπόν ότι τους βόλευε και ένας εξωγήινος Άχαμπ, που θα ήταν χρήσιμος για imfo-dump. Κατά τα άλλα, ό,τι πάρει κανείς από το επεισόδιο.

Edited by DinoHajiyorgi

Εξαιρετικό το διπλό Dark Frontier.

Δράση, συναίσθημα και πρόοδος στην ιστορία και από πλευράς εξέλιξης και από πλευράς... απόστασης :)

Κάθε φορά που μπαίνουν στους Μποργκόκυβους και περπατάνε εκεί ανάμεσα τους και οι άλλοι δεν τους βλέπουν -επειδή δεν είναι προγραμματισμένοι για να τους δουν- αισθάνομαι μια γνήσια ανατριχίλα. Είναι πολύ πιο ζόρικο απ' όσο φαίνεται, όχι τόσο για την απειλή στους ήρωες, που ξέρουμε ότι επειδή είναι οι "δικοί μας" θα τη βγάλουν καθαρή, όσο για την αίσθηση του πόσο απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα είναι όλοι αυτοί οι δύστυχοι που έχουν αφομοιωθεί. Το είχα αισθανθεί πρώτη φορά από το TNG, αλλά χτες κατάλαβα τι ακριβώς είχα νιώσει τότε και για ποιο λόγο.

Μας λύθηκε και η απορία του πώς βρέθηκαν οι γονείς της Seven στο Delta Quadrant. Εξακολουθώ να έχω ένα θεματάκι με το χρόνο που συνέβησαν αυτά. Πρέπει να ήταν είκοσι χρόνια πριν, ενώ κανονικά πρωτοσυναντάμε τους Μποργκ όταν κάνει ο Q τα παιχνιδάκια του και στέλνει εκεί το Enterprise που είναι πριν λιγότερα χρόνια. Από τα ημερολόγια των Χάνσεν φαίνεται να έχουν την υποψία ότι υπάρχουν οι Μποργκ αλλά να μην ξέρουν κάτι γι' αυτούς. Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον project, κάποια στιγμή όταν τελειώσουμε με όλες τις σειρές, να ψάξω όλα τα επεισόδια που υπάρχουν Μποργκ και να μαζέψω τις πληροφορίες που μου λείπουν. Και μάλλον πρέπει να ξαναδώ το διπλό με τον Πικάρ και το First Contact.

Θα δούμε το επόμενο επεισόδιο αύριο το απόγευμα.

Edited by Tiessa

Gravity

Ωραίο επεισόδιο, ωραία και η αναφορά στα νεανικά χρόνια και τον πρώτο έρωτα του φίλου μας. Αυτό με τη διαφορά χρόνου, πού αλλού το θυμάμαι; Με τον Πικάρ που είχε ζήσει μια ολόκληρη ζωή στον πλανήτη που θα καταστρεφόταν; Μήπως αυτό εννοείς Βάσω; Το μόνο παράδοξο του επεισοδίου: Που ο γιατρός άντεξε να μένει σβησμένος, χεχε τεράστια δοκιμασία για τον χαρακτήρα του.

Gravity

Ωραίο επεισόδιο, ωραία και η αναφορά στα νεανικά χρόνια και τον πρώτο έρωτα του φίλου μας. Αυτό με τη διαφορά χρόνου, πού αλλού το θυμάμαι; Με τον Πικάρ που είχε ζήσει μια ολόκληρη ζωή στον πλανήτη που θα καταστρεφόταν; Μήπως αυτό εννοείς Βάσω; Το μόνο παράδοξο του επεισοδίου: Που ο γιατρός άντεξε να μένει σβησμένος, χεχε τεράστια δοκιμασία για τον χαρακτήρα του.

Όχι, δεν εννοώ αυτό. Το θυμάμαι το επεισόδιο, αλλά αυτό που μου έφερε περισσότερο στο μυαλό, ίσως και λόγω εμπλοκής του Βουλκάνιου, είναι ένα επεισόδιο στο TOS όπου είχαν πάει στο παρελθόν ενός πλανήτη και είχε παγετώνες.

Εξαιρετικό το διπλό Dark Frontier, είπε η Βάσω.

Εγώ το βρήκα καλούτσικο. Άλλοτε η βασίλισσα με ενθουσίαζε περισσότερο... Τώρα τη βρήκα λίγο φτωχή. Πότε βλέπουμε το επόμενο;

Εμείς είδαμε και το Disease, πάνω στην ώρα που περνάω και μια ιωσούλα -δεν ξέρω αν είναι του τύπου που αναφέρεται στο επεισόδιο :)

Ενδιαφέρον ως προς το generation ship, μέτριο ως προς το αισθηματικό κομμάτι της ιστορίας.

Πιθανόν να δούμε άλλο ένα μέσα στην εβδομάδα και μετά ΣΚ πάλι.

Course Oblivion.

Το είχαμε δει την Τετάρτη, αλλά δεν πρόλαβα εκείνη την ώρα να γράψω και μετά μου διέφυγε.

Ήταν ένα από τα επεισόδια που με άφησε με τα δόντια σφιγμένα. Πρώτα ήταν η αποκάλυψη και το (πάντα επίκαιρο) θέμα της ταυτότητας, που το χειρίστηκαν πολύ καλά στα περισσότερα σημεία. Μετά, η αγωνιώδης πορεία και η προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή ν' αφήσουν πίσω τους κάτι. Που δεν το άφησαν. Τι κρίμα!

Τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα :(.

Πραγματικά με στενοχώρησαν που δεν πρόλαβαν να στείλουν το σήμα τους. (Στον πλανήτη ήταν φανερό ότι δεν θα έφταναν).

Το μόνο σημείο γκρίνιας ήταν ότι σ' αυτό το απέραντο σύμπαν είχαν αυτή την παρααλίγο συνάντηση με το αληθινό Voyager -κάτι δεν ταίριαζε στους χρόνους, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ακολυθούσαν την ίδια διαδρομή. Αν είχαν βάλει κάποιο άλλο σκάφος εκεί οι οι σεναριογράφοι, θα είχε εκτοξευτεί στα κορυφαία για μένα επεισόδια της σειράς.

Edited by Tiessa

Course Oblivion.

Το μόνο σημείο γκρίνιας ήταν ότι σ' αυτό το απέραντο σύμπαν είχαν αυτή την παρααλίγο συνάντηση με το αληθινό Voyager -κάτι δεν ταίριαζε στους χρόνους, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ακολυθούσαν την ίδια διαδρομή. Αν είχαν βάλει κάποιο άλλο σκάφος εκεί οι οι σεναριογράφοι, θα είχε εκτοξευτεί στα κορυφαία για μένα επεισόδια της σειράς.

Όντως, πότε κιόλας βρέθηκαν μπροστά στο άλλο; Αλλά ποιητική αδεία, ο σεναριογράφος το είδε πιο "δυνατό" ως δραματικό σημείο. Μάλλον.

The Fight Ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά, αν όπως στο μπέιζμπολ, δεν έχεις και μεγάλη αγάπη για ταινίες με μποξ, δεν σε αγγίζει η "φιλοσοφία" του επεισοδίου. Μπορεί και να το βαρεθείς. Έχει όμως καλό γκεστ και ωραίες ερμηνίες. Μου θύμισε λίγο ένα διήγημα του Μανωλιού από το Σάρκινο Φρούτο, ένα που η Βάσω είχε "λατρέψει" νομίζω.

Think Tank Πολλοί ενδιαφέρον αντίπαλοι σε αυτή την ιστορία.

Juggernaut Καλό και αυτό, αν και αισθάνθηκα ότι έσπρωξαν τον χαρακτήρα της Μπελάνας λίγο πιο πίσω από εκεί που είχε φτάσει.

Think Tank Πολλοί ενδιαφέρον αντίπαλοι σε αυτή την ιστορία.

O.T.

Μετά την ορθογραφία τεμαχίζουμε και τη γραμματική α λα τουίτικα... :eek:

Για το Disease συμφωνούμε. Ενδιαφέρον ότι συναντάνε ένα GenShip, ενδιαφέρουσα και η κοπελίτσα, αδύναμο το συνολικό σενάριο. Με ένα GenShip μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερα πράγματα. Πάμε τώρα στο πολύ ενδιαφέρον Course Oblivion.

Εξαιρετική ιδέα ότι ασχολήθηκαν με τον κόσμο που είχε μείνει πίσω στον Ντίμον Πλάνετ. Πολύ καλή ανάπτυξη του επεισοδίου, πολύ ρεαλιστική η σύγκρουση σε ποιο «home» θα πάμε. Αλλά πραγματικά, πολλές τρύπες στο σενάριο, που θυμόμουν ότι με είχε let down (που λένε) την πρώτη φορά που το είχα δει.

Ήθελα πειστικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα:

(α) Πώς ξέχασαν σε εκείνο τον πλανήτη ποιοι πραγματικά ήταν; Έγινε ένα ομαδικό ρισέτ του συγκεκριμένου τμήματος της μνήμης σε 150 άτομα; Καλά τώρα... Και δεν είχαν κανένα γραπτό στοιχείο των γεγονότων που τους οδήγησαν στη δημιουργία τους;

(β) Σε όλη τη διαδρομή τους, που κράτησε μήνες, πώς είναι δυνατό να ανέβηκε έστω και ένας εξωγήινος στο σκάφος τους, που είχε εκείνη τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα; Πώς είναι δυνατό οι ίδιοι να πήγαν έστω και μια away mission; Ήδη από τον πρώτο πλανήτη θα είχαν καταλάβει τι συμβαίνει.

(γ) Αν δεχτούμε ότι προσπέρασαν με κάποιο λογικό τρόπο το VOY (το αναφέρει και ο Ντίνος) δεν θα έπρεπε το πραγματικό VOY να έχει μάθει / ακούσει για αυτούς; Τα δύο σκάφη δεν συνάντησαν ούτε ένα κοινό πολιτισμό; Ούτε ένας δεν είπε στο πλήρωμα του δεύτερου VOY «βρε, βρε, πάλι από τα μέρη μας»; Φυσικά, ότι έφτασε τόσο μακριά το μπάιο-μιμέτικ βόγιατζερ είναι ανεξήγητο: Έκλεψε και αυτό warp coil από τους borg;

(δ) Είχαμε δει να δημιουργείται κλώνος και του σκάφους στο αρχικό επεισόδιο; Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (δεν θα βγάλω τα δισκάκια τώρα), αντίθετα θυμάμαι στο τέλος μια ωραία εικόνα, να απογειώνεται το πραγματικό VOY και τους κλώνους να το παρακολουθούν από το έδαφος. Δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του σκάφους για την αναπαραγωγή;

(ε) Γιατί είχε καλύτερους sensors το ψεύτικο VOY; (βλ. τέλος του επεισοδίου: οι μεν βλέπουν τους δε, οι δε όχι...) <-εντάξει, αυτή δεν είναι και η πιο σημαντική αντίφαση.

Και ναι, δυνατό και τραγικό τέλος, η εξαφάνιση των κλώνων από προσώπου γης και ιστορίας...

ΥΓ. Αν κάποια από τις απορίες μου έχει λύση που δεν έπιασα, θα νιώσω καλύτερα, αλήθεια! Για πείτε!

Για όλα αυτά τα παραπάνω, Νίκο, θα ήταν πολύ προτιμότερο να μην είχαν σχεδόν πέσει πάνω στον αληθινό Voyager. Τουλάχιστον θα ήταν πιο πιστευτό ότι βρήκαν μια δική τους διαδρομή, πέτυχαν καμιά σκουληκότρυπα ή τους έδωσαν ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης κάποιοι άλλοι φιλικά προσκείμενοι ταξιδιώτες.

Όσο για το (δ) κι εγώ αυτό θυμάμαι.

Τέλος πάντων. Δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί κανείς καλύτερα.

Πάμε τώρα στο πολύ ενδιαφέρον Course Oblivion.

(δ) Είχαμε δει να δημιουργείται κλώνος και του σκάφους στο αρχικό επεισόδιο; Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (δεν θα βγάλω τα δισκάκια τώρα), αντίθετα θυμάμαι στο τέλος μια ωραία εικόνα, να απογειώνεται το πραγματικό VOY και τους κλώνους να το παρακολουθούν από το έδαφος. Δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του σκάφους για την αναπαραγωγή;

Τα υπόλοιπα είναι λογικές απορίες, και ίσως η μοναδική απάντηση να είναι "ωχ αδερφέ, αν τα λαβαίναμε αυτά υπόψη, τότε δεν θα είχαμε το επεισόδιο, και μπλα-μπλά..." Από το ορίτζιναλ επεισόδιο θυμάμαι ότι οι ίδιοι οι εξωγήινοι δεν καταλάβαιναν ακριβώς ότι ήταν αντίγραφα. Πιθανόν να ήταν χαρακτηριστικό τους αυτό, η ταυτοποίηση και λήθη του ποιοι είναι στ'αλήθεια.

Για το (δ) θα πω ότι εφόσον το σκάφος είχε προσγειωθεί στον πλανήτη, είχε βουλιάξει κιόλας αν θυμάμαι καλά, αφού η "σούπα" του πλανήτη το γεύτηκε, μπορούσε και να το αντιγράψει αργότερα, ή όποτε ήθελε.

Ναι Ντίνο, το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες για το σκάφος... Αλλά ότι βουλιάζουν τα πόδια του (θυμάσαι;) και η σούπα αντιγράφει... άιζο-λίνεαρ τσιπς και όλη την τεχνολογία του VOY χεχε απίστευτο άλμα.

Ναι Ντίνο, το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες για το σκάφος... Αλλά ότι βουλιάζουν τα πόδια του (θυμάσαι;) και η σούπα αντιγράφει... άιζο-λίνεαρ τσιπς και όλη την τεχνολογία του VOY χεχε απίστευτο άλμα.

:abiggrin: :abiggrin: :abiggrin:

The Fight: Δεν μας άρεσε. (Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες).

Μετά το επεισόδιο με το Μπέζιμολ στο DS9 είπανε να δείξουνε και λίγο Μποξ εδώ πέρα!

Μπορεί ίσως η ιδέα να ήταν καλή, αλλά η προσπάθεια επικοινωνίας στο Chaotic Space ήταν πολύ χαοτική για τα γούστα μας :)

Αύριο το επόμενο.

The fight

Μου άρεσε το σχήμα του ρινγκ... Κατά τα άλλα βέβαια, μέτριο. Η πιο αστεία σκηνή: Γύρω στο λεπτό 21, που ο Τσακοτέ γίνεται φερέφωνο των εξωγήινων.

Ξεχάστηκα!

Έχουμε δει το Think Tank και το Juggernaut.

Καλά σε γενικές γραμμές και τα δυο. Καλά να πάθουν οι πανέξυπνοι που έπαιζαν όλο το Quadrant σε διπλό ταμπλό. Όχι, δεν θα την πάρετε τη Seven!

Για το Juggernaut, θα συμφωνήσω με τον Ντίνο. Νομίζω ότι η Μπελάνα είναι πιο εξελιγμένη. Και επίσης δεν ήταν και απόλυτη ανάγκη για τις δραματουργικές ανάγκες να την παρουσιάζουν τόσο ανεξέλεγκτη. Μια χαρά θα λειτουργούσε το πράγμα και διαφορετικά.

Λόγω Εργαστηρίου ΑΛΕΦ, δεν θα δούμε τίποτα ΠΣΚ.

Επόμενη θέαση για μας από Δευτέρα, οπότε με την ησυχία σας.

Think Tank

Εντάξει, καλά σας άρεσε εσάς, εμένα μου φάνηκε από τα πιο ανόητα επεισόδια του VOY. Πάμε παρακάτω.

Juggernaut

Σύμφωνοι για τα όσα γράψατε για το χαρακτήρα της Μπελάνα. Και επίσης, δεν νομίζω ότι χωνεύεται να βρίσκουν τους Malon τόσο μακριά, ε; Ή κάνω λάθος;

Someone to watch over me

Για αυτό το επεισόδιο δεν έχω λόγια. Για την ερμηνεία του γιατρού, για τη Σέβεν, ακόμα και για τον Πάρις, ακόμα-ακόμα και για τη δευτερεύουσα ιστορία, που έχει το γούστο της. Κυρίως βέβαια, για το you are my sunshine. Έξοχο.

Edited by nikosal
  • Like 1