Jump to content

FFL #15 (Ballerond vs Elli Sketo vs kkets vs Nienor vs Silvertooth vs jjohn vs Rhialto vs WILLIAM vs Γιώργος77 vs Διγέλαδος vs Natasha vs Ιρμάντα)

elgalla

15ος Διαγωνισμός Flash Fiction Live (FFL)  

28 members have voted

1. 1. Tα διηγήματα που μου άρεσαν περισσότερο ήταν (4 ψήφοι):

• Δεν Ξέρω - jjohn
      0
    • Ο Τερατόγατος - Ballerond
    • O Αιώνιος Φύλακας - kkets
    • Ανώνυμο - Nienor
    • Πρεζόνι - Γιώργος77
    • Το Δείπνο - Rhialto
      0
    • Άνθρωπος - William
    • Σποράκι 2.21 - Elli Sketo
    • Η Σκιά - Διγέλαδος
    • Ανώνυμο - Silvertooth
    • O Σπόρος στην Καρδιά - Ιρμάντα
    • Ψαλίδι - Natasha

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Ballerond

Ευχάριστη ιστοριούλα.Θα την ήθελα  λίγο πιο καμμένη  χωρίς κάτι πινελίτσες δράματος προς  τέλος(π.χ Ελεάννα που άρεσε στην Κιάρα) και για 'μένα τουλάχιστον

η τελευταία φράση είναι off.

kkets

Καλωσόρισες στο φόρουμ! Καλά ποσταίσματα! Καλή προσπάθεια και  το φλασάκι  έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά η εμφάνιση υποψίας  ιστορίας μοναχά προς το τέλος το πειράζει λίγο

Nienor

Αμάν! Γαλλικά!  -1  και ξεκινάω προκατειλημμένος αρνητικά. Ας πρόσεχες :p

Τέσπα. Ο λυρισμός στην γραφή  σ'εμένα τουλάχιστον κάποιες φορές πιάνει και κάποιες φορές όχι ρε συ. Ε,  αυτή την φορά

πέσαμε στην δεύτερη περίπτωση :(

Γιώργος77

Απολαυστικό φλασάκι. Μπράβο!

Rhialto

Μου φάνηκε σαν να φλυαρείς περισσότερο απ'όσο πρέπει και αργείς να μπεις στο ψητό που λέμε.

WILLIAM

Α ρε  Γούιλ μπαγάσα. Ωραία ιστοριούλα με αρχή μέση και τέλος.

Elli Sketo

Βαριά ιστορία για 1.000 λέξεις. Η κοσμοπλασία έχει δυνατότητες, ξαναδες την...

Διγέλαδος

Πετυχημενη ιστορία. Μπορώ να πω ότι ένιωσα την ένταση καθώς η σκιά μεγάλωνε 

και το τέλος είναι  εξίσου καλό!

Silvertooth

Μάγδα, το ξέρεις ότι μ'αρέσουν οι ιστορίες σου, αλλά από τούτο εδώ  λείπει -εχμ- η ιστορία.

Τουλάχιστον το γνωστό στυλάκι σου είναι εδώ :)

Ιρμάντα

Χα! Έξυπνη ιδέα, αν και λίγο φλύαρη και συναισθηματική η μανούλα.

Natasha

Δεν με κέρδισε. Το πρώτο μέρος ήταν καλό/ανθρώπινο, αλλά στο δεύτερο μέρος μου φάνηκε πολύ απότομη η αλλαγή ύφους

και βασικά η φράση ' Η γλίτσα με δάγκωσε' με έκανε να γελάσω που μάλλον δεν ήταν ο σκοπός του :p

Ψήφοι:

Γιώργος77, Γουίλ, Διγέλαδος και  Ballerond(με την προυπόθεση ότι δεν θα με ξαναγράψει jjhon βέβαια)

Καλή επιτυχία!

Μπράβο...

Edited by jjohn
  • Like 9

Σας έγραψα λιγάκι γιατί προτίμησα να πάω για γυμναστική. Πέφτω στο διάβασμα

• Like 4

On 3/2/2017 at 9:54 PM, Nihilio said:

Μας έγραψες αλλα δεν έγραψες!

• Like 4

On 3/3/2017 at 10:16 AM, Natasha said:

Αλλά είπε ότι θα διαβάσει. Δώστε στον απροσδιορίστου ονόματος φίλτατο μία ευκαιρία.

Feedback για όσους δεν είναι lotr fans (όλο και κανας τέτοιος θα χει μπει εδώ μέσα ινκόγκνιτο) το παρακάτω link: http://lotr.wikia.com/wiki/Celebr%C3%ADan

• Like 3

On 3/3/2017 at 11:11 AM, Ιρμάντα said:

On 3/3/2017 at 10:16 AM, Natasha said:

Αλλά είπε ότι θα διαβάσει. Δώστε στον απροσδιορίστου ονόματος φίλτατο μία ευκαιρία.

Feedback για όσους δεν είναι lotr fans (όλο και κανας τέτοιος θα χει μπει εδώ μέσα ινκόγκνιτο) το παρακάτω link: http://lotr.wikia.com/wiki/Celebr%C3%ADan

Δεν ζήταγες καλύτερα ένα τσουβάλι λίρες; Νόμιζα ότι θα καταφέρω να το κρύψω περισσότερο καιρό, αλλά τώρα το μάθανε όλοι.

Screenshot_21_zpsjjk1i76m.png

• Like 2

Άντε και η σειρά της ντροπής του χαμένου, που είπε ότι ίσως συμμετέχει αλλά τα παράτησε στη διαδρομή.

Αρχικά μπράβο σε όλους, μακάρι να είχα περισσότερες ψήφους, θα έριχνα κι άλλες. Επέλεξα μόνο τις ιστορίες που ήταν πιο δυνατές και αποτελεσματικές για τα γούστα μου.

Πάμε στα ριβιούζ;

1. Δε ξέρω

Reveal hidden contents

2. Ο Τερατόγατος

Reveal hidden contents

3. Ο Αιώνιος Φύλακας

Reveal hidden contents

4. [Μέριασε αρκούδα, ψάχνω τον πατέρα μου]

Reveal hidden contents

5. Πρεζόνι

Reveal hidden contents

6. Το δείπνο

Reveal hidden contents

7. Άνθρωπος

Reveal hidden contents

8. Σποράκι 2.21

Reveal hidden contents

9. Η Σκιά

Reveal hidden contents

10.  [Χτυποξόρκια στο θρανίο]

Reveal hidden contents

11.  Ο σπόρος στην καρδιά

Reveal hidden contents

12. Το ψαλίδι

Reveal hidden contents

Συγκεντρωτικά, τελικά ψήφισα πιο πολύ genre, ίσως και άδικα. Μεταξύ δηλαδή Πρεζονιού και Σπορακίου δηλαδή που δεν ήμουν σίγουρος για την τέταρτη ψήφο μου, αν και ίσως τη μετανιώσω. Ίσως και επειδή ο χαρακτήρας με κέρδισε περισσότερο, είχε drive, ενώ ο άλλος μου φάνηκε ότι δεν παίρνει θέση στο χαμό που γίνεται γύρω του. Βέβαια η σιωπή είναι συνενοχή και αυτό από μόνο του είναι κοινωνικό σχόλιο και σε αυτό κερδίζει το Σποράκι, και διάολε δεν ξέρω, μη με πιέζετε. Το σποράκι ήταν ίσως καλύτερο αλλά ψήφισα το πρεζάκι. Δείτε το απλώς τότε σαν μια ψήφο υπέρ του active και κατά του passive ήρωα. Ξέρω, λάθος. 

Τέλος μοιράζω σε William και kkets μια ψήφο τιμητική/έπαινο για τη συμμετοχή, που είχαν παρόμοιες ιδέες (τουλάχιστον για μένα).

Συγχαρητήρια σε όλους!

Edited by Cucci
  • Like 9

Καταρχάς, να πω ότι το θέμα - αν και δύσκολο - σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά ΤΟ ΘΕΜΑ. Απόδειξη ότι, παρά τη γκρίνια, όλοι γράψατε :p

Reveal hidden contents

Θα ψηφίσω, προφανώς, τελευταία, όπως συνηθίζεται. :)

• Like 9

Οι δικές μου κριτικές. Μέσα σε αυτές προτείνω κάποια πράγματα για να βελτιώσετε τις ιστορίες αν θέλετε να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτές. Αν δεν θέλετε ούτε να ακούσετε κουβέντα μην διαβάσετε το σχολιασμό μου!

Δεν Ξέρω – jjohn

Reveal hidden contents

Ο Τερατόγατος – Ballerond

Reveal hidden contents

O Αιώνιος Φύλακας – kkets

Reveal hidden contents

Παναγιά μου, μια αρκούδα – Νιενορ

Reveal hidden contents

Γιώργος77 – Πρεζόνι

Reveal hidden contents

Το Δείπνο - Rhialto

Reveal hidden contents

Άνθρωπος – William

Reveal hidden contents

Σποράκι 2.21 – Elli Sketo

Reveal hidden contents

Silvertooth - Ανώνυμο

Reveal hidden contents

Ο σπόρος στην καρδιά -  Ιρμάντα

Reveal hidden contents

Ψαλίδι - Natasha

Reveal hidden contents

• Like 8

Στις κριτικές συνηθίζεται να μην απαντάμε πριν την λήξη του διαγωνισμού, σας διαβεβαιώ όμως οτι τις διαβάζω και σημειώνω απαντήσεις για μετά :)

Τι ωραια που μαζεύτηκε κόσμος στο διαγωνισμό! Go team!

(Διαβασα τις ιστορίες και θα επανέλθω με σχόλια, απλά τωρα ειμαι με πυρετό και αλλα γράφω και αλλα καταλαβαίνω)

• Like 4

Μου έχουν μείνει τέσσερις ακόμα.

Γουίλλιαμ, τα κατάφερες! Είδες; Αν δεν δοκίμαζες, δεν θα ήξερες ότι μπορείς να το κάνεις.

• Like 3

Τρουφάκια σε απλούς σχολιαστές-ψηφοφόρους θα δοθούν ή τζάμπα γράφω;
Ευτυχώς που δεν πρέπει να δώσω κατάταξη, αλλά απλά να επιλέξω τέσσερα…

Δεν Ξέρω - jjohn

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Ο Τερατόγατος - Ballerond

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

O αιώνιος φύλακας - Kkets

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Παναγιά μου, μια αρκούδα - Nienor

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Πρεζόνι - Γιώργος77

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Το δείπνο - Rhialto

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Άνθρωπος - WILLIAM

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Σποράκι 2.21  - Elli Sketo

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Η Σκιά - Διγέλαδος

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Ανώνυμο - Silvertooth

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Ο σπόρος στην καρδιά – Irmanta

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Το ψαλίδι - Natasha

Reveal hidden contents

Καλή επιτυχία!

Είπα παραπάνω «απλά να επιλέξω τέσσερα»; Τα τρία (μετά συγχωρήσεως) ‘νταξ. Το τέταρτο όμως; Έχω κάτι ζωάκια και κάποιον άγνωστο κύριο, και δεν μπορώ να διαλέξω…
Κυρία διοργανώτρια, να το σκεφτώ λιγάκι ακόμα, να ψηφίσω τρείς ολόκληρες και τρείς από ένα τρίτο ψήφου, τι να κάνω ο έρημος;

Attention! Edit γιατί στο copy-paste "χάθηκε" το πρώτο σχόλιο, τώρα είναι στην θέση του (αρχή)...

Edited by Old man & SiFi
  • Like 9

Παιδιά, δεν το βλέπω το κρύωμα να πηγαίνει πουθενά :badmood:  Τώρα, όσο κρατάει η επίδραση του Panadol Cold and Flue, θα σας τα γράψω και θα σας ψηφίσω. Συγχωρήστε μου μόνο τη συντομία στα σχόλια.

Δε ξέρω - jjhon:

Reveal hidden contents

Ο τερατόγατος - Ballerond

Reveal hidden contents

Ο Αιώνιος Φύλακας - kkets

Reveal hidden contents

Ανώνυμο - Nienor

Reveal hidden contents

Πρεζόνι - Γιώργος77

Reveal hidden contents

Το δείπνο - Rhialto

Reveal hidden contents

Άνθρωπος - WILLIAM

Reveal hidden contents

Ανώνυμο - Elli sketo

Reveal hidden contents

Η Σκιά - Διγέλαδος

Reveal hidden contents

Ανώνυμο - Silvertooth

Reveal hidden contents

Ο σπόρος στην καρδιά - Irmanta

Reveal hidden contents

Πολύ χαίρομαι που έγραψε τόσος κόσμος και τόσο καλά, αλλά τώρα πρέπει να μαζευτούν ψήφοι οπότε:

:trumpet:  Τουρουτουρού-τουρού! Ει, εσείς που είστε σε άλλες γωνιές του φόρουμ: ελάτε, διαβάστε, ψηφίστε!

• Like 9

Δεύτερος γύρος:

Η Σκιά - Διγέλαδος

Reveal hidden contents

Ανώνυμο - Silvertooth

Reveal hidden contents

Ο σπόρος στην καρδιά - Irmanta

Reveal hidden contents

Το ψαλίδι - Νατασα

Reveal hidden contents

Ευχαριστώ τα παιδιά που παίξαμε όλοι μαζί, την Αταλάντη για τη ΘΕΜΑΤΑΡΑ της και όσους μας διάβασαν/ψήφισαν.
Σας αγαπώ όλους.
​Μορφέα κανόνισε εκείνο το SSL που ανέφερες. Πεθαίνω να παίξω!
:dwarf: 

Edited by Elli Sketo
  • Like 6

Έλλη, ως συν-νικητές του προηγούμενου, πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας για τη διοργάνωση κι εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας να είμαστε εκεί!

• Like 1

Πρόλαβα και ψήφισα! (Πρόλαβα, ε; )

Σχόλια δεν την παλεύω τώρα.

• Like 3

Μέχρ Τετάρτη είναι η προθεσμία Άννα οπότε πρόλαβες ;)

• Like 2

...και τα υπόλοιπα:

Το δείπνο.

Χμ και ξανά χμ. Ψαγμένο μεν, και ακόμη εντυπωσιακότερο αυτό δεδομένου ότι είχες τόσο λίγο χρόνο. Αλλά δεν με ακούμπησε, νομίζω. Κάτι παραπάνω ήθελε, δεν ξέρω. Κάτι που να με κάνει να νοιαστώ για τον οποιονδήποτε από τους ήρωές σου.

Άνθρωπος.

Αυτό μου άρεσε πολύ. Ίσως από τα καλύτερα που έχω διαβάσει του Prince William. Και εντός θέματος όσο δεν έπαιρνε. Εκείνα τα bold ρε παλικάρι μου….Αν θέλω δηλαδή καλά και σώνει να γκρινιάξω για κάτι.

Σποράκι.

Καλή ιδέα αλλά την έφαγε το μποτιλιάρισμα. Ιδεών και πάσης φύσεως μποτιλιάρισμα. Κάτι το πολύ στριμωχτό είχε αυτή η ιστορία. Κάτι που περιόριζε την ορατότητα, με κάποιον τρόπο.

Η Σκιά.

Καλό. Μου έφτιαξε τη διάθεση. Έχω βγει με τέτοιους τύπους αλλά συνήθως την έκανα από την πίσω πόρτα λέγοντας πως πάω τουαλέτα. Δεν ξέρω τι συνέβαινε μετά με τις σκιές τους. Και χαίρομαι που δεν έμαθα.

Χτυποξόρκια στο θρανίο.

….και μετά τι έγινε; Καλό, αλλά ιντερλούδιο. Ορεκτικό, εισαγωγικό, προλογικό. Το κυρίως πιάτο που είναι;

Ο σπόρος στην καρδιά.

Ένα αίσχος.

Ψαλίδι.

Αφήνω που έτσι έφυγε η μάνα μου και με έστειλες αδιάβαστη. Εντυπωσιακή προσπάθεια για τόσο λίγη ώρα. Πολύ καλό. Η εντελέχεια; Με την έννοια ότι η γλίτσα μπορεί να γίνει ασθένεια, και η ασθένεια θάνατος ίσως. Πιο εντελεχές θα το ήθελα πάντως. Αλλά πολύ καλοφτιαγμένο.

Συγχαρητήρια σε όλους. Νομίζω πως είναι από τους πιο επιτυχημένους διαγωνισμούς φλασακίων καθώς μαζευτήκαμε μπόλικοι και τα κείμενα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Χαίρομαι για αυτό.

Θα χαρώ περισσότερο όταν αποφασίσω τι και ποιον θα ψηφίσω....

Και στην Αταλάντη συγχαρητήρια για το θέμα (νια-νια-νια, τελικά γράψαμε, νια-νια)

Edited by Ιρμάντα
  • Like 8

Ναι, ψήφισα κι όλας.

Να με συγχωρέσουν οι κυρίες, αλλά είμαι ένα φαλλοκρατικό γουρούνι που δεν τα πάει καλά με την φάντασυ και ψήφισαν τον άντρα. (4η ψήφος στο τερατόγατο).

Ομολογώ ότι με παιδέψατε, πάντως δεν βοήθησε το ότι οι κυρίες (σε αντίθεση με τον  χουβαρντά άντρα) δεν κατέθεσαν το κάτι τις τους στον τραπεζικό μου λογαριασμό…

• Like 4

William: Γιατί δεν έδωσες σε' μενα την τέταρτη ψήφο; Τι πάει να πει δεν ήταν αρκετή η συνεισφορά μου στις καταθέσεις σου; 

Οld Man: Συγνώμη φίλε μου, του άλλου η πρόταση είχε παραπάνω μηδενικά!

• Like 2

Παιδιά μπράβο! Πραγματικά με μερικά κείμενα απόρησα πως μπορέσατε να γράψετε τόσο καλά, καθαρά και δομημένα σε τόσο λίγο χρόνο (ακόμη και για μερικά που έμειναν εκτός τις τετράδας για λόγους προσωπικού γούστου). 

Δεν θα κρύψω πως δύο κείμενα ειδικά με "τρύπησαν" συναισθηματικά. 

Έχω ψηφίσει και θα προσπαθήσω να ανεβάσω σχόλια μέχρι την τετάρτη.

Μπράβο και στους δώδεκα! Άξιοι!  :victory:

• Like 4

Μιάμιση μέρα έμεινε, άντε ψηφίστε κι οι τελευταίοι!

• Like 1

Δεν ξέρω         jjohn    

Μικρό, αλλά πλήρες.

Σχεδόν χαριτωμένο, μέσα στην αρρωστημένη του σύλληψη.

Φράση που σημείωσα (άσχετη με το νόημα του κειμένου, σχετική με το πνεύμα του): Ξύνω λίγο το  πηγούνι μου, όχι τόσο επειδή σκέφτομαι, όσο επειδή με φαγουρίζει… :lol:

Ο τερατόγατος    Ballerond

Με ελαφριά διάθεση κι αυτή η ιστορία. Πιθανολογώ πως αποτελεί προειδοποίηση για κάποιο γειτονόπουλο (ή, μήπως, ώριμη αυτοκριτική του Γιάννη, που σαν μικρός Γιαννάκης έκανε σκανδαλιές; ;-) ).

Ο αιώνιος φύλακας   kkets

Αυστηρά στο θέμα, με Αριστοτελικά σχήματα αναφοράς.

Με λιτή σε έκταση, αλλά φιλοσοφημένη αφήγηση και κυρίαρχο μήνυμα την αντίφαση του ανθρώπινου όντος.

Ο δημιουργός σμιλεύει το άψυχο, το ασυνείδητο, με στόχο να του δώσει ψυχή, πνεύμα και συνείδηση, να το φτιάξει ικανό να λειτουργεί με λογική, ηθική, αίσθηση χρέους. Ο δημιουργός αποτελεί μια συμβολική αναφορά για μένα και δεν μου προκαλεί τη διάθεση ή την ανάγκη να προσδιορίσω με ακρίβεια αν είναι θεός, αν είναι η φύση, ένα ανώτερο πλάσμα από άλλους κόσμους, ή κάποιου είδους προσωπική αφύπνιση. Δεν έχει, ίσως, σημασία.

Σημασία έχει πως ο άνθρωπος, χωρίς τη μεσολάβηση αυτή,  παραμένει μοχθηρός, μισαλλόδοξος, απολίτιστος, βάρβαρος, καταστροφικός.

Σοβαρή προσπάθεια από τον Κώστα. :thmbup: 

Ανώνυμο    Nienor

Η χαρακτηριστική λυρική έκφραση και ο γνωστός μαγικός κόσμος, είναι στοιχεία  αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα στο όνομα της Κιάρας.

Καθώς τα πρόσωπα και τα ονόματα της ιστορίας ξεπηδούν σαν να έχουν ήδη συστηθεί πολύ πιο πριν, υπάρχει αρχικά ένας αιφνιδιασμός και κάποια εντύπωση αποσπασματικότητας, κυρίως για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στην κοσμοπλασία, ή δεν είναι εξοικειωμένοι με το στυλ γραφής της Nienor. Όμως, η τελική–συνολική εικόνα δημιουργεί τη βασική αίσθηση αυτοτέλειας.

Πρεζόνι    Γιώργος 77

Η τραχύτητα αυτής της γραφής έχει τον τρόπο να αποδίδει τρισδιάστατα φορτισμένους και περιθωριακούς χαρακτήρες, άντεργκράουντ περιβάλλοντα, και να αφηγείται σκοτεινές ιστορίες, καθηλώνοντας το ενδιαφέρον.   

Διεγείρει, παράλληλα, κι ένα είδος σαδο-μαζοχισμού, που υπάρχει σε κάθε αναγνώστη, που αντλεί ηδονή από το βίαιο, το διεστραμμένο και το ωμό. :devil2:

Η χρήση του συγκεκριμένου τρόπου αφήγησης, ασφαλώς δεν είναι κοινό ταλέντο.

Ιστορία εξαιρετικά συνεπής στο στυλ της, με άνετη ροή.

Το δείπνο    Rhialto

Το γεωγραφικό και ιστορικό κάδρο, μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία, προσθέτει στην ατμόσφαιρα.

Η γραφή, χωρίς εξάρσεις, κυλά ομαλά. Ο πρόλογος και ο επίλογος βάζουν την ιστορία σε εισαγωγικά, σαν περιεχόμενη σε μια ευρύτερη αφήγηση.  Έτσι, το διήγημα φαίνεται σαν τμήμα  μιας άλλης ιστορίας, πράγμα που του χαρίζει διαστάσεις και προοπτική.

κάποιες σύντομες λεπτομέρειες που θα ήταν χρήσιμες για να αποσαφηνίσουν ένα-δυο ερωτηματικά που προκύπτουν κατά την ανάγνωση, αφέθηκαν κρυμμένες πίσω σ’ εκείνη την μεγαλύτερη ιστορία, δημιουργώντας  μικρά κενά στην πλοκή (ο κεντρικός άξονας του διηγήματος στέκει, εντούτοις, νοηματικά ανέπαφος, με τη δική του αυτοτέλεια). 

Τα κενά αυτά θα μπορούσαν να παρακαμφθούν επίσης με την απάλειψη της εισαγωγής (ειπώθηκε σε προηγούμενα σχόλια) και του επιλόγου. Το προσωπικό μου γούστο ψηφίζει υπέρ της προσθήκης επεξηγήσεων: Ποιοί είναι ο συντάκτης και ο αποδέκτης της επιστολής και ποιος ο σημαντικός λόγος για τον οποίο θέλουν να συναντηθούν με τον Αβερρόη;     

Ο Αβερρόης ο άπιστος, γέρος φιλοξενούμενος του Αλ Μανσούρ (το ξεπεσμένο, για την ακρίβεια, σώμα του Αβερρόη, αφού το πνεύμα του είναι μέσα στον Αλ Μανσούρ) παρουσιάζεται πιο γέρος από τον ίδιο τον Αλ Μανσούρ. Αλλά, απ' ότι έχω καταλάβει, ανατρέχοντας στις ιστορικές πληροφορίες, ο Αβερρόης ήταν προστατευόμενος του Αλ Μανσούρ και, άρα, μήπως αρκετά νεώτερός του;  

Συνολικά, σοβαρή δουλειά και αξιοπρόσεκτο κόνσεπτ.

Υ.Γ. Σουλτάνος ή χαλίφης, ο Αλ Μανσούρ;

Άνθρωπος    William

Τ.Ν. Νο 2; (με ότι καλό αυτό συνεπάγεται)

Όμορφο διήγημα, σωστή δομή, ισορροπημένο συναίσθημα. Συμπαθέστατο.  

Στο θέμα εκατό τοις εκατό.

Σποράκι 2.21   Elli Sketo

Αν μη τι άλλο, μια οδική διαδρομή χωρίς την καθημερινή, αστική ανία, χάρη στην Samsung Elli.

Η σκιά     Διγέλαδος

Απόλυτα στοχευμένο.

Μέσα στα στενά περιθώρια μιας εξαιρετικά σύντομης συνομιλίας και ενός αφηγηματικού στιγμιότυπου, καταφέρνει να ολοκληρώσει μια πλήρη τροχιά μέχρι την κορύφωση.

Ανώνυμο    Silvertooth

Διασκεδαστικό. Γλωσσικά –γραμματικά -συντακτικά τέλειο. Ατελές σαν ιστορία. Εξαπάτηση η προσέγγιση του θέματος μέσω του τρυκ της ονομαστικής αναφοράς στη λέξη εντελέχεια :p . Ή, τέλος πάντων, δεν μου αρκούν η παραπομπή και οι υποσχέσεις για το μέλλον (όταν φτιάξουν τα ξόρκια).

Ο σπόρος στη καρδιά    Ιρμάντα

Αυτές δεν είναι πρόχειρες, γρήγορες εμπνεύσεις. Είναι σκέψεις ζυμωμένες με το χρόνο, μια σιγανή βροχή του νου που έπεφτε καιρούς, που καταστάλαζε στης ψυχής τους ταμιευτήρες και που βρήκε τώρα άνοιγμα να αναβλύσει.

Σε λίγο, δεν θα θυμάμαι ονόματα, λέξεις και σχήματα, ίσως ούτε εικόνες, απ’ αυτό το όμορφο, γλυκά θλιμμένο κείμενο. Θα κρατήσω μόνο αυτό: 

Να αγαπάς το καλύτερο που μπορεί ο καθένας να γίνει.

Ψαλίδι    Natasha

Γραφή που μοιάζει απέριττη, κι ας έχει ευρήματα, αόρατη, κι ας πάλλεται από συναίσθημα, καθώς βυθίζει τον αναγνώστη, άμεσα κι ανύποπτα -χωρίς να του επιτρέπει περιθώρια φλύαρου υποκειμενισμού, κατ’ ευθείαν μέσα στην καρδιά των εικόνων που περιγράφει και των γεγονότων που αφηγείται. 

Ένα κείμενο που μοιάζει αφιερωμένη υπόσχεση (;) και πιθανολογώ ότι είναι εμπνευσμένο από κάποιο (ελπίζω όχι οικείο) πραγματικό γεγονός.

Ψήφοι με τη σειρά της λίστας: Πρεζόνι (Γιώργος 77) Άνθρωπος (William), Η σκιά (Διγέλαδος) και Ο σπόρος στην καρδιά (Ιρμάντα)

Edited by Πυθαρίων
  • Like 6

Έβαλα τα κουκιά μου στα σωστά σακιά και περιμένω τα αποτελέσματα - ντέρμπι το κάνατε πάλι.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις ιστορίες, μα και στην πυργοδέσποινα που με μεγάλη ενδελέχεια σας πονοκεφάλιασε με τους αριστοτελικούς ορισμούς της ώστε να προκύψουν τόσες όμορφες ιστορίες.

• Like 5