Jump to content

Τι διαβάζετε;

RObiN-HoOD
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατό, να μην γράφετε κριτικές για βιβλία σε αυτό το topic, επειδή, στο topic με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι σελίδες και χάνονται οι κριτικές μέσα σε αυτές.

Μπορείτε να κάνετε post τις κριτικές σας μέσα στο topic του εκάστοτε συγγραφέα/βιβλίου (αν υπάρχει), αν δεν υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Αυτό θα βοηθούσε πολύ υποψήφιους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο/συγγραφέα και θέλουν να διαβάσουν κριτικές.

Recommended Posts

Ωραίο αυτόι το παραπάνω, Οutis! Και δεν είχα καν ακουστά για το " "Τα περι την Θούλην άπιστα"! Ξέρεις αν έχει σωθεί/εκδωθεί?

Tώρα διαβάζω την αυτοβιογραφία του Ασίμω "Ι.Αsimov" για πέμπτη φορά, το Singularity Sky του Charles Stross (όσοι νομίζουν πως η ε.φ. έχει παρακμάσει ας το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά) και συνεχίζω το Electric Meme της Susan Blackmore περί "memetic mechanics".

Ωραίο αυτόι το παραπάνω, Οutis! Και δεν είχα καν ακουστά για το " "Τα περι την Θούλην άπιστα"! Ξέρεις αν έχει σωθεί/εκδωθεί?

...

Έχει σωθεί μια περίληψη και ελάχιστα αποσπάσματα, θα κοιτάξω να βρω τρόπο να τα παραθέσω.

...

Ετοίμασα κάτι, από τα "σωζόμενα" δείτε attached αρχείο. Τα αρχαία είναι σε πολυτονική γραμματοσειρά Greek.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ_ΔΙΟΓΕΝΗ_Σωζόμενα.doc

Μήπως εννοείς το στριψιμο;

Εγώ τελείωσα το Kushiel's Chosen και το Kushiel's Avatar. ¨Οντως, το τριτο της σειράς ήταν λιγο αδύναμο, αν και η αρχή΄- ή μάλλον η μέση στην...πειτε τη καλέ, στους ζωροάστρες τελοσπάντων-ήταν γαμάτη, και ο Ιμριελ μου άρεσε σα χαρακτηρας, έχει προοπτικές. Απλά...ε,νταξει όταν συμβαίνει αυτό το πράγμα που έγινε (ναι, καλα καταλάβατε, έχει σπόιλερ :p) κάπου χαλάει το aftertaste του βιβλιου. Θα μ άρεσε στο επόμενο όμως να αλλάζει η οπτική γωνία...

Ούτις σ'ευχαριστώ πολύ για το αρχείο. :)

Λέω να ξεκινήσω να διαβάζω κάνενα βιβλίο από τη φάντασυ σειρά Majipoor του μεγάλου Robert Silverberg. Τα έχει διαβάσει κανείς?

Tril...

Προφανως ειναι το στριψιμο.Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε πως στιβει καποιος μια βιδα παντως!!!

"The turn of the screw" μου φαινεται λεγεται.Το ειχα πετυχει σε βιβλιοπωλειο τις προαλλες.

Ειναι καλο,D'Ailleurs?

To "Στρίψιμο την βίδας" είναι ένα αρκετά καλό γοτθικό/ψυχολογικό διήγημα από όσο θυμάμαι (το είχα διαβάσει πριν από 4 χρόνια)

Tril...

Προφανως ειναι το στριψιμο.Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε πως στιβει καποιος μια βιδα παντως!!!

"The turn of the screw" μου φαινεται λεγεται.Το ειχα πετυχει σε βιβλιοπωλειο τις προαλλες.

Ειναι καλο,D'Ailleurs?

Καλό είναι, μέχρι στιγμής. Το περίμενα λιγότερο θρίλλερ και περισσότερο κοινωνικο αλλα δέν μέ χαλάει...

Tώρα ξεκίνησα και το "Οι περιπέτειες του Νόρθγουέστ Σμίθ" της C.L.Moore.

D'Ailleurs, μήπως μέσα στο βιβλίο με τις περιπέτειες του Νορθγουεστ Σμιθ υπάρχει και ένα διήγημα ονόματι Shambleau?

Όχι δέν νομίζω. Αυτό που διαβάζω είναι μια συλλογή διηγημάτων απο τις εκδόσεις Πατάκη που βρήκα στην δανειστική βιβλιοθήκη της Νίκαιας. Μάλλον δέν θα έχει το συγκεκριμένο διήγημα ή θα το έχουν μεταφράσει εντελώς διαφορετικά. Πάντως άν τύχει και πέσει κάποιος πάνω σε αυτό το βιβλίο ας με ενημερώσει που το βρήκε γιατι το ψάχνω...

To Shambleau υπήρχε στην παλιά ανθολογία του Έξαντα με τέρατα.

Eυχαριστώ. Ήταν η μόνη που δεν είχα πάρει δυστυχώς. Πάντως ευκαιρία να ξαναδιαβάσω τις δυο που έχω με Ταξίδια στο Χρόνο και Ταξίδια στο Διάστημα.

Την έχω αυτή την ανθολογία αλλα την διάβασα πρίν απο τέσσερα και βάλε χρόνια. Θα ξανατσεκάρω την ιστορία.

"Ψηφίδες απο το διάστημα"

Ανθολογία επιστημονικής φαντασίας (τόμος 2ος) που περιέχει τα:

Robert Curtis: "Ο νομπελίστας"

Damon Knight: "Και η Κόνις θέλει δοξάσει σε"

Tanith Lee: "Η κυρά της μηχανής"

Joan Vinge: "Φωνές μέσα απο την σκόνη"

c.M. Knrnbluth: "Με αυτά τα χέρια"

David Langford: "Κυβική ρίζα"

Chelsea Quinn Yarbro: "Λύκαινες"

"Για ποιον χτυπα η καμπανα" του Χεμινγουεη.Ετσι,να ξεφυγω λιγο απο το φανταστικο...

Πριν λίγο καιρό τελείωσα το Panodora's Star και ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο, το Judas Unchainded, του Peter Hamilton. Μέχρι στιγμής είμαι πολυ ευχαριστημένη, space opera με τα όλα της. Ίσως καλύτερο και από το Night's Dawn Trilogy του ιδίου. Περισσότερα όταν τελειώσω και το δεύτερο (και αυτά τα βιβλία είναι τεράστια -πάνω από 1000 σελίδες το καθένα- αλλά τουλάχιστον είναι δύο)

Νάντια της Λένα Διβάνη. Μικρό και θα το τελειώσω σήμερα.

Tελείωσα το Songmaster. Απλά απίστευτο! Θα γράψω αναλυτικά κάποια στιγμή.

Btw, το Solea ειναι απιστευτο!-το ίδιο και τα άλλα δύο της σειράς. Είναι απο τα αγαπημένα μου μη-φανταστικού βιβλια.