wordsmith Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Αχα! Ευχαριστώ. http://www.youtube.c...&v=vT2LuREUTtE#! Από τέτοια άλλο τίποτα στο youtube. Πάρτε και μερικές ακόμα εικονογραφημένες κακίες: Και το καλύτερο, κάντε του ένα κλικ γιατί δε φαίνεται καλά τι γράφει, αλλά ειλικρινά δάκρυσα: The wolves want him dead. Th lions want him alive. Brienne of Tarth just wants him to shut up. ( Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν κι εγώ όταν το έβλεπα) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 25, 2012 Share Posted October 25, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted October 25, 2012 Share Posted October 25, 2012 Μετά τη Δημουλίδου και τα σχόλια διάφορων για τις αισχρές αρλούμπες που πέταξε, έρχονται και οι ανωτέρω εικόνες να συμπληρώσουν το καρέ. Υποκλίνομαι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Οκ, να και λίγη σοβαρή κριτική(εννοείται μόνο στη σειρά, όχι στα βιβλία): Jaime Lannister Αντικειμενικά απορώ λιγάκι γιατί τόσες αναλύσεις επί αναλύσεων γ' αυτόν τον χαρακτήρα στο youtube, ενώ είναι μάλλον μικρός ρόλος και δε μου φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκος ή ασυνήθιστος. Τον αγαπάμε επειδή είναι σούπερ-ήρωας. Έχει πολλά προσόντα και μεγάλες ικανότητες σε πολλά πράγματα: σπαθί, λεφτά, καταγωγή, αξιώματα, θάρρος, ομορφιά, μυαλό, γλώσσα (και είναι και φουλ ερωτευμένος). Ο απόλυτος Γαλάζιος Πρίγκηπας, ζεν πρεμιέ, πρινς τσάρμιγκ και άλογο κούρσας στο οποίο θα ποντάραμε... αν ήταν μόνο αυτά. Τον μισούμε επειδή φέρεται σαν σούπερ ήρωας. Οι σούπερ ήρωες δεν πρέπει να φέρονται σαν σούπερ ήρωες. Στις πιο ηθικοπλαστικές και κλισέ ιστορίες(ή μάλλον στις όχι και τόσο οδυνηρά ρεαλιστικές όσο το GoT), ο ισχυρός και ανώτερος από τους κοινούς θνητούς χαρακτήρας δε φέρεται κιόλας σαν ανώτερος και αφ' υψηλού, γιατί αυτό τον κάνει αντιπαθητικό. Έχουμε συνηθίσει στις ταινίες και στα βιβλία αυτός που κάνει τον έξυπνο/δυνατό/κλπ να μην είναι και στ' αλήθεια έξυπνος, αλλά ένας υποκριτής τραμπούκος που στο τέλος τις τρώει. Αλλά για να συμπαθήσουμε τον δυνατό πρέπει να είναι και σεμνός. Αυτός εδώ δεν είναι. Ούτε υποκριτής, αλλά ούτε και σεμνός. Έτσι γίνεται πολύ πιο αληθοφανής, βέβαια, αλλά επίσης κακομαθημένος, αχώνευτος και γλωσσάς. Ως εδώ συμπορεύομαι συγγραφικώς. Αλλά υπάρχει και ένα σημείο όπου ο συγγραφέας κατά τη γνώμη μου το παρακάνει, ίσως από το φόβο του να βρεθεί σε απόσταση ασφαλείας από τον πρινς τσάρμιγκ, να είναι απολύτως σίγουρο ότι δε θα τον δούμε αυτόν εδώ σαν Γαλάζιο Πρίγκηπα, δηλαδή κλισέ. Ως εκ τούτου, κάθε τόσο υπάρχουν στιγμές όπου μένουμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην κακία του ωραίου μας ζεν πρεμιέ, στο πόσο αδίστακτα προχωράει προς το σκοπό του, πόσο η λύση που δίνει στα πάντα είναι να σκοτώσει (ή έστω να προσπαθήσει), πόσο θαυμάζει εκστατικά την ικανότητα ενός ξιφομάχου και δε δίνει καμία σημασία στο θάνατο που προκύπτει από αυτή την ικανότητα, λες και το αίμα είναι μπογιά(s2e7: "He was a painter, who only used red"). Ω, ναι: έστω και σε υποφερτά επίπεδα, ο Ser Jaime είναι ψυχοπαθής... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Αν θεωρείς υπερβολική την κακία του Jaime, είμαι περίεργος να μάθω την άποψή σου για το Βουνό (aka Gregor Clegane) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Κέλλυ, όσον αφορά το γιατί τον "αγαπάμε", βγάλε το μυαλό και τη γλώσσα. Δεν ανήκουν στα προσόντα του Τζέιμι, πήγαν απ' την άλλη μπάντα, στον κοντό. :Ρ Και τον μισούμε γιατί ΕΙΝΑΙ και κάθαρμα και βλήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Κέλλυ, όσον αφορά το γιατί τον "αγαπάμε", βγάλε το μυαλό και τη γλώσσα. Δεν ανήκουν στα προσόντα του Τζέιμι, πήγαν απ' την άλλη μπάντα, στον κοντό. :Ρ Και τον μισούμε γιατί ΕΙΝΑΙ και κάθαρμα και βλήμα. Εννοείται ότι ο κοντός ξεπερνάει τους πάντες έτη φωτός σε μυαλό και γλώσσα, αλλά δε θα πει ότι όλοι οι άλλοι είναι καθυστερημένοι. Θα ήταν και συγγραφικό λάθος, άλλωστε. Έχει και ο Αχώνευτος κάποιες καλές ατάκες. Περί καθάρματος I couldn't agree more. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Ο τύπος στο βιβλίο γενικά ασχολείται μόνο με το σπαθί, τις μάχες κλπ και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Μετά (για λόγο που θα φανεί στην επόμενη season) θα αρχίσει αναγκαστικά να στροφάρει λιγάκι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Επίσης στα 2 πρώτα βιβλία αν θυμάμαι καλά δεν είχε δικιά του οπτική γωνία, δικά του κεφάλαια. Οπότε είναι λογικό να μην βλέπουμε και στην τιβί μεγάλες συζητήσεις και σκέψεις του Τζέιμι. Όχι ότι πολυασχολείται βέβαια. Πάντως είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του βιβλίου. Όπως και κάτι Ντάβος, Γιόρα κα. Ο Τζον είναι ο κλασικός (/κλισέ) νεαρός ήρωας φάντασυ, και κάτι παρόμοιο είναι Άρυες, Μπράνηδες κα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Α, μωρέ το ούγκανο, που κρέμεται απ' το αυτό της αδερφής του, έγινε κι ενδιαφέρων χαρακτήρας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Αν κρεμόταν πραγματικά δεν θα γινόντουσαν τα πράγματα του 4. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Α, μωρέ το ούγκανο, που κρέμεται απ' το αυτό της αδερφής του, έγινε κι ενδιαφέρων χαρακτήρας! Όχι είναι ο άλλος που δεν ξέρει τίποτα, ή ο εξυπνάκιας που καταλήγει να κάνει ταξιδάκια τρώγοντας και παίζοντας σκάκι όλη την ώρα ... Οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες σε βιβλίο/σειρά έχουν συχνά και κάτι κουλό. Τελικά βέβαια το ζουμί θα είναι ο Ρίκον, mark my words, mark them well. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες σε βιβλίο/σειρά έχουν συχνά και κάτι κουλό. Χαχαχά. Πάντως όταν απέκτησε δικά του κεφάλαια, έπαψε να είναι Αχώνευτος. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
titlos5 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Και γαμώ τους χαρακτήρες ο Τζέιμι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 (edited) Όταν σταμάτησε να κάνει μονόζυγο κι απέκτησε πραγματικά δική του άποψη και προσωπικότητα (αυτό με τα κουλά που συμβαίνουν, καλό του 'κανε :Ρ), απέκτησε και ενδιαφέρον. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν Σέρσεϊ, σπαθούμπες, μπαμπάς, το χάος. Edited October 31, 2012 by Sonya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Α, μωρέ το ούγκανο, που κρέμεται απ' το αυτό της αδερφής του, έγινε κι ενδιαφέρων χαρακτήρας! Όχι είναι ο άλλος που δεν ξέρει τίποτα, ή ο εξυπνάκιας που καταλήγει να κάνει ταξιδάκια τρώγοντας και παίζοντας σκάκι όλη την ώρα ... Οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες σε βιβλίο/σειρά έχουν συχνά και κάτι κουλό. Τελικά βέβαια το ζουμί θα είναι ο Ρίκον, mark my words, mark them well. Ποιος;;; Το πιο μικρό από τα Σταρκάκια; Από πού και ως πού; Ναι, το ξέρω τι θα του κάνουνε παρακάτω, Zaratoth, έπεσα πάνω σε μια φωτο από τα γυρίσματα. Κάτι ήξερε στην αρχή που δεν ήθελε να γίνει Hand of the King . Πάντως απ'ό,τι βλέπω στα online σχόλια, υπάρχουν κάμποσοι που τον είχαν σιχαθεί στο βιβλίο αλλά τον συμπάθησαν στην τηλεόραση. Το οποίο υποθέτω οφείλεται στο μουτράκι του ncw. Είδατε που δεν είμαι μόνο εγώ γι' αυτόν; Ποιος είναι αυτός που καταλήγει να κάνει ταξιδάκια παίζοντας σκάκι; Doesn't ring a bell. Μήπως ο Μπραν; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Ο Bran τους έχει όλους. Εκτός από κεφάλαια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Ο Bran τους έχει όλους. Εκτός από κεφάλαια. έτσι νομίζω κι εγώ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Brandon Stark of Winterfell! Συμφωνώ ίσως στο τέλος να αποδειχτεί η πραγματική του αξία! Ο Τζέιμι συμπαθητικός, από το τρίτο εμφανίζει ο Μάρτιν ποιος πραγματικά είναι. Ο Τζον είναι ο αγαπημένος μου γιατί ανέκαθεν λατρεύω τους ήρωες. Εάν η θεωρία μου για την μητέρα του είναι σωστή θα γίνει το έλα να δεις. Ο Τύριον είναι ο πιο πετυχημένος αντιήρωας μετά τον Ελρικ του Μούρκοκ. Η Σέρσει αντιπροσωπεύει την γυναικεία πονηριά που είναι ικανή να καταστρέψει. Ο Ρόμπ είναι ο wanna be Νεντ Στάρκ. Η Άρυα μου θυμίζει τα αγοροκόριτσα στο σχολείο. Η Ντανέρυς άπειρη με τεράστια δύναμη σε καμία περίπτωση σαν τον Αίγκον τον Πρώτο και τους δυνατούς της δυναστείας της. Στο τρίτο βιβλίο αγαπημένος είναι ο Μπέρικ Ντοντάριον πραγματικά ζω και ανασαίνω για να δω πως θα τον δείξει στην σειρά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Τελικά βέβαια το ζουμί θα είναι ο Ρίκον, mark my words, mark them well. Εκτός αν κάνεις πλάκα. Αλλά α) από τον Μάρτιν όλα τα περιμένω πλέον και β)όλα αυτά τα μικρά που δεν κάνουν τίποτα, Σταρκάκια και Μπαραθονάκια, είχα την εντύπωση ότι τα βάζει ο Μάρτιν για να έχει μαγιά για το μέλλον, να μπορεί να σκοτώνει όποιον θέλει και στο μεταξύ να μεγαλώνουν κι άλλοι για σκότωμα και να μπορεί να τραβήξει την ιστορία μέχρι να γεράσουν και να πεθάνουν όλοι (ή ο ίδιος). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Μην ξεχνάς ποτέ ότι εμείς έχουμε διαβάσει μέχρι και το βιβλίο 5, ενώ η σειρά τώρα θα ξεκινήσει το 3. Παίζουν πολλά στο ενδιάμεσο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι όπου ο γλυκούλης περιγράφει, μετά το 7ο-8ο λεπτό, πώς γυρίστηκε εκείνη η σκηνή με το σπρώξιμο από το παράθυρο. Και άλλα gameofthronικά, εννοείται. http://www.redeyechi...of-thrones' (Μα δεν τις θέλω τις χελώνες του Χατζηγιώργη, αλήθεια σας λέω!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Brandon Stark of Winterfell! Συμφωνώ ίσως στο τέλος να αποδειχτεί η πραγματική του αξία! Ναι, καλά. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον συγγραφέα. Μου έχει δείξει (είμαι στο τέταρτο βιβλίο, στη μέση κάπου) ότι πολύ απλά θα το τραβήξει, και με τον Μπράντον και με όλους, μέχρι το τέλος έτσι. Ο άνθρωπος τελικά είναι πολύ καλός στο να γράφει σαπουνόπερες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Brandon Stark of Winterfell! Συμφωνώ ίσως στο τέλος να αποδειχτεί η πραγματική του αξία! Ναι, καλά. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον συγγραφέα. Μου έχει δείξει (είμαι στο τέταρτο βιβλίο, στη μέση κάπου) ότι πολύ απλά θα το τραβήξει, και με τον Μπράντον και με όλους, μέχρι το τέλος έτσι. Ο άνθρωπος τελικά είναι πολύ καλός στο να γράφει σαπουνόπερες. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει σαν απομηχανής θεός ο Μπράντον, ίσως πέσω και έξω. Τον έβγαλε πολύ νωρίς εκτός δράσης. Προοριζόταν ως ιππότης του βασιλιά και κατέληξε σακάτης επειδή βρέθηκε την λανθασμένη στιγμή στο λανθασμένο τόπο. Θυμίζει τις ατυχίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην ζωή του. Οι ατυχίες όμως δεν είναι αυτές που χαρακτηρίζουν την αξία του. Είναι το ίδιο μοτίβο που πέρασε ο μεγάλος Τόλκιν με το Χόμπιτ ήρθε το δακτυλίδι στα χέρια του καταδικάζοντας τον μικρό Μπίλμπο σε μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και βάσανα (το ίδιο και του ανηψιού του) ωστόσο απόδειξε την μεγάλη αξία του με τα περίτρανα λόγια που είπε ο Θόριν πριν πεθάνει για τον Μπίλμπο. Ο Μπράντον κατά την άποψη μου θα γίνει βασιλιάς του βορρά μια μέρα και να μου το θυμάστε! Ίσως έχει και ωραίο παρατσούκλι λόγω ιδιότητας και μόνο! Βέβαια με αυτό τον συγγραφέα ποτέ μην είστε σίγουροι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
titlos5 Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Στο τρίτο βιβλίο αγαπημένος είναι ο Μπέρικ Ντοντάριον πραγματικά ζω και ανασαίνω για να δω πως θα τον δείξει στην σειρά! Προσωπικά στο τρίτο βιβλίο δεσπόζει η τεράστια μορφή του Όμπερυν Μαρτέλ! Από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε όλη τη σειρά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts