Jump to content

Avatar (2009)


Eric Draven
 Share

Recommended Posts

Αvatar είναι ο τίτλος της ταινίας που αναμένεται όχι μόνο να σπάσει ταμεία, αλλά και να μείνει στην ιστορία, όπως παλιότερα ο Τιτανικος.

Ο πολύς Τζέιμς Κάμερον επανέρχεται στο αγαπημένο του είδος (Επ. Φαντ.) και ηγείται αυτης της επικής παραγωγής ύστερα από 12 χρόνια αδράνειας. Το στόρυ της ταινίας βασίζεται σε μια ιδέα που είχε ο Κάμερον από πολύ παλιά, μα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί διότι εκεινη την εποχή δεν υπήρχε η κατάλληλη τεχνολογία - και το μπάτζετ.

 

Το σενάριο αφορά έναν πληγωμένο (σωματικα) πρώην πεζοναύτη ο οποίος χωρίς τη θεληση του, 'ριχνεται' σε ενα εξωτικο πλανήτη, με σκοπό να τον εξερευνήση, συμβιώνοντας με μια βιο-διαστατικη οντοτητα (ή κατι τέτοιο) και καταλήγει να ηγηθει μιας αυτόχθων φυλη, σε μια μάχη για επιβίωση.

 

Συμφωνα με τα τελευταία νέα η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθει είναι πρωτοφανης με φωτορεαλιστικα massive 3D εφφε και σκηνικά τα οποία ο εγκέφαλος μας δεν θα καταλαβαίνει ότι είναι ψεύτικα. Δηλαδή θα υπάρχουν χαρακτήρες σαν το Γκόλουμ, αλλά δε θα φαίνεται ότι είναι δημιουργημένος σε υπολογιστή.

 

Έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής ένα ολόκληρο πλανήτη με τα δικά του βιοσυστήματα, ζώα φυτά κλπ. Αν νομίζετε ότι τα έχετε ξαναδει στο Star Wars, ξανασκεφτείτε το. Επίσης η ταινία θα γυριστει σε 3D οπότε καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.

 

Οι ηθοποιοι που θα χρησιμόποιήσει, υστερα από πολύ έρευνα για τους κατάλληλους, είναι ως επι το πλήστον άγνωστοι , εκτος απ'τη Σιγκουνευ Γουιβερ. Τον πρωταγωνιστή του Sam Worthington θα τον δούμε στο Terminator Salvation δίπλα στον Christian Bale. Αν δε κάνω λάθος ο Κάμερον τον "εβαλε" στο ρόλο.

 

Τζειμς Κάμερον - ένας τελειομανής δημιουργός (για να ακπληρωσει τον Τιτανικο όπως τον ήθελε, είχε ρίξει πολλά δικά του λεφτα, εκτός παραγωγής) με ταινίες μετρημένες στα δάχτυλα (Terminator 1+2, Aliens, Abyss, True Lies, Titanic) στις οποίες η κάθε μία, έιναι ένα ξεχωριστό και δύσκολο επίτευγμα.

Ειναι ένα ανύσηχο πνεύμα που του αρέσει να αναρωτιέται και να εξερευνεί (ταξίδια στο χρόνο, εξωγήινοι πολιτισμοι κλπ). Είναι αυτός που δημιούργησε καινούργια ρομπότ για να εξερευνήσουν τον Τιτανικό αλλά και άλλα ναυάγια και αβύσσους (Bishmark, Ghosts of Abyss) και που στο τελευταίο του ντοκυμαντερ προκάλεσε αναστάτωση γιατί φημολογείται πως ανακάλυψε τον τάφο του Χριστου.

 

Είναι ένας άνθρωπος που πέρα από μεγαλειώδη πλάνα και έξοχα κινηματογραφημένη δράση, έχει να σου δώσει και κάτι να σκεφτείς, να αναρωτηθείς και στην τελική, αυτό δεν έχει σημασία?

 

Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου, αλλά είναι νομίζω ένα απ'τα καλύτερα 'ανύσηχα πνεύματα', που ξέρουν από σινεμα.

 

Η ταινία καλώς εχόντων των πραγμάτων βγαινει το καλοκαίρι του 2009

 

Σημείωση: Προσπάθησα να βάλω μια εικόνα παρακάτω, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα. Σόρρυ είμαι καινούργιος εδώ, οπότε όποιος μπορεί να μου πει πως γίνεται θαμαι thankfull.

 

Το τόπικ ανοίγει ξανά. Το πρώτο off topic ποστ που θα γίνει, θα σβηστεί, ο συντάκτης του θα πάρει warn και το τόπικ θα ξανακλειδωθεί μέχρι τη στιγμή που θα έχω χρόνο να το ξανανοίξω.

Μπορείται να μιλάτε για το έργο ΚΟΣΜΙΑ και ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ τους κανονισμούς του Φόρουμ. Αυτό σημαίνει πως θα σεβομαστε τα πιστεύω όλων μας και δε θα προσβάλλουμε κανέναν.

Edited by Dreamer
Προστέθηκε το trailer της ταινίας
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Διγέλαδος

    21

  • DinoHajiyorgi

    18

  • Eric Draven

    19

  • dolph

    21

Για να βάλεις την εικόνα:

όταν γράφεις το πόστ σου υπάρχει κάτω δεξιά ένα κουμπί που λεει Αναζήτηση.

Το πατάς και επιλέγεις από τον υπολογιστή σου την εικόνα που θες να ανεβάσεις. Μετά πατάς δίπλα το πράσινο Upload.

Μόλις γίνει το upload, στο combobox πάνω από ΄τα δύο κουμπιά γράφει Manage Current Attachments (1). Πατάς το βελάκι του combobox και επιλέγεις το πρώτο εικονιδιάκι που είναι ένα αρχείο με ένα πράσινο σταυρό (Insert Attachment into text editor). Η εικόνα σου θα ανέβει στο ποστ σου.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να τα κατάφερα.

 

Σε ευχαριστώ πολύ Mariposa!

 

Cheers :beerchug:

 

 

post-1610-1219163222_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tα κατάφερες όντως Eric! :)  (Thanks κι από μένα στη Mariposa που βοήθησε). :thumbsup:

 

Avatar, ε? Μ'άρεσε η περιγραφή σου του θέματος της ταινίας και θα την περιμένω με ιδιαίτερη περιέργεια! Δείχνει να είναι διαφορετική από πολλές άλλες των τελευταίων ετών. Real science fiction!!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

DinoHajiyorgi (nice nick ;) )το teaser νομίζω είναι fake (το γραφει και στα comments). Λόγω του ότι δουλεύω (προς το παρον) στην εταιρεία που θα το φέρει στην Ελλάδα(Odeon-20th Century Fox) συνήθως μας στέλνουν πριν βγουν στο ιντερνετ τα τραίηλερ των ταινιών τους και για το συγκεκριμένο δεν υπάρχει τίποτα ακόμα. Το μόνο που μας έχουν δείξει είναι ένα βίντεο που μας μιλάει ο Καμερον απ'τα γυρίσματα της ταινίας και περιγράφει την ξεχωριστή τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουν και πόσο ενθουσιασμένος είναι.

Τα artwork ισχύουν αν και αυτά δεν είναι σίγουρα από όσο ξέρω.

 

Φιλικά,

Μιχάλης (ή Eric Draven. ή ότι θέλετε) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τελεια νεα.....

 

 

 

Καμερον παλι στην Επιστημονικη Φαντασια....

 

 

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

HOLY SHIT!! TO 1o TEASER TRAILER TOY AVATAR!!!! Δείτε το , εγώ έπαθα πλάκα !

 

AVATAR TEASER TRAILER ΕΔΩ

 

Κατά προτίμηση επιλέξτε HD και μετά 480p. Θα βγει ένα παράθυρο όπου θα φορτώνεται το τρέηλερ. Πατήστε παύση αφήστε να το φορτώσει ολοκληρο και μετά δείτε το σε όλο του το μεγαλείο. Όσοι αντιμετωπίσουν πρόβλημα με αυτό, δείτε στο large στη πρώτη σελίδα.

 

Α, ρε Τζέημς, τοκανες πάλι! Το Δεκέμβριο ξεκινά η ταινία της χρονιάς! :worshippy:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θα κάνω μια πρόβλεψη και μακάρι να βγω λάθος.

 

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Κάμερον. Ο άνθρωπος ξέρει να λέει ιστορίες, ξέρει να κάνει ταινίες. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Ποτέ!

 

Νομίζω πως το Avatar θα είναι μια υπέροχη ταινία που μπορεί όμως να αποδειχτεί εισπρακτική αποτυχία, όπως το The Abyss, που είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες.

 

Οι λόγοι της ανησυχίας μου: Στο ίντερνετ οι έξυπνοι τρώγονται από τώρα, δηλαδή γκρινιάζουν αρνητικά, και μόνο βάση του trailer της ταινίας. Και όταν οι έξυπνοι γκρινιάζουν, πασχίζουν ταυτόχρονα και να δικαιωθούν.

 

Ανυπομονώ για να τη δω.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Εεε, το είδα κι εγώ το τρέηλερ και... το βρήκα προβλεπόμενο (που λένε και στον στρατό) σεναριακά. Τις προηγούμενες ταινίες του Κάμερον δεν ήξερες το τουίστ από το τρέηλερ κι αυτό δεν φαινόταν να έχει κάτι που δεν το είδα ήδη από το τρέηλερ. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος αλλά... στρατιωτικός που βοηθάει ιθαγενείς ενάντια στους άπληστους ομοϊδεάτες του; Το έχω ξαναδεί μπόλικες φορές και ήταν μια χαρά και χωρίς τα εφέ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα είναι μόνο eye candy ή θα έχει και τουίστ; Θα είναι μια από τα ίδια πεπατημένα εδάφη ή κάτι καινοτομικό πέρα από τα γραφικά. Ο Κάμερον δεν με έχει συνηθίσει σε προβλεπόμενες / γραμμικές / απλές ταινίες οπότε μακάρι να με εκπλήσει και σε κάτι πέρα από τα εφέ.

Link to comment
Share on other sites

Guys guys guys. Μη μου λέτε τέτοια, κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα τώρα εγώ! :)

 

Ενταξει πέρα απ'τη πλάκα συμφωνω και εγώ με αυτά που είπατε, αλλά Κάμερον είναι αυτος ρε γαμώτο ξέρω γω? Νομίζω ότι το'χει ακόμα.

Μωρε μακάρι να είναι επιπέδου Abyss και καλά θα περάσουμε. Έχω την εντύπωση όμως ότι θα'ναι κάτι σαν το True Lies της εποχής του (χωρίς το κωμικό στοιχείο φυσικά). Και πάλι είναι must. Ουτε εμενα μ'εχει απογοητεύσει ποτέ ο Κάμερον, ακόμα και όταν έκανε το Piranha 2 ! :)

 

To προηγούμενο υποτίθεται ήταν teaser. Ορίστε και το κανονικό trailer

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια απίστευτη πατάτα... όμως αν δεν πιάσει δε θα βγάλει το "Battle Angel Alita" ποτέ :( [αν έχει ακόμα τα δικαιώματα]

Link to comment
Share on other sites

Για να ειμαι ειλικρινης η ιστορια δεν με εξιταρει και τοσο. Σιγουρα θα την απολαυσω αλλα δεν μου φαινεται αρκετα δυνατη. Ενας γεννημενος ηγετης ειναι αναπηρος και του δινεται η ευκαιρια να πολεμησει σε εναν μυθικο κοσμο, τον βαζουν μεσα σε αβαταρ-σωματα των ιθαγενων για να τους εξοντωσουν και εντελει ερωτευεται ενα μπλε μανουλι. Βλεπει την αδικια και πολεμαει με το μερος των ιθαγενων, γιατι σαν αλλος Τσε ανακαλυπτει εναν αγωνα που αξιζει να θυσιαστει.

Αν βγαλεις τα μυθικα πουλια και τα μπλε ανθρωπακια η ιστορια ειναι μια κλασσικη εισβολη των Ευρωπαιων αποικων στους Ινδιανους.

Τελος παντων.

Επισης, μου την σπαει το full 3D (και το λεει ενας κομπιουτερας gamer ετσι?).

Συμφωνα με τα τελευταία νέα η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθει είναι πρωτοφανης με φωτορεαλιστικα massive 3D εφφε και σκηνικά τα οποία ο εγκέφαλος μας δεν θα καταλαβαίνει ότι είναι ψεύτικα. Δηλαδή θα υπάρχουν χαρακτήρες σαν το Γκόλουμ, αλλά δε θα φαίνεται ότι είναι δημιουργημένος σε υπολογιστή.

@@ μαντολες. Δεν ξερω πιανου ο εγκεφαλος δεν καταλαβαινει οτι ειναι ψευτικα, ο δικος μου παντως τα βλεπει και τα φωτορεαλιστικα εφφε, και τα δεκαημερα render, και τους εικονικους σκελετους και τα πενταπλα texture overlay στις ημιδιαφανες επιφανειες. Το ξερω οτι ανηκω στην μειοψηφια, αλλα οταν βλεπω ταινια θελω να βλεπω ταινια οχι videogame. Αλλο το να βαζεις εικονικο στρατο οπως στον Αρχοντα για κανα 10λεπτο (που να κανεις casting 5 χιλιαδες ορκς, τρελη μανουρα. Ασε που τρωνε τα μικροφωνα και δεν στοιχιζονται ευκολα.) και αλλο το να ειναι τα παντα τελεια γυαλιστερα και ψευτικα.

Απλα μου την σπαει που το 3D απο εργαλειο γινεται μεσο.

Την ταινια φυσικα θα την δω, και φυσικα στο σινεμα, κατα προτιμηση στην Vmax οθονη.

Link to comment
Share on other sites

post-1610-125941735756_thumb.jpg

 

Glowleaf αφού εσένα ο εγκέφαλος σου τα βλέπει όλα αυτά - έλα πες τώρα, μεταξύ μας - μήπως είσαι ο Nio?

 

Πέρα απ'τη πλάκα όντως καταλαβαίνεις ότι είναι γραφικά όσο καταπληκτικα και αν είναι. Πρίν βιαστώ να μιλησω όμως θα περιμένω και να δώ πρώτα τη ταινία-προτού τη θάψω.

Αύτο που διάβασα από ανθρώπους που την έχουν δει, είναι ότι η μεγάλη επιτυχία σε αυτα τα εφφέ, είναι ότι σε κάνουν να πιστέψεις ότι αυτά τα πλάσματα, έχουν ψυχή και νόηση. τεσπα θα δούμε.

Α και σε όποιους δεν αρέσει το 3D (υπάρχουν?), θα παιχτεί και ώς κανονική ταινία στις αίθουσες από ότι ξέρω. see? everyones happy ;)

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια, και εγώ όταν είδα το τρειλερ απογοητεύτηκα. Περίμενα κάτι στο στυλ των εφε του τελευταίου Terminator, που έβλεπες τις μηχανές και έλεγες πως είναι αληθινές. Το Αβαταρ θυμίζει κάτι απο Polar Express σε πιο ρεαλιστικό.

Κρίμα, γιατί περίμενα πως και πως να δω τις ασύλληπτες, πρωτόγνωρες τεχνικες που διατείνεται ο σκηνοθέτης πως χρησιμοποίεισαι. Πίστευα πως θα είναι κάτι παραπάνω ή πιο γοητευτικό και ειλικρινές απο την πετυχημένη αντικατάσταση ηθοποιών και σκηνικών απο υπολογιστές. Ναι, αν αυτός ειναι ο στόχος του, να δράσει καταλυτικά για την αναδιαμόρφωση του κινηματογράφου σε βιντεοπαιχνίδι, πιθανώς να το καταφέρνει.

Μένει να το δούμε ολόκληρο για να συμπεράνουμε. Μέχρι τότες, μικρό καλάθι κρατώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord
αναδιαμόρφωση του κινηματογράφου σε βιντεοπαιχνίδι

Ανέκαθεν το Χόλιγουντ ήταν ένας virtual reality κόσμος. Πόσα ψέματα ταήζουνε τον κοσμάκη τόσες δεκαετίες για την αίγλη των ηθοποιών δεν λέγεται. Ε, τώρα απλά βγάζουνε την εμφάνισή τους από την μέση. Άλλωστε και πριν την υπολογιστική εποχή τίγκα στο μέηκ απ και τους κασκαντέρ ήταν, οπότε δεν το βλέπω και τόσο διαφορετικό να είναι θριντί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το σενάριο και το βλέπω σε αυτήν την ταινία ως τώρα απλό. Δε κάθομαι να ξαναδώ την Μουλάν καλύτερα αντί να περιμένω να δω την ίδια ιστορία αλλά με μπλέ ινδιάνους;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν έχουν αντικαταστήσει τους ηθοποιούς ούτε τους βγάζουν από την μέση. Η τεχνική είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε και για το Γκόλουμ στο Lord of the Rings (ο ίδιος ο Κάμερον δήλωσε ότι αποφάσισε να γυρίσει την ταινία όταν πρωτοείδε το Γκόλουμ γιατί σκέφτηκε ότι πλέον υπήρχε η τεχνολογία που απαιτούσε). Δεν αμφιβάλλει κανείς νομίζω ότι το Γκόλουμ είναι το πιο ρεαλιστικό ειδικό εφέ, ειδικά από πλευράς "αισθημάτων" και απεικόνισής τους στην κάμερα, όλων των εποχών. Οι ηθοποιοί δηλαδή γύρισαν κανονικά τις σκηνές τους φορώντας ειδικές στολές που είχαν αισθητήρες πάνω τους που μεταφέρουν όλες τις κινήσεις τους, μέχρι και τις πιο παραμικρές και αδιόρατες. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Γκόλουμ ήταν τόσο πετυχημένο. Η ηθοποία, οποιαδήποτε κίνηση, νεύμα, έκφραση του προσώπου κλπ ήταν αποκλειστικά του ηθοποιού κι όχι του υπολογιστή. Ο υπολογιστής απλά προσφέρει το περιτύλιγμα. Το ίδιο γίνεται και με τους εξωγήινους στο District 9 που κανείς δεν τους περνάει για ειδικά εφέ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ένα απο τα πρώτα έργα που ήταν τόσο μέσα σε αυτή την τεχνική, δηλαδή ηθοποιοί σε φουλ ψηφιακό περιβάλλον, ήταν ένα με Ίαν Μακ Γκρέγκορ και Αντζελίνα Τζολί. Δεν το θυμάμαι καλά. Κάτι έπαιζε με αεροπλάνα και ανασύσταση της εποχής του '30 με μελλοντολογικά στοιχεία. Κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Δεν ήταν το πρώτο το πολύ παλιότερο "Ποιος Παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ;" Όχι, ένα ακόμα πιο παλιό με ένα παιδί κι έναν αόρατο δράκο.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Νομίζω πως ένα απο τα πρώτα έργα που ήταν τόσο μέσα σε αυτή την τεχνική, δηλαδή ηθοποιοί σε φουλ ψηφιακό περιβάλλον, ήταν ένα με Ίαν Μακ Γκρέγκορ και Αντζελίνα Τζολί. Δεν το θυμάμαι καλά. Κάτι έπαιζε με αεροπλάνα και ανασύσταση της εποχής του '30 με μελλοντολογικά στοιχεία. Κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

 

Sky Captain and the World of Tomorrow, απλώς είχαν αλλάξει τα backgrounds με υπολογιστή... Καλούλι ήταν ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το Ροτζερ Ραμπιτ που αναφερθηκε ηταν μακραν μπροστα απτην εποχη του. Το ξαναειδα προσφατα και ακόμα δε μπορω να πιστεψω πως τα καταφέραν.

 

Συμφωνω και τολμω να πω ότι οι 'γαριδες' του District 9 είναι πολύ πιο πιστευτες απ'το Γκολουμ. Όντως σε μερικές σκηνές (ειδικά κοντινά) σκέφτηκα μήπως είναι muppets.

 

..και πάλι όμως, παρολα τα καταπληκτικα εφφε και τη τεχνολογία (που κάποια στιγμη όντως δε θα καταλαβαινουμε τα γραφικα), εμένα μου λείπουν τα παλία καλά μηχανικά και μεικ απ εφφε των 80ς, όπως στις ταινίες The Thing, American werewolf in London κλπ... είχαν άλλη γοητεία, δε συμφωνείτε?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπον το ειδα και μολις γυρισα. Ειναι καταπληκτικο σαν ταινια παρα το κλισε σεναριο που σε καποια φαση μου θυμισε ποκαχοντας. Πολυ ενδιαφερον η ιδεα σχετικα με την βιολογικη επικοινωνια που συνδεει ολοκληρο τον πλανητη Πανδωρα. Το 3D ηταν απολαυστικο χαλαλει τα 12 ευρο που εδωσα. Αναμενω τις εντυπωσεις σας. :thmbup:

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Avatar (2009)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..