Tiessa Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Sorry για τη μουγκαμάρα. Έχω τρελό τρέξιμο αυτές τις μέρες -ίσως μπορέσουμε να δούμε κανένα επεισόδιο την Κυριακή το πρωί. Ελπίζω να ανακάμψουμε τρεκικά την επόμενη εβδομάδα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 (edited) Love it Edited November 21, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 11:59 Συμπαθητικό ως ιδέα και προσπάθεια, μέτριο αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι τους πέτυχε. Relativity Το επεισόδιο φωνάζει «μπίγκο!» μη-έμπνευσης. Το ίδιο είχα νιώσει και στο προηγούμενο χρονο-επεισόδιο, που ξεκινούσε με το σκάφος θαμμένο στον πάγο, χειρότερο τούτο δω. Εκνευριστικά βαρετό. Και εδώ σταματάω για λίγο διάβασμα (και περιμένουμε τη Βάσω, Ντίνο). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 Someone to Watch Over Me Σαφώς ένα σπουδαίο και αξιομνημόνευτο επεισόδιο, με σκηνή ανθολογίας το τραγουδάκι. Και η δευτερεύουσα ιστορία καλή, αν και την ξεχνάς μάλλον γρήγορα, όπως συνέβη και σε μένα. Σε όλες τις σειρές νομίζω, ε.φ. ή μη, οι σεναριογράφοι δοκιμάζουν να «ζευγαρώσουν» κεντρικούς χαρακτήρες για να δουν τι χημεία βγάζουν οι ηθοποιοί μεταξύ τους, και πως αυτό δουλεύει στο κοινό. Ο γιατρός και η Σέβεν, δυνατοί χαρακτήρες από μόνοι τους (είναι οι “Spock” του Voyager) σίγουρα θα ταίριαζαν μαζί, αλλά οι σεναριογράφοι, σοφά, κρατούν μια Σέβεν διαθέσιμη, κυρίως για την φαντασία των φαν της. 11:59 Ένα ενδιαφέρον διάλειμμα. Ξέρω, δεν είναι τόσο ε.φ. αλλά το είδα με ενδιαφέρον, και γιατί λέει και ενδιαφέροντα πράγματα. Ή μήπως… μας την λέει; Μια ζωή μέσα από τα βιβλία, ή εκεί έξω, στην πραγματική ζωή; Relativity Ταξίδι στο χρόνο, και το σενάριο δεν μπορεί να αποτύχει. Ειδικά μετά την αποκάλυψη του «ένοχου» η ιστορία απογειώνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Σιγά την απογείωση!! Με λύπη μου επίσης να σε ενημερώσω Ντίνο, ότι πήρα το ακόλουθο μήνυμα από τη Βάσω. Νίκο, όπως θα έχεις καταλάβει, πλέον με τον Κώστα δεν έχουμε σε προτεραιότητα τον καναπέ. Έχουμε άλλα ενδιαφέροντα και αυτά θα κυνηγήσουμε το επόμενο διάστημα. Καλή η παρέα σας, αλλά όχι και να τη βγάζετε κάθε βδομάδα πάνω στα μαξιλάρια μας. Σε παρακαλώ να ενημερώσεις και το άλλο παιδί, από τη Χαλκίδα, Νίνος, Ντίνος, κάπως έτσι δεν τον λένε; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Σιγά την απογείωση!! Με λύπη μου επίσης να σε ενημερώσω Ντίνο, ότι πήρα το ακόλουθο μήνυμα από τη Βάσω. Νίκο, όπως θα έχεις καταλάβει, πλέον με τον Κώστα δεν έχουμε σε προτεραιότητα τον καναπέ. Έχουμε άλλα ενδιαφέροντα και αυτά θα κυνηγήσουμε το επόμενο διάστημα. Καλή η παρέα σας, αλλά όχι και να τη βγάζετε κάθε βδομάδα πάνω στα μαξιλάρια μας. Σε παρακαλώ να ενημερώσεις και το άλλο παιδί, από τη Χαλκίδα, Νίνος, Ντίνος, κάπως έτσι δεν τον λένε; Αγάπες μου, δεν είναι αυτό που νομίζετε! Συγνώμη, ρε παιδιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρέχω και πόσο έχω να τρέξω ακόμα τις επόμενες δυο εβδομάδες. Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε να δούμε δυο επεισόδια: Someone to Watch Over Me Πολύ γλυκούλι και ρομαντικό. Στο τέλος στενοχωρήθηκα λίγο που δεν προχώρησε το πράγμα, αλλά έχει δίκιο ο Ντίνος. Μάλλον θέλουν τη Seven αδέσμευτη -τον θηλυκό Mr. Spock. 11:59 ΟΚ. Εντάξει. Ούτε καλό ούτε κακό. Μού θύμισε λίγο ταινίες με τη Μεγκ Ράιαν. Μη με ρωτάτε πότε θα δούμε τα επόμενα. Θα τα δούμε πάντως. Αφού βαλθήκαμε να τελειώσουμε τη σειρά, θα το παλέψουμε για να μην μας στοιχειώσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Relativity: Μπερδεύτηκα πάρα πολύ. Αλλά πάρα πολύ λέμε! Και αφήστε... Μην προσπαθήσει κανείς να μου το εξηγήσει γιατί θα μπερδευτώ ακόμα περισότερο. Θυμάμαι την περιπέτεια στη Γη από την οποία αποκόμισαν και το γκατζετάκι του γιατρού. Τις άλλες περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει τους Χρονο-μπάτσους ούτε που μπορούσα να τις θυμηθώ. Τέλος πάντων. Το διπλό ίσως καταφέρουμε να το δούμε κάποια στιγμή το ΠΣΚ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 warhead Όχι άλλο κάρβουνο... Όχι άλλος εξωγήινος - ζώο - πράγμα - βόμβα που take over το Δόκτορα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 (edited) warhead Όχι άλλο κάρβουνο... Όχι άλλος εξωγήινος - ζώο - πράγμα - βόμβα που take over το Δόκτορα... πω-πω γκρίνια Warhead Ενδιαφέρον μεν, αλλά κάτι σαν reboot εκείνου του επεισοδίου με την Μπελάνα και το ρομπότ που βρίσκουν στο διάστημα. Εδώ είναι η στιγμή του γιατρού και ο «σκοπός» του σκεπτόμενου όπλου καταστροφής μας δίνει μια πολλή καλή ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Ήθελα όμως κάτι παραπάνω για να πειστώ ότι πείστηκε να αλλάξει ο πύραυλος. Edited November 30, 2013 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 (edited) [...] Ήθελα όμως κάτι παραπάνω για να πειστώ ότι πείστηκε να αλλάξει ο πύραυλος. Θα συμφωνήσω κι εγώ. Στην αρχή, η ομιλία του αντικειμένου μού έφερε στο μυαλό τον R2D2. Αργότερα, σε κάποιες φάσεις μού θύμιζε και λίγο το Dark Star, με την νοήμονα βόμβα. Ούτε καλό ούτε κακό. Εκείνος ο έμπορος λίγο άκομψα μπήκε και βγήκε από την ιστορία και δεν είμαι σίγουρη αν πρόσφερε και κάτι. Ίσως δεν ήθελαν να γεμίσουν όλο το επεισόδιο με επιχειρήματα και με προσπάθειες απενεργοποίησης. Σύντομα για την Ισημερία και για την έκτη σεζόν. Edited November 30, 2013 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Equinox 1+2 Εντάξει Ντίνο, δεν θα γκρινιάξω για αυτό το διπλό. Ήταν εξαιρετικό από κάθε άποψη. Τι μου άρεσε περισσότερο: Τα εξωγήινα τερατάκια, ιδιαίτερα επειδή είχαν αυτή τη «διπλή προσωπικότητα» (ας το πούμε έτσι), άγιοι και διάβολοι. Όλες οι σκηνές έντασης. H ερμηνεία των ηθοποιών από το πλήρωμα του Ίκουινοξ. Ακόμα και εκείνου με τα βλέφαρα σε θέση ύπνου. Η αποτύπωση του χαρακτήρα της Τζενγουέι, η κόντρα με τον Τσακοτέ. Η τελευταία σκηνή με την πλάκα, με το συμβολισμό της. Η Σέβεν... στην παραλία! Τι μου άρεσε λιγότερο: Δεν με έπεισε η μεταστροφή του Κάπτεν Λύτρα (Ράνσομ!) Ερώτηση: Έτσι με ένα κλικ κάνουμε το γιατρό να χάνει την ηθική του; Το είχαμε ξαναδεί αυτό; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Equinox 1+2 Εντάξει Ντίνο, δεν θα γκρινιάξω για αυτό το διπλό. Ήταν εξαιρετικό από κάθε άποψη. Τι μου άρεσε περισσότερο: Τα εξωγήινα τερατάκια, ιδιαίτερα επειδή είχαν αυτή τη «διπλή προσωπικότητα» (ας το πούμε έτσι), άγιοι και διάβολοι. Όλες οι σκηνές έντασης. H ερμηνεία των ηθοποιών από το πλήρωμα του Ίκουινοξ. Ακόμα και εκείνου με τα βλέφαρα σε θέση ύπνου. Η αποτύπωση του χαρακτήρα της Τζενγουέι, η κόντρα με τον Τσακοτέ. Η τελευταία σκηνή με την πλάκα, με το συμβολισμό της. Η Σέβεν... στην παραλία! Τι μου άρεσε λιγότερο: Δεν με έπεισε η μεταστροφή του Κάπτεν Λύτρα (Ράνσομ!) Ερώτηση: Έτσι με ένα κλικ κάνουμε το γιατρό να χάνει την ηθική του; Το είχαμε ξαναδεί αυτό; Ναι σε όλα! Εξαιρετικό πράγματι. Πολύ ενδιαφέροντα διλήμματα. Σχεδόν στενοχωρήθηκα που είδαμε όλο αυτό το δράμα να εκτυλίσσεται μέσα σε μιάμιση μόνο ώρα. Αν ήταν βιβλίο, θα το είχα διαβάσει πιο αργά και θα είχα χορτάσει με την αίσθηση που μου πρόσφερε. Θα προσθέσω επίσης ότι είχαν κάνει πολύ καλή χρήση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη (και στα σκάφη) για να έχουμε το εξαιρετικό ταίριασμα κινήσεων βήμα προς βήμα ανάμεσα σε Μαξ και Μπ'ελάνα. Ίσως είχαν ασχοληθεί αρκετό καιρό στο Equinox για να κάνουν το κλικ στην ηθική του γιατρού κι εμείς απλώς βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Ναι, υποθέτω αυτό το τελευταίο είναι μια πιθανή αιτιολόγηση. Μα δεν ήταν σκάφος φεντερέισον πια αυτό! Δεν είχαν ιερό και όσιο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 2, 2013 Author Share Posted December 2, 2013 Equinox Κατά τον Δημήτρη-Σποκ, η χειρότερη στιγμή της Τζέινγουεη σαν χαρακτήρας. Καλό και δυνατό επεισόδιο. Καθώς φαίνεται, οι κάπτεν δεν καταπίνουν καλά την «προδοσία στα ιδανικά του αστροστόλου» από τους άλλους ένστολους. Πικρές οι βεντέτες που δημιουργούνται, αν θυμάστε εκείνα τα επεισόδια στο DS9 με τον Σίσκο και τον προδότη. Πολύ καλή η ιδέα με τον «κακό γιατρό», την πρώτη φορά που είχα δει αυτό το επεισόδιο είχα εξοργιστεί με την «ανάκριση» της Σέβεν. Και έτσι μπαίνουμε στην 6η σεζόν του Voyager, που περιέχει, σερί, ακόμα καλύτερα επεισόδια κατά τη γνώμη μου. Βέβαια θα συναντήσουμε και ένα «Ιρλανδικό χωριό» που εμένα μου άρεσε, αλλά μάλλον έκανε τον Νίκο να βογγήξει. Γούστα είναι αυτά. Δεν είναι χειρότερο από το Unimatrix Zero ως ιδέα, ε; Αλλά τρέχω πολύ μπροστά. Survival Instinct Πολύ καλό, μου άρεσε. Κι άλλα ψήγματα από το παρελθόν της Σέβεν, και τα αμαρτήματα που την κυνηγούν. Καλοί χαρακτήρες και ερμηνείες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Έχουμε δει κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο το Survival Instinct και γενικά μάς άρεσε, γιατί πάντα έχει ενδιαφέρον το παρελθόν των ηρώων, εδικά όταν είναι Borg. Από την άλλη, κάτι φορές με πιάνουν και οι ανάποδές μου και αναρωτιέμαι πώς καταφέρνουν σ' ένα τόσο μεγάλο σύμπαν να βρίσκουν όλοι τον Voyrager. Αλλά, άσε... έχω γίνει ενοχλητική τελευταία Επόμενο επεισόδιο την Κυριακή το πρωί από μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Επόμενο επεισόδιο την Κυριακή το πρωί από μας. Barge of the Dead, την Κυριακή, τσεκ! Άντε, τους είχαμε πεθυμίσει, έστω και πεθαμένους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) Survival instinct Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αν εξαιρέσεις το τέλος, όπου η γήινη δεν συγχωρεί... Τραβηγμένο από πλευράς υπόθεσης, υποτονικό από πλευράς πλοκής. Οι τρεις βρήκαν το Βόγιατζερ (!), όπως λέει η Βάσω παραπάνω, και η Σέβεν πρόλαβε και βρήκε στον πλανήτη τους τρεις που είχαν χωρίσει... Ε, μπορείτε να μου πείτε γιατί έφαγα τον κόσμο χτες κάτω από το γραφείο μου να βρω μια βιδούλα του υπολογιστή και δεν είναι πουθενά; Edited December 6, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Τραβηγμένο από πλευράς υπόθεσης, υποτονικό από πλευράς πλοκής. O.T. Πάντα είχα αυτήν την απορία: τι διαφορά έχει η πλοκή από την υπόθεση; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) Θα σου πω τι εννοούσα εγώ: Υπόθεση ονομάζω την ιστορία. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο τρεις παλιοί μποργκ είχαν προσωρινά απομακρυνθεί από την κολεκτίβα, η Σέβεν τους τράβηξε πίσω με το ζόρι, αργότερα αυτοί το έσκασαν και προσπαθούν τώρα να τη χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν αυτονομία ως προσωπικότητες. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πλοκή ονομάζω τον τρόπο αφήγησης της υπόθεσης, τα μικρά επεισόδια που συνθέτουν την ιστορία, κόβονται εδώ ομαλά, εκεί απροσδόκητα, μετά συμβαίνει κάτι αναπάντεχο κλπ. κλπ. και μέσω αυτών αφηγείται σταδιακά ο σκηνοθέτης την υπόθεση. Τώρα που ρωτάς σκέφτομαι ότι μπορεί να μην είμαι ακριβής και οι όροι που χρησιμοποιώ να είναι λανθασμένοι, ας μας πει κανείς άλλος (και ιδίως ο σεναριογράφος μας). Σωστά ή λάνθασμένα σου έδωσα τη διαφοροποίηση που είχα στο νου χρησιμοποιώντας τους δύο όρους, ελπίζω. Edited December 6, 2013 by nikosal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Barge of the dead Θα κάνω τη χάρη του μικρού που είχε πεθυμήσει τους Κλίνγκον και δεν θα πω πολλά πολλά. Μέτριο, ελαφρώς βαρέθηκα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Tinker, Tenor, Doctor, Spy (α) Η πιο καταπληκτική εισαγωγή επεισοδίου Βόγιατζερ. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχεις δει Ντίνο αυτό το κλιπάκι, αλλά εγώ το είδα πέντε χτες και σήμερα -και δεν ξέρω πόσες άλλες στο παρελθόν. Εμπνευσμένο! Να δούμε τι θα μας πει και η Βάσω. Ωραίες και οι υπόλοιπες σκηνές, κορυφαίο το «Resist!». (β) Ωραίοι εξωγήινοι! (γ) Εντάξει, δεν είναι πειστική η αναδίπλωση των (β) παραπάνω στο τέλος, αλλά δεν πειράζει. Θα περιμένω μήνυμα για να προχωρήσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 Tinker, Tenor, Doctor, Spy (α) Η πιο καταπληκτική εισαγωγή επεισοδίου Βόγιατζερ. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχεις δει Ντίνο αυτό το κλιπάκι, αλλά εγώ το είδα πέντε χτες και σήμερα -και δεν ξέρω πόσες άλλες στο παρελθόν. Εμπνευσμένο! Να δούμε τι θα μας πει και η Βάσω. Ωραίες και οι υπόλοιπες σκηνές, κορυφαίο το «Resist!». (β) Ωραίοι εξωγήινοι! (γ) Εντάξει, δεν είναι πειστική η αναδίπλωση των (β) παραπάνω στο τέλος, αλλά δεν πειράζει. Θα περιμένω μήνυμα για να προχωρήσω. Ναι σε όλα και πως να διαφωνήσει κανείς. Ένα έξοχο επεισόδιο από κάθε άποψη. Η εισαγωγή είναι σκηνή ανθολογίας! Να περιμένουμε να δούμε που βρίσκεται και η Βάσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Report: Μόλις είδαμε το Barge of Dead. Δε θα έλεγα ότι ξετρελάθηκα. Δεν το έχω και πολύ με τη μίξη του φανταστικού και μεταφυσικού με το Trek. Το έλεγα κάθε φορά που γκρίνιαζα και στο DS9 για παρόμοιες περιπτώσεις. Κατάλαβα πως έπεται πολύ καλό επεισόδιο. Σίγουρα Τετάρτη -φαίνεται να είμαστε εντός και επί τα αυτά εκείνη τη μέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Τώρα που ρωτάς σκέφτομαι ότι μπορεί να μην είμαι ακριβής και οι όροι που χρησιμοποιώ να είναι λανθασμένοι, ας μας πει κανείς άλλος (και ιδίως ο σεναριογράφος μας). Δεν μας έδωσες όμως τη γνώμη σου για αυτό, κύριε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Τώρα που ρωτάς σκέφτομαι ότι μπορεί να μην είμαι ακριβής και οι όροι που χρησιμοποιώ να είναι λανθασμένοι, ας μας πει κανείς άλλος (και ιδίως ο σεναριογράφος μας). Δεν μας έδωσες όμως τη γνώμη σου για αυτό, κύριε. Συγνώμη. Εμένα πάντως μου άρεσε όπως το έθεσες. Η πλοκή είναι όντως τι δείχνεις, αλλά και τι προσθέτεις σεναριακά ως infodump για να καλύψεις κάποια κενά. Νομίζω όμως ότι είσαι σωστός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts