Jump to content

Τι διαβάζετε;

RObiN-HoOD
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατό, να μην γράφετε κριτικές για βιβλία σε αυτό το topic, επειδή, στο topic με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι σελίδες και χάνονται οι κριτικές μέσα σε αυτές.

Μπορείτε να κάνετε post τις κριτικές σας μέσα στο topic του εκάστοτε συγγραφέα/βιβλίου (αν υπάρχει), αν δεν υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Αυτό θα βοηθούσε πολύ υποψήφιους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο/συγγραφέα και θέλουν να διαβάσουν κριτικές.

Recommended Posts

Έχω αρχίσει το Το ποδόσφαιρο στη σκιά και στο φως, του Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Ξεκίνησα «Το νέο Όνομα», το δεύτερο βιβλίο από την τετραλογία της Νάπολης της άγνωστης Έλενα Φερράντε. Τουβλάκι 584 σελίδων. Από τις πρώτες γραμμές δείχνει το ίδιο καλό με το πρώτο που διάβασα προ ολίγων ημερών. Θα το παω αργά να το απολαύσω.

Έχω αρχίσει το Η Στύγα και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων, του Κωνσταντίνου Π. Τσουρέκη.

Ο καλόγερος του Matthew Lewis, τα έχει τα χρονάκια του, 200 και πλέον αλλά οι πρώτες 100 σελίδες είναι πολύ καλές!

Έχω αρχίσει την συλλογή διηγημάτων Στην εποχή μας, του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Συνεχίζω με την συλλογή διηγημάτων Αυτόματα, του Κώστα Περούλη.

Έχω αρχίσει το Η οικογένειά μου και άλλα ζώα, του Τζέραλντ Ντάρελ. Απολαυστικό...

Λούις Σπενς και ''Ινδιάνοι: Φυλές, Έθιμα και Ιστορία''.

Μόλις το τελειώσεις, θέλω κριτική για το βιβλίο. Και ακόμα περιμένω σχόλιο για το βιβλίο του Μούνγκο Παρκ :p

Επίσης, αν σε ενδιαφέρουν οι Ινδιάνοι, υπάρχουν και αυτά τα βιβλία, από τις εκδόσεις Στοχαστής. Θα τα αγοράσω μαζεμένα κάποια στιγμή! Και υπάρχουν και άλλα, βέβαια...

Λούις Σπενς και ''Ινδιάνοι: Φυλές, Έθιμα και Ιστορία''.

Μόλις το τελειώσεις, θέλω κριτική για το βιβλίο. Και ακόμα περιμένω σχόλιο για το βιβλίο του Μούνγκο Παρκ :p

Επίσης, αν σε ενδιαφέρουν οι Ινδιάνοι, υπάρχουν και αυτά τα βιβλία, από τις εκδόσεις Στοχαστής. Θα τα αγοράσω μαζεμένα κάποια στιγμή! Και υπάρχουν και άλλα, βέβαια...

Ναι θα γράψω. Και όσο για του Μούνγκο Παρκ ουδέποτε το τελείωσα και κακώς βιάστηκα να το βάλω στο read off 50. Έλειπαν πολλές σελίδες στο τέλος και όταν το πήρα πρέφα το παράτησα. Όσο διάβασα πάντως δεν μου άρεσε. Είχε συνεχείς, μονότονες αναφορές με τις ταλαιπωρίες που υπέστη από τις διάφορες φυλές που συναντούσε. Από τις παραξενιές που τον ζητούσαν να κάνει και τα πράγματα που του έκλεβαν για να του επιτρέψουν να συνεχίσει τον δρόμο του. Ή για να τον αφήσουν ελεύθερο όποτε τον αιχμαλώτιζαν. Από ένα σημείο και μετά με κούρασε. 

Τα ξέρω του Μπρόουνελ. Είναι πέντε συνολικά, το τελευταίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Και googlaροντας τις προάλλες μου έβγαλε αυτό

Edited by Δημήτρης

Συνεχίζω με το Αναζητώντας τους Ινδιάνους, του Αλέξις Ντε Τοκβίλ.

Έχω αρχίσει το Ο ταξιδιώτης τ'ουρανού, του Τζακ Λόντον. Τρομερό βιβλίο...

Νικολά Μπουβιέ και ''Γιαπωνέζικο Χρονικό''.

Μόλις το διαβάσεις, μου το δανείζεις :p