Jump to content

Τι βιβλία αγοράσατε;

DinMacXanthi

Recommended Posts

Αγόρασα το "Ιστορίες με πλάσματα της νύχτας" (μετάφραση & εισαγωγή Θ.Μαστακούρη), από εκδόσεις Ωρόρα.

Δηλώνω ενθουσιασμένη που το βρήκα, και μάλιστα πολύ φθηνά.

Πού το βρήκες;:mf_sherlock:

Σε σελίδα αγοραπωλησιών στο ίντερνετ..

Η βιβλιοπώλισσα μου μου πρότεινε Dean Koontz επειδή είναι πολύ κοντά στον King..Πήρα το Μοχθηρό Φεγγάρι.Απ' την περίληψη μ'άρεσε.Τι λέει καλό είναι??

Εμένα δε μου άρεσε το By the Light of the Moon και, γενικότερα, από όσο Koontz έχω διαβάσει (Μοχθηρό Φεγγάρι, το Πρόσωπο, Deemon's Seed - των 90's) δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Τον θεωρώ ως την εμπορική, συντηριτική εκδοχή του Stephen King, αν και κάποια στιγμή θα διαβάσω και το "Ο Εφιάλτης Παραμονεύει" (The Watchers) μήπως και τελικά έχω πέσει σε βιβλία-πατάτες του.

"Ο εφιαλτης παραφυλαει" ειναι απο τα λιγα δυνατα του Koontz......και απλα "σπερνει"! Νομιζω εξαντλημενο, αν βρεθει, με κλειστα ματια.....

"Ο εφιαλτης παραφυλαει" ειναι απο τα λιγα δυνατα του Koontz......και απλα "σπερνει"! Νομιζω εξαντλημενο, αν βρεθει, με κλειστα ματια.....

Έχει βρεθεί και αγοραστεί...

Αγόρασα το "Ιστορίες με πλάσματα της νύχτας" (μετάφραση & εισαγωγή Θ.Μαστακούρη), από εκδόσεις Ωρόρα.

Πολύ ωραίο εξώφυλλο! Δυστυχώς δεν θυμάμαι τις ιστορίες που περιέχει η ανθολογία.

Πολύ ωραίο εξώφυλλο! Δυστυχώς δεν θυμάμαι τις ιστορίες που περιέχει η ανθολογία.

Περιέχει τις ιστορίες:

- Το μονοπάτι του Κθούλου - Ο.Ντέρλεθ

- Παραμονή του Άι Γιαννιού - Ν. Γκόγκολ

- Το χέρι της μαϊμούς - Γ. Τζέικομπς

- Το ψαλτήρι του Μαιντς - Ζ. Ρέυ

- Οι μάγοι - Γ. Γιτς

- Ξημέρωμα στην εθνική - Θ. Μαστακούρης

Νομίζω υπάρχει ένα thread τη λογοτεχνία τρόμου για τις εκδόσεις Ωρόρα, οπότε θα γράψω εκεί, όταν το τελειώσω, τις εντυπώσεις μου :)

Η βιβλιοπώλισσα μου μου πρότεινε Dean Koontz επειδή είναι πολύ κοντά στον King..Πήρα το Μοχθηρό Φεγγάρι.Απ' την περίληψη μ'άρεσε.Τι λέει καλό είναι??

Εμένα δε μου άρεσε το By the Light of the Moon και, γενικότερα, από όσο Koontz έχω διαβάσει (Μοχθηρό Φεγγάρι, το Πρόσωπο, Deemon's Seed - των 90's) δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Τον θεωρώ ως την εμπορική, συντηριτική εκδοχή του Stephen King, αν και κάποια στιγμή θα διαβάσω και το "Ο Εφιάλτης Παραμονεύει" (The Watchers) μήπως και τελικά έχω πέσει σε βιβλία-πατάτες του.

Ήμουν ανάμεσα στο "Ο εφιάλτης παραμονεύει" και στο Μοχθηρό φεγγάρι άρα μάλλον την πάτησα. ;-)

Από Μικρό Μοναστηράκι:

01. Χάμφρεϊ Κόμπ - Σταυροί στο μέτωπο (εκδόσεις Κούστας). 3,50 ευρώ. Το γνωστό Paths Of Glory στο οποίο βασίστηκε και η αριστουργηματική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Έκδοση του 1961 με σκληρό μαύρο εξώφυλλο, σε πολύ χαμηλή τιμή!

02. Σάμουελ Μπέκετ - Βαττ (εκδόσεις Δωρικός). 1,50 ευρώ. Έκδοση του 1970 με σκληρό εξώφυλλο σε τέτοια τιμή! Και πρόκειται φυσικά για ένα κλασικό έργο.

03. Άιρις Μέρντοχ - Ο μαύρος πρίγκιπας (εκδόσεις Χατζηνικολή). 6 ευρώ. Έψαχνα ένα βιβλίο της και πέτυχα αυτό το ωραίο τούβλο σε τόσο καλή τιμή. Και η πλάκα είναι ότι ήθελα κυρίως το συγκεκριμένο βιβλίο! Τύχη, ε;

04. Μπέριλ Μπέινμπριτζ - Η εκδρομή (εκδόσεις Γράμματα). 2,50 ευρώ.

05. Μπέρναρντ Μάλαμουντ - Το μαγικό βαρέλι (εκδόσεις Γράμματα). 3 ευρώ.

Edited by BladeRunner

Δε νομίζω πως είναι και πολύ κοντά! blink.gif

Και βέβαια είναι κοντά!

Μόλις σήμερα τους είδα σε διπλανά ράφια!

Εγω πηρα τον πρώτο τόμο του πρώτου βιβλίου του Well of Echoes (Γεωμάντις) στα Ελληνικά κι άμα μου αρέσει συνεχίζω να διαβάζω στα Αγγλικά γιατί αμφιβάλλω αν θα βρω και τους άλλους τόμους σε προσφορά...:huh:

Δε νομίζω πως είναι και πολύ κοντά! blink.gif

:huh: Ναι ε;;;Κρίμα πάντως!!

Και βέβαια είναι κοντά!

Μόλις σήμερα τους είδα σε διπλανά ράφια!

Χαχαχαχαχαχα :rofl:

Αγόρασα το "Οι Αδελφοί Αδελφές" του Πάτρικ Ντέγουιτ.

Αγόρασα , που λέτε , τα εξής δύο βιβλία:

Prince Of Thorns-Mark Lawrence

και το

Skullduggery Pleasant-Derek Landy

Λογικά , θα είναι και οι τελευταίες μου αγορές για τον Μάρτιο.

Edited by joidv

Από Μικρό Μοναστηράκι:

01. Τζόαν Ντίντιον - Ένα βιβλίο για κοινή προσευχή (εκδόσεις Οδυσσέας). 2 ευρώ.

02. Μπέριλ Μπέινμπριτζ - Ο νεαρός κύριος Τζώρτζι (εκδόσεις Καστανιώτη). 3,50 ευρώ.

Από Πολιτεία:

01. Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε - Το αίνιγμα της Σεβίλλης (εκδόσεις Πατάκη).

02. Αλεσάντρο Μπαρίκο - Ομήρου Ιλιάδα (εκδόσεις Πατάκη). 5 ευρώ.

03. Άντελμπερτ Φον Σαμίσο - Η αλλόκοτη ιστορία του Πέτερ Σλέμιλ (εκδόσεις Ερατώ). 5 ευρώ.

Και από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου, πήρα το φρεσκοτυπωμένο Ο βασιλιάς των αρουραίων, του Τζέιμς Κλάβελ (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ Anubis).

Αν και δεν έπρεπε να προβώ σε αγορά τελικά δεν κρατήθηκα και μετά το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ πραγματικά Elantris εκανα παραγγελία απο το bookdepository την 3-ογία Mistborn (15 ευρω και τα 3 σε σκληρή θήκη κιόλας).

Στο τέλος του βιβλίου Elantris είχε 6 σελίδες απο το Mistborn δείγμα και πορώθηκα αγρια μονο και μονο απο αυτό το μικρό μερος. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει και να είναι στο ίδιο επίπεδο με το Elantris....αν είναι προβλέπω ο κύριος Sanderson να γίνεται απο τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς.....

Επίσης να πατε να διαβάσετε το Elantris. ΤΩΡΑ

Επίσης ορίστε απο την wikipedia τι λεει για την μαγεία που χρησιμοποιεί σε ένα απο τα βιβλία του Warbreaker...

The book uses a system of magic, "BioChromatic Breath", which allows mages to bring life to objects as well as provide benefits directly to the mages,such as perfect pitch, perfect color recognition, perfect life recognition, and agelessness.Use of BioChromancy drains the colors from surrounding objects and the less colorful an object is, the more difficult it is to apply BioChromancy to it. The system has been praised as a unique and original magical system.

και στο Elantris είχε ένα μοναδικό τύπο μαγείας εντελώς διαφορετικό και στον Mistborn έναν άλλον πάλι εντελως διαφορετικό.

Edited by MountainRoot

Ω, τι σύμπτωση! Και εγώ με μαγεία θα ασχοληθώ προσεχώς...

Βρήκα, από εκδόσεις Ωρόρα, τα :

- Ιστορίες με μάγους και μάγισσες

- Ιστορίες μαγείας και τρόμου

σε πολύ καλή τιμή και κατάσταση..

Τα περιμένω από 'βδομάδα.thmbup.gif

Πολύ καλές επιλογές και τα δύο.

Δηλαδή τα βρήκες σε online βιβλιοπωλείο; Για βάλε κανένα λινκ, γιατί ούτε εγώ τα έχω και φαίνονται ενδιαφέροντα!

όχι, πρόκειται για ένα site δημοπρασιών, που δεν αφορά μόνο βιβλία, αλλά και πολλά άλλα είδη/αντικείμενα.

Απλά ήμουν τυχερή και έπεσα πάνω σε βιβλία που με ενδιέφεραν.

Μπορώ να γράψω ποιο είναι, ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φόρουμ; Δε ξέρω....hmm.gif

Edited by BlackCatGirl

Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το φόρουμ, αλλά αν ανησυχείς στείλε μου πμ.

Και ευχαριστώ!

Για να μη γίνει καμιά στραβή, όσοι ενδιαφέρεστε γράψτε "online δημοπρασίες" στο google και θα βρείτε αυτά που χρησιμοποιώ...wink.gif

Edited by BlackCatGirl

Πολύ καλές επιλογές και τα δύο.

Το ιστορίες με μάγους και μάγισσες το μισοδιάβασα πρόσφατα (κοινώς, διάβασα CAS και Μαστακούρη, Μουρκοκ και Χάουαρντ δεν ξαναδιάβασα μόνο και μόνο για να το βάλω στα 50 για το 2012 αν και οι ιστορίες είναι η μία εξαιρετική και η άλλη αρκετά καλή, αν και έχει εκείνον τον χαρακτήρα που είναι κόκκινο πανί για εμένα και μισώ με πάθος όποτε διαβάζω το όνομά του) και είναι πραγματικά εξαιρετική επιλογή.

Edited by Nihilio

Αγόρασα τα:

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας - Jack Ketchum σε μετάφραση του Count Baltar.Πολύ ωραία έκδοση!!!!

Σάκος με κόκκαλα - Stephen King

01. Κάρλος Σαμπάγιο, Χοσέ Μουνιόθ - Η ζωή δεν είναι κόμικς μωρό μου (εκδόσεις Βαβέλ). 2 ευρώ. Κόμικ.

02. Τζιαρντίνο - Ουγγρική Ραψωδία (εκδόσεις Βαβέλ). 2 ευρώ. Κόμικ.

03. Λέο Μαλέτ, Τάρντι - Ομίχλη στη γέφυρα του Τολμπιάκ (εκδόσεις Βαβέλ). 1,50 ευρώ. Κόμικ.

04. Γιενς Μπιέρνεμπου - Καρχαρίες (εκδόσεις Μέδουσα). 4 ευρώ.

05. Τζέιμς Χέρμπερτ - Άλλοι (εκδόσεις Οξύ). 5 ευρώ.

06. Ανώνυμος - Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ (εκδόσεις Ηλέκτρα). 3,50 ευρώ.

07. Φίλιπ Ροθ - Απάτη (εκδόσεις Χατζηνικολή). 4,50 ευρώ.