Mr. R.Carter Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Ray Bradbury - Fahrenheit 451 (Harper Voyager / Harper Collins Publications) € 8,09 απο Public Αφου οι ελληνικες μεταφρασεις του συγκεκριμενου βιβλιου ειναι τραγικες, προτιμησα το αυθεντικο που ηταν και σε καλη τιμη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Ετοιμάζεται μια νέα μετάφραση από τις εκδόσεις Άγρα, που προφανώς θα είναι καλή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Την περιμενω ποσο καιρο αυτη την μεταφραση να βγει... Ηθελα κατι σε αυθεντικο κειμενο,εχω λιγα ξενογλωσσα και θελω να συνηθισω να διαβαζω πρωτοτυπα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Απ'όσο βλέπω θα βγει φέτος. Καλά κάνεις και θέλεις να διαβάσεις και στο πρωτότυπο, να εξασκήσεις και λίγο τα αγγλικά. Το ίδιο έκανα και γω σήμερα με το Wild Wives. Απλά απ'όσο έχω ακούσει το Φαρενάιτ 451 έχει τις δυσκολίες του στο πρωτότυπο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Απ'οσα εχω διαβασει απο Μπραντμπερυ ειμαι προετοιμασμενος για δυσκολη γλωσσα. Φαινεται και μονο απο την προζα που κανει τοσο κουραστικη την αναγνωση της μεταφρασης του Κατι Κολασμενο.. (Αιολος). Λεω να αγορασω και το Do Androids Dream of Electric Sheep του θεου Ντικ σε πρωτοτυπο μιας και την μεταφραση, εκτος του οτι ειναι παλια, δεν τη βρισκω με τιποτα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Νομίζω ότι υπάρχει στην Πρωτοπορία. Στην Αθήνα τουλάχιστον το έχει πάρει το μάτι μου τώρα πρόσφατα. Και φυσικά κάθε χρόνο βρίσκεται και στο παζάρι βιβλίου στην Κλαυθμώνος... Και η μετάφραση είναι καλή. Στο πρωτότυπο πρέπει να είναι και αυτό λίγο απαιτητικό. Φίλιπ Ντικ άλλωστε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsathoggua Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 Με περίπου 8 ευρώ από το bookdepository: 1) Henry S. Whitehead - Voodoo tales : τα διηγήματα του H. S. Whitehead που είχε εντυπωσιάσει τα πλήθη με το Χείλη στην Ωρόρα #16 (Ιστορίες μυστηρίου και τρόμου). 2) E. F. Benson - Night terrors : παλιός συγγραφέας ιστοριών φαντασμάτων. Τον αναφέρει και ο Lovecraft στη σχετική μελέτη του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triantaduo Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 (edited) Triantaduo μην ανησυχείς καθόλου, άρχισες με το δεύτερο πιο δύσκολο βιβλίο του δύσκολου Τόμας Πίντσον (το πλέον δύσκολο είναι το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας), οπότε δικαιολογείσαι απόλυτα. Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις από Πίντσον το Έμφυτο Ελάττωμα και το Βάινλαντ, που ναι μεν έχουν τις δυσκολίες τους, αλλά είναι πιο βατά (και πολύ καλά!). Αν σου αρέσουν, να συνεχίσεις με το V., το οποίο και βέβαια είναι δύσκολο αλλά πιο βατό από τα άλλα τρία τούβλα (που να τα διαβάσεις με τη "σειρά" - Mason & Dixon, Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας και Ενάντια στη Μέρα)... Και αν θέλεις κάτι δύσκολο αλλά μικρό σε μέγεθος, να βρεις το Η συλλογή των 49 στο σφυρί. Εσύ έπεσες κατευθείαν στα βαθιά. Και γω θα το άφηνα στη μέση το βιβλίο. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ειλικρινά, ανακουφίστηκα λίγο. Με είχε πειράξει πολύ που το παράτησα στη μέση. Τώρα πήρα: E.L. James - Πενήντα αποχρώσεις του γκρι (για να δω προς τι όλος αυτός ο ντόρος) Michael Collins - Οι φρουροί της αλήθειας John Steinbeck - Σε αμφίβολη μάχη (σταθερή αξία ο Στάινμπεκ, δεν έχω διαβάσει βιβλίο του που να μη με έχει ενθουσιάσει). Edited July 27, 2012 by triantaduo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alanon Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 βολτα χτες απο πολιτεια και πηρα: 1-4 μαυρος πυργος (καιρος κι εγω να μπω στη δινη του) ο δρομος πος την ιερουσαλημ - γκιγιου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rama Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 1. Υπεριων (Dan Simmons).....(περιμενα ολο αυτο τον καιρο να πεσει λιγο η τιμη αλλα μπαααα.....) 2. Ο μαγος του αρχιπελαγους (Ursula Le Guin) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Δράκοι στην ανοιξιάτικη αυγή - Margaret Weis, Tracy Hickman Νεκροταφίο ζώων - Stephen King Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted August 3, 2012 Share Posted August 3, 2012 Κριστίν, Κινγκ Το μεγάλο μυστικό θέαμα, Μπάρκερ Αντίο γλυκιά μου, Τσάντλερ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsathoggua Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Σε υπαίθρια έκθεση βιβλίου στα Σύβοτα πέτυχα και αγόρασα (μεταχειρισμένη) την ανθολογία ΕΦ Νέο Κύμα των εκδόσεων Alien στην λογική τιμή των 6 ευρώ. Βιβλίο που έψαχνα εδώ και χρόνια, θα ξεκινήσω σύντομα την ανάγνωση του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alanon Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 απο υπαιθρια αγορα και βιβλιοπωλεια στο ξυλοκαστρο 1. λαβινια - λεγκεν 2. ο τελευτιος ναιτης - κουρυ 3. η διαθηκη - περντου 4. το φυλακτο της σαμαρκαδνης- στραουτ 5. το ματι του γκολεμ - στραουτ 6. η κοιλαδα των σπαθιων - λαμπαρδης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCatGirl Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Στην ολιγόωρη στάση μου στην Θεσ/νίκη πριν λίγες ημέρες, πέτυχα σε ένα περίπτερο: Ωρόρα ν. 32 - Ιστορίες σε παράξενες θάλασσες (1 ευρώ!!!!!) και Peter Straub - Στο σκοτεινό δωμάτιο (προσφορά, 4,40 ευρώ) Γι'αυτό την αγαπώ τη Θεσσαλονίκη..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Ο πανμέγιστος tetartos μου χάρισε το ''Von Bek'' του Αιώνιου Πρόμαχου του Μιχαλάκη, τον ευχαριστώ πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted August 9, 2012 Share Posted August 9, 2012 (edited) Χμμμ... η ανάλογη έκφραση θα πρέπει να είναι: ο τρις-πανμέγιστος Δημήτρης μου έδωσε (παλιότερα) τον Κόσμο-Δακτύλιο του Larry Niven και (προσφάτως) το Πταθ του Van Vogt και Παράξενες Πόλεις (μτφ. Μπαλάνος) το κακό... τετάρτωσε με ένα βιβλιοδάνειο του Spock, του οποίου μάλιστα την καταπληκτική διπλωματική εργασία προσφάτως είχα την ευχαρίστηση να διαβάσω. "Ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία" στη μουσική, με εστίαση στο μπαρόκ και εφαρμογή στις 4 εποχές του Vivaldi. Είναι must! Edited August 9, 2012 by tetartos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrex Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Σήμερα έκανα μια βόλτα στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στα παλαιοβιβλιοπωλεία και αγόρασα μεταχειρισμένα, αλλά όλα σε πολύ καλή κατάσταση, τα: Σκοτεινό Ποτάμι- Dennis Lehane 1ευρώ Υφαντόκοσμος- Clive Barker Φρανκενστάιν- Μary Shelley Τα δύο τελευταία με 12ευρώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Τον Υφαντόκοσμο τον πήρες σε κανονική έκδοση ή σε πόκετ μέγεθος; (είχε βγει παλιότερα από τη σειρά Bell best seller). Αν πήρες την κανονική έκδοση, πολύ καλή τιμή, αν πήρες την πόκετ έκδοση, τσιμπημένη. Από ολόκληρο μοναστηράκι άντεξες και πήρες μόνο 3 βιβλία; Από Lehane να πάρεις και το Νησί των καταραμένων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Αγόρασα από μια "έκθεση βιβλίου" που έχει κάθε καλοκαίρι στο χωριό τους Αδερφούς Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι και τη συλλογή του Αίολου "Σόλομον Κέιν: Κόκκινες Σκιές" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCatGirl Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Παρήγγειλα τα εξής: 1) Οι ιτιές - A. Blackwood 2) Carmilla - J.S. LeFanu 3) Hellraiser - C. Barker 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Παρήγγειλα τα εξής: 3) Hellraiser - C. Barker Καιρός ήταν να παραγγείλεις και να διαβάσεις αυτό το κλασσικό βιβλίο. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Θαυμαστός καινούριος κόσμος, Χαξλευ Πολεμικός πιλότος, Εξιπερι Οι αδελφοί Αδελφές, Πατρικ Ντεγουιτ Η δασκάλα με τα μαύρα και άλλες ιστορίες τρόμου, Συλλογικό - Μεταίχμιο Το τελευταίο ταξίδι, έντεκα νουάρ ιστορίες, Συλλογικό - Μεταίχμιο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCatGirl Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 Καιρός ήταν να παραγγείλεις και να διαβάσεις αυτό το κλασσικό βιβλίο. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Και εγώ το πιστεύω.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fan-tasy Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 "Λαξευμένο Δίχτυ" και "Ο Λαξευτής των Στοιχείων" για μόλις 5€ το ένα. Τώρα μένει να βρω και το 1ο της τριλογίας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts