Jump to content

Τι βιβλία αγοράσατε;

DinMacXanthi

Recommended Posts

Καταρχήν να πώ ότι σας ζηλεύω όλους εσάς εκεί στην Αθήνα. Έχετε τόσους προορισμούς για βιβλία...ω!  Μπήκα και εγώ σήμερα σε ένα βιβλιοπωλείο μόνο για να δώ και αγόρασα το Ρέκβιεμ του Γκράχαμ Τζόις -6 ευρώ. Επίσης να ρωτήσω τους πιό σχετικούς... το Wheel of time είναι καλή περίπτωση; Γιατί ένας φίλος μου, με έχει ξεσηκώσει να το πάρω...ρωτάω εδώ λοιπόν γιατί εκτιμώ πολύ τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.

μόνο αν αναρωτιέσαι πως θα ήταν μαζί ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών με το Dune.

• Like 3

Από τον Λιβάνη στην Σόλωνος:

01. Άντι Τουομάινεν - Ο Θεραπευτής (εκδόσεις Λιβάνη). 8,90 ευρώ

Φρέσκο-φρέσκο, θα διαβαστεί άμεσα!

Και από το Μοναστηράκι:

01. Φιλιπ Κερ - Οι βιολέτες του Μάρτη (εκδόσεις Κέδρος). 3 ευρώ.
02. Άντριου Νέιντερμαν - Ο δικηγόρος του διαβόλου (εκδόσεις Πατάκη). 3 ευρώ.
03. Αντρέα Καμιλέρι - Σκύλος από τερακότα (εκδόσεις Πατάκη). 3 ευρώ.
04. Μπουαλό/Ναρσεζάκ - Οι λύκαινες (εκδόσεις Κέδρος). 2 ευρώ.
05. Τζορτζ Πελεκάνος - Δίλημμα δικαίου (εκδόσεις Οξύ). 4 ευρώ. 
06. Έμα Ντόναχιου - Το δωμάτιο (εκδόσεις Ψυχογιός). 5 ευρώ. Σούπερ τιμή!

Με 20 ευρώ:

01. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Ένας ξαφνικός θάνατος (εκδόσεις Ψυχογιός)
02. Αλεξάντερ Σόντερμπεργκ - Ο Ανδαλουσιανός φίλος (εκδόσεις Μεταίχμιο)

επειδη ειναι εποχη που ολη η ευρυτερη οικογενεια ετοιμαζεται για το εξοχικο καναμε ομαδικο πακετακι απο πολιτεια ...

για εμενα

1. 2001 η οδυσσεια του διαστηματος - α. Κλαρκ

2. ο αρχοντας των μυγων- γ. γκολντινγκ

3. η χαμενη βιβλιοθηκα του αλχιμιστη - σιμονι (ειχα διαβασει τον εμπορο των καταραμενων βιβλιων και ειναι ουσιαστικα ενα νεα μυστηριο με τους ιδιους περιπου πρωταγωνιστες)

για τη συζυγο

Inferno- ν, μπραουν

το μηλο βγηκε απο τον παραδεισο - ε. ακριτα

Τελικα εκανα την παραγγελια μου απο την Πρωτοπορια για να τσεπωσω τα μεταχειρισμενα του A Song of Ice and Fire που ειχε διαθεσιμα. Αυτα ηταν οι 2 τομοι Χορος των Δρακων και το Βορα Ορνιων. Για να συπληρωσω το ποσο και να εχω δωρεαν μεταφορικα, εβαλα κι αλλα δυο βιβλια απο την προσφορα 40%, Τα Βουνα της Τρελας του Λαβκραφτ και το Σφαγειο Νουμερο Πεντε του Βονεγκατ. Μονο που παραλαμβανοντας την παραγελλια το ποσο ηταν μικροτερο απο αυτο περιμενα. Ανοιγοντας το πακετακι, βρηκα μεσα μονο τεσσερα βιβλια και ενα σημειωμα. Ελειπε το "Σφαγειο" και το σημειωμα με ενημερωνε οτι εχει εξαντληθει απο τον εκδοτη, οποτε εκτελεσαν την υπολοιπη παραγγελια μου μονο. Οκ, μικρο το κακο, αλλα θα προτιμουσα να ειχαν επικοινωνησει μαζι μου για να με ενημερωσουν και τοτε ισως να εβρισκα εναν αλλον τιτλο για να κλεισει η πενταδα. Αλλα αφου ετσι κι αλλιως δεν μου χρεωσαν μεταφορικα, δεν πειραζει.

Τα μεταχειρισμενα, μονο μεταχειρισμενα δεν ειναι. Μοιαζουν σα να μην εχουν ανοιχθει καν! Ουτε καν για ξεφυλλισμα. Ουτε η παραμικρη τσακιση στην πλατη. Ελπιζω μεχρι το Σεπτεμβριο που σκεφτομαι να ξαναπιασω Μαρτιν, να βρω και τα υπολοιπα βιβλια του στα μεταχειρισμενα. Αν τα παρει κανενος το ματι του πριν απο μενα ας σφυριξει κλεφτικα παρακαλω!

Αναλυτικα λοιπον

Βορα Ορνιων

Χορος των Δρακων Α

Χορος των Δρακων Β

Τα Βουνα της Τρελας

• Like 2

Τα μεταχειρισμένα μπορούμε να τα βρούμε από το ίντερνετ ή πρέπει να πας στο κατάστημα;

Τα μεταχειρισμένα μπορούμε να τα βρούμε από το ίντερνετ ή πρέπει να πας στο κατάστημα;

Τα βρίσκεις και από το Ίντερνετ. Χτυπάς στην φόρμα της Πρωτοπορίας και αν υπάρχει σε μεταχειρισμένο αυτό που θέλεις, τότε θα το λέει. Δες π.χ. εδώ. Και gregacm τα βιβλία σου ήρθαν κατευθείαν στο σπίτι ή όχι;

• Like 1

Κατευθειαν σπιτι με την ταχυδρομικη που συνεργαζεται η Πρωτοπορια. Παλιοτερα θυμαμαι, συνεργαζοταν με τα ΕΛΤΑ και μου ερχοταν ειδοποιητηριο στο σπιτι, για να παω να τα παραλαβω.

Τα Βουνα της Τρελας

Aμα δεν εχεις ξαναδιαβασει Λαβκραφτ, καλυτερα να μην ξεκινησεις με αυτο. Οχι λογω ποιοτητας της νουβελας, το αντιθετο, ειναι μεγαλειωδης, αλλα ο Λαβκραφτ ειναι ιδιαιτερος και εδω η ... ποσοτητα ειναι μεγαλη. Ο αμυητος αναγνωστης μπορει να κουραστει, πραγμα που συνεβη με πολλα παιδια εδω μεσα. Ε και δεν λεει να τον παρεις τον ΧΦΛ με στραβο ματι απο την αρχη..

• Like 2

Τα μεταχειρισμενα, μονο μεταχειρισμενα δεν ειναι. Μοιαζουν σα να μην εχουν ανοιχθει καν! Ουτε καν για ξεφυλλισμα. Ουτε η παραμικρη τσακιση στην πλατη. 

Χμ, το 90% των διαβασμένων μου είναι έτσι. Απείραχτα. Οπότε μη σου κάνει εντύπωση, κυκλοφορούμε ανάμεσά σας. :p

• Like 3

Καταρχήν να πώ ότι σας ζηλεύω όλους εσάς εκεί στην Αθήνα. Έχετε τόσους προορισμούς για βιβλία...ω!  Μπήκα και εγώ σήμερα σε ένα βιβλιοπωλείο μόνο για να δώ και αγόρασα το Ρέκβιεμ του Γκράχαμ Τζόις -6 ευρώ. Επίσης να ρωτήσω τους πιό σχετικούς... το Wheel of time είναι καλή περίπτωση; Γιατί ένας φίλος μου, με έχει ξεσηκώσει να το πάρω...ρωτάω εδώ λοιπόν γιατί εκτιμώ πολύ τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το καλύτερο fantasy όλων των εποχών. Το Eye of the World το διαβάζω 1 φορά το χρόνο από το 1991. 

Τα Βουνα της Τρελας

Aμα δεν εχεις ξαναδιαβασει Λαβκραφτ, καλυτερα να μην ξεκινησεις με αυτο. Οχι λογω ποιοτητας της νουβελας, το αντιθετο, ειναι μεγαλειωδης, αλλα ο Λαβκραφτ ειναι ιδιαιτερος και εδω η ... ποσοτητα ειναι μεγαλη. Ο αμυητος αναγνωστης μπορει να κουραστει, πραγμα που συνεβη με πολλα παιδια εδω μεσα. Ε και δεν λεει να τον παρεις τον ΧΦΛ με στραβο ματι απο την αρχη..

Εχω διαβασει και το Ναο του Τρομου (αυτο καπου το εχω δανεισει και δεν θυμαμαι που) και την Υποθεση του Τσαρλς Ντεξτερ Γουορντ! Πρωταρη δεν με λες αλλα εχω ψωμια ακομα να φαω... Βασικα αυτο το παρηγγειλα γιατι η γενικη εντυπωση που εχω αποκομισει, ειναι οτι προκειται για ενα απο τα καλυτερα -αν οχι καλυτερο- βιβλιο του Λαβκραφτ συν το οτι ειχε εκπτωση 40% (οπως προανεφερα).

Τα μεταχειρισμενα, μονο μεταχειρισμενα δεν ειναι. Μοιαζουν σα να μην εχουν ανοιχθει καν! Ουτε καν για ξεφυλλισμα. Ουτε η παραμικρη τσακιση στην πλατη. 

Χμ, το 90% των διαβασμένων μου είναι έτσι. Απείραχτα. Οπότε μη σου κάνει εντύπωση, κυκλοφορούμε ανάμεσά σας. :p

Ρε συ, προσπαθησα να τα ξεφυλλισω και το εξωφυλλο δεν ανοιγε πανω απο 45 μοιρες! Τοσο πολυ πια τα προσεχετε;! Τι να πω;! Μπραβο σας! Γενικα κι εγω προσπαθω να τα προσεχω τα βιβλια μου, αλλα αυτο το πραγμα μου φανηκε πραγματικα εντυπωσιακο!

Edited by gregacm

Κατευθειαν σπιτι με την ταχυδρομικη που συνεργαζεται η Πρωτοπορια. Παλιοτερα θυμαμαι, συνεργαζοταν με τα ΕΛΤΑ και μου ερχοταν ειδοποιητηριο στο σπιτι, για να παω να τα παραλαβω.

Μάλιστα. Άρα λοιπόν κάτι λάθος έκανε ο φίλος μου και τα βιβλία έμειναν στην Αθήνα. Έκανα και μία ακόμη παραγγελία την οποία και θα αναφέρω όταν του έρθει. Στάμπαρα και μερικά Dragonlance, αλλά αρκετά λεφτά ξόδεψα προς το παρόν. Ίσως να τα πάρω κάποια στιγμή αργότερα.

Edited by Δημήτρης

αρκετά λεφτά ξόδεψα προς το παρόν. Ίσως να τα πάρω κάποια στιγμή αργότερα.

Καλημέρα σας. Αυτό με τις παραγγελίες από το ίντερνετ είναι λίγο εθιστικό. Το αναφέρω γιατί και εγώ έκανα πρόσφατα κάποια παραγγελία και μετά από δυο μέρες ακόμη μία και φεύγουν αέρα τα λεφτά και ανυπομονείς να αγοράσεις κι' άλλα, κι' άλλα...λαιμαργία σκέτη. Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει τρομερά καλή έκπτωση σε πολλούς τίτλους που ειδικά εδώ επαρχία, τους χρυσοπληρώνει κανείς.

• Like 3

αρκετά λεφτά ξόδεψα προς το παρόν. Ίσως να τα πάρω κάποια στιγμή αργότερα.

Καλημέρα σας. Αυτό με τις παραγγελίες από το ίντερνετ είναι λίγο εθιστικό. Το αναφέρω γιατί και εγώ έκανα πρόσφατα κάποια παραγγελία και μετά από δυο μέρες ακόμη μία και φεύγουν αέρα τα λεφτά και ανυπομονείς να αγοράσεις κι' άλλα, κι' άλλα...λαιμαργία σκέτη. Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει τρομερά καλή έκπτωση σε πολλούς τίτλους που ειδικά εδώ επαρχία, τους χρυσοπληρώνει κανείς.

Πολύ εθιστικό θα έλεγα εγώ. Δεν είναι και λίγο πράμα να βλέπεις αυτά που θέλεις να πάρεις πέντε και δέκα ευρώ κάτω. Ξόδεψα πολλά έτσι αλλά επειδή μακροπρόθεσμα θα βγω κερδισμένος, είπα να κάνω την υπέρβαση.

Edited by Δημήτρης
  • Like 2

Με 30 ευρώ ακριβώς πήρα τα εξής:

01. Κρις Γούντινγκ - Το στοιχειωμένο πνεύμα της Ελάιζαμπελ (εκδόσεις Μίνωας)
02. Μιτς Κάλιν - Tideland (εκδόσεις Πλατύπους). Επιτέλους!
03. Στέφαν Μπράις - Ο αγγελοπλάστης (εκδόσεις Καστανιώτη)
04. Γκονσάλο Μ. Ταβάρες - Ιερουσαλήμ (εκδόσεις Καστανιώτη)
05. Μάθιου Χολ - Η τέχνη του σπασμένου γυαλιού (εκδόσεις Καστανιώτη)
06. Τόμας Μακγουέιν - Η κούρσα του θανάτου (εκδόσεις Ζαχαρόπουλος). 
07. Αγκότα Κρίστοφ - Το τρίτο ψέμα (εκδόσεις Εξάντας)
08. Αγκότα Κρίστοφ - Η απόδειξη (εκδόσεις Εξάντας)
09. Τζουζέπε Φεραντίνο - Φέρτε μου το κεφάλι του Πέρικλε Σκαλτσόνε (εκδόσεις Τραυλός)

Αγόρασα τα:

Joe Hill - Κουτί σε σχήμα καρδιάς

Robert E. Howard - Κόναν ο κατακτητής

Robert E. Howard - Ο Άρχοντας των νεκρών

Micheal Gruber - Στον τροπικό της νύχτας

Δεν έχω διαβάσει ποτέ Howard αλλά τα βρήκα και τα 2 με 7 ευρώ.

• Like 1

Λίγο πρίν, Dean Koontz -Με την άκρη του ματιού του. - 4 ευρώ.

Βρήκα και το Χρήσιμα αντικείμενα του Κίνγκ με 8 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο καλή τιμή..εάν γνωρίζει κανείς ας μου πεί για να περάσω να το πάρω σύντομα...

Έγινε...και αυτό...Πάμε για άλλα....:)

Edited by Airbourne

Λίγο πρίν, Dean Koontz -Με την άκρη του ματιού του. - 4 ευρώ.

Βρήκα και το Χρήσιμα αντικείμενα του Κίνγκ με 8 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο καλή τιμή..εάν γνωρίζει κανείς ας μου πεί για να περάσω να το πάρω σύντομα...

Είναι πολύ καλή τιμή.Η κανονική του τιμή ειναι στα 17,5.

• Like 1

Δεν έχω διαβάσει ποτέ Howard

υπάρχουν αρκετοί σε αυτό το φόρουμ που σε ζηλεύουν θανάσιμα
  • Like 2

Αγορές των τελευταίων ημερών

Μυγαλή.Η δηλητηριώδης αράχνη.-Τ.Ζονκε

Metro 2033

Τριγυρίζοντας σε μικρό τόπο.-P.Dick (ένας Dick να υπάρχει στη βιβλιοθήκη για τις δύσκολες στιγμές)

Να έχεις και να μην έχεις-Χεμινγουέι (από εφημερίδα)

Το πνεύμα του χρόνου.-Θ.Βέμπος

:aclosedeyes:

Edited by nquees
  • Like 1

Φρέσκα-φρέσκα:

01. Ντέιβιντ Χιούσον - The Killing (εκδόσεις Λιβάνη)
02. Φίτσεκ/Τσόκος - Μαθήματα νεκροψίας (εκδόσεις Λιβάνη)

• Like 1

1. Dune - Frank Herbert

2. Υψικάμινος - Ανδρέας Εμπειρίκος

3. Στο Φάρο - Virginia Woolf

Από το βιβλιοπωλείο της Ars Nocturna στην Λέκκα, με 20 ευρώ:

01. Γκρεγκ Χάρβιτζ - Είσαι ο επόμενος (εκδόσεις Λογείον). Επιτέλους στα χέρια μου!
02. Τζακ Κέτσαμ - Δικαίωμα στη ζωή (εκδόσεις Λογείον)

Και μου έδωσαν δωράκι το Γάτες και Σκύλοι του Λάβκραφτ.

Και από το Μικρό Μοναστηράκι με 3 ευρώ:

01. Σάρα Παρέτσκι - Ολική αναπηρία (εκδόσεις Γαβριηλίδη). Πρώτο βιβλίο της σειράς με ηρωίδα την Β. Ι. Βαρσάβσκι. Έχει κυκλοφορήσει και από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί με τον τίτλο Συμβόλαιο θανάτου.
02. Σάρα Παρέτσκι - Τα μπλουζ της πόλης των ανέμων (εκδόσεις Plus One). Συλλογή διηγημάτων με την ίδια ηρωίδα.
03. Τζέιμς Γκάμπριελ Μπέρμαν - Ο απρόσκλητος (εκδόσεις Plus One)

Edited by BladeRunner