Jump to content

Τι διαβάζετε;

RObiN-HoOD
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατό, να μην γράφετε κριτικές για βιβλία σε αυτό το topic, επειδή, στο topic με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι σελίδες και χάνονται οι κριτικές μέσα σε αυτές.

Μπορείτε να κάνετε post τις κριτικές σας μέσα στο topic του εκάστοτε συγγραφέα/βιβλίου (αν υπάρχει), αν δεν υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Αυτό θα βοηθούσε πολύ υποψήφιους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο/συγγραφέα και θέλουν να διαβάσουν κριτικές.

Recommended Posts

Ξεκίνησα το 4ο μέρος του προϊστορικού έπους της αουελ τζην ο ποταμός τής μεγάλης μητέρας

Ξεκίνησα το ''Στη Φωλιά του Κούκου'' του Κεν Κέισι.

Edited by Δημήτρης

Μετα τον υπεροχο κυριο Μονταλμπαν,θα αλλαξω εντελως θεμα και θα ξεκινησω το Μεμνοχ ο Διαβολος της Αν Ραϊς!

• Like 1

Διαβάζω τον Υφαντόκοσμο, του Clive Barker. Θα σχολιάσω στο τόπικ του όταν τελειώσω. Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον βιβλίο, αυτό από τώρα μπορώ να το πω.

Διαβάζω το "Sweeney Todd, ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ" άγνωστου συγγραφέα και το "Λάθος οδηγίες" του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Να πιάσω Μπάλλαρντ, Παδούρα ή να συνεχίσω την μάχη με το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας; Ιδού η απορία... Άσε που τελείωσα και το 1Q84 του Μουρακάμι και με τραβάει ο δεύτερος τόμος...

Παράλληλα 2 μεγάλα βιβλία; Καλύτερα Μπάλλαρντ.

Εγώ έπιασα το

Ο Κατασκευαστής των Άστρων

του Όλαφ Στάπλεντον

Είχα διαβάσει λίγο στην αρχή και λέω να το τελειώσω, αν και έτσι περιγραφή και αφήγηση όλη την ώρα καταντά κομματάκι κουραστικό.

Διαβάζω το "Sweeney Todd, ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ"

Θα το μετανιώσεις πολύ φοβάμαι...

τελειωνω το storm of swords το 2ο τομο του martin και λεω να ξεκινησω στο μεσοδιαστημα κανα stephen king η barker η ακομα και να ξαναδιαβασω το fight club στο φτερο :mf_bookread:

Ξεκίνησα την Τσακισμένη Ακτή του Peter Temple

Είμαι βέβαια ακόμα στην 50, αλλά καλό μου φαίνεται μέχρις στιγμής...

Διαβάζω το Κοσμόπολις του Ντελίλο. Δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι θα σας πω στο τέλος (αν θυμηθώ).

Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει αρκετά δύσπιστος, όσον αφορά ελευθεριακούς κουλτουριάρηδες συγγραφείς/σκηνοθέτες/καλλιτέχνες κλπ που κράζουν το σύστημα και τον δυτικό κόσμο, αλλά ζούνε μια χαρά στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου, απολαμβάνοντας τα έσοδα από την τελευταία παγκόσμια επιτυχία τους. Υποκρισία είναι η λέξη;

Edited by Anwrimos23
  • Like 1

Διαβάζω το "Sweeney Todd, ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ"

Θα το μετανιώσεις πολύ φοβάμαι...

Δεν νομίζω, μια σταλιά βιβλιαράκι να με κουράσει τόσο. Προς το παρόν το βρίσκω διασκεδαστικό και παλιομοδίτικο και σήμερα λογικά θα το τελειώσω.

ξεκιναω το πρωτο βιβλιο της τριλογιας του j. abercrombie το κάλεσμα του ξιφους

Εμένα μου άρεσε, αν σου λέει κάτι αυτό. Πολύ ρεαλιστικό, όλο λεπτομέρειες που σε μπάζουν στην ατμόσφαιρα εποχής. Περιμένω να φτηνύνουν τα επόμενα..

Εμένα μου άρεσε, αν σου λέει κάτι αυτό. Πολύ ρεαλιστικό, όλο λεπτομέρειες που σε μπάζουν στην ατμόσφαιρα εποχής. Περιμένω να φτηνύνουν τα επόμενα..

τα εχω παρει και τα 3 εδω και ενα χρονο περιπου και ολο αναβαλλω το ξεκινημα της σειρας. κατι λιγες σελιδες που διαβασα μου ανοιξαν την ορεξη. φυσικα και μου λεει κατι το οτι σου αρεσε. παντα για μενα μετρανε οι γνωμες ειτε θετικες ειτε αρνητικες. απλα εχω πολυ μικρο δειγμα για τη συγκεκριμενη σειρα.

Διάβασα το ''Στη Φωλιά του Κούκου'' του Κεν Κέισι. Καλό ήταν, αν και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα καλύτερο. Η ιστορία είναι λίγο- πολύ γνωστή. Η ησυχία- τάξη- ασφάλεια ενός ψυχιατρικού ιδρύματος διαταράσσεται, όταν θα κάνει την εμφάνιση του ένας ταραχοποιός τρόφιμος. Η πανίσχυρη αρχινοσοκόμα βλέπει στο πρόσωπο του να απειλείται η παντοδυναμία της και η πυγμή με την οποία διοικεί την πτέρυγα, και συγκρούεται μαζί του στα ίσια. Η όλη ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια ενός από τους τροφίμους, και συγκεκριμένα του Ινδιάνου που είναι σαν τα ψηλά βουνά. Αυτό μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που με άρεσε όσο και αιφνιδίασε συγχρόνως γιατί περίμενα να την διηγείται ο ΜακΜέρφι, όμως τελικά αυτή η αποστασιωποιημένη αφήγηση λειτουργεί θετικά. Έχουμε έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις σκέψεις του, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ ωραίες. Αγαπημένη μου αυτή του υφαντουργείου. Στα συν και η καλή γραφή του Κέισι.

Όμως θα έλεγα ότι τα όποια θετικά σταματούν εδώ. Και πρώτα απ' όλα, η αναπόφεκτη σύγκριση με την ταινία. Έχω σαν αρχή, όποτε ένα βιβλίο γίνει ταινία, να το διαβάζω και μετά να την βλέπω. Αυστηρά με αυτή την σειρά, γιατί διαφορετικά το διάβασμα γίνεται αγγαρεία. Με την σπανιότητα του βιβλίου όμως πρωτού επανεκδοθεί, ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό. Το λοιπόν είναι πως είναι μία από τις ελάχιστες φορές που ευχαριστήθηκα το έργο περισσότερο. Η όλη υπόθεση προσφέρεται για τρελό κυνισμό, που είναι κάτι που μου αρέσει πολύ να συναντώ όποτε διαβάζω. Ενώ λοιπόν το έργο βρίθει από αυτόν, στο βιβλίο δεν ισχύει αυτό. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα ήθελα. Είναι θα έλεγα κάπως πιο ''ψυχρό''. Επίσης υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο τους. Π.χ. ποιος τρόπος ήταν πιο απολαυστικός όταν πήγαν για ψάρεμα; ;-) Ή το ''wake up boys, wake up. It's medication time, medication time!'' που θα είναι πάντοτε μία από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει. :worshippy: Και διάφορα άλλα που μου άρεσαν πιο πολύ.

Όλα αυτά πάντα εν συγκρίσει με το έργο. Γιατί από μόνο του επαναλαμβάνω ότι το βιβλίο είναι αρκετά καλό και το προτείνω για διάβασμα. Χάρηκα πολύ όταν ξαναβγήκε και περίμενα πως και πως να το αγοράσω. Τώρα λέω να πιάσω Λόρδο Ντάνσανυ.

Edited by Δημήτρης
  • Like 1

Ξεκίνησα το "A Monster Calls" του Patrick Ness. Έχω διαβάσει πάρα πολύ λίγο μέχρι τώρα αλλά το βιβλίο είναι πανέμορφο με φοβερή εικονογράφηση.

Για να πάρετε μια ιδέα http://www.amazon.co.uk/A-Monster-Calls-ebook/dp/B006P0MWJQ/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1353570447&sr=8-6#_

• Like 1

Ξεκίνησα το "A Monster Calls" του Patrick Ness. Έχω διαβάσει πάρα πολύ λίγο μέχρι τώρα αλλά το βιβλίο είναι πανέμορφο με φοβερή εικονογράφηση.

Για να πάρετε μια ιδέα http://www.amazon.co...53570447&sr=8-6#_

Αν το τελειώσεις στείλε μου μια άποψη με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος συγγραφέας!

Διαβάζω τον Αόρατο άνθρωπο του Wells. Μέχρι τώρα αρκετά ανάλαφρο μου φάινεται. Θα δείξει η συνέχεια.