Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Δηλαδή, πάει κι αυτός για φούντο οσονούπω;

post-2405-0-82892900-1430672951_thumb.png

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Kαλά ντε, μην σκοτώνεστε στον σχολιασμό...ένας, ένας!

Νομίζω τώρα ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια που κυκλοφόρησαν πρόωρα οπότε θα πάμε σε πιο νορμάλ ρυθμούς. Σε γενικές γραμμές καλή κι αυτή η σεζόν αν και το 4ο επεισόδιο ήταν ελαφρώς κατώτερο. Κλασικά γυμνό για το γυμνό και η σκηνή με τις Ζήνες πολύ Xena βρε αδερφέ, ελαφρώς μπασκλασαρία για ΗΒΟ, Game of thrones και σια. Την Ελλάρια την έχουνε κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έγραψε ο Μάρτιν, λελ. Νομίζω είχαμε ήδη κι έναν θάνατο χαρακτήρα-που-ζει-στα-βιβλία-ακόμη-και-δεν-θα-το-περιμένετε αν και προσωπικα τον είχα στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων για ψόφο ούτως ή άλλως. Και μια που λέμε για κορυφή της λίστας...(σπόιλερ για το πρόσφατο επεισόδιο 4):

11109170_936465973040548_742875462507356

• 2 weeks later...

Εγώ πάντως με το 5ο κατάλαβα γιατί έστειλαν μόνο τα 4 πρώτα για preview.... πάει ο ρυθμος, πάνε όλα.... πίσω στην 4η σεζόν μας πήγανε....

• 2 weeks later...

Ok, καταλαβαίνω την απογοήτευση με τη φετινή σεζόν που είναι ίσως η χειρότερη της σειράς αλλά πειτε και δυο κουβέντες. Νομίζω είναι λογικό να πέσει κάπως το επίπεδο γιατί και στα βιβλία εδώ γίνεται κοιλιά αλλά δυστυχώς οι αλλαγές που έκαναν με την ελπίδα να το κάνουν καλύτερο το έκαναν χειρότερο.

(προφανώς ακολουθούν σπόιλερ μέχρι και για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της ΗΒΟ και κάτι ψιλά από τα βιβλία)

Πχ αντί να βάλουν τον Τζέιμι να τριγυρνά στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα και να διαπραγματεύεται με Φρέη και Τούληδες πάει στην κορανηψιά του κι έχει και τον Μπρον μαζί που στα βιβλία πλέον δεν έχει να προσφέρει κάτι αλλά στη σειρά είναι δημοφιλής και ωραίος τυπάς. Sounds good. Επίσης έχει και υλικό με τα Sand Snakes αλλά από την εισαγωγή τους ήδη τα έχει κάψει. Μέτριες ερμηνείες και κακό σενάριο. Επιπλέον η μάνα τους δεν έχει λογική στη σειρά. Καταλαβαίνω ότι την έκαναν μίγμα με την άλλη την τύπισσα από το βιβλίο αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα. Μισεί τους Λάννιστερ που σκότωσαν τον Όμπερυν(ενώ ο ίδιος προσφέρθηκε εθελοντικά και οι Λάννιστερ δεν είχαν ιδέα ποιός και αν θα υπερασπιστεί τον Τύριον). Οκ, ας το δεχτώ. Θέλει να τους κάνει να πονέσουν και θεωρεί χρυσή ευκαιρία το ότι έχουν στο κάστρο τους την κόρη της Σέρσι. Ο άρχοντας Ντοράν διαφωνεί οπότε η Ελλάρια αποφασίζει να δράσει και διατάζει τα Sand Snakes να...πιάσουν τη νεαρή Λάννιστερ αιχμάλωτη; Μα η μικρή ούτε μπορεί ούτε θέλει να φύγει. Πρακτικά είναι ήδη αιχμάλωτη. Αν θέλει απλά να τη σκοτώσει, γιατί δεν την σκοτώνουν εκεί που την απειλούν με το μαχαίρι; Wtf? Kαι μέσα σε όλα αυτά 2 ξεχωριστές συμμορίες μπαίνουν στους κήπους του παλατιού χωρίς πρόβλημα και φτάνουν στο ζευγαράκι την ίδια στιγμή. Οποία σύμπτωσις! Ακολουθεί και η άθλια α-λα-Xena μάχη και δένει το γλυκό.

Αλλά οκ, μου γλυκαίνουν λίγο το θέμα με τα Sand Snakes στο τελευταίο επεισόδιο. Ψιλοτραγικό η καλύτερη σκηνή τους να είναι το κλασικό άσχετο γυμνό που χώνει η ΗΒΟ πάντως, να λέμε την αλήθεια.

Η Ντάνι ανοίγει τα fighting pits με αυστηρή προϋπόθεση να πολεμάνε ελεύθεροι μαχητές αλλά ξεκάθαρα σκοτώνονται σκλάβοι μπροστά στα μάτια της.

Ο Πέτυρ από evil mastermind απέκτησε τελικά iq ραδικιού; Το σχέδιο του δεν βγάζει νόημα. Παλιότερα τα σχέδια του κατέληγαν σε win-win καταστάσεις, τώρα κάθεται και χάνει κάτι με το ρίσκο να κερδίσει κάτι παρόμοιας αξίας...

Τουλάχιστον κράτησαν το "Egg, I dreamed that I was old". Όποιος δεν βούρκωσε δεν έχει καρδιά.

• Like 2

Ok, καταλαβαίνω την απογοήτευση με τη φετινή σεζόν που είναι ίσως η χειρότερη της σειράς αλλά πειτε και δυο κουβέντες. Νομίζω είναι λογικό να πέσει κάπως το επίπεδο γιατί και στα βιβλία εδώ γίνεται κοιλιά αλλά δυστυχώς οι αλλαγές που έκαναν με την ελπίδα να το κάνουν καλύτερο το έκαναν χειρότερο.

(προφανώς ακολουθούν σπόιλερ μέχρι και για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της ΗΒΟ και κάτι ψιλά από τα βιβλία)

Πχ αντί να βάλουν τον Τζέιμι να τριγυρνά στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα και να διαπραγματεύεται με Φρέη και Τούληδες πάει στην κορανηψιά του κι έχει και τον Μπρον μαζί που στα βιβλία πλέον δεν έχει να προσφέρει κάτι αλλά στη σειρά είναι δημοφιλής και ωραίος τυπάς. Sounds good. Επίσης έχει και υλικό με τα Sand Snakes αλλά από την εισαγωγή τους ήδη τα έχει κάψει. Μέτριες ερμηνείες και κακό σενάριο. Επιπλέον η μάνα τους δεν έχει λογική στη σειρά. Καταλαβαίνω ότι την έκαναν μίγμα με την άλλη την τύπισσα από το βιβλίο αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα. Μισεί τους Λάννιστερ που σκότωσαν τον Όμπερυν(ενώ ο ίδιος προσφέρθηκε εθελοντικά και οι Λάννιστερ δεν είχαν ιδέα ποιός και αν θα υπερασπιστεί τον Τύριον). Οκ, ας το δεχτώ. Θέλει να τους κάνει να πονέσουν και θεωρεί χρυσή ευκαιρία το ότι έχουν στο κάστρο τους την κόρη της Σέρσι. Ο άρχοντας Ντοράν διαφωνεί οπότε η Ελλάρια αποφασίζει να δράσει και διατάζει τα Sand Snakes να...πιάσουν τη νεαρή Λάννιστερ αιχμάλωτη; Μα η μικρή ούτε μπορεί ούτε θέλει να φύγει. Πρακτικά είναι ήδη αιχμάλωτη. Αν θέλει απλά να τη σκοτώσει, γιατί δεν την σκοτώνουν εκεί που την απειλούν με το μαχαίρι; Wtf? Kαι μέσα σε όλα αυτά 2 ξεχωριστές συμμορίες μπαίνουν στους κήπους του παλατιού χωρίς πρόβλημα και φτάνουν στο ζευγαράκι την ίδια στιγμή. Οποία σύμπτωσις! Ακολουθεί και η άθλια α-λα-Xena μάχη και δένει το γλυκό.

Αλλά οκ, μου γλυκαίνουν λίγο το θέμα με τα Sand Snakes στο τελευταίο επεισόδιο. Ψιλοτραγικό η καλύτερη σκηνή τους να είναι το κλασικό άσχετο γυμνό που χώνει η ΗΒΟ πάντως, να λέμε την αλήθεια.

Η Ντάνι ανοίγει τα fighting pits με αυστηρή προϋπόθεση να πολεμάνε ελεύθεροι μαχητές αλλά ξεκάθαρα σκοτώνονται σκλάβοι μπροστά στα μάτια της.

Ο Πέτυρ από evil mastermind απέκτησε τελικά iq ραδικιού; Το σχέδιο του δεν βγάζει νόημα. Παλιότερα τα σχέδια του κατέληγαν σε win-win καταστάσεις, τώρα κάθεται και χάνει κάτι με το ρίσκο να κερδίσει κάτι παρόμοιας αξίας...

Τουλάχιστον κράτησαν το "Egg, I dreamed that I was old". Όποιος δεν βούρκωσε δεν έχει καρδιά.

Και εγώ πιστεύω ότι η σκηνή με τον Aemon Targaryen ήταν από τις καλύτερες αυτής της σεζόν. Κρίμα που φεύγει ο ηθοποιός γιατί ήταν πολύ ποιοτική η ερμηνεία του. Τώρα όσον αφορά τους θανάτους και τα grayscales που γίνονται σε άλλα άτομα από του βιβλίου δεν νομίζω προσωπικά ότι θα το πάνε σε άλλο μέρος απ' ότι τα βιβλία. Νομίζω ότι στρογγυλεύουν πλοκές με χαρακτήρες που είναι πιο δευτερεύοντες στα βιβλία ή έχουνε ψιλοχαθεί εκεί για να το κάνουνε πιο ενδιαφέρον αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα γίνει πάνω κάτω ότι και στα βιβλία.

Edited by Eugenia Rose

Ε όχι, η χειρότερη ήταν η 4η. Αυτή είναι πολύ  αξιοπρεπής και ευχάριστη.

Εγώ δεν θεωρώ την 5η τη χειρότερη σεζόν μέχρι στιγμής - κατά τη γνώμη μου είναι σίγουρα καλύτερη από τη 2η ή και την 1η (το πρώτο μισό της δεν με είχε ενθουσιάσει θυμάμαι). Αλλά μετά την 4η (που δύσκολα νομίζω θα ξεπεραστεί σε γεγονότα καθ' όλη τη διάρκειά της) φαίνεται λίγη (και η 3η ήταν μέχρι στιγμης καλύτερη, αλλά επιφυλλάσσομαι για τα τελευταία 3 επεισόδια).

Για το προχθεσινό επεισόδιο (7ο) ήταν κατά τη γνώμη μου μακράν το καλύτερο της σεζόν. Με εκνεύρισε δις, αλλά τουλάχιστον με αποζημίωσε στο φινάλε. Μόνο μία σκηνή βρήκα ουσιαστικά αχρείαστη, αλλά δεν πειράζει, άξιζε ως καλό οφθαλμόλουτρο.

Για μένα, πάντως, γι' αυτό που φαντάζομαι ότι η σειρά προσπαθεί να κάνει, το κάνει καλά ακόμα. Κι ελπίζω στα επόμενα να το κάνει και καλύτερα.

edit: Εντάξει, είναι αστείο, Σπύρο, πόσο διαφορετικά είναι τα γούστα των ανθρώπων. :p

Edited by Morfeas

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Η φετινή σαιζόν είναι για τα μπάζα. Ευτυχώς, μικρός επιβίωσα βλέποντας Δυναστεία, οπότε αυτή η κακιά απομίμηση απλώς με διασκεδάζει.

Κατά τα άλλα, συνεχίζω απτόητος την παρακολούθησή του, εν μέσω διαλειμμάτων από την καταπληκτική Penny Dreadfull.

Για το 7ο επεισόδιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΡΑΣΠΟΪΛΕΡ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ!!!

Είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο της σαιζόν. Ούτε κατά διάνοια ένα από τα καλύτερα της σειράς στο σύνολό της, αλλά παραδέχομαι ότι κόντεψε να με κάνει καρδιακό σε μία σκηνή:

Οι ξεφτίλες οι παραγωγοί παραλίγο να στείλουν στον άλλο κόσμο τον ένα και μοναδικό

Bronn!!!

Μα πάνε καλά;!;!;! Αν είναι να πεθάνουν κάποιον, ας στείλουν στον αγύριστο τον κουλό! Ούτε σπαθί κουβαλάει, όλες οι γυναίκες τον φτύνουν, και είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε μόνος του.

Ένα άλλο αξιομνημόνευτο γεγονός ήταν η (ταρατατζούμ-ταρατατζούμ) συνάντηση του Τύριον με την ξανθούλα. Να πω την αμαρτία μου, περίμενα ότι η συνάντηση αυτή θα καθυστερούσε καμια-δυο σαιζόν ακόμα. Εξάλλου η Καλίσι δεν φαίνεται να έχει διάθεση να βρέξει τους αστραγάλους της, οπότε ο νάνος είχε άπλετο χρόνο να βολοδέρνει από 'δώ κι από 'κεί στις ερήμους, προσφέροντας άρτο, θεάματα και σοφία, ενώ παράλληλα να παλεύει να σώσει και το πουλί του από το κόψιμο για να το κάνουν ματζούνι.

Ευτυχώς, γιατί η ξανθούλα έχει ξελογιαστεί από το πουλί του μισθοφόρου ερωμένου της, ο οποίος το μόνο που ξέρει είναι οι αποκεφαλισμοί, και χωρίς τον γέρο να της βάζει φρένο, την έβλεπα σε λίγο να ξεπαστρεύει όσους δεν έχει καταβροχθίσει ο δράκος της.

Η σκηνή με την οποία κλείνει το επεισόδιο σίγουρα πρόσφερε χαμόγελα σε όσες Κατίνες παρακολουθούσαν (Να το παραδεχτώ; Θα το παραδεχτώ: κι εγώ χαμογέλασα κακιασμένα). Η Σέρσεϋ πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα (για την ώρα). Απομένει να δούμε πότε θα νεκρανασταθεί ο Πύργος (έτσι δεν λένε το βόδι που ξεμάτιασε τον πρίγκιπα του Ντορν;) και θα πάει να τη βγάλει από τη στενή.

Το δίδυμο Καλίσι-Τύριον (κανονικά) θα πρέπει να έχει πολύ ζουμί. Το τι θα καταφέρουν να κάνουν οι παραγωγοί είναι άλλη ιστορία.

Edited by Nirgal

Και να δω ποιος θα κυβερνήσει το έρημο το βασίλειο, η βασιλομήτωρ στη φυλακή, η βασίλισσα δύο κελιά πιο πέρα, ο βασιλιάς αμα μια γυναίκα δε του λέει τι να κάνει δεν... 

Η σκηνή του θανάτου του Aemon Targaryen πολύ ξεχωριστή και για το επεισόδιο και για τη σαιζόν.

Τώρα οι συμπτώσεις είναι πολλές όπως στον κήπο που φτάσανε όλοι μαζί ή στη φυλακή που η ομολογουμένως πιο όμορφη από τις συντρόφους της κοπελιά άρχισε να πειράζει τον άλλο ακριβώς όταν θα δρούσε το δηλητήριο, λες και είχε μετρήσει την επίδραση με ακρίβεια δευτερολέπτου, και τι βολικό είχε και το αντίδοτο!

Πάντως όχι ότι δε μου αρέσει ο κύκλος αυτός,

Πρόσφατα διάβαζα την άποψη του Μάρτιν ότι μπορεί το ταξίδι να είναι διαφορετικό ( βιβλία και σειρές ) αλλά θα καταλήξει στο ίδιο μέρος.

Και να κάνουμε και μερικά σχόλια μετά το τελευταίο επεισόδιο που για να αλλάξουμε και λίγο αέρα δεν είχε γυμνό.

Μου άρεσε η επίσκεψη στο βορρά του Τζων και η μάχη με τους Άλλους. Λυπήθηκα εκείνη την φύλαρχο με τα κοριτσάκια που έπεσε μαχόμενη. Μόνο με το σπαθί στη μονομαχία του Τζων με το Λευκό Διαβάτη δεν κατάλαβα τι έγινε.

Και μένα μου άρεσε το προχθεσινό :)

Για το σπαθί: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Valyrian_steel (αν δεν κάνω λάθος)

Και να κάνουμε και μερικά σχόλια μετά το τελευταίο επεισόδιο που για να αλλάξουμε και λίγο αέρα δεν είχε γυμνό.

Μου άρεσε η επίσκεψη στο βορρά του Τζων και η μάχη με τους Άλλους. Λυπήθηκα εκείνη την φύλαρχο με τα κοριτσάκια που έπεσε μαχόμενη. Μόνο με το σπαθί στη μονομαχία του Τζων με το Λευκό Διαβάτη δεν κατάλαβα τι έγινε.

Δεν κάνεις λάθος απλά φάνηκε σαν να απόρησε εκείνη τη στιγμή ο Τζων που έφαγε τον Λευκό Διαβάτη.

Δεν κάνεις λάθος απλά φάνηκε σαν να απόρησε εκείνη τη στιγμή ο Τζων που έφαγε τον Λευκό Διαβάτη.

Δεν ξέρω για τα βιβλία, αλλά στη σειρά δε θυμάμαι να το ξέρει ότι είναι το ίδιο πράγμα..... ή να το έχουν αναφέρει.....

Νομίζω δεν είχε δοκιμαστεί στην "σύγχρονη" εποχή Valyrian steel ενάντια σε white walker. Εξού και η έκπληξη.

Πολύ καλό επεισόδιο το 8, βάζει τη βάση για το παραδοσιακά κύριο και καλύτερο επεισόδιο κάθε σεζόν, το 9ο. Νομίζω ο κύριος λόγος ήταν ότι το 2ο μισό ήταν αποκλειστικά για έναν ήρωα σε στυλ ταινίας αλλά και επειδή δεν είχαμε τις χαζομάρες κάτω στο Ντορν. Με τον Σερ Φρέντζοουν λίγο αστείο καταντά να επιστρέφει ως μονομάχος, να τον ξαναδιώχνει κι αμέσως να ξαναγίνεται μονομάχος και να ξαναεπιστρέφει.

Αυτή η φύλαρχος αμέσως έγινε συμπαθής κι αμέσως είχε την τύχη των συμπαθητικών χαρακτήρων στο GoT...Ε, έλεος...

Τώρα οι συμπτώσεις είναι πολλές όπως στον κήπο που φτάσανε όλοι μαζί ή στη φυλακή που η ομολογουμένως πιο όμορφη από τις συντρόφους της κοπελιά άρχισε να πειράζει τον άλλο ακριβώς όταν θα δρούσε το δηλητήριο, λες και είχε μετρήσει την επίδραση με ακρίβεια δευτερολέπτου, και τι βολικό είχε και το αντίδοτο!

Νομίζω άφησαν το υπονούμενο ότι η τύπισσα υπολόγισε ότι κοντοζυγώνει η ώρα και έκανε επίτηδες στριπτίζ ώστε να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να αρχίσουν τα συμπτώματα. Επίσης, δεν έδειξε ότι πέρασε πολύ ώρα.Τους βγάλανε τις αρματωσιές και τους οδήγησαν στο μπουντρούμι μέσα σε λίγα λεπτά. Μόλις βολεύτηκαν, ο Μπρόν άρχισε να τραγουδάει και η άλλη ξεκίνησε τα δικά της.

• Like 1

Αυτή η σεζόν θα γίνει η 2η πιο αγαπημένη μου νομίζω (μετά την πρώτη).

Πάει και το 9ο..... one more to go.

Ήταν δυνατό το χθεσινό επεισόδιο και είχε και δράση.

Αλλά τώρα θέλω να αλληλοσφαχτούν όλοι στο βορρά (οι μεν γιατί κάψαν ετο καημένο το κοριτσάκι που πολύ το συμπαθούσα και οι δε διότι τους άξιζε από πριν ) και να μείνει μόνη η Σάνσα στο Γουίντερφελ.

11412343_972258462818401_891228800202681

Report Dany for leaving/afk

Kαλό το 9ο, αλλά οι αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία είναι ψιλοάθλιες. Όταν πχ ένα χαρακτήρα τον παρουσιάζεις έτσι στο προηγούμενο μόλις μέρος δεν μπορεί ξαφνικά να κάνει στροφή 180 μοιρών. Επίσης, το πως θα βοηθήσει ακριβώς ο Ρλορ τον Στάνις, δεν το έπιασα. Θα ρίξει φωτιά και θειάφι στο Γουιντερφελ; Καλά, στο Ντορν από την αρχή δεν έβγαζε νόημα. Τουλάχιστον είχε επιτέλους καλύτερα σκηνοθετημένες σκηνές.

11412343_972258462818401_891228800202681

Report Dany for leaving/afk

Kαλό το 9ο, αλλά οι αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία είναι ψιλοάθλιες. Όταν πχ ένα χαρακτήρα τον παρουσιάζεις έτσι στο προηγούμενο μόλις μέρος δεν μπορεί ξαφνικά να κάνει στροφή 180 μοιρών. Επίσης, το πως θα βοηθήσει ακριβώς ο Ρλορ τον Στάνις, δεν το έπιασα. Θα ρίξει φωτιά και θειάφι στο Γουιντερφελ; Καλά, στο Ντορν από την αρχή δεν έβγαζε νόημα. Τουλάχιστον είχε επιτέλους καλύτερα σκηνοθετημένες σκηνές.

Δεν θα ξυπνήσει τους δράκους που έχουνε πετρώσει η κάτι; Άντε στην επόμενη σεζόν θα δούμε το Στάννις να καβαλάει Δράκο. Από την άλλη μπορεί όλο το στόρυ του Στάννις να είναι ένα σύνολο από αλλεπάλληλα φιάσκο. Δηλαδή να μην γίνει κάτι και να χτυπιέται που θυσίασε τα πάντα. Αν και δεν το νομίζω. Πάντως έκανε κρα το επεισόδιο για Ιφιγένεια εν Αυλίδι.

'Ασχετο, το Ρ'λορ δεν σου κάνει λίγο Ινσμουθ. R'lyeh κλπ.  :p

Edited by Eugenia Rose

Ποιους δράκους, ρε συ Τζενούλα? (βλέπεις τι έπαθες τώρα έτσι :p) Κάτσε γιατί έχασα επεισόδια :p (όχι κυριολεκτικά, τα έχω δει όλα μέχρι στιγμής, αλήθεια)

Η φάση είναι πάντως ότι πλέον ο Στάννις μάς έγινε μισητός. Δηλαδή, στη σειρά, έχει μείνει μόνο η Ντάνυ και πρέπει όλοι να θέλουμε να γίνει βασίλισσα η Ντάνυ. Κι εγώ έτσι κι αλλιώς μαζί της ήμουνα (εξ απ' ανέκαθεν :p) αλλά τέσπα, κάπως αλλάζει το ύφος, μωρέ, δεν ξέρω. Δεν πρέπει να σφαζόμαστε για το ποιος θέλουμε να γίνει βασιλιάς; Αλλιώς τι σόι παιχνίδι είναι;

Εμένα πάντως πολύ μου αρέσει που επιτέλους μαθαίνω τι γίνεται στη συνέχεια. Ειλικρινά δηλαδή, έχουμε '15, του χρόνου θα είναι δέκα χρόνια ιστορία αυτό το πράγμα. Και μετά το ξενέρωμα που έφαγα με το τελευταίο βιβλίο, μάλλον είχα βαρεθεί. Είμαι υπέρ πλέον, και των αλλαγών, και της σειράς και δε συμμαζεύεται.

• Like 2

Οποία σύμπτωσις!

Πάρα πολλές συμπτώσεις έχει αυτή η σεζόν και μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα. Η νταρντάνα συναντάει το μικροδάχτυλο με τη μικρή Σταρκ τυχαία, ο μπαρμπα-Mormont τον κοντό και πάει λέγοντας. Γίνονται έτσι και στα βιβλία ή είναι τερτίπι της σειράς;

Επίσης έχω βαρεθεί η Καλίσι να ξελασπώνει πάντα με deus X machina λύση σε κάθε season.

Γίνονται έτσι και στα βιβλία ή είναι τερτίπι της σειράς;

Είναι τερτίπι της σειράς. Και μάλιστα εκνευριστικό (για μένα πάντα). Σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι μια σταλιά :p

Εγώ από την αρχή ήθελα ο Littlefinger να πάρει τον Iron Throne.

Οκ, θα γίνονταν πολύ περισσότερο χόρρορ και πολύ λιγότερο φάντασυ, αλλά τι να κάνεις....

Τώρα μόλις τα είδα κι εγώ.

Όοοοχι, γιατί έκαψαν το παιδίιιι;! Αφού ο Στάννις έδειχνε ότι δε συμφωνεί, τι τον έπιασε ξαφνικά;

Ο Σερ Γλυκούλης άχρηστος σ' αυτή τη σεζόν, συμφωνώ με τον Σταμάτη, αλλά να μην τον σκοτώσουν διότι λακκάκια.

Ενδιαφέρον όλο αυτό με τους WW. Μάλλον κάθε σεζόν πρέπει να έχει μια μεγάλη μάχη κατά το τέλος, εκεί που έχουμε αρχίσει να βαριόμαστε.

Επιτέλους κάνουν κάτι οι δράκοι! Μας πρήξανε τόσον καιρό, άχρηστοί κι αυτοί. Αν και, αν το καλοσκεφτείτε, όλα όσα έχουν κάνει ως τώρα οι δράκοι θα μπορούσαν να έχουν γίνει κι αλλιώς. Αλλά θα ήταν λιγότερο εντυπωσιακό και τι τα σκάμε δια cgi;

Αν το έχετε προσέξει, τουλάχιστον από την 3η σεζόν και μετά, η δράση σέρνεται μέχρι το 5ο περίπου και μετά παίρνει μπρος, ρίχνουμε και μια μάχη λίγο πριν το τέλος και ερχόμαστε στα ίσια μας.

Το δρακοκολιέ της ξανθούλας δε μου πήγαινε καθόλου για ντιζάιν μεσαιωνικό, πολύ 1970ς θα έλεγα.

Με την Arya μού ήρθε η όρεξη για όστρακα, είναι και η εποχή τους...

Άααντε να δούμε και το τελευταίο. Κυρίως να μην πεθάνει κανένας άλλος από τους βασικούς, αρκετούς έφαγαν και σ' αυτή τη σεζόν.