Nihilio Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Χθεσινή επιδρομή: Τράμπα στο Μοναστηράκι: Ωρόρα 17 - Ιστορίες από τη Μυθολογία Κθούλου. Από το παζάρι βιβλίου: Αλκιβιάδης Δεσμώτης - Ν. Βλαντής (Απόπειρα - 3€) Ασμόλ - Δ. Βανέλης (Δίαυλος - 2€) Γιγάντια Οστά - Peter S. Beagle (Anubis - 5€) Ερμηνευτικό λεξικό όρων πληροφορικής (εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών - 2€) Η αγαπημένη μου ιστορία τρόμου (Anubis - 5€) Η λέξη για τον κόσμο είναι δάσος - U. LeGuin (Παρά πέντε - 3,5€) Η μουσική στο κεφάλι μου - Δ. Βανέλλης (Δίαυλος - 2,50€) Μπιλ Ο ήρωας του γαλαξία - H. Harrison (Μέδουσα - 1,5€) Τα μάτια του Ανώτερου Κόσμου - Τζακ Βανς (Αίολος - 4,5€) Το διαμέρισμα της Οδού Πατησίων - Μάρω Τριανταφύλλου (Αίολος - 4€) Ο Δέκατος Κύκλος της Κόλασης - Μέμπο Τζαρντινέλι (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια - 3€) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 (edited) Η δεύτερη και τελευταία επίσκεψη στο φετινό παζάρι, μιας και στην πρώτη πάλι άφησα κάτι βιβλία, μετά κοίταξα σε goodreads και amazon να δω αν ήταν της προκοπής, όντως ήταν, και έτσι τα πήρα, μαζί με κάτι άλλα στο δρόμο για το ταμείο. 01. Μικέλε Σέριο - Πιτσαρία η Κόλαση (εκδόσεις Περούτζια). 2 ευρώ. Αν είχε παραπάνω δεν θα το έπαιρνα (π.χ. 6-7 ευρώ), αλλά... 2 ευρώ για 610 σελίδες; 02. Ρόμπερτ Χάουαρντ - Η Βασίλισσα της Μαύρης Ακτής (εκδόσεις Αίολος). 4 ευρώ. 03. Ρόμπερτ Χάουαρντ - Σκιές στο φεγγαρόφωτο (εκδόσεις Αίολος). 4 ευρώ. 04. Γιάννης Βαλούρδος - Η σχεδία (εκδόσεις Απόπειρα). 1 ευρώ. Τυχαία αγορά, ενδιαφέρον θέμα. Θα διαβαστεί φέτος. 05. Δημήτρης Μαμαλούκας - Όσο υπάρχει αλκοόλ, υπάρχει ελπίδα (εκδόσεις Απόπειρα). 3 ευρώ. 06. Ζαν Τελέ - Ουράνιο τόξο για τον Ρεμπό (εκδόσεις Απόπειρα). 3 ευρώ. Τυχαία αγορά αλλά φαίνεται καλό. 07. Χανς - Ούλριχ Τρέιχελ - Ο χαμένος αδερφός (εκδόσεις Περίπλους). 2,50 ευρώ. Τυχαία αγορά αλλά βλέπω ότι αξίζει. 08. Γουίλιαμ Στάιρον - Θέα στο σκοτάδι (εκδόσεις Ποταμός). 3,50 ευρώ. Θα διαβαστεί φέτος. 09. Τζιμ Λιούις - Ο βασιλιάς είναι νεκρός (εκδόσεις Νεφέλη). 6 ευρώ. 10. Συλλογικό - Η πτώση του Οίκου των Άσερ και... παραλλαγές (εκδόσεις Απόπειρα). 3 ευρώ. 11. Πολ Μπόουλς - Τσάι στη Σαχάρα (εκδόσεις Απόπειρα). 4,50 ευρώ. 12. Τσαρλς Ουίλφορντ - Οι νεκροί μπορούν ακόμη να ελπίζουν (εκδόσεις Μεταίχμιο). 4,50 ευρώ. 13. Τζίμι Σαντιάγο Μπάκα - Η φωνή του κυκλώνα (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 3 ευρώ. Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον. Και βλέπω ότι είναι καλό. Edited January 21, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 01. Μικέλε Σέριο - Πιτσαρία η Κόλαση (εκδόσεις Περούτζια). 2 ευρώ. Αν είχε παραπάνω δεν θα το έπαιρνα (π.χ. 6-7 ευρώ), αλλά... 2 ευρώ για 610 σελίδες; Μπορεί να διαβαστεί φέτος. Και με 6-7 € να ήταν να το έπαιρνες, το βιβλίο είναι Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!!! Όχι για όλους (ξέρω πχ ότι η Narualis το μίσησε) αλλά βάλε το ψηλά στη στοίβα με τα αδιάβαστα. Και ο Κόναν εξαιρετική αγορά, ελπίζω να έχεις πάρει και τα άλλα 5 του Αιόλου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregacm Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 01. Μικέλε Σέριο - Πιτσαρία η Κόλαση (εκδόσεις Περούτζια). 2 ευρώ. Αν είχε παραπάνω δεν θα το έπαιρνα (π.χ. 6-7 ευρώ), αλλά... 2 ευρώ για 610 σελίδες Και καλα θα εκανες αν ειχε 6-7 ευρω,αφου στην Πρωτοπορια εχει 5,75! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Και με 6-7 € να ήταν να το έπαιρνες, το βιβλίο είναι Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!!! Όχι για όλους (ξέρω πχ ότι η Narualis το μίσησε) αλλά βάλε το ψηλά στη στοίβα με τα αδιάβαστα. Και ο Κόναν εξαιρετική αγορά, ελπίζω να έχεις πάρει και τα άλλα 5 του Αιόλου. Έχω διάφορες ιστορίες Κόναν από άλλες εκδόσεις. Στο Παζάρι, πέραν των δυο αυτών βιβλίων που πήρα, είχε άλλα δυο βιβλία του Κόναν, με αρίθμηση 1 και 4 (εγώ πήρα 2 και 3), αλλά οι ιστορίες που είχαν μέσα υπάρχουν στις άλλες εκδόσεις που έχω (ο τόμος 1 έχει τις ιστορίες Ο πύργος του ερπετού και Πέρα από το μαύρο ποταμό, που τις έχω από εκδόσεις Alien). Από Χάουαρντ έχω μπόλικο πράμα πλέον (κάποια στιγμή θα πάρω και τους δυο τόμους με τις ιστορίες Κθούλου που έγραψε, από εκδόσεις Άγνωστη Καντάθ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Aνάμεσα στο "Το πηγάδι και το εκκρεμές" του Ποέ που περιέχει τις ιστορίες Το πηγάδι και το εκκρεμές,Ο βασιλιάς Πανούκλας, Η μάσκα του Κόκκινου Θανάτου, Η σκιά, Το πνεύμα του κακού, Οι νεκροφανείς και το Ο άνθρωπος του πλήθους και στο "Η μουσική του Έριχ Ζαν" του Lovecraft ποιο μου προτείνετε να αγοράσω; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 (edited) Aνάμεσα στο "Το πηγάδι και το εκκρεμές" του Ποέ που περιέχει τις ιστορίες Το πηγάδι και το εκκρεμές,Ο βασιλιάς Πανούκλας, Η μάσκα του Κόκκινου Θανάτου, Η σκιά, Το πνεύμα του κακού, Οι νεκροφανείς και το Ο άνθρωπος του πλήθους και στο "Η μουσική του Έριχ Ζαν" του Lovecraft ποιο μου προτείνετε να αγοράσω; Το βιβλίο του Lovecraft μονάχα αυτή την ιστορία είχε; Αν ναι, τότε πάρε του Poe. Αν όχι, πες ποιες άλλες είχε. Ας κάνω και εγώ την λίστα με τις αγορές μου, ξεκινώντας πρώτα από τα δώρα που έλαβα. Ο φίλος που με φιλοξένησε για όσο καιρό ήμουν στην Αθήνα, μου χάρισε: - ''The New Works and Visions of Dorian Cleavenger''. Είναι artbook από τις εκδόσεις mg publishing - Kazuo Koike and Goseki Kojima: ''Lone Wolf and Cub'' τεύχη 4-12 (First Publishing) - Chuck Dixon and Andie Tong: ''Robert Jordan's The Wheel of Time'' (Dynamite Entertaiinment) Tiessa και kitsos αντιστοίχως μου δώρισαν: Βάσω Χρήστου: ''Λαξευτές της Παλίρροιας'' (Ίαμβος) και ''Σκοτεινά Οράματα: Σύγχρονες Ιστορίες Τρόμου'' (Επιλογή). Ο Nihilio μου δάνεισε το ''The Woods are Dark'' του Richard Laymon και ο Electroscribe μου δώρισε το: M. R. James: ''Ιστορίες Φαντασμάτων ενός Αρχαιοδίφη'' (Ars Nocturna). Γενικά έχω κακή εμπειρία από ιστορίες τρόμου περασμένων δεκαετιών και ελπίζω με το συγκεκριμένο να διαψευστώ. Η Naroualis πάντως αν θυμάμαι καλά, μου είπε καλά λόγια. Και η έκδοση είναι πολύ ωραία και με σελιδοδείκτη. Επίσης από παζάρι: William Gibson: ''Εικονικό Φως'' (Αίολος) και Τόλης Νικηφόρου: ''Η Εξαίσια Ηδονή του Βιασμού'' (Νεφέλη). Από εκεί και πέρα σταμάτησα να του λέω τι μου άρεζε από αυτά που βλέπαμε μπροστά μας, γιατί ήταν ικανός να μου τα πάρει όλα Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την καλοσύνη σας, να είστε όλοι καλά Από ένα υπόγειο βιβλιοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος πήρα με 3 ευρώ το Peter Longerich: ''Η Άγραφη Διαταγή: Ο Ρόλος του Χίτλερ στην Τελική Απόφαση'' (Καλοκάθη). Από Μοναστηράκι με 3 ευρώ έκαστος πήρα: - Alfred Bester: ''Το Πεπρωμένο μου είναι τα Άστρα'' (Κάκτος) - Robert Heinlein: ''Το Δυσάρεστο Επάγγελμα του Μίστερ Χογκ'' (Λυχνάρι) - Larry Niven: ''Ο Κόσμος Δακτύλιος'' (Space). Πλέον από τις εκδόσεις Space το ''Οι Μηχανικοί του Ringworld'' του Niven είναι το μόνο που μου λείπει. Όποιος το έχει και δεν το θέλει, ενδιαφέρομαι να το αγοράσω/ ανταλλάξω. - Edgar Rice Burroughs: ''Ο Γιος του Ταρζάν'' (Λυχνάρι) - Philip Dick: ''Ο Συντηρητής των Κεραμικών'' Λυχνάρι) - Robert Charpoux: ''Ξεχασμένοι Κόσμοι'' (Ωρόρα) Και τα westerns: ''Ο Καβαλάρης της Καταιγίδας'', ''Death Rides a Horse'' και ''Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα''. Με Lee Van Cleef τα δύο πρώτα, Tommy Lee Jones το τελευταίο. Δεν ξέρω να αναφέρω τιμές για αυτά τα τελευταία, πάντως δεν πρέπει να κόστισαν όλα μαζί παραπάνω από 12 ευρώ. Από το Παζάρι στην Κλαυθμώνος: - Robert Howard: ''Οι Μαύροι Προφήτες'' (Αίολος) 4,50 ευρώ - Robert Howard: '''Σκιές στο Φεγγαρόφωτο'' (Αίολος) 4 ευρώ. Τα διηγήματα που υπάρχουν σ' αυτά τα δύο όπως και στο άλλο Κόναν που πήρα, τα έχω ήδη σε άλλες εκδόσεις, αλλά ήθελα να τα έχω και σε αυτές του Αιόλου που είναι πολύ ωραίες. - Norman Spinrad: ''Οι Ειδήσεις των 11'' (Παρά Πέντε) 4,50 ευρώ - James Tiptree: ''Εμείς που Κλέψαμε το Όνειρο'' (Παρά Πέντε In Orbit) 1,50 ευρώ - Richard Morgan: ''Θνητοί Θεοί'' (Anubis) 7 ευρώ. Το είχα σταμπαρισμένο αυτό από πριν και το πήρα οριστικά, ύστερα από πολύ καλά λόγια που είδα της Tiessas - Douglas Preston and Lincoln Child: ''Το Πυρ το Εξώτερον'' (Anubis) 8 ευρώ. Ήθελα να πάρω και άλλα από Anubis όπως π.χ. την τετραλογία του Salvatore που υπήρχε, και την ανθολογία ''Ιστορίες Φαντασίας και Μαγείας''. Αναγκάστηκα όμως να τα θυσιάσω όπως και πολλά άλλα, για αυτά που ακολουθούν από την Πολιτεία. Π.χ. άφησα πίσω μου δύο Le Guin που βρήκα, Spinrad, έναν- δύο Απαγορευμένους Πλανήτες κ.α. - ''Οι Πόλεμοι του 20ου Αιώνα'' hardcover από τις εκδόσεις Καρακώτσογλου. Κόστισε 25 ευρώ ενώ η κανονική του τιμή είναι ..100 Από αυτές τις εκδόσεις είναι που με χάλασε που δεν μπόρεσα να πάρω περισσότερα. Έχουν βγάλει ορισμένα πραγματικά τρομερά άλμπουμ με Κίνα, Αίγυπτο, Πάρκα της Ευρώπης και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι. Οι τιμές του παζαριού για την αξία τους, είναι κυριολεκτικά εξευτελιστικές. Όσοι μπορείτε πάρτε τα γιατί πραγματικά αξίζουν. Τέλος από Πολιτεία αφού πρώτα γνωρίστηκα με την πανμέγιστη Eroviana χτύπησα: - Adolf Hitler: ''Ο Αγών μου'' (Κάκτος) 25,50 ευρώ. Αυτό το ήθελα διακαώς και θα διαβαστεί πρώτο απ' όλα χεχε - Frank Herbert: ''Ο Θεϊκός Αυτοκράτορας του Dune'' (Anubis) 14,25 ευρώ. - Frank Herbert: ''Οι Αιρετικοί του Dune'' (Anubis) 16,90 ευρώ. - Frank Herbert: ''Η Αδελφότητα του Dune'' (Anubis) 16,90 ευρώ. - Robert Howard: ''Τα Πετράδια του Γκβαχλούρ'' (Αίολος) 10,70 ευρώ. - Ray Bradbury: ''Στα Χρόνια των Πυραύλων'' (Συμπαντικές Διαδρομές) 14,80 ευρώ. - Ray Bradbury: ''Τα Χρονικά του Άρη'' (Άγρα) 18,90 ευρώ. - Thomas Pynchon: ''Το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας'' (Χατζηνικολή) 23,90 ευρώ. Για αυτόν τον συγγραφέα με ιντρίγκαρε ο Bladerunner και ένα πολύ καλό άρθρο που είχα διαβάσει για την ζωή του πριν από πολλά χρόνια στο ΒΗΜagazino. - Dan Simmons: ''Ιλιον'' (Anubis) 19,70 ευρώ. - Dan Simmons: ''Όλυμπος'' (Anubis) 26,10 ευρώ. 'Αλλα δύο βιβλία που ήθελα πάρα πολύ και επιτέλους τα πήρα. Γενικά θα έλεγα ότι η Πολιτεία έχει πάρα πολύ καλές τιμές. Όλα τα βιβλία τα έχει 3-4 ευρώ κάτω. Και για παραγγελιές άνω των 30 ευρώ, τα ταχυδρομικά είναι δωρεάν. Αυτά. Υπολογίζω ότι ξόδεψα γύρω στα 250 ευρώ. Κατέβηκα Αθήνα με λίγα λεφτά ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, για να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω όλα. Τώρα για πολύ καιρό δεν θα αγοράσω τίποτα άλλο. Τον τελευταίο χρόνο έδωσα σχεδόν 2000 ευρώ για βιβλία και πρέπει να κάνω λίγο κράτει. Edited January 23, 2012 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Aνάμεσα στο "Το πηγάδι και το εκκρεμές" του Ποέ που περιέχει τις ιστορίες Το πηγάδι και το εκκρεμές,Ο βασιλιάς Πανούκλας, Η μάσκα του Κόκκινου Θανάτου, Η σκιά, Το πνεύμα του κακού, Οι νεκροφανείς και το Ο άνθρωπος του πλήθους και στο "Η μουσική του Έριχ Ζαν" του Lovecraft ποιο μου προτείνετε να αγοράσω; Το βιβλίο του Lovecraft μονάχα αυτή την ιστορία είχε; Αν ναι, τότε πάρε του Poe. Αν όχι, πες ποιες άλλες είχε. Δεν κατάφερα να βρω αν είναι μόνη της ή όχι οπότε λογικά θα πάρω του Ποέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsathoggua Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 To H μουσική του Έριχ Ζαν περιέχει μόνο το ομώνυμο διήγημα -σε μετάφραση που δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση- και μια ψιλοκουλτουριάρικη ανάλυση του από κάποιον Γάλλο. Καλύτερα να πάρεις το βιβλιαράκι του Πόε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 (edited) To H μουσική του Έριχ Ζαν περιέχει μόνο το ομώνυμο διήγημα -σε μετάφραση που δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση- και μια ψιλοκουλτουριάρικη ανάλυση του από κάποιον Γάλλο. Καλύτερα να πάρεις το βιβλιαράκι του Πόε. Συμφωνώ. Καλύτερα να διαβάσεις πέντε- έξι ιστορίες, παρά μόνο μία. Ιδίως όταν αυτή δεν είναι και από τις καλύτερες που έχει γράψει ο Lovecraft. Edited January 23, 2012 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 To H μουσική του Έριχ Ζαν περιέχει μόνο το ομώνυμο διήγημα -σε μετάφραση που δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση- και μια ψιλοκουλτουριάρικη ανάλυση του από κάποιον Γάλλο. Καλύτερα να πάρεις το βιβλιαράκι του Πόε. Συμφωνώ. Καλύτερα να διαβάσεις πέντε- έξι ιστορίες, παρά μόνο μία. Ιδίως όταν αυτή δεν είναι και από τις καλύτερες που έχει γράψει ο Lovecraft. Εντάξει..Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 (edited) Κατέβηκα πάλι στο Παζάρι για να αγοράσω κάτι βιβλία για κάτι γνωστούς μου (με έπρηξαν, όχι βέβαια ότι δεν ήθελα να κάνω μια βόλτα έτσι και αλλιώς ), και εκτός από αυτά που ήθελαν, πήρα και για μένα τα παρακάτω: 01. Λουίζ Γουέλς - Ο Ταμερλάνος πρέπει να πεθάνει (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 3 ευρώ. 02. Λουίζ Γουέλς - Το τελευταίο καρέ (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 4 ευρώ. 03. Λάουρα Γουίλσον - Ένας ασήμαντος θάνατος (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 4 ευρώ. 04. Ρενέ Φρενί - Εκεί που χάνονται οι άντρες (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 3 ευρώ. 05. Σιλβίνα Οκάμπο & Αντόλφο Μπιόι Κασάρες - Όποιος αγαπά, μισεί (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 2,50 ευρώ. 06. Μέμπο Τζαρντινέλι - Ο δέκατος κύκλος της κόλασης (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 3 ευρώ. 07. Γκίλμπερτ Αντέρ - Έρωτας και θάνατος στο Λονγκ Άιλαντ (εκδόσεις Μέδουσα). 2,50 ευρώ. 08. Όρσον Γουέλς - Mr. Arkadin (εκδόσεις Αιγόκερως). 3 ευρώ. Και παραγγελία - δώρο για τα γενέθλιά μου που είναι σε μια-δυο μέρες, από Πολιτεία: 01. Νατσούο Κιρίνο - OUT (εκδόσεις Μεταίχμιο). 7,13 ευρώ. 02. Τζίλιαν Φλιν - Αιχμηρά αντικείμενα (εκδόσεις Μεταίχμιο). 7,85 ευρώ. 03. Ζαν - Κριστόφ Γκρανζέ - Η μαύρη γραμμή (εκδόσεις Libro). 11,41 ευρώ. 04. Άλαν Μπένετ - Το βασίλειο μου για ένα βιβλίο (εκδόσεις Μεταίχμιο). 5,71 ευρώ. Αυτά τα τέσσερα βιβλία ήταν σε εξαιρετική προσφορά! Και θέλω να πιστεύω ότι κάπου εδώ τελειώνουν οι μαζικές αγορές βιβλίων, τώρα μόνο αν βγει κάποιο καινούργιο που να με ενδιαφέρει (π.χ. '54 από Wu Ming, εκδόσεις Εξάρχεια - το περιμένω πως και πως), κάποια Bell και ΒΙΠΕΡ Anubis, τέτοια. Edited January 24, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Αυτά. Υπολογίζω ότι ξόδεψα γύρω στα 250 ευρώ. Κατέβηκα Αθήνα με λίγα λεφτά ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, για να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω όλα. Τώρα για πολύ καιρό δεν θα αγοράσω τίποτα άλλο. Τον τελευταίο χρόνο έδωσα σχεδόν 2000 ευρώ για βιβλία και πρέπει να κάνω λίγο κράτει. ...και του χρόνου με υγεία Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Αυτά. Υπολογίζω ότι ξόδεψα γύρω στα 250 ευρώ. Κατέβηκα Αθήνα με λίγα λεφτά ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, για να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω όλα. Τώρα για πολύ καιρό δεν θα αγοράσω τίποτα άλλο. Τον τελευταίο χρόνο έδωσα σχεδόν 2000 ευρώ για βιβλία και πρέπει να κάνω λίγο κράτει. ...και του χρόνου με υγεία Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί. Ο πανμέγστος heiron μου δώρισε το ''Ο Πόλεμος των Θεών'' του Neil Gaiman από εκδόσεις Οξύ. Τον ευχαριστώ πάαααρα πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 (edited) Για άλλη μια φορά "κύλησα"... Από παζάρι: 01. Γκράχαμ Μάστερτον - Τραύμα (εκδόσεις Οξύ). 4,50 ευρώ. 02. Κέρστιν Έκμαν - Κάτω από το χιόνι (εκδόσεις Προσκήνιο). 4,50 ευρώ. 03. Ζορζ Περέκ - Ιδιωτική Πινακοθήκη (εκδόσεις Ύψιλον). 3 ευρώ. Πως μου είχε ξεφύγει αυτό τις προηγούμενες φορές; Αν και μπορεί να το έβαλαν τις τελευταίες μέρες, ποιος ξέρει. Ό,τι γράφει Περέκ στο εξώφυλλο είναι εγγύηση. 04. Τζον Φράνκλιν Μπάρντιν - Το άλογο, το ξωτικό κι ο θάνατος (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 3 ευρώ. Τυχαία αγορά, μου άρεσε πολύ η περιγραφή του οπισθόφυλλου. Αστυνομικό με παιχνίδια μυαλού και τέτοια. Τώρα βλέπω σε goodreads και amazon ότι είναι αρκετά καλό. Άλλωστε εμπιστεύομαι τις εκδόσεις αυτές, έχω πάρει πολλά δικά τους αστυνομικά, τόσο στο φετινό παζάρι όσο και στα προηγούμενα. 05. Μασάντο Ντε Άσις - Ο φρενίατρος (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). 2,50 ευρώ. Επίσης τυχαία αγορά, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Και τώρα είδα ότι είναι πολύ κλασικό και πολυδιαβασμένο στο goodreads! Ωραία. Από Πολιτεία: 01. Μιγιούκι Μιγιάμπε - Πύρινη άμαξα (εκδόσεις Printa). 02. Ριου Μουρακάμι - Σχεδόν διάφανο γαλάζιο (εκδόσεις Printa). 03. Χιτόμι Κανεχάρα - Η γλώσσα του φιδιού (εκδόσεις Ωκεανίδα). 04. Σέισο Ματσουμότο - Τόκιο εξπρές (εκδόσεις Άγρα). 05. Αδόλφο Μπιόι Κασάρες - Σχέδιο διαφυγής (εκδόσεις Πατάκη). 06. Μέμπο Τζαρντινέλι - Φλογισμένη Σελήνη (εκδόσεις Opera). Ενδυνάμωσα τον τομέα της γιαπωνέζικης λογοτεχνίας της βιβλιοθήκης μου. Κάποια στιγμή θα πάρω και άλλα. Edited January 30, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Το στριψιμο της βιδας-Χενρι Τζεημς Ραγκταιμ- Ε.Λ. Ντοκτορου Η αγνωστη ιστορια των δρακων- Michel Meurger Θεος,η βιογραφια - Τζακ Μαιλς 4 βιβλια ουτε 19 ευρω.Πα μαλ...Επισης δανειστηκα μερικα απο το Δημητρη,αλλα εδω λεμε τι αγορασαμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregacm Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 (edited) Για άλλη μια φορά "κύλησα"... Χαχαχα!Θα σε επιασε συνδρομο στερησης φαινεται... Προτεινω στα μελη του sff,καθε φορα που ο blade ανακοινωνει οτι τελειωσαν οι αγορες του για καποιο διαστημα,να στοιχηματιζουμε ποτε θα "σπασει" και θα "ξανακυλησει".Θα ειναι 1 μερα;Δυο;Θα κρατησει μια βδομαδα;Ενα μηνα;Ο νικητης θα παιρνει δωρο ενα βιβλιο-οποιο θελει-δωρεα του forum! Edited January 30, 2012 by gregacm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 (edited) Και συνεχίζω: Δώρο: Ντέιβιντ Μπριν - Ο ταχυδρόμος (εκδόσεις Καστανιώτη). Δώρο από τον πανμέγιστο Δημήτρη. (Μαζί με την ταινία τρόμου Cannibal Holocaust ). Υποκλίνομαι! Τι άλλο να πω; Το βιβλίο το έψαχνα μήνες τώρα, την ταινία την αναζητούσα και αυτή, χάρη στο Δημήτρη έχω και τα δυο. Φιλική προσφορά: Πολ Τζονστον - Εγκλήματα Πλατωνικής Δημοκρατίας το έτος 2020 (εκδόσεις Περίπλους). Από τον Nihilio έναντι μικρού αντιτίμου. Το διάβασε, του άρεσε, αλλά λόγω χώρου μου το έδωσε. Τον ευχαριστώ! Και πήγαμε μαζί μια βιβλιότσαρκα στο Παζάρι, όπου βρήκα Μάστερτον και άλλα από Οξύ (και από άλλες εκδόσεις, αυτό έλειπε ) 01. Γκράχαμ Μάστερτον - Οι δαίμονες της Νορμανδίας (εκδόσεις Οξύ). 4 ευρώ. 02. Γκράχαμ Μάστερτον - Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται (εκδόσεις Οξύ). 4 ευρώ. 03. Τζόναθαν Κάρολ - Η φωνή της σκιάς μας (εκδόσεις Οξύ). 3,50 ευρώ. Πρόταση του Nihilio, θα διαβαστεί φέτος. 04. Σ. Π. Σόμτοου - Ματωμένο Φεγγάρι (εκδόσεις Οξύ). 4,50 ευρώ. Πάρ'το, πάρ'το μου είπε ο Nihilio, και φυσικά το πήρα. Το είχα στα υπόψιν αυτό έτσι και αλλιώς, αλλά αφού μου το πρότεινε και ο Nihilio, σίγουρα θα αξίζει! 05. Ρόμπερτ Γκρέιβς - Κόμης Βελισάριος (εκδόσεις Μέδουσα). 4 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ήταν στο παζάρι αυτό. Καινούργια έκδοση είναι (2010), με σκληρό εξώφυλλο, 16 ευρώ και βάλε στα βιβλιοπωλεία, εδώ με 4 ευρώ! 06. Ζορζ Σιμενόν - Ο δραπέτης (εκδόσεις Ζαχαρόπουλος). 3 ευρώ. 07. Ζορζ Σιμενόν - Οι δεσποινίδες (εκδόσεις Ζαχαρόπουλος). 2 ευρώ. 08. Χένρι Τζέιμς - Το στρίψιμο της βίδας (εκδόσεις Ζαχαρόπουλος). 2,50 ευρώ. 09. Μιγκέλ Άνγχελ Αστούριας - Ο κύριος πρόεδρος (εκδόσεις Πλέθρον). 2,50 ευρώ. Και πέντε μεταχειρισμένα από το Μικρό Μοναστηράκι, με 8 ευρώ όλα μαζί: 01. Φρίντριχ Ντιρενμάτ - Η υπόσχεση (εκδόσεις Ροές). Μόνο αυτό κάνει 8,20 στην Πολιτεία. 02. Κόρνελ Γούλριτς - Η νύφη φορούσε μαύρα (εκδόσεις Λιβάνη). 03. Πιερ Ντεπρόζ - Το κουνούπι (εκδόσεις Aquarius). 04. Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ - Το περιδέραιο της πριγκίπισσας (εκδόσεις Θεμέλιο). 05. Τζον Κρίστοφερ - Τα Λευκά όρη (εκδόσεις Σίμωσι). Τι να πω; Το πρώτο μέρος της τριλογίας, είχα τα άλλα δυο, βρήκα και αυτό... Απίστευτη τύχη! Edited February 2, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 (edited) Και συνεχίζω: Δώρο: Ντέιβιντ Μπριν - Ο ταχυδρόμος (εκδόσεις Καστανιώτη). Δώρο από τον πανμέγιστο Δημήτρη. (Μαζί με την ταινία τρόμου Cannibal Holocaust ). Υποκλίνομαι! Τι άλλο να πω; Το βιβλίο το έψαχνα μήνες τώρα, την ταινία την αναζητούσα και αυτή, χάρη στο Δημήτρη έχω και τα δυο. Τίποτα man Να πω μονάχα ότι την ταινία μου την δώρισε το πανμέγιστο ΜαυρόΓατόΚόριτσο. Μου έστειλε και κάποιες άλλες προ δύο βδομάδων αλλά δεν έχουν έρθει ακόμη, πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο να ρωτήσω τι έγινε Edited February 2, 2012 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Αγόρασα το τρίτο μέρος της σειράς του Μαύρου Πύργου:Οι ρημαγμένοι τόποι και το Πηγάδι και το εκκρεμές του Έντγκαρ Άλαν Πόε από τις εκδόσεις Αιγόκερως Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triantaduo Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Philip Roth - Κι ό,τι θέλει ας γίνει Τζων Στάινμπεκ - Το φεγγάρι έπεσε Άλντους Χάξλεϋ - Ο κίτρινος πύργος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 (edited) Παραγγελία από παλαιοβιβλιοπωλείο: 01. Ντόναλντ Χάμιλτον - Ο θάνατος ενός πολίτη (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ). Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ματ Χελμ. 02. Ντόναλντ Χάμιλτον - Ομάδα διασώσεως (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ). Το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Πλέον έχω πολλά αυτής της σειράς και ψάχνω όσα δεν έχω. 03. Άλιστερ Μακλίν - Το πλοίο του θανάτου (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ). Πλέον μόνο ένα βιβλίο του που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά δεν έχω στη βιβλιοθήκη μου, το Ριψοκίνδυνος (The Breakheart Pass), αλλά έχω δει την ομότιτλη ταινία που ήταν πολύ καλή. 04. Έλμορ Λέοναρντ - Απόδραση στο Μαϊάμι (εκδόσεις Πατάκη). Το γνωστό Out Of Sight που έχει γίνει και ταινία. Την μεθεπόμενη βδομάδα το Star θα δείξει την ταινία, οπότε θα διαβάσω το βιβλίο τώρα. 05. Μαίρη Ράινχαρτ - Η νυχτερίδα (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ). Κλασικό αστυνομικό. 06. Νέβιλ Σιούτ - Μάραζαν (εκδόσεις ΒΙΠΕΡ). Κλασική περιπέτεια. 07. Μιχάλης Σπέγγος - Το στοίχημα των ανθρώπων (εκδόσεις Λιβάνη). Μισή τιμή. 08. Ρόμπερτ Κόρμιερ - Ο πόλεμος της σοκολάτας (εκδόσεις Πατάκη). 09. Ρόμπερτ Κόρμιερ - Μετά τον πρώτο θάνατο (εκδόσεις Καστανιώτη). Έχω και το Είμαι το τυρί του ίδιου συγγραφέα. Θα διαβάσω και τα τρία βιβλία φέτος. 10. Μάικλ Πέιν - Οι πόλεις των νεκρών (εκδόσεις Κονιδάρη). Edited February 9, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 "Ο πόλεμος της σοκολάτας" είναι πολύ καλός και υπάρχει και μια συνέχειά του, που την πήρα από το bookdepository, αλλά δεν την έχω διαβάσει ακόμα. Δεν ήξερα ότι έχουν βγει βιβλία αυτού του συγγραφέα και από άλλον εκδοτικό εκτός από τον Πατάκη. Ανυπομονώ για τη γνώμη σου(είσαι και στην κατάλληλη ηλικία για να σου αρέσει). Γράψε και δυο λόγια και για το άλλο με το τυρί, να δω μήπως το πάρω κι αυτό. "Το στοίχημα των ανθρώπων", χμ, χμ, εγώ δε θα βιαζόμουν να το διαβάσω. Αρκετά ξερό και τεχνοκρατικό και πολύ μεγάλο. Αλλά θέμα γούστου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Πήρα τα εξής βιβλία από το βιβλιοπωλείο Πολιτεία: George Martin - A Clash of Kings ( 7.13 euro) Raymond Feist - Magician (10.56) Roger Zelazny - Lord of Light (8.76) Clive Barker - Υφαντόκοσμος (13.50) Ούρσουλα Λε Γκεν - Λαβίνια (14.07) (Είχα δυο χρόνια να αγοράσω τόσα μαζεμένα βιβλία ) Επίσης μου χαρίστηκε μία εγκυκλοπαίδεια (The Element Encyclopedia of Ghosts and Hauntings - the ultimate a-z of spirits, mysteries and the paranormal. Νομίζω πως θα αρχίσω να γράφω ιστορίες με φαντάσματα. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Παράγγειλα από το βιβλιοπωλείο Πολιτεία Ο Μαύρος Πύργος:Το τραγούδι της Σουζάνας - Stephen King(13,50) Ο Μαύρος Πύργος:Ο Μαύρος Πύργος - Stephen King(18,75) Ο Βιασμός - Oates Joyce-Carol(3.92) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts