BladeRunner Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Μπορείς να δεις δική μου κριτική στο αντίστοιχο τόπικ με τις βαθμολογήσεις! Γαμάτο είναι νομίζω η λέξη που το περιγράφει καλύτερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Την είδα (τό 'κανα το σερτς μου) αλλά δεν τη διάβασα, είμαι αρρωστημένα σποϊλεροβοβική. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Make Room! Make Room! Harry Harrison Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted December 22, 2011 Author Share Posted December 22, 2011 (edited) Vernor Vinge children of the sky Κάπου στην σελιδα 200 του βιβλίου και είμαι μάλλον απογοητευμένος. 200 σελ. γηινης/εξωγήινης πολιτικής ίντριγκας μάλλον δεν είναι η συνέχεια που περίμενα για το fire upon the deep. Edited December 22, 2011 by karatasiospa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted January 1, 2012 Author Share Posted January 1, 2012 (edited) Jack Wiliamson: The Humanoids Η καινουργια χρονιά ξεκινάει με μια επιστροφή στο golden age. Το βιβλίο γραμμένο το 1949 είναι η κλασσική ιστορία του ανθρώπου που γινεται δούλος των μηχανών που δημιούρργησε. Ξεκινάει με την νουβέλλα With folded hands που, δίκαια, θεωρείται μία πο τις κλασσικότερες νουβέλλες στην ιστορία του είδους. Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα και κυλάει γρήγορα και άνετα. Ακολουθεί το κατεξοχήν βιβλίο. Η εξέλιξη και πάλι γρήγορη και λιτή (είναι page turner) και με αρκετό μυστήριο για το τι ακριβώς συμβαίνει (για το πως συνδέεται με την νουβέλλα). Μέχρις στιγμης πολύ καλές εντυπώσεις αν εξαιρέσουμε βέβαια κάποια dated στοιχεία που βρίσκουμε στα περισσότερα βιβλία της εποχής (όπως την συνήθεια των συγγραφέων εκείνης της εποχής να εχουν χαρακτήρες που μοιάζουν εξαιρετικά με τον μεσοαστο αμερικανό της δεκαετίας του 50 αν και εδώ το όλο context το δικαιολογει κάπως αυτό).Σαφής επίσης ο φόβος του πηρυνικού ολοκαυτώματος που ήταν διάχυτος εκείνη την εποχή καθώς και μια μάλλον πεσσιμιστική αντίληψη της ανθρώπινης προόδυ η οποία φαίνεται να περνάει αναπόφευκτα και συνέχεια μέσα απο τους ίδιους κύκλους προόδου και οπισθοχώρησης. Edited January 1, 2012 by karatasiospa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Τέλειωσα το «Σφαγείο Αρ. 5» που είναι εξαιρετικό και αν δεν το έχετε διαβάσει, πρέπει... Για να δούμε τι θα πιάσω για πρώτο της χρονιάς... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Τέλειωσα το The Humanoids του Jack Wiliamson και ξεκινάω αυτό που ο Kim Stan;ey Robinson ονόμασε "ξεχασμέενο αριστούργημα": Cecelia Holland: Floating Worlds (science fiction masterworks) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 ...το έχω παραγγείλει και έρχεται με Rogue Moon & Dangerous Visions, αρχές Φεβρουαρίου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 (edited) ...το έχω παραγγείλει και έρχεται με Rogue Moon & Dangerous Visions, αρχές Φεβρουαρίου! Χε, χε, το Rogue Moon το βρήκα μεταχειρισμένο στο Μοναστηράκι με 1 ευρώ, εκδόσεις Fawcett, με το ωραίο παλπ εξώφυλλο! Εσύ πήρες το ολοκαίνουργιο βιβλίο από τη σειρά SF Masterworks να φανταστώ; Edited January 9, 2012 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 To Rogue moon το παραγγέλνω αυτή την εβδομάδα!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Robots of dawn, Isaac Asimov. Το έχω διαβάσει ξανά πολύ παλιά, αλλά λίγη δόση Ντανίλ ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 Robots of dawn, Isaac Asimov. Το έχω διαβάσει ξανά πολύ παλιά, αλλά λίγη δόση Ντανίλ ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Λίγος Asimov πάντα χρειάζεται! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Αφού τέλειωσα το Floating Worlds (που δεν με ενθουσίασε, σύντομα θα το αξιολογήσω) και αναμένοντας το Rogue Moon ξεκινάω κάτι απο την κλασσική εποχή (αρχές των 60'ς): Poul Anderson : After Doomsday Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrelegis Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Ξαναδιάβασα τις Σειρήνες του Τιτάνα και το Cat's Cradle του Vonnegut. Τον λατεύω αυτόν το τυπά. Είναι τόσο ευχάριστα καταθλιπτικός αλλά σε κάνει να χαίρεσαι κιόλας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Στο σφαγείο νο 5 δεν μου φάνηκε καταθλιπτικός. Όχι ότι ήταν έξω καρδιά, αλλά με τόσο χιούμορ δεν θα τον έλεγες καταθλιπτικό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted February 1, 2012 Author Share Posted February 1, 2012 Αlgis Budrys: Rogue Moon Κάπου στην μέση του βιβλίου και γίνεται όλο και καλύτερο όλο και πο intriguing. Ανυπομονώ να δω που θα καταλήξει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 The Island of Doctor Moreau. Έχει το ενδιαφέρον του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Ολυμπος του Νταν Σιμμονς Χρονια μετα το Ιλιον αποφασισα να ολοκληρωσω τη διλογια.Καλα ξεκινησε,βεβαια ειναι και χοντρο βιβλιο και μπλεκει διαφορα ο Νταν αλλα θα δουμε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Kαλό είναι το Όλυμπος, σε λίγο καιρό το τελειώνω και εγώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 The death of grass, John Christopher Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewReality Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Προσφάτως διάβασα δύο ανθολογίες Best of the Year του Gardner Dozois για τα έτη 1985 και 1987. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τον τύπο, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ανθολογίες ήταν κακές, άσε που ορισμένα διηγήματα εγώ θα τα κατέτασσα άνετα στα...worst of the year!! Τείνω να πιστέψω ότι συμπεριλαμβάνει κολλητούς του γιατί πολλά ονόματα εμφανίζονται ξανά και ξανά. Άλλη παρατήρηση: υπάρχουν αρκετά διηγήματα εκεί μέσα που...μόνο ΕΦ δεν είναι! Κάποια μάλιστα δεν ανήκουν καν στην κατηγορία του Φανταστικού! Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι...κοινωνικά! Εν ολίγοις, καμμιά σχέση με τις υπέροχες ανθολογίες του (μακαρίτη) Greenberg, αλλά και του Carr ή του Waugh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Προσφάτως διάβασα δύο ανθολογίες Best of the Year του Gardner Dozois για τα έτη 1985 και 1987. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τον τύπο, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ανθολογίες ήταν κακές, άσε που ορισμένα διηγήματα εγώ θα τα κατέτασσα άνετα στα...worst of the year!! Τείνω να πιστέψω ότι συμπεριλαμβάνει κολλητούς του γιατί πολλά ονόματα εμφανίζονται ξανά και ξανά. Άλλη παρατήρηση: υπάρχουν αρκετά διηγήματα εκεί μέσα που...μόνο ΕΦ δεν είναι! Κάποια μάλιστα δεν ανήκουν καν στην κατηγορία του Φανταστικού! Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι...κοινωνικά! Εν ολίγοις, καμμιά σχέση με τις υπέροχες ανθολογίες του (μακαρίτη) Greenberg, αλλά και του Carr ή του Waugh. Δεν ξέρω, μία πάντως που είχα διαβάσει, πιο πρόσφατη, 2003 νομίζω (;), είχε μέσα 3-4 εξαιρετικά διηγήματα και τα υπόλοιπα τα βρήκα από αδιάφορα έως κακά, κάποια. ΕΦ ήταν πάντως όλα ή το πολύ space fantasy. Σίγουρα όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα, σε καμία περίπτωση. (Παρ' όλ' αυτά όμως, πήρα από το παζάρι άλλη μία-ας όψονται οι τιμές). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewReality Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Προσφάτως διάβασα δύο ανθολογίες Best of the Year του Gardner Dozois για τα έτη 1985 και 1987. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τον τύπο, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ανθολογίες ήταν κακές, άσε που ορισμένα διηγήματα εγώ θα τα κατέτασσα άνετα στα...worst of the year!! Τείνω να πιστέψω ότι συμπεριλαμβάνει κολλητούς του γιατί πολλά ονόματα εμφανίζονται ξανά και ξανά. Άλλη παρατήρηση: υπάρχουν αρκετά διηγήματα εκεί μέσα που...μόνο ΕΦ δεν είναι! Κάποια μάλιστα δεν ανήκουν καν στην κατηγορία του Φανταστικού! Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι...κοινωνικά! Εν ολίγοις, καμμιά σχέση με τις υπέροχες ανθολογίες του (μακαρίτη) Greenberg, αλλά και του Carr ή του Waugh. Δεν ξέρω, μία πάντως που είχα διαβάσει, πιο πρόσφατη, 2003 νομίζω (;), είχε μέσα 3-4 εξαιρετικά διηγήματα και τα υπόλοιπα τα βρήκα από αδιάφορα έως κακά, κάποια. ΕΦ ήταν πάντως όλα ή το πολύ space fantasy. Σίγουρα όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα, σε καμία περίπτωση. (Παρ' όλ' αυτά όμως, πήρα από το παζάρι άλλη μία-ας όψονται οι τιμές). Μάλλον την έχω (περίεργο, ε;), αλλά θαρρώ πως δεν την έχω διαβάσει ακόμα (αυτό κι αν είναι περίεργο!!) Πάντως, δεν νομίζω πως θα ασχοληθώ και πολύ ακόμα με τον συγκεκριμένο επιλογέα, άλλωστε υπάρχουν πολύ καλύτεροι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Ο Ντοζουα θεωρειται ισως ο κορυφαιος στη δουλεια του.Συμφωνω οτι τα "best of the year" συνηθως ειναι μετρια αλλα αυτο ισως οφειλεται οτι η ποιοτητα των διηγηματων καποιες χρονιες ειναι χαμηλη.Ειδικα τις τελευταιες 2 δεκαετιες δυσκολα θα βγουνε πανω απο 4-5 πολυ δυνατα διηγηματα στην Αμερικη(αφου απο εκει κυριως γινεται η επιλογη...αντε και λιγο Καναδας ισως και ΗΒ). Διαβασα τις Χρυσαλιδες του Γουινταμ.Μικρο και ευκολοδιαβαστο βιβλιαρακι,ηταν καλυτερο απο αυτο που περιμενα.Η πρωτη ευχαριστη εκπληξη ηρθε οταν απο τις πρωτες μολις σελιδες ειδα οτι αντι για φουτουριστικο σκηνικο εχουμε μεταποκαλυπτικη Δυση,κατι που ερχοταν σε αντιθεση με το εξωφυλλο.Αυτο ηταν θετικο γιατι οσο να'ναι βιβλια 60 χρονων ξερω γω δυσκολα στεκονται σε ενα φουτουριστικο σκηνικο αξιοπρεπως.Και η γραφη του Γουινταμ αρκετα καλη,με εψησε να βαλω στα υποψη κι αλλα δικα του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 εγω εχω παρει την ανθολογια του του 2002, εχω διαβασει 5-6 διηγηματα που κυμαινονται απο πραγματικα κακα μεχρι καλουτσικα (προσωπικη αποψη) και δεν μου εχει κανει ορεξη μεχρι τωρα να διαβασω αλλα, σιγουρα καποια στιγμη θα συνεχισω αυτην τη στιγμη διαβαζω τον Στολο των Κοσμων των Νιβεν/Λερνερ με αναμεικτα συναισθηματα - μεχρι τωρα θα το ελεγα καλουτσικο χωρις να με εχει καθηλωσει, για να δουμε πως θα παει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts