Nienor Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Το δρακοκολιέ της ξανθούλας δε μου πήγαινε καθόλου για ντιζάιν μεσαιωνικό, πολύ 1970ς θα έλεγα. Μπορεί, αλλά εγώ μια φορά το λάτρεψα και το λιγουρεύτηκα όσο δεν πάει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 ΟΚ, από την επόμενη season θα υποστηρίζω White Walkers... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 (edited) Μόλις το είδα, το 10ο. Όχι ρεεεεε! Πάλι της κακομοίρας από θανάτους βασικών! Αλλά καλό ήταν, είχε αρκετές εντυπωσιακές σκηνές. SPOILERZ! Selyse: Αυτό το ήξερα, αλλά νόμιζα ότι θα την καταδίκαζαν σε κάτι. Εκεί τον λυπήθηκα, που τα έχασε πλέον όλα... Arya: Αυτό όντως με ξάφνιασε αν και θα έπρεπε να το περιμένω. Επιτέλους, να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον αυτή η storyline, μας πρήξανε στο περίμενε. Tyrion: Θα έπεφτα από την καρέκλα αν δεν ήμουν σε κρεβάτι εκεί που τον άκουσα να μιλάει Valyrian! Και επιτέλους ξαναβλέπουμε τον Varys, σαν να τον είχαν ξεχάσει σ' αυτή τη σεζόν. Myrcella: Αυτή η σκηνή Σερ Γλυκούλης+θυγάτηρ ήταν εντελώς βλακεία, μόνο τα λακκάκια άξιζαν. Και αμάν πια, κι άλλο παιδί στο βωμό των μεγάλων συμφερόντων... Δεν είχα πιστέψει ότι ηρέμησε η Ellaria, αλλά και πάλι δεν το περίμενα. Stannis: Τόση φασαρία, τόσες σεζόν, γι' αυτό; Πολύ ψεκάστε-σκουπίστε αποχώρηση. Τέλος πάντων, έπρεπε να δικαιολογήσει το μισθό της και η ψηλή, είχαμε καιρό να τη δούμε. Sansa+Theon: Πάνε κι αυτοί αλά Θέλμα & Λουίζ; Μα έτσι που το πάνε δε θα μείνει κανείς από την πρώτη σεζόν, το παρακάνουν. Cersei: Αυτό το είχα διαβάσει στα spoiler. 1η σκέψη: Μα δεν είχαν εφευρεθεί τότε ούτε τα σαπούνια, ούτε τα σφουγγάρια, ούτε τα ψαλίδια; Κι εγώ νόμιζα ότι θα της το ξυρίσουν το κεφάλι, τεσπά. 2η σκέψη: Μα τι όμορφη που είναι, έστω κι έτσι! 3η σκέψη: Για κάτσε! Αφού η LH είναι έγκυος, τι γίνεται εδώ; Μάλλον θα έπεσε και cgi εκτός από μακιγιάζ. Jon Snow: Εεεεε όχι! Αυτό δεν το περίμενα. Αν και είναι, βέβαια, δικαιολογημένο. Αλλά με τον Benjen τι γίνεται, δηλαδή; Δε θα μάθουμε τίποτα; Τζάμπα όλα; Από τους τίτλους τέλους κατάλαβα ποιος είναι the new member of the kingsguard: Ο Ντουλάπας Ισλανδός από την 4η! Καιρός ήταν να μάθουμε και γι' αυτόν αν επέζησε. Να τολμήσω να ρωτήσω ποιοι από αυτούς τους θανάτους υπάρχουν και στα βιβλία χωρίς να ανοίξετε καβγά; Να και το inside: https://www.youtube.com/watch?v=xHMuqH7yOQc Edit: Αχά! "A body double"! Το είπα εγώ. http://www.ew.com/article/2015/06/14/game-thrones-walk-shame Edited June 15, 2015 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Μόλις το είδα, το 10ο. Όχι ρεεεεε! Πάλι της κακομοίρας από θανάτους βασικών! Αλλά καλό ήταν, είχε αρκετές εντυπωσιακές σκηνές. Να τολμήσω να ρωτήσω ποιοι από αυτούς τους θανάτους υπάρχουν και στα βιβλία χωρίς να ανοίξετε καβγά; http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Differences_between_books_and_TV_series_-_Season_5 Αναλυικά, επεισόδιο προς επεισόδιο οι διαφορές. ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ και χωρίς καυγάδες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimzar Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 (edited) Λοιπόν έχω κατασταλάξει σε μια νέα θεωρία. Ο Τζον δεν είναι νεκρός. Είναι ο Prince that was promised. Και η Danny είναιη Azor Ahai. Fire and Ice. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι δυοπροφητείες αναφέρονται στο ίδιο άτομο. Εγώ πιστεύω πως οι δύοπροφητείες είναι μια που αναφέρεται σε 2 Targaryen. Fire (Danny) και Ice(Jon). Το γιατί η Danny είναι σχεδόν βέβαιο πως είναι η Azor Ahai είναι γνωστό. Πάμεστον Τζον. 1. She talks of prophecies...ahero reborn in the sea, living dragons hatched from dead stone... she speaks of signs and swears they point to me. I never asked forthis, no more than I asked to be king. Yet dare I disregard her-- Stannis Μιλάει ότι ο ήρωας θα αναγεννηθεί! 2. Arthur: And now it begins. Eddard: No. Now it ends Όταν ο Eddard Stark φτάνει στο Tower of Joy για να σώσει την Lyannaαντιμετωπίζει τον Arthur Dayne, το sigil του οποίου είναι ένα αστέρι. Ηπροφητεία μιλάει για ένα bleeding star. 3. O Rhaegar πίστευε πως ο γιός του είναι ο Prince that was promised. Κατά99% ο γιός του είναι ο Jon. (Δεν θα είχε και πολύ νόημα να μας θυμίζουν καιξαναθυμίζουν στην σειρά την σχέση του Rhaegar με την Lyanna που είναι το MONOίσως backstory που επανέρχονται ξανά και ξανά.) 4.stands in peril. The dark eye has fallen upon her, and the minions of night areplotting her destruction, praying to their false gods in temples of deceit …conspiring at betrayal with godless outlanders … Αυτά τα λόγια μεταφράζει ο Jorah στον Tyrion όταν ακούνε τον Red Highpriestστο Volantis. Ο Red priest πιστεύει, πως η danny είναι ο AzorAhai αλλά αυτά τα λόγια μοιάζουν σχεδόν προφητικά για το τέλος τουτζον. Edited June 16, 2015 by Dimzar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 (edited) Σχετικά με τον Τζον πλέον φτάνουμε εκεί που μας άφησαν με την απορία και τα βιβλία. Το θέμα είναι τι θα δείξουν στην επόμενη σεζόν που θα γυριστεί πριν βγει το 6ο βιβλίο. Πιθανό να αφήσουν εκτός κάποια arc και να ασχοληθούνε με άλλα που άφησαν ως τώρα ενώ έχει ψωμί να δείξουν τι θα γίνει με Davos πχ αν και υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες που ίσως επωμιστούν το έργο του. Σχετικά με το επεισόδιο 10 και πέρα... Ήδη λέγανε οι αναγνώστες για τη Μελλισάνδρα ότι μπορεί να αναστήσει τον Τζον αλλά ειδικά στην τιβί το πράγμα έκανε μπαμ αφού ήρθε σαν από μηχανής θεός. Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι. Πείτε ότι πάει και βρίσκει το πτώμα και τον ανασταίνει. Θα πούνε "α, οκ...αφού αναστήθηκε είναι ήρωας και του συγχωρούμε την προδοσία...και ελπίζουμε να μας συγχωρέσει που τον σφάξαμε...όλα καλά δηλαδη*le awkward smile*"; Χλωμό μου φαίνεται. Μπορεί να πάρει το πτώμα του και να τον μεταφέρει αλλού για να τον αναστήσει με την άνεσή της κι εκεί αυτός να αρχίσει τη νέα του ζωή(με τη Ντάνι;). Μπορεί να μπει ως warg(κάτι που προοικονομείται στο βιβλίο) σε κάποιο ζώο ή και σε άνθρωπο. 'Ισως και στον Στάννις. Παρομοίως φτάνουμε στο κρίσιμο cliffhanger των βιβλίων στην πρωτεύουσα. Εκεί υποθέτω θα καθαρίσει ο Ρόμπερτ Στρονγκ. Ίσως η καταστροφή της θρησκείας των 7 να ανοίξει το δρόμο για τη λατρεία του Κυρίου του Φωτός που θα έχει και περισσότερο νόημα στην επερχόμενη μάχη κόντρα στις δυνάμεις του Άλλου. Ο γιός του Ντοράν δεν βλέπω να τη βγάζει, ειδικά αν αναλογιστούμε την τύχη που είχε ο αντίστοιχος χαρακτήρας στα βιβλία. Οι Ντοθράκι λογικά θα παίξουν το ρόλο του deus ex machina στη μάχη της Μηρίν κι έπειτα στην αντι-του-Aegon εκστρατεία. Ο Σαμ ακόμη δεν ξεκίνησε το quest του, έχει ψωμί για τη νέα σεζόν. Γενικά, παρά τις μεγάλες διαφορές που είχε φέτος η σειρά σε σχέση με τα βιβλία φαίνεται κρατάει την ίδια γενικά πορεία. Πολλοί το βλέπουν γραμμικά και θεωρούν πως αφού μεγαλώνει η απόκλιση σταδιακά, του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αλλά θεωρώ πως πέρα από φιλεριές και αλλαγές "βαρετών"/ανούσιων arc δεν θα υπάρξουν ουσιώδεις μεταβολές ειδικά αφού φέτος υπήρξε μια απογοήτευση τόσο με την αλλαγή στη συμπεριφορά του Στάννις όσο και-κυρίως!- με το όλο σκηνικό στο Ντορν. Στο Ντορν πάντως το πρόβλημα δεν ήταν ότι το άλλαξαν κι έβαλαν Τζέιμι μέσα παραβλέποντας την βαρετή περιπλάνηση στα Riverlands όσο ότι ήταν κακογυρισμένες οι περισσότερες σκηνές και οι ερμηνείες μάλλον απογοητευτικές. Θα ήθελα να σταθώ και στην παράλειψη του Aegon arc. Λογικά είναι ένας κάλπης και θα αποτύχει σύντομα. Αλλά είναι τόσο ασήμαντος έστω ως Blackfyre; Επίσης, τελικά η κυρία που τον συνοδεύει δεν είναι η Ασάρα; Μπορούν να την εισάγουν αργότερα αν είναι σημαντική βέβαια αλλά...είναι; Τέτοιους χαρακτήρες ίσως τους εισάγουν με την περιπλάνηση του σούπερ κουλ Βίκινγκ θείου του Θείον(sic). Συγκεκριμένα το 10ο ήταν κλασικά αρκετά καλό επεισόδιο, αφήνει πολλα ερωτήματα που σε κάνει να θες να δεις την 6η σεζόν(ειδικά αφού κάποια δεν απαντώνται ακόμη ούτε στα βιβλία). Βέβαια σαν σεζόν ήταν αρκετά αδύναμη κι ας είχε 3 καλά επεισόδια στο τέλος. Edited June 19, 2015 by heiron 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Είμαι περίεργος να δω και μερικούς που πεθανανε στη σειρά αλλά ζουν στο βιβλίο πως θα τους δικαιολογήσουν αν παίζουν ρόλο στο επόμενο βιβλίο. Και μερικοί ευσεβείς πόθοι για τη συνέχεια: Θέλω να υποφέρει και να ψοφήσει ο Ράμσι, επίσης θέλω να μάθει ο σερ Νταβος τι έπαθε η αγαπημένη του μικρή πριγκίπισσα και να κόψει την άλλη φέτες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Τουλάχιστον τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ο Τζον θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί λέει ότι ο ηθοποιός έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια για την επόμενη σεζόν. Με το βιβλίο δεν ξέραμε αν ο χαρακτήρας είχε υπογράψει με το μυαλό του Μάρτιν 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Αφού αυτοί χτυπιούνται ότι ο ΚΗ δε θα επιστρέψει στη σειρά κλπ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 O Kit λένε δήλωσε ότι δεν θα είναι στην 6η σεζόν. Μπορεί βέβαια να είναι ψέμα αλλά ίσως και να μην χρειάζεται αν πχ ασχοληθούνε με άλλα arc. Ίσως και να μπει σε άλλο σώμα όπως είπα αλλά τότε δεν θα χρησιμοποιείται η φωνή του Τζον οπότε θα είναι λίγο περίεργο. Ξέρω γω να λέει ένας μπάρμπας "Σάνσα, είμαι ο αδερφός σου, μην ντρέπεσαι"; Μπορεί να κρύψει/πάρει μαζί της κάπου το σώμα του η μάγισσα και να μην χρειαστεί να παίξει ο ηθοποιός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SymphonyX13 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 To πρώτο πόστερ της έκτης σαιζόν! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Πάει το spoiler... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SymphonyX13 Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 (edited) Λίγες μερούλες μείνανε... Oh my GoT! Edited April 12, 2016 by Ιρμάντα 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Είδα το 1ο επεισόδιο της 6ης season. Εντυπώσεις στο spoiler Αδύναμο σχετικά, αλλά αυτό είναι λογικό· πιο πολύ αυτό το επεισόδιο ήταν εισαγωγικό στις διάφορες υποπλοκές που θα μας απασχολήσουν στην συνέχεια.Τελικά, αν και το είχαμε ψυλλιαστεί, ο Jon Snow πέθανε. Κρίμα... και τον συμπαθούσα.Η Sansa και ο Theon την σκαπουλάρανε... προς το παρόν δηλαδή. Συνάντησαν και την Brienne, οπότε οι σεναριογράφοι θα τους τυραννήσουν λιγάκι ακόμα.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το "πραξικόπημα" στο Ντορν, όπου η Ellaria σκότωσε τον Doran και τον γιο του.Η Danny έπεσε πάλι σε χέρια βαρβάρων, Ο "γιόκας" της πού να γυρνάει άραγε;Η Κόκκινη Γυναίκα ξέβαψε και κάτσιασε. Ηθικό δίδαγμα: Ευαίσθητα και χρωματιστά όχι πλύσιμο με ζεστό νερό. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Εμένα καλό μου φάνηκε για εισαγωγικό-πρώτο της σεζόν. Κάποιες χρονιές είδαμε χειρότερα πρώτα. Θα ήταν τέλειο αν δεν είχε εκείνη τη σκηνή με την πισώπλατη μαχαιριά. Αναλυτικότερα: Εκεί στο Ντορν ήταν στραβό το κλήμα, το αποτελείωσαν μια και καλή με το καλημέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι λογικά όλο το subplot που έστηνε ο Μάρτιν εκεί είναι άνευ ουσίας, καταστρέφουν και τα βιβλία βασικά. Και να το δείχνανε ωραία κι όμορφα να πω πάει στα κομμάτια. Η τηλεμεταφορά των 2 στο πλοίο ποτς γένεν; Και επίσης αυτός πως γύρισε έτσι στο χαλαρό; Κακοφτιαγμένο όπως σχεδόν όλες οι σκηνές του Ντορν.Ψιλοβαρετή και η σκηνή στη Μιρίν, μάλλον μπήκε απλά για να μας πούνε ότι μην περιμένετε να γίνει τίποτα σημαντικό εδώ. Για να κάψουν(pun intended) τις όποιες ελπίδες μας. Πάντως ήταν μια οκ σκηνή. Στα περίχωρα ο άλλος βρίσκει ψύλλο στα άχυρα. Οοοοκέη. Τουλάχιστον είχαμε την αστεία στιχομυθία αλά Conan και παίρνει memorable mention το κομμάτι αυτό. Γούιντερφελ περίπου αυτό που περιμέναμε, τώρα θα αρχίσει το γλέντι. Υποθέτω θα μαζευτούνε οι loyalists ενάντια στους υπόλοιπους και θα γίνει η μάχη των τρέιλερ. Ίσως μπούνε-όπως φαίνεται σε σκηνές-και οι wildlings στο κόλπο. Μόνο που πρώτα θα πρέπει να λυθεί το θέμα στον Τοίχο.Στον Τοίχο πάλι περίπου αυτό που περιμέναμε αφού είδαμε πλάνα. Το ότι έχουν το σώμα του Τζον και δεν έχει καεί ή θαφτεί ακόμη παίζει ρόλο φαντάζομαι αλλά αν δεν εμφανιστεί η Μελισάνδρα να δέσει το γλυκό...Και ερχόμαστε στην Κόκκινη Ιέρεια λοιπόν με την αποκάλυψη που γίνεται. ;Oχι και τρομερό σοκ για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία, θέλω να πω το περιδέραιο μοιάζει να απορροφά τη φθορά που δέχεται το σώμα της οπότε why not. To μόνο που μου την έσπασε είναι που..εχμ...πέφτει για ύπνο...ενώ περιμένουμε να ετοιμαστεί κάτι καλό. Έχει μέχρι το βράδυ χρόνο υποθέτω και στην κατάστασή της χρειάζεται έναν απογευματινό υπνάκο βέβαια. Ξεκούραση και τσαγάκι. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 (edited) Ντάξει αξιοπρεπές ήταν. Το μεγαλύτερο κενό του ήταν το ότι η Μπριέν δεν είχε κανένα λόγο να έρθει και να αρχίσει να σφάζει τους Μπόλτον. Τελευταία φορά που την είδαμε σκότωσε τον Στάννις, και τώρα με το που είδε δυο ανθρώπους άρχισε να ξεπαστρεύει έτσι απλά; Γιατί ΔΕΝ είχε δει τη Σάνσα όταν ήταν με το σπαθί ξεθηκαρωμένο και όρμησε. Συν ότι ο Τζόρα και ο Νταάριο Ναχάρις έτσι απλά βρήκαν τα ίχνη της Νταινέρυς στη μέση του πουθενά. Μάλιστα... Η σκηνή της Άρυα ήτανε καλή, όπως και της Σέρσεϊ. Και αυτή με την Μελισσάνδρη να γερνάει είχε ενδιαφέρον. Οι άλλες λίγο πολύ ήταν αδιάφορες. Πάντως ακόμα ευελπιστώ ότι ο Σνόου θα ζωντανέψει. Edited April 25, 2016 by Silvertooth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Silvertooth, λογικά άκουσε τα σκυλιά, κατάλαβε τι παίζει κι έτρεξε να σφάξει αυτούς με τα σκυλιά. Επίσης, υποτίθεται ήξερε τις στολές τους ενώ έχουν και το σήμα του οίκου τους να κάνει μπαμ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Εμένα καλό μου φάνηκε για εισαγωγικό-πρώτο της σεζόν. Κάποιες χρονιές είδαμε χειρότερα πρώτα. Θα ήταν τέλειο αν δεν είχε εκείνη τη σκηνή με την πισώπλατη μαχαιριά. Αναλυτικότερα: Εκεί στο Ντορν ήταν στραβό το κλήμα, το αποτελείωσαν μια και καλή με το καλημέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι λογικά όλο το subplot που έστηνε ο Μάρτιν εκεί είναι άνευ ουσίας, καταστρέφουν και τα βιβλία βασικά. Και να το δείχνανε ωραία κι όμορφα να πω πάει στα κομμάτια. Η τηλεμεταφορά των 2 στο πλοίο ποτς γένεν; Και επίσης αυτός πως γύρισε έτσι στο χαλαρό; Κακοφτιαγμένο όπως σχεδόν όλες οι σκηνές του Ντορν. Ψιλοβαρετή και η σκηνή στη Μιρίν, μάλλον μπήκε απλά για να μας πούνε ότι μην περιμένετε να γίνει τίποτα σημαντικό εδώ. Για να κάψουν(pun intended) τις όποιες ελπίδες μας. Πάντως ήταν μια οκ σκηνή. Στα περίχωρα ο άλλος βρίσκει ψύλλο στα άχυρα. Οοοοκέη. Τουλάχιστον είχαμε την αστεία στιχομυθία αλά Conan και παίρνει memorable mention το κομμάτι αυτό. Γούιντερφελ περίπου αυτό που περιμέναμε, τώρα θα αρχίσει το γλέντι. Υποθέτω θα μαζευτούνε οι loyalists ενάντια στους υπόλοιπους και θα γίνει η μάχη των τρέιλερ. Ίσως μπούνε-όπως φαίνεται σε σκηνές-και οι wildlings στο κόλπο. Μόνο που πρώτα θα πρέπει να λυθεί το θέμα στον Τοίχο. Στον Τοίχο πάλι περίπου αυτό που περιμέναμε αφού είδαμε πλάνα. Το ότι έχουν το σώμα του Τζον και δεν έχει καεί ή θαφτεί ακόμη παίζει ρόλο φαντάζομαι αλλά αν δεν εμφανιστεί η Μελισάνδρα να δέσει το γλυκό...Και ερχόμαστε στην Κόκκινη Ιέρεια λοιπόν με την αποκάλυψη που γίνεται. ;Oχι και τρομερό σοκ για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία, θέλω να πω το περιδέραιο μοιάζει να απορροφά τη φθορά που δέχεται το σώμα της οπότε why not. To μόνο που μου την έσπασε είναι που..εχμ...πέφτει για ύπνο...ενώ περιμένουμε να ετοιμαστεί κάτι καλό. Έχει μέχρι το βράδυ χρόνο υποθέτω και στην κατάστασή της χρειάζεται έναν απογευματινό υπνάκο βέβαια. Ξεκούραση και τσαγάκι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αρκετά από αυτά εδώ, μάλλον επειδή δεν έχω διαβάσει τα βιβλία (ούτε Κόναν πολύ). Η δική μου γενική εντύπωση ήταν ότι πέσανε πολλοί θάνατοι μαζί, κάποιους δεν είχαμε προλάβει να τους μάθουμε και πάνε κι αυτοί. Ενδιαφέρουσα η τελευταία σκηνή με τη Melissandre, θυμίζει παραμύθι. Για τον Jon Snow ούτε εγώ έχω εγκαταλείψει ακόμα. Τα υπόλοιπα δεν πολυκαταλαβαίνω πώς θα εξελιχτούν, μου φαίνονται αδιέξοδα (τι θα γίνει δηλαδή με τις Daenerys, Sansa, Arya, Cersei, Brienne; ) Και, πάνω απ'όλα, γιατί το λένε αυτό το επεισόδιο "The red woman"; Αφού η Μ δεν κάνει τίποτα σπουδαίο, ίσα που εμφανίζεται. Δε φτάνει η τελευταία σκηνή. Εγώ περίμενα, για να δικαιολογηθεί ο τίτλος, να κάνει μια "ανάσταση νεκρών". Τι περονόσπορος είναι αυτός, λίγοι έχουν μείνει από την 1η σεζόν ζωντανοί (κάτω τα χέρια από τον Σερ Γλυκούλη!). Ελπίζω τα σημερινά να μη σημαίνουν ότι δε θα μας ξαναδείξουν το Dorne, είναι ωραία η Σεβίλλη, άντε επιτέλους ένα μέρος φωτεινό, πήξαμε στα χιόνια και στα μυστήρια δάση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 heiron, Ακόμα και τα σκυλιά να άκουσε πώς γίνεται να μαντέψει ότι ψάχνανε τη Σάνσα; Επίσης το ότι ήταν Μπόλτον δε σημαίνει απαραίτητα εχθρότητα. Η Μπριέν δεν ξέρει το πως φέρονται στη Σάνσα για να τους κρατάει κακία. Η τελευταία φορά που είδαμε την Μπριέν είναι να σκοτώνει τον Στάννις. Ούτε να ψάχνει τη Σάνσα ούτε τίποτα. Ακόμα κι αν κάνουμε το λογικό άλμα και πούμε ότι είδε το αναμμένο κερί (που σημαίνει ότι το κερί ήταν αναμμένο όσο η Μπριέν έψαχνε, σκότωνε τον Στάννις και μάλιστα γύρισε) ή ότι με κάποιο χ, ψ τρόπο έμαθε ότι η Σάνσα το έσκασε, δεν είναι λογικό να αρχίσει να σκοτώνει unprovoked πριν καλά καλά δει (ή ακούσει - η Σάνσα ούτε καν ούρλιαξε) τη Σάνσα. Τέλος πάντων. Ίσως να το υπερτραγικοποιώ. Απλά αυτά τα άλματα και τα ex machina πλέον η σειρά τα κάνει τόσο συχνά που από κάποια στιγμή και έπειτα αρχίζουν να φαίνονται αστεία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Κάτσε να αναλύσω λίγο τη σκηνή που συζητάμε με τη silvertooth: Kαλά, ότι έχει έχθρα με τους Μπόλτον... Δεν θα έχει έχθρα με τους δολοφόνους της Κάτλυν και του πρωτότοκου γιου της;!; Που και έχθρα να μην έχει, είναι στο δρόμο της και θα τους κάνει ντου, όπως έκανε και στον Hound, όπως έκανε στους στρατιώτες των Σταρκ που αναγνώρισαν τον Τζέιμι όταν τον φυγάδευε κτλ. Δεν αποκλείεται να σκότωσε κι άλλους στρατιώτες Μπόλτον που ξέκοψαν από το κύριο σώμα κατά τη μάχη. Είναι στο δάσος όπου κατέφυγε ο Στάννις, έξω από το Γουίντερφελ. Ξέρει ότι κρατείται αιχμάλωτος η Σάνσα και έχει πάρει πληροφορίες για την κατάσταση μέσα. Φάνηκε αυτό την προηγούμενη σεζόν , με τη γριά, το κερί κτλ. Κι ενώ έχει τελειώσει η μάχη αντιλαμβάνεται ότι έχει σημάνει συναγερμός και ομάδες ανιχνευτών βγαίνουν από το κάστρο με σκυλιά και κυνηγάνε κάποιον. Έπειτα το ότι εσύ σαν θεατής δεν βλέπεις σκηνή να παρακολουθεί τους ανιχνευτές που πάνε να πιάσουν το ζεύγος, δεν σημαίνει ότι απλά έτρεχε τυχαία με το άλογο κι έπεσε πάνω τους. Όπως είπα τα σκυλιά και μόνο θα ακουγοταν από μακριά. Εννοείται ότι για τη δραματικότητα του πράγματος οι δημιουργοί το συντόνισαν να τη σώσει "πάνω στην ώρα" αλλά αυτό είναι ένα μοτίβο συχνό σε τέτοιες σκηνές. Αν την έβρισκε, και μετά όπως φεύγανε τους προφτάνανε 4-5 στρατιώτες, ε δεν θα είχε τέτοιο impact. Ομοίως αν τους είχανε πιάσει και τους έκανε ντου ενώ γύριζαν στο Γουίντερφελ. Εκείνη τη στιγμή που σταμάτησαν τόσο οι κυνηγοί όσο και οι κυνηγημένοι είναι μάλλον η πιο πιθανή στιγμή να τους προφτάσει αν το καλοσκεφτούμε πάντως. Εx machina έχουμε δει αρκετά από τον Μάρτιν(από τους πάντες βασικά, 2 τρανταχτά έχει ο Τόλκιν εδώ που τα λέμε), αυτό δεν είναι καν άξιο αναφοράς για τηλεοπτική σκηνή μάλιστα. wordsmith, Κόναν εννοώ την αναφορά στο "Conan, what's best in life" από την ορίτζιναλ ταινία με τον Άρνι. Στα βιβλία υπάρχει ολόκληρο σχέδιο του Doran κτλ. Τώρα του άλλαξαν τα φώτα. Στάνταρ θα γίνει κάτι με Τζον. Μυρίζει στημένο το ματς ειδικά αφού συμπίπτει το επόμενο επεισόδιο με το Ορθόδοξο Πάσχα. 1 ημίχρονο, 2 τελικό, heiron speaking... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts