Jump to content

Τι διαβάζετε;

RObiN-HoOD
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατό, να μην γράφετε κριτικές για βιβλία σε αυτό το topic, επειδή, στο topic με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι σελίδες και χάνονται οι κριτικές μέσα σε αυτές.

Μπορείτε να κάνετε post τις κριτικές σας μέσα στο topic του εκάστοτε συγγραφέα/βιβλίου (αν υπάρχει), αν δεν υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Αυτό θα βοηθούσε πολύ υποψήφιους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο/συγγραφέα και θέλουν να διαβάσουν κριτικές.

Recommended Posts

Alanon, να γράψεις, να γράψεις. Και μέσα στον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα, Νο. 4.5 της σειράς Μαύρος Πύργος (από τις εκδόσεις Bell βέβαια).

Alanon, να γράψεις, να γράψεις. Και μέσα στον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα, Νο. 4.5 της σειράς Μαύρος Πύργος (από τις εκδόσεις Bell βέβαια).

φιλε μεχρι τωρα εχω πραγματικα εθιστει. αφου νομιζα οτι ημουν στο μεσο κοσμο καποια στιγμη μεσα στον αυγουστο στο κεντρο της αθηνας. το 4,5 το περιμενω με μεγαλη χαρα

φιλε μεχρι τωρα εχω πραγματικα εθιστει. αφου νομιζα οτι ημουν στο μεσο κοσμο καποια στιγμη μεσα στον αυγουστο στο κεντρο της αθηνας. το 4,5 το περιμενω με μεγαλη χαρα

Που να δεις μετά που θα τελειώσει.Εγώ, τότε άνοιγα να διαβάσω το επόμενο βιβλίο και περίμενα να διαβάσω για τον Ρόλαντ.

Μετά το πολύ καλό Ubik έπιασα το "Άνθρωπος στο ψηλό Κάστρο σε μια προσπάθεια να επεκτείνω την αντίληψή μου περί πραγματικότητας μέσα από τις αριστουργηματικές παλπ νοητικές βόμβες του κυρίου Ντικ.

• Like 1

Μετά το πολύ καλό Ubik έπιασα το "Άνθρωπος στο ψηλό Κάστρο σε μια προσπάθεια να επεκτείνω την αντίληψή μου περί πραγματικότητας μέσα από τις αριστουργηματικές παλπ νοητικές βόμβες του κυρίου Ντικ.

Άμα καταλάβεις τι γίνεται, πες μου και μένα. Δε μου άρεσε καθόλου. Το βρήκα ανούσιο.

Άμα καταλάβεις τι γίνεται, πες μου και μένα. Δε μου άρεσε καθόλου. Το βρήκα ανούσιο.

Εγώ νομίζω ότι είναι από τα πιο κατανοητά και συγκροτημένα βιβλία του Ντικ.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δε μου άρεσε και τόσο.

Τελείωσα το βιβλίο "Μοιραίο Τανγκό" του B.Φλαισχάυουερ, το οποίο μου άρεσε πολύ.

Μιλά για το μπαλέτο, το τανγκό, τη Γερμανία, την Αργεντινή, και για δυο ήρωες από τελείως διαφορετικούς κόσμους.

Δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Από ότι θυμάμαι

οι ήρωες ζουν όλοι σε ένα παρακλάδι εναλλακτικής ιστορίας και, όταν ο συγγραφέας του βιβλίου συμβουλεύεται το i-chi αυτό του απαντάει ότι στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά

Αλλά, μέχρι να φτάσει εκεί, είναι ελαφρώς κουραστικό βιβλίο.

Διαβασα ενα βιβλιαρακι με παραδοσιακα νορβηγικα παραμυθια για εμπνευση και τωρα αγορασα το θεμελιο του Ασιμωφ απο τις εκδοσεις Ανουβις που μολις κυκλοφορησε απο οτι μου ειπαν στο βιβλιοπωλειο και υποσχεται μοντερνα καλη μεταφραση... για να δουμε!

οι ήρωες ζουν όλοι σε ένα παρακλάδι εναλλακτικής ιστορίας και, όταν ο συγγραφέας του βιβλίου συμβουλεύεται το i-chi αυτό του απαντάει ότι στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά

Προσωπικά το βρήκα λίγο άνοστο αφού δεν είχε την ένταση άλλων βιβλίων του ενώ οι αλληλένδετες ιστορίες των χαρακτήρων σπάσανε το ρυθμό για μένα. Πάνε χρόνια από τοτε που το διάβασα βέβαια.

Παλεύω να διαβάσω το Ματωμένο Μεσημβρινό του Μακαρθυ, αλλά με ζορίζει πολύ η γραφή (και έχω την εντύπωση πως φταίει ίσως η μετάφραση με τους πολλους ιδιωματισμούς).

Στην Αμερική μέχρι σήμερα το "Ο Άνθρωπος στο Ψηλό κάστρο" θεωρείται το καλύτερο βιβλίο του Φίλιπ Ντικ. Η κοσμοπλασία είναι άριστη και οι χαρακτήρες του άρτιοι. Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο στο οποίο ο Φίλιππος εμβαθύνει τόσο πολύ στους χαρακτήρες του και στον κόσμο που δημιουργεί. Εγώ όταν το διάβασα, σκέφτηκα ότι αν οι Ναζί είχαν κερδίσει τον πόλεμο, η εκδοχή του Ντικ θα ήταν και η μόνη πιθανή. Αυτό και μόνο το καθιστά εξαιρετικό βιβλίο. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.

Για τον άνθρωπο στο Ψηλό κάστρο : μου έκανε εντύπωση η δυσκολία στην επικοινωνία των βασικών χαρακτήρων. Καθένας βρίσκεται στην δική του πραγματικότητα την οποία δημιουργούν η διαφορετική κουλτούρα,η κοινωνική θέση, η θρησκεία, η φυλή ή άλλοι τυχαίοι παράγοντες. Πχ Ο Φρανκ Φρινκ και η Τζουλιάνα δεν επικοινωνούν ποτέ και όταν γίνεται μια απόπειρα το εγχείρημα πέφτει στο κενό ή οι προσπάθειες να γίνουν φίλοι ο Τσίλνταν και το ζευγάρι των Ιαπώνων ναυαγούν επίσης. Ο παράγοντας τύχη παίζει τον βασικότερο ρόλο στην μοίρα των χαρακτήρων, χωρίς να ελέγχουν τίποτα στην πραγματικότητα. Τα πάντα είναι ένα χάος από συγκυρίες και συνωμοσίες.

Τα σκουπίδια του χθες είναι οι θησαυροί του σήμερα, ενώ κάθε τι μοντέρνο και προοδευτικό αποδοκιμάζεται και υποτιμάται ως σκουπίδι. Ταυτόχρονα μέσα σε όλο αυτό το χάος και τον φασισμό ο ρόλος των διανοούμενων είναι ομιχλώδης και οι ίδιοι αρκετά αποστασιοποιημένοι από τον όχλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Edited by Anwrimos23

Μόλις τελείωσα το Dark Crusade του Wagner, άλλη μια περιπέτεια του Kane. Ξετρελάθηκα. Μιλάμε για sword&sorcery στα καλύτερα του. Καλύτερο κατά την άποψή μου από το Bloodstone που διάβασα πριν κάνα 10ήμερο. Έμεινε μόνο το Darkness Weaves και θα έχω τελειώσει όλο το omnibus. Karl Edward Wagner, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του Howard και όχι μόνο.

• Like 1

Πως και δεν έχουν μεταφραστεί βιβλία του στα ελληνικά, ήθελα να ήξερα.

Ξεκίνησα το ''Ο Επίμονος Κηπουρός'' του Τζον Λε Καρέ.

Edited by Δημήτρης

έχω ξεκινήσει την πενταλογία "The prism pentad" απο τον κόσμο του Dark Sun. Ο συγγραφέας είναι ο δημιουργός του Dark Sun, Troy Denning.

Άρχισα το Τα βιβλία του αίματος ΙΙ, του Κλάιβ Μπάρκερ.

Πολύ καλές μέχρι στιγμής οι δυο πρώτες ιστορίες, το βραδάκι θα διαβάσω τις υπόλοιπες!

Διαβάζω το "Χαμένες ψυχές" της Poppy Z. Brite.

ώχ αυτό μου το είχε δώσει πρίν χρόνια η Nienor να το διαβάσω. Ωραίο βιβλίο αλλα πολύ ανωμαλία ρε παιδί μου. Ίσως εγώ να μήν το κατάλαβα.

έχω ξεκινήσει την πενταλογία "The prism pentad" απο τον κόσμο του Dark Sun. Ο συγγραφέας είναι ο δημιουργός του Dark Sun, Troy Denning.

Ο φίλος μου μού έχει πει ένα σωρό πράγματα για το Dark Sun, σε σημείο που σχεδιάζω να βάλω τις νουβέλες του μέσα στο εγγύς αναγνωστικό μου πρόγραμμα. Πες καμιά γνώμη άμα τελειώσεις.

Πολύ καλές μέχρι στιγμής οι δυο πρώτες ιστορίες, το βραδάκι θα διαβάσω τις υπόλοιπες!

Blade, θα σου πω μόνο αυτό. Από τα έξι Βιβλία του Αίματος, αυτά που αξίζουν πραγματικά είναι το Ένα και το Έξι! Αν σου άρεσαν οι ιστορίες του Δύο, τότε με το Ένα και το Έξι θα ανατιναχθείς. :)

Ον τόπικ: Τελείωσα τη Γκουέντολιν του Ερειπωμένου Πύργου. Μετά τον ούρμπαν τρόμο (Φάκελος Βαμπίρ), την εφ (ο Πλανήτης της Εκδίκησης) και το φάντασυ (Το Δαχτυλίδι της Ταμάρις), ο Διονύσης Παπαδόπουλος ξεσκίζει και το γοτθικό μυθιστόρημα. Δε θέλω ούτε να σκεφτώ τι περιέχουν τα άλλα του βιβλία που έχω, οι Δαναΐδες, το Σύνδρομο της Λαΐδας και το Όνειρο σε Κύκλο. Κι ούτε να μου πείτε παρακαλώ. Θέλω να είναι σουρπρίζ. :stars: :stars: :stars:

Ξεκίνησα το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας. Το είχα πιάσει και πριν κάποια χρόνια, αλλά με είχε ξεβράσει τότε... Για να δούμε τώρα!

Διαβάζω το "Χαμένες ψυχές" της Poppy Z. Brite.

Κάτι μου λέει πως θα σου αρέσει, BlackCatGirl. Εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ. Όπως λέει και ο Blade, είναι αρκετα ανωμαλιάρικο, αλλά νομίζω πως έτσι πρεπει να είναι οι βρυκόλακες. Παραμένει το αγαπημένο μου βιβλίου του είδους!

Edited by Alucard