Jump to content

Τι Γράφετε Τελευταία;

Βάρδος

Recommended Posts

134.000 κι ετοιμάζομαι να τερματίσω. Σήμερα το βράδυ δηλαδή. Οπωσδήποτε. Να περιμένετε το γιούπι. (Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας. Η "Ερεστή")

"Το Κάλεσμα".

Υποτίθεται ότι αυτό θα ήταν διήγημα λίγων σελίδων, όμως τελικά αλλιώς εξελίχθηκε. Ευελπιστώ ο χρόνος να με βοηθήσει στο να το τελειώσω σύντομα. Και να μην στερέψω από έμπνευση εκεί που δεν πρέπει να στερέψω.

Χάρηκα τόσο σήμερα, σχεδόν με πιάσανε τα κλάματα. Αυτή η μαυρίλα που με βασανίζει και μου βάζει τρικλοποδιές στην έμπνευση έφαγε επιτέλους μερικά χαστούκια.

Όχι μόνο έγραψα ένα διήγημα τρόμου για την πρόκληση του Nihilio, τέλειωσα και το 500άρι της Σύρου! Αυτό το τελευταίο με βασάνιζε για μήνες και ήμουν σχεδόν πεπεισμένος πως θα πήγαινα σαν τον ζητιάνο στο 5ο ΦΕΦΕ. Το 500άρι όμως είναι στον τορβά και είμαι πανευτυχής! [emoticon που κάνει τούμπες.]

(emoticon που χοροπηδαει σαν κατσικι, αγκαλιαζει σφιχτα τον αρχοντα Χατζηγιωργη και του σκαει δυο σβουριχτα φιλια στις παρειες)

Ετσι μπραβο! Να φευγουν οι μαυριλες και να μην ξαναρθουν! Αντε και με τη νικη (στο' λεγα τζιερι μου πως ολα θα πανε καλυτερα!)

Έχω σχεδόν τελειώσει τη διόρθωση της Θύμνας, που έγραφα πέρσι. Μάζεψα σχόλια από τέσσερις (4) διαφορετικούς beta readers, κράτησα το 90% από αυτά, διότι είχαν δίκιο, απέρριψα ένα 10% που δε με εξέφραζε ως Ευθυμία και φυσικά ανακάλυψα και μικροερωτηματάκια και μικρολαθάκια που κανένας μας δεν είχε ανακαλύψει ως τώρα. Μένουν α) μια μικρή αλλαγή στα εισαγωγικά κειμενάκια, για να χωρέσει μια πληροφορία του world building ακόμα, β) να τσοντάρω δράση σε μια σκηνή μάχης γ) να αλλάξω την καταγωγή ενός ήρωα, γιατί αλλιώς θα έχουμε τρύπες στη λογική και δ) να προσθέσω σε στρατηγικά σημεία πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και τις μυρωδιές του χώρου.

Κι ένα στατιστικό που με κατατρόμαξε. Η πρώτη γραφή της Θύμνας ήταν 47500 λέξεις. Η μορφή που έχω στα χέρια μου τώρα, που θα αυξηθεί κατά περίπου χίλιες με δυο χιλιάδες λέξεις, με τις διορθώσεις που έχω να κάνω, είναι στις 70000... Ενταξει, οι 2000 είναι το γλωσσάρι, αλλά και πάλι. Δε σας φαίνεται πολύ;

Βασικά πριν ένα μήνα τελείωσα ένα μυθιστόρημα που είχα αρχίσει τον Ιανουάριο και αύριο αρχίζω μαζικές αποστολές στους εκδοτικούς οίκους. Είναι 111.259 λέξεις και τιτλοφορείται Τρεις σταγόνες αίμα.

Βασικά πριν ένα μήνα τελείωσα ένα μυθιστόρημα που είχα αρχίσει τον Ιανουάριο και αύριο αρχίζω μαζικές αποστολές στους εκδοτικούς οίκους. Είναι 111.259 λέξεις και τιτλοφορείται Τρεις σταγόνες αίμα.

Τι θέμα έχει?

Εγώ γράφω διήγημα για το September Challenge...Για να δούμε...

ΜΜμμμ... Θα έλεγα οτι είναι Fantasy, αλλά τώρα μην με ρωτάς σε ποιο είδος γιατί έχω σκοτάδι στην κατηγοριοποίηση. Το είχα ξεκινήσει για πλάκα σε Blog επειδή πνιγόμουν από την εξεταστική, αλλά μετά αποφάσισα να το κάνω ιδιωτικό για μερικούς αναγνώστες και μόνο. Γι' αυτό ίσως η ηρωίδα είναι φοιτήτρια βιολογικού, μιλάω από personal experience σ' αυτά τα κομμάτια του έργου. Βέβαια αυτή μπλέκεται μετά, άθελά της πάντα στην αρχή, σε διάφορα παιχνίδια που της κάνουν τη ζωή δύσκολη, φεύγει κι από το σπίτι, άσ' τα....

Χαχα, μην ανησυχείς κανένα spoiler δεν έδωσα, πάντως οι γνωστοί μου κι οι αναγνώστες στο internet δίνουν καλές κριτικές, αν και δεν τρέφω αυταπάτες....

Γι' αυτό το διαγωνισμό, υποτίθεται οτι πρέπει να γράψουμε διήγημα τρόμου; Ίσως πάρω κι εγώ μέρος, αλλά λίγο δύσκολο μου φαίνεται να χωρέσω όσα μου έρχονται στο κεφάλι σε ένα τόσο μικρό κείμενο... Τέλοσπάντων, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι πρέπει να κάνω άμα γράψω τίποτα; Απλώς δημιουργώ νέο topic και γράφω challenge # στον τίτλο;

Γι' αυτό το διαγωνισμό, υποτίθεται οτι πρέπει να γράψουμε διήγημα τρόμου; Ίσως πάρω κι εγώ μέρος, αλλά λίγο δύσκολο μου φαίνεται να χωρέσω όσα μου έρχονται στο κεφάλι σε ένα τόσο μικρό κείμενο... Τέλοσπάντων, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι πρέπει να κάνω άμα γράψω τίποτα; Απλώς δημιουργώ νέο topic και γράφω challenge # στον τίτλο;

Δεν είναι διαγωνισμός, είναι πρόκληση, δηλαδή δεν υπάρχει νικητής απλά όποιος θέλει συμμετέχει. Απλά γράφεις και ποστάρεις μια ιστορία τρόμου στη βιβλιοθήκη, ούτε challenge ούτε τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό (αν θες βέβαια τα βάζεις)

Εγώ γράφω ένα αρκετά βίαιο urban fantasy για το write-off. Δεν ξέρω πόσο βίαιο ακριβώς, αλλά όχι για αδύναμα στομάχια. Ψήνομαι και για μια splatstick ιστορία τρόμου αλλά ας τελειώσω πρώτα με το write-off.

Καλή επιτυχία με το κυνήγι των εκδοτικών και καλώς όρισες κιόλας :-)

To September Challenge δεν είναι διαγωνισμός, είναι ένα στοίχημα των φορουμιτών ότι μπορούν να γράψουν περισσότερο Τρόμο. Ένα μηνιαίο event θα το ονόμαζα. Γράψε ένα, ή ένα για κάθε βδομάδα του Σεπτέμβρη ή και 10 ακόμα, όσα μπορείς και δώσε τον υπότιτλο που σημείωσες.

Οσο για διαγωνισμούς... Υπομονή και όρεξη να έχεις, έρχονται ;-)

Πιστός στο πνεύμα του μήνα, ξεκίνησα κι εγώ ένα horrorακι χθες το βράδυ, θα δούμε και πότε θα τελειώσει. Εκτυλίσσεται στην Ελλάδα αλλά είναι στα Αγγλικά.

Edited by DinMacXanthi

Χαχαχα, τρελαίνομαι για τρομακτικές ιστορίες:... Σβήνω τα φώτα, ανάβω κεριά, αμπαρώνω τα πατζούρια, κτλ... Τώρα πόσο καλός είμαι να τις γράφω αγνοώ....

Χθες καθώς περπατούσα, η μούσα μου, μου ψιθύρισε μια ιδέα για να γράψω διήγημα τρόμουcatmad.gif . Το αν η μούσα μου είχε καλή ιδέα... Θα δείξει. Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρω να το γράψω *ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας φρίκης και τρόμου για μένα αλλά γι' άλλους λόγουςrolleyes.gif *, όμως λέω κι ευελπιστώ σήμερα να το ξεκινήσω.

Edited by *Aria*

Εγώ τελειώνω μια μικρή συλλογή 7 διηγημάτων ΕΦ/Φ-παραβολών για τη ζωή του ανθρώπου (που ξεκίνησα πριν από 4 χρόνια αισίως, αλλά προφανώς δεν είχα έμπνευση να το συνεχίσω).

• 2 weeks later...

Τελικά την τελείωσα και αυτή και ένα μικρό 8σέλιδο Alternative Politic Reality (Εκλογές γαρ).

Τώρα ξεκούραση smile.gif)

Edited by SpirosK

• 3 weeks later...

Ξεκίνησα ένα φάντασυ (που σκεφτόμουν για κάποιον καιρό) εδώ στο Edinbra, και πριν λίγο έσπασα το ψυχολογικό φράγμα των 20.000 λέξεων. Σαν να λέμε, είμαι στα μισά για να φτάσω την μέση του νοβλ :-)

Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ αποδοτικές.

Γράφω ένα διήγημα για έναν τύπο που δέχεται τηλεφωνήματα απο νεκρούς. Είμαι στις 2500 λέξεις.

Σήμερα γράφω ένα διήγημα για τον διαγωνισμό (Βροχή), είναι στις 2000 λέξεις.

Χτές έγραψε ένα διήγημα με θέμα την βροχή, αλλά μου βγήκε μέτριο. Θα το αλλάξω λίγο μάλλον και θα το πάω αλλού. Είναι στις 2100.

Γράφω κάτι για τον υγρό διαγωνισμό ... "Κόκκινη βροχή"

Το επιασα σήμερα και αύριο μάλλον θα το τελειώσω.

Πριν λιγο τελειωσα το διηγημα για την βροχη. Θα το χτενισω κανα δυο φορες και θα το ανεβασω :book:

Edited by Waylander

• 3 weeks later...

Γράφω "Mortgage" και το πρώτο μέρος της τριλογίας θα εκδοθεί το ΠΑΣΧΑ του 2010. Οριστικός τίτλος "Mortgage - Knowergy"

Γράφω "Marcus Morn" (SF) για τον διαγωνισμό του Cube.

Γράφω το νεότευκτο "I don't wand your money honey, I want your scull" (deep terror σε τρία μέρη - πράξεις 1 Scull, 2 Soul, 3 Blood).

Γράφω το "Eden's Garden" ( η βαριά έκδοση της "Κόκκινης Βροχής").

Τελειώνω το "Echmagon" και το "Danwood"....

Τα καλά της αϋπνίας...:dazzled:

Θα με βρουν ένα σωρό από κόκαλα σκόνη πάνω από το πληκτρολόγιο...:cold:

Edited by Martin Ocelotl

Εγώ γράφω για το διαγωνισμό του Cube... πιο σωστά ξαναγράφω για τρίτη φορά την πρώτη από τις δύο συμμετοχές... ίδωμεν... :)

• 2 weeks later...

Καλημέρα. Στον κόσμο του φανταστικού κάνω τα πρώτα μου βήματα. Η κύρια ενασχόληση μου είναι να γράφω παιδικά παραμύθια και κατά καιρούς έχω γράψει κ μερικά διηγήματα τα οποία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω φαντασίας(τα διηγήματα) αλλά έχουν ως κοινό άξονα, την εσωτερική πάλη, αναζήτηση και ίσως την τρέλα που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος, ύστερα απο χρόνιες φορτισμένες καταστάσεις. Τώρα έχω αρχίσει να γράφω, ένα παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά(θα έλεγα για ηλικίες μετά τα 7 έτη....), μέσα απο το οποίο, ξεκινάει ο κόσμος απο την αρχή, όχι με ανθρώπους, αλλά με νεράιδες, ξωτικά και καλικάτζαρους. Στην αρχή του παραμυθιού, παρουσιάζω τις τέσσερις βασικές νεράιδες, ως θεικές οντότητες που η κάθε μία τους είναι κυρίαρχος και μιας εποχής του χρόνου. Κάτω απο αυτές θα προσπαθήσω να δημιουργήσω τα επόμενα στρώματα που θα αποτελείτο απο τα προηγούμενα είδη που ανέφερα. Θα ήθελα να ρωτήσω, θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να δεχθώ κάποιες κριτικές και συμβουλές, π.χ. εάν κατέθετα το πρώτο κεφάλαιο στο Εργαστήρι; Επίσης αν μπορούσατε ως πιο γνώστες του είδους, απο που θα μπορούσα να αντλήσω τα ονόματα τους, καθώς και την ονομασία της χώρας τους? Έχω διαβάσει αρκετή λογοτεχνία ξένη και ελληνική, αλλά απο φανταστική λογοτεχνία, έχω διαβάσει μόνο Tolkin, Likdsay Clarke (και κανά δυο ακόμη που μου διαφεύγουν τώρα...) Ευχαριστώ

Edited by christina

Γραφω ενα lowlife RPG στο οποιο βγαζω οτι απωθημενο εχω δημιουργημενο απο φιλους μου. Οκ, παιδια, μη με κρινετε, 16 ειμαι.

Απλα γραφω οτι μ@λακια μου κατεβει και με ενοχλει.

Γενικα εχω γραψει κανα δυο ιστοριες, λιγο μικροτερες απο διηγηματα. Ουτε στο Α δε βρισκομαι. laugh.gif

Καλά μη νομίζεις. Κι εγώ το πρώτο που έγραψα ήταν μια (αντι-)καταθλιπτική αυτο-βιογραφία, τοποθετημένη σε ένα sci-fi περιβάλλον, στα 17 μου. :)

Και πιστεύω (ελπίζω; ) ότι σχεδόν κανείς εδώ μέσα δεν ξεκίνησε ξαφνικά να γράφει στα 30-40 του, από το πουθενά.... (όχι ότι δε συμβαίνει... ο πατέρας μου ξεκίνησε να γράφει στα 50, αν και όχι sci-fi :-P )

Edited by SpirosK